Az "óriások" csatája.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 152
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel
Szumó viadal fültanúi vagyunk.
Az "óriások" csatája.

Az "óriások" csatája.
Üdv.: Apelláta
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 164
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Mikor másodszor hallgattam meg, csak akkor esett le hogy mitől 5-let...
Hát most szívesen mondanám hogy feltúrom a vinyóm bugyrait és feltöltök valami ennyire durvát, de az sajnos nem fog menni! Ezt a mélységet csak tisztes távolból nézegetem....
De azért ezt majd még egyszer megcsinyálom!!
Hát most szívesen mondanám hogy feltúrom a vinyóm bugyrait és feltöltök valami ennyire durvát, de az sajnos nem fog menni! Ezt a mélységet csak tisztes távolból nézegetem....
De azért ezt majd még egyszer megcsinyálom!!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 55
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Mind két nóta fantasztikusan meg van csinálva, és nagyon kellemes hangszerelésre sikeredett. Szeretem a zenéteket. Nagyon jók vagytok együtt KETTEN. Páratlan páros. Alig várom, hogy pár percet eltölthessek veletek újra. Talán a jövő héten. Addig is BARÁTSÁG!
Buba
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Jóvő hét vége felé gyere Kálmán! Szerda este jövünk meg Villányból! Majd összebeszéljük!
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Hát én nagyon szeretem az eredetit is, de ezt tényleg nagyon jó volt hallgatni! Grat!!!tacso írta:Nagyon köszi Srácok!![]()
Ha már így belelendültem, felrakom a mai termést is!
Ebben már getároztam is kicsit...![]()
https://www.dropbox.com/s/mi4c9sjm0errv ... o.mp3?dl=0
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Üdv mindenkinek.
Mielőtt ezt a bejegyzést megtettem pont a "gumiszoba" falain belüli évődést olvastam végig, s a jó-rossz zenész vitán elgondolkodva igazából félve teszem ide a saját készítésemet.
Én nem tartom magam zenésznek. Soha nem is tanultam és csak hallás után szoktam eljátszani dalokat. Szeretek muzsikálni (már ha ezt annak lehet nevezni...
). Tudom magamról, hogy amit én tudok az mind a béka segge alatt van zenész szemszögből nézve. Az énekhangom is hagy már némi kívánni valót maga után. Bár hallottam egyik-másik megosztott dalom után dicsérő szavakat is....
Ma már csak az itthoni mellett baráti társaságban sokat szoktam klimpírozni, és legtöbbször hagyom is, hogy ők énekeljenek s én csak kísérem őket.
Mégis szeretném ha véleményt mondanátok ezen átdolgozásról. Egy saját elgondolás (és kivételesen a Roland gyári stílusát használva) próbáltam kicsit átgondolni ezt a régi nagy slágert...
Szeretlek is + nem is - Latin-os verzióban
Utólagosan is bocsánatot kérek ha csak az időtöket raboltam....
Mielőtt ezt a bejegyzést megtettem pont a "gumiszoba" falain belüli évődést olvastam végig, s a jó-rossz zenész vitán elgondolkodva igazából félve teszem ide a saját készítésemet.
Én nem tartom magam zenésznek. Soha nem is tanultam és csak hallás után szoktam eljátszani dalokat. Szeretek muzsikálni (már ha ezt annak lehet nevezni...
Ma már csak az itthoni mellett baráti társaságban sokat szoktam klimpírozni, és legtöbbször hagyom is, hogy ők énekeljenek s én csak kísérem őket.
Mégis szeretném ha véleményt mondanátok ezen átdolgozásról. Egy saját elgondolás (és kivételesen a Roland gyári stílusát használva) próbáltam kicsit átgondolni ezt a régi nagy slágert...
Szeretlek is + nem is - Latin-os verzióban
Utólagosan is bocsánatot kérek ha csak az időtöket raboltam....
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Szia Lali!
Soha ne felejtsd, hogy bárki tölt is fel ide dalt, az egy pillanatnyi állapotot jelöl, ahonnan mindig lehet előre lépni.
Saját feltöltéseimnek is csak a hibáit hallom egy idő után, vagyis nyomorgok a saját szintemen, mindig vágyva a jobb, a teljesebb iránt, szerintem ez szinte mindenkivel így van!
Az alapötlet hogy szambába írtad át a dalt szerintem nagyon jó! Nálam totálisan áll az elképzelés!
