|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel
Moderátor: Moderátorok
-
Gedeon Máté
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: elektromos gitár
- Adott köszönetek: : 1 alkalom
- Kapott köszönetek: : 8 alkalommal
Re: Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel
-------------TÖRÖLT TARTALOM------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gedeon Máté 2016.11.20. 21:19-kor.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 164
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
50 mp nél sikeresen korrigálsz, a többi mind siet az első üzemelő kezdve!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
Gedeon Máté
- Újonc
--------------TÖRÖLT TARTALOM--------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gedeon Máté 2016.11.20. 21:15-kor.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Ennyi... és ezzel meg van oldva?Gedeon Máté írta:Akkor inkább leszedem majd az alapot és én leszek natúrban
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Szia Máté!
Használj egy metronómot és azzal gyakorolj. Ha nincs metronómod, lehet már applikációban is letölteni.
Használj egy metronómot és azzal gyakorolj. Ha nincs metronómod, lehet már applikációban is letölteni.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 164
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Egyéb iránt duplán átérzem Máté problémáját, mert -kivel legyen őszinte az ember, ha nem a kollégáival és barátaival- én magam egy elég kemény egyensúly problