|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel
Moderátor: Moderátorok
- tacso
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 164
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel
Ez egy eredeti dalra rágitározás, nekem úgy tűnt, hogy a videó és a hangfelvétel nincs szinkronban... Az 5 húros basszusgitár H húrjának lógásából valószínűsítem hogy valamilyen metál kompatibilis drop hangolásban volt a feljátszás! Úgy tűnik a hangok a helyükön vannak!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 96
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Látod Tacso? 
Mondtam, hogy nem vagyok profi...
Én azt hittem, hogy a komplett cuccot a fiatalember csinálta...
Mondtam, hogy nem vagyok profi...
Én azt hittem, hogy a komplett cuccot a fiatalember csinálta...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
-
Gedeon Máté
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: elektromos gitár
- Adott köszönetek: : 1 alkalom
- Kapott köszönetek: : 8 alkalommal
A zenekartól elkértem a sávokat, így gitárbol, csak az enyém hallható.
Mint a videó elején is fel van tüntetve drop gisz a hangolas
Mint a videó elején is fel van tüntetve drop gisz a hangolas
-
Trebor
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Tyros4
- Adott köszönetek: : 247 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 223 alkalommal
Sziasztok!
Mivel nálunk vége a főszezonnak lesz egy kis időm összerakni egy demo "csokrot".
Biztos volt már téma a "miért ilyen halk a felvételem, a Madonnáé meg mitől ilyen hangos". Igazából nem ez a kérdésem, de kapcsolódok hozzá.
Felveszem a T4-be a zenét wav-ba. Kiírom cd-re és meghallgatva tompa, halk, és a hangkép olyan egycsomóba előttem, "kinyílatlan". Sajnos nem tudom jobban megfogalmazni, remélem értitek. Akkor is ilyen, ha sávonként veszem fel wav-ba és azokat pc progival rakom össze... Mi lehet a megoldás?
A végén pedig a dinamika.
Ugye, ha kompresszálom a sávokat, tehát azok a részek, ahol halkabb hangosabb lesz és fordítva, ugyan hangosabb lehet a felvétel, de eltűnik az íze a dinamikája. Mi lehet a megoldás?
Köszönöm
Mivel nálunk vége a főszezonnak lesz egy kis időm összerakni egy demo "csokrot".
Biztos volt már téma a "miért ilyen halk a felvételem, a Madonnáé meg mitől ilyen hangos". Igazából nem ez a kérdésem, de kapcsolódok hozzá.
Felveszem a T4-be a zenét wav-ba. Kiírom cd-re és meghallgatva tompa, halk, és a hangkép olyan egycsomóba előttem, "kinyílatlan". Sajnos nem tudom jobban megfogalmazni, remélem értitek. Akkor is ilyen, ha sávonként veszem fel wav-ba és azokat pc progival rakom össze... Mi lehet a megoldás?
A végén pedig a dinamika.
Ugye, ha kompresszálom a sávokat, tehát azok a részek, ahol halkabb hangosabb lesz és fordítva, ugyan hangosabb lehet a felvétel, de eltűnik az íze a dinamikája. Mi lehet a megoldás?
Köszönöm
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 164
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia Trebor! Hallani kellene konkrétan a felvételeket, talán úgy lehetne ötletelni. Sajnos nem ismerem a Tyros hangszereket, a felvevő rendszerét pláne nem. Ha kihangosítva tetszik a hangszered megszólalása, akkor azért én megpróbálnám a Tyros sztereó kimenetéről felvenni a dalokat egy jobb hangkártya segítségével és esetleg utána masterelni még rajta.
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
Trebor
- Kiemelt tag
Rendben, köszönöm!
Ha megvannak a kritikusak, akkor felteszem!
Szép napot!
Ha megvannak a kritikusak, akkor felteszem!
Szép napot!
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia.Trebor írta:Biztos volt már téma a "miért ilyen halk a felvételem, a Madonnáé meg mitől ilyen hangos".
Felveszem a T4-be a zenét wav-ba. Kiírom cd-re és meghallgatva tompa, halk, és a hangkép olyan egycsomóba előttem, "kinyílatlan". Sajnos nem tudom jobban megfogalmazni, remélem értitek. Akkor is ilyen, ha sávonként veszem fel wav-ba és azokat pc progival rakom össze... Mi lehet a megoldás? A végén pedig a dinamika.
Nem ismerem a hangszert és annak a beállításait sem. Nem tudom van-e lehetőség benne a felvétel készítésénél mintavételezés és minőség beállításokra!? Illetve, hogy esetleg egy ilyen WAV-ot ha kimentesz és annak a tulajdonságait megnézed az megmutatja pontosan milyen minőségi beállításokkal vesz fel a hangszer.
Nem szabad elfelejteni, hogy a WAV egy tömörítetlen audió formátum amelynek nagy hely igénye van és amely rögzítéskor először a memóriába kerül a felvett anyag és onnan a tárolóhelyre (bár ez megint beállításfüggő is lehet mint a PC-knél is).
Ahogy Csabi is írta én is a külső hangkártyás (ehhez egy olcsóbb gagyi M-Audio USB-s is megfelel) megoldást javasolnám elsősorban ettől függetlenül.
A másik gondolat pedig, hogy kompresszálás és kompresszálás között is van különbség!
A többsávos felvételeket ezért is jobb készíteni, hisz ott sávonként a megfelelő kompresszort/szűrőket alkalmazva lehet azokat "dinamikussá" tenni.
Íme egy kis olvasni való a témáról:
http://musicdivision.hu/kompresszor-alapok/
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kompresszor
Üdv.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Szia!
Én először azt nézném meg, hogy az elindított zene a felvétel előtt is ugyanúgy rosszul szól-e, mint a wav felvétel.
Ha nem, akkor a wav felvevő hibája.
Ha igen, akkor a mix hibája, amit fel akarsz venni.
Egy felvétel nem a masteringtől lesz szellős.
Ha a mix tompa, összemosott, akkor a master már csak elenyésző százalékot tud hozzátenni.
Egy élőzenekart sem mastereqval javítunk fel, meg masterkompresszorral.
Az olcsó gagyi usb hangkártyától meg nem biztos hogy jobb lesz!
Főleg ha sávonként veszed fel, itt már komoly latency problémák is felléphetnek!
Teszem hozzá, hogy én sem tudok jól mixelni, meg masterelni!
Ez egy külön szakna, és nagyon jó fül kell hozzá, hogy meghalld mi hiányzik, vagy mi az ami sok!
"Akkor is ilyen, ha sávonként veszem fel wav-ba és azokat pc progival rakom össze"
Ezt most olvastam!
Akkor ez tipikusan mix hiba, akkor már eleve a hangszerben sem szólal meg jól!
Újra kellene keverni, eq-zni, és sztereózni a csatornákat.
Ha így már jó, akkor kimenteni wavban, és gépen masterelni egy kis sztereó térrel, meg kompresszorral, esetleg kis mastereqval.
A materben is azt mondják, hogy sokszor a kevesebb több! Főleg kompresszálásnál! Ha kikapcsolva jobb a mix, akkor túltekerted!
Én először azt nézném meg, hogy az elindított zene a felvétel előtt is ugyanúgy rosszul szól-e, mint a wav felvétel.
Ha nem, akkor a wav felvevő hibája.
Ha igen, akkor a mix hibája, amit fel akarsz venni.
Egy felvétel nem a masteringtől lesz szellős.
Ha a mix tompa, összemosott, akkor a master már csak elenyésző százalékot tud hozzátenni.
Egy élőzenekart sem mastereqval javítunk fel, meg masterkompresszorral.
Az olcsó gagyi usb hangkártyától meg nem biztos hogy jobb lesz!
Főleg ha sávonként veszed fel, itt már komoly latency problémák is felléphetnek!
Teszem hozzá, hogy én sem tudok jól mixelni, meg masterelni!
Ez egy külön szakna, és nagyon jó fül kell hozzá, hogy meghalld mi hiányzik, vagy mi az ami sok!
"Akkor is ilyen, ha sávonként veszem fel wav-ba és azokat pc progival rakom össze"
Ezt most olvastam!
Akkor ez tipikusan mix hiba, akkor már eleve a hangszerben sem szólal meg jól!
Újra kellene keverni, eq-zni, és sztereózni a csatornákat.
Ha így már jó, akkor kimenteni wavban, és gépen masterelni egy kis sztereó térrel, meg kompresszorral, esetleg kis mastereqval.
A materben is azt mondják, hogy sokszor a kevesebb több! Főleg kompresszálásnál! Ha kikapcsolva jobb a mix, akkor túltekerted!
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Srácok!
Hogy mikbe nem bukkan az ember a youtube-on!?!
1998-as felvétel rólunk. Te jó ég: az 20 éve!!!
Valószínű egy utas a hajóról készítette a felvételt......hallani a dörmögését!
Én meg nem is látszok a videón, pedig ott még "hajasbaba" voltam!
Hogy mikbe nem bukkan az ember a youtube-on!?!
1998-as felvétel rólunk. Te jó ég: az 20 éve!!!
Valószínű egy utas a hajóról készítette a felvételt......hallani a dörmögését!
Én meg nem is látszok a videón, pedig ott még "hajasbaba" voltam!
-
Trebor
- Kiemelt tag
Sziasztok!
Végre hangszer elé kerültem. Igen hibás, torzítós gittyó nincs még rajta, stb... de nem is ez a lényeg. Szóval a két részlet...
https://www.dropbox.com/sh/7hc0bmo83vg0 ... btmaa?dl=0
Köszönöm.
Végre hangszer elé kerültem. Igen hibás, torzítós gittyó nincs még rajta, stb... de nem is ez a lényeg. Szóval a két részlet...
https://www.dropbox.com/sh/7hc0bmo83vg0 ... btmaa?dl=0
Köszönöm.