Az eredetihez képest a harmóniák nem stimmelnek, de ezt én is gyakran elkövetem ha feldolgozok.
A jobb kéz játékban a refi alatti gitár játékod szerintem nagyon jól odaillő, a verse alatti brass nekem kicsit sok, talán az ének sorok közti szünetek kitöltése is elég lenne, akkor nem gyengíti az ének dallamot.
Az dalolásoddal megfogtál... Ott nem érzem a koncepcióba való illesztés lényegét. Végig hallok egy erős chorus effektet a hangodon, ami inkább egy full modern dj által kreált dal ének részét szokta "díszíteni", ez nálam még egy modernebb samba arrange mellé is soknak tűnik, azon kívül rejti a hangodat.
Szeretném kihangsúlyozni hogy a mondandóm a saját jelenlegi ízlésemet és értékrendemet tükrözi, lehet másnak egészen eltérő véleménye is!
Ui:
Azért az első versszakot ide írom G-ben azokkal a harmóniákkal ahogy én játszom, mivel a popzenében nem annyira szokványos sor, és szerintem érdemes megtartani...
G Hm E -
Évek óta formáljuk egymást mint víz s a part
Am Cm Hm Am D
Vad szívünkbe eret vág sok könnypatak
A többi behelyettesíthető....
Üdv!
Soha ne felejtsd, hogy bárki tölt is fel ide dalt, az egy pillanatnyi állapotot jelöl, ahonnan mindig lehet előre lépni.
Saját feltöltéseimnek is csak a hibáit hallom egy idő után, vagyis nyomorgok a saját szintemen, mindig vágyva a jobb, a teljesebb iránt, szerintem ez szinte mindenkivel így van!
Az alapötlet hogy szambába írtad át a dalt szerintem nagyon jó! Nálam totálisan áll az elképzelés!
Az eredetihez képest a harmóniák nem stimmelnek, de ezt én is gyakran elkövetem ha feldolgozok.
A jobb kéz játékban a refi alatti gitár játékod szerintem nagyon jól odaillő, a verse alatti brass nekem kicsit sok, talán az ének sorok közti szünetek kitöltése is elég lenne, akkor nem gyengíti az ének dallamot.
Az dalolásoddal megfogtál... Ott nem érzem a koncepcióba való illesztés lényegét. Végig hallok egy erős chorus effektet a hangodon, ami inkább egy full modern dj által kreált dal ének részét szokta "díszíteni", ez nálam még egy modernebb samba arrange mellé is soknak tűnik, azon kívül rejti a hangodat.
Szeretném kihangsúlyozni hogy a mondandóm a saját jelenlegi ízlésemet és értékrendemet tükrözi, lehet másnak egészen eltérő véleménye is!
Ui:
Azért az első versszakot ide írom G-ben azokkal a harmóniákkal ahogy én játszom, mivel a popzenében nem annyira szokványos sor, és szerintem érdemes megtartani...
G Hm E -
Am Cm Hm Am D
Vad szívünkbe eret vág sok könnypatak
A többi behelyettesíthető....
Üdv!
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Tacsó!
Köszönöm az építő kritikát.
Mindenképpen változtatok egy-két dolgon a következő felvételkor.
A harmóniákat tényleg próbáltam kicsit variálni a tempó és ezáltal a dallamnyújtások miatt, ami nem sikeredett a legjobbra...
és azt a kíséretet is átvariálom a vers alatt...
Az akkord menetet (az eredeti dalon) én így ismerem:
G Hm Em E
Am C Hm D
Vad szívünkbe eret vájt sok könnypatak
Köszönöm az építő kritikát.
Mindenképpen változtatok egy-két dolgon a következő felvételkor.
A harmóniákat tényleg próbáltam kicsit variálni a tempó és ezáltal a dallamnyújtások miatt, ami nem sikeredett a legjobbra...
Az akkord menetet (az eredeti dalon) én így ismerem:
G Hm Em E
Am C Hm D
Vad szívünkbe eret vájt sok könnypatak
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Bodzilalikirály!
Inkább Tacso akordjaival próbáld.....
Inkább Tacso akordjaival próbáld.....
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Ez nem latinos hanem inkább reggae.
A gond főleg az énekkel van. Nem így van a dallam sem.
A gond főleg az énekkel van. Nem így van a dallam sem.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A