|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Így szól az én hangszerem
Moderátor: Moderátorok
- Mauglidyro
- VIP
- Blogbejegyzések: 7
- Hozzászólások a témában: 65
- Hangszer: Yamaha Genos 1
- Adott köszönetek: : 88 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Így szól az én hangszerem
@HunHyper
Na akkor egy kérdés ...
Te erről laikusként megmondtad volna, hogy ebben a nótában a nagydob illetve a pergő triggerelt?
Tudod mennyibe kerül egy komplett mikrofonozás a dobra, amellyel kvázi tiszta hangzást lehet a megfelelő keverési metódusokkal elérni?
Kb. milliós tétel, egy komplett bérlés is súlyos százezrekbe kerül, és arról nem is beszélve, hogy nem úgy van az, hogy leb*sszuk a dob elé a mikrofonokat, és szól valahogy ...
Csak órák mennek el arra, mire a megfelelő mikrofonozási pontokat kijelölik, nem véletlenül ez egy külön szakma.
Ám ha nincs pénz, akkor költséghatékonyan kell megoldani a helyzetet ... ilyenkor jön jól, hogy évek óta stúdiózik a producer, és komplett gyűjteménye van az együttes felvételeiből,
mellesleg szabadidejében VSTi-ket csavargat, amikből tud hasznosítani ezt azt.
Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
-
HunHyper
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
De itt nem ebből indult ki a beszélgetés... Hanem abból, hogy a Genos-ban, vagyis pontosabban a feltett felvéteelben a dobok hangjaMauglidyro írta: ↑2024.05.28. 21:23Ám ha nincs pénz, akkor költséghatékonyan kell megoldani a helyzetet ... ilyenkor jön jól, hogy évek óta stúdiózik a producer, és komplett gyűjteménye van az együttes felvételeiből, mellesleg szabadidejében VSTi-ket csavargat, amikből tud hasznosítani ezt azt.
nem tetszik a fülemnek, persze, ez is ízlés dollga. Nem volt szó arról, hogy bármit is digitalizálni kell. Lehet, hogy van benne szuper
dob, csak a felvételen pont nem az van.
Gondolom, azért a Yamahának nem jelent gondot a pár milliós mikrofonozás, ha minőségi akusztikus dob hangokat akar felvenni.
Peace
HunHyper
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Mauglidyro
- VIP
- Kapcsolat:
Mielőtt elszabadulnának az indulatok, megjegyezném jó előre, no meg utólag ...: Ez és minden amit idáig leírtam Magánvélemény! Lehet, hogy egyeseknek nyers, de megsértődni tök felesleges! ... Én szóltam!
Emlékeztetnélek Roli, hogy Tominak 2 állandó vesszőparipája van, az egyik, hogy "utálja" azokat akik kvantálják a dobot, illetve a másik, hogy degradálja a Yamaha dobjait, miközben az Ő általa készített Ketron dobszettjének legalább fele a Native Instruments Session Drummer mintáira épül.
Te viszont a következő kérdést tetted fel, amire meg válaszoltam ... Kulturált emberek módjára ...
Emlékeztetnélek Roli, hogy Tominak 2 állandó vesszőparipája van, az egyik, hogy "utálja" azokat akik kvantálják a dobot, illetve a másik, hogy degradálja a Yamaha dobjait, miközben az Ő általa készített Ketron dobszettjének legalább fele a Native Instruments Session Drummer mintáira épül.
Te viszont a következő kérdést tetted fel, amire meg válaszoltam ... Kulturált emberek módjára ...
HunHyper írta:Lehet, hogy a témában én vagyok alulképzett, söt biztos, hisz még csak zenész sem vagyok...
De mi a francért kellene egy jól bemikrofonozott dob hangját szétbarmolni mindenféle digitalizációs eljárással?
Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 80
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2459 alkalommal
Maximálisan igaza van Tominak!
Pár éve mondta nekem Tomi, hogy létezik a ő szoftverében egy HUMANIZER nevű quantálási lehetőség, ami mesterségesen pontatlanítja a dob sávot! Én ezt megtaláltam akkoriban a CakeWalk-ben és azóta szinte minden nótámat így megcsináltam! Ég és föld a különbség!
Tudjátok, hogy mi a baj?
Az, hogy én 47 évesen értem ide, hogy elértem azt, hogy a nótáim úgy szólnak, ahogy én akarom és nincs szükségem hozzá EVENT-re ( bár ha húsz éves lennék még biztos, hogy átállnék rá, mert egy pár év alatt megismerném az összes hangját ). Ehhez nagyban hozzájárult Tomi segítsége a humanizerrel kapcsolatban!
Kétlem, hogy a Ketron beleteszi a Native Instruments hangjait a saját hangszerébe, mert abból botrány is lehetne!Mauglidyro írta: ↑2024.05.29. 23:08Ő általa készített Ketron dobszettjének legalább fele a Native Instruments Session Drummer mintáira épül.
Én inkább azt gondolom, hogy hasonlóképpen mintavételezett Tomi, mint a Native Instruments gyártója. Nem nehéz - mint ahogy mondtad - megfelelő milliós értékű mikrofonok és megfelelő mikrofonozás és kijön egy jó végeredmény, amit lehet, hogy sem EQ-zni sem Effektezni nem kell, mert alapból jól szól. Erre meg én szoktam mondani, hogy nem kell a midi fileokanak semmilyen effektezés, meg eq-zás, meg kell csinálni rendesen és kész.
- Mauglidyro
- VIP
- Kapcsolat:
@---Qgli---, akkor kérdéseim a következőek ...
- Hány mai mainstream zenének a dobjáról tudnád megmondani, hogy kvantálták-e vagy sem? Pláne ennek fényében, amit idáig elmondtam ...
- A mai mainstream zenében, mikor kb. egy tömbbé vannak kompresszorral préselve a dobsávok, szerinted ezek a nűansznyi dinamikázások kivehetőek-e?
Mivel a mai zenekarok felvételeinek dobsávjaiban 1000%, hogy nem (csak) a felvett, kimikrofonozott dobszett hangjait hallod, szerintem esélytelen.
És a mindent eldöntő kérdés, hogy a hallgatóságnak ez nem tök mindegy?
Mert szerintem senki nem megy oda a Hooligans, Edda, Abrakazabra, Bagossy Brothers, meg a többi zenekar dobosához a koncert végén azzal, hogy jól el baszta, mert taktpontosan kalapálta a dobot a koncert elejétől a végéig.
Ennek fényében van értelme annak, amibe olyan sok energiát fektettek ti "utómunka" címszó alatt?
Olyan dolgokat kergettek, ami már NEM LÉTEZIK!/NINCS JELENTŐSSÉGE!
Lassan már ki is hallom ezeket akármiből is, de ne én legyek már az önkéntes igazságosztó ebben a kérdésben.
- Hány mai mainstream zenének a dobjáról tudnád megmondani, hogy kvantálták-e vagy sem? Pláne ennek fényében, amit idáig elmondtam ...
- A mai mainstream zenében, mikor kb. egy tömbbé vannak kompresszorral préselve a dobsávok, szerinted ezek a nűansznyi dinamikázások kivehetőek-e?
Mivel a mai zenekarok felvételeinek dobsávjaiban 1000%, hogy nem (csak) a felvett, kimikrofonozott dobszett hangjait hallod, szerintem esélytelen.
És a mindent eldöntő kérdés, hogy a hallgatóságnak ez nem tök mindegy?
Mert szerintem senki nem megy oda a Hooligans, Edda, Abrakazabra, Bagossy Brothers, meg a többi zenekar dobosához a koncert végén azzal, hogy jól el baszta, mert taktpontosan kalapálta a dobot a koncert elejétől a végéig.
Ennek fényében van értelme annak, amibe olyan sok energiát fektettek ti "utómunka" címszó alatt?
Olyan dolgokat kergettek, ami már NEM LÉTEZIK!/NINCS JELENTŐSSÉGE!
Nem mondtam, hogy az összes hangban, de azért pergők és nagydobok tekintetében elég sok azonosságot vélek felfedezni a Session Drummer-rel ... Egy olyan dob VSTi-vel, amit én is napi szinten használtam anno, mielőtt meg nem lett a Genos-om, meg volt időm Audio alapokat gyártani.---Qgli--- írta: ↑2024.05.30. 06:08Kétlem, hogy a Ketron beleteszi a Native Instruments hangjait a saját hangszerébe, mert abból botrány is lehetne!
Lassan már ki is hallom ezeket akármiből is, de ne én legyek már az önkéntes igazságosztó ebben a kérdésben.
- ---Qgli---
- VIP
Szinte csak élő koncerteket és koncert felvételeket hallgatok ( főleg az A38 hajós koncerteket ), tehát ott nincs kvantálva semmi, de minden felvételen meghallom, hogy borzasztó a pontosság. Amik ilyen felvételek azokat egyszer hallgatom meg és akkor sem biztos, hogy végig...Mauglidyro írta: ↑2024.05.30. 09:08Hány mai mainstream zenének a dobjáról tudnád megmondani, hogy kvantálták-e vagy sem?
Ha te ezeket nem hallod, akkor neked mindegy!
Te nagyon nem értesz valamit!Mauglidyro írta: ↑2024.05.30. 09:08És a mindent eldöntő kérdés, hogy a hallgatóságnak ez nem tök mindegy?
Ha ebből indulsz ki, akkor minek vettél Genos-t? Minek vettél drága cuccot, drága mikrofont?
Én ezt magyarázom évek óta, hogy megveszitek a drága hangszert és belerakjátok a sz@r Chris midi file-okat! Minek ehhez a Genos???
Na ez az, ami nem sok utómunka!!! Két sávot kijelölök --> Quantize --> Random 10% --> OK és kész! Ez sok munka! Az a sok munka, mire megcsinálom az összes sávot, főleg a gitárt zörejhangokkal, na az sok munka, de enélkül a sok munka nélkül szarul szól a file.Mauglidyro írta: ↑2024.05.30. 09:08Ennek fényében van értelme annak, amibe olyan sok energiát fektettek ti "utómunka" címszó alatt?
Lehet, hogy számodra nincs, mert olyan közönségnek zenélsz, akinek két feles után már tök mindegy, hogy mi zörög, de én olyan közönségnek zenélek, akik meghallják a dolgokat. Tudod, van még olyan ember, aki szereti az igényes zenét, attól, hogy te nem találkozol velük, attól még LÉTEZIK ilyen ember sok és ezeknek a vendégeknek van jelentősége, hogy mit hallanak és hogyan előadva!Mauglidyro írta: ↑2024.05.30. 09:08Olyan dolgokat kergettek, ami már NEM LÉTEZIK!/NINCS JELENTŐSSÉGE!
- Mauglidyro
- VIP
- Kapcsolat:
De még mindig nem válaszoltad meg, hogy ezeket egy átlag hallgató észreveszi?---Qgli--- írta: ↑2024.05.30. 11:01Szinte csak élő koncerteket és koncert felvételeket hallgatok ( főleg az A38 hajós koncerteket ), tehát ott nincs kvantálva semmi, de minden felvételen meghallom, hogy borzasztó a pontosság. Amik ilyen felvételek azokat egyszer hallgatom meg és akkor sem biztos, hogy végig...
Ha te ezeket nem hallod, akkor neked mindegy!
Te sem hallgattad meg még egy demónkat sem, mert ha hallottad volna bármelyiket is, tudhatnád, hogy órákat ölök bele, hogy ízlésesen megszólaljon,---Qgli--- írta: ↑2024.05.30. 11:01Te nagyon nem értesz valamit!
Ha ebből indulsz ki, akkor minek vettél Genos-t? Minek vettél drága cuccot, drága mikrofont?
Én ezt magyarázom évek óta, hogy megveszitek a drága hangszert és belerakjátok a sz@r Chris midi file-okat! Minek ehhez a Genos???
sőőőőt, mióta végeztem a komplett műsorral, most jut időm arra, hogy amiket korábban félreraktam, csinálgassam, még ha szépen-apránként is,
mert én nem vagyok az a fajta GM huszár, aki a buli közben kezdi el tekergetni a nótát, és a végére sem ér a szám befejezéséig. Ha számomra ezt akarod sugallni akkor eltévesztetted a házszámot, de elég durván.
Hozzád már mentek oda kifejezetten azért, hogy ezért dologért megdicsérjenek?---Qgli--- írta: ↑2024.05.30. 11:01Lehet, hogy számodra nincs, mert olyan közönségnek zenélsz, akinek két feles után már tök mindegy, hogy mi zörög, de én olyan közönségnek zenélek, akik meghallják a dolgokat. Tudod, van még olyan ember, aki szereti az igényes zenét, attól, hogy te nem találkozol velük, attól még LÉTEZIK ilyen ember sok és ezeknek a vendégeknek van jelentősége, hogy mit hallanak és hogyan előadva!
Nem mondom, olyan volt már, hogy azért minket megdicsértek, hogy egy viszonylag (értsd: akusztikailag) szar rendezvényteremben évek óta mi voltunk az elsők, akik normálisan megtudtunk szólalni, vagy hogy pl. egész jó hangulatot tudtunk teremteni egy adott buliban, de spontán soha senki nem jött hozzánk azért, hogy megdícsérjen, hogy milyen f*sza pergő szólt abba a bizonyos dalban, vagy hogy milyen f*szán szólaltatta meg a gitáros azt a Zsémollfiszkettesciszszűkítettciszmollszáznégyest.
- vigo01
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Ti hogy mit csináltok amikor a vendég oda nem illő zenét kér? Pl buli közben nem közismert oda nem illő számot.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- ---Qgli---
- VIP
Megválaszoltam én, csak te nem értetted.Mauglidyro írta: ↑2024.05.30. 11:40De még mindig nem válaszoltad meg, hogy ezeket egy átlag hallgató észreveszi?
---Qgli--- írta: ↑2024.05.30. 11:01olyan közönségnek zenélsz, akinek két feles után már tök mindegy, hogy mi zörög, de én olyan közönségnek zenélek, akik meghallják a dolgokat.
De meghallgattam, jó párat, pontosabban elkezdtem hallgatni, de ilyen szerkesztésű midi file-okra nem vagyok végig kíváncsi. Nekem olyan nótát tegyél fel, amit te szerkesztesz! A midi file szerkesztése onnan kezdődik, hogy: File menü --> NEW FILE és nem onnan, hogy OPEN! Erről beszélek! Ezt nem akarod megérteni. Más által készített midi file-ok, azok tömeg midi file-ok, ami nem hangszerspecifikusan van elkészítve! Ez nem mutatja meg, hogy mit tud a GENOS! Az file mutatja meg, amit kifejezetten a GENOSra készítesz, a GENOS gitársávját, annak a hangszínnek a velocity-jeivel, annak a zörejhangjaival stb.Mauglidyro írta: ↑2024.05.30. 11:40Te sem hallgattad meg még egy demónkat sem, mert ha hallottad volna bármelyiket is, tudhatnád, hogy órákat ölök bele, hogy ízlésesen megszólaljon,
Annak idején Almatomi mondott egy nagyon jó dolgot, amit azóta is megfogadok, azt mondta, hogy: Ki kell kapcsolni az összes sávot és csak egyet hallgatni, pl egy gitársávot. Ha az az egy sáv úgy szól, mintha ott gitározna előtted valaki, akkor jó a sáv! Én ehhez annyit teszek hozzá, hogy vegyél le róla minden effektet és úgy hallgasd magában a sávot!
Legutóbb ezt mondta egy vendég: Amit ön csinál, az már művészi színvonal!Mauglidyro írta: ↑2024.05.30. 11:40Hozzád már mentek oda kifejezetten azért, hogy ezért dologért megdicsérjenek?
Sokan úgy ülnek a Balneo hotelben, hogy a kezemet nézik, pedig nem nagy dolgokat játszok. Két kezes megfogásokkal játszom az ének alá a kíséretet, aztán egy-egy impro zongorán, amik megint csak nem nagy szólók, de mégis az ENYÉM, de ehhez kell az is, hogy az alap olyan legyen, amilyen én vagyok.
Megszólal a zenédben a "Zsémollfiszkettesciszszűkítettciszmollszáznégyes"?Mauglidyro írta: ↑2024.05.30. 11:40spontán soha senki nem jött hozzánk azért, hogy megdícsérjen, hogy milyen f*sza pergő szólt abba a bizonyos dalban, vagy hogy milyen f*szán szólaltatta meg a gitáros azt a Zsémollfiszkettesciszszűkítettciszmollszáznégyest.
Egyet elfelejtesz: Ahol én zenélek, oda nem azért jönnek a vendégek, mert buli van! Buliban táncolnak akkor is, ha gagyi a zene, mert kicsit berúgnak és akkor már mindegy nekik, hisz azért mentek oda a bálba, a lagziba a szilveszteri buliba, DE!!! Ahol én zenélek, ott el kell érnem, hogy a vacsora után ott maradjanak a bárban és leüljenek kifejezetten miattam és ezek nem részeg emberek, hanem szín józan emberek, akiket valamilyen módon oda kell hogy vonzzak és ez az, ami rohadt nehéz!
Ezért van az, hogy a étterem vezető figyeli, hogy mennyi vendéget tartasz a bárban és mennyi forgalmat csinálsz neki! Ha ez nem megy, akkor többet nem hívnak! Engem úgy választottak ki pár évvel ezelőtt az egyik hotelben, hogy minden hétvégén más-más zenészeket hívtak és megnézték, hogy kinél volt a legnagyobb forgalom a bárban. Aztán össze-vissza cserélgették a zenészek napjait és úgy is megnézték a forgalmat. Ezután egy szerződést ajánlottak nekem és rajtam kívül mást nem is hívnak. Én mondom meg, hogy melyik nap megyek a péntek-szombat közül. Egy másik hotelben is én választom ki, hogy melyik nap megyek, másik nap oda mást hívnak, de mindkét hotel fix!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ---Qgli--- 2024.05.31. 05:35-kor.
- ---Qgli---
- VIP
Megmondom neki, hogy tánc közben ez nem való és majd később játszom el!
Ha ki akarsz cseszni a vendéggel, akkor meg bemondod a mikrofonba, hogy a nóta nem ide való, de az ő kérésére játszod.
Akkor van baj, ha letesz egy húszast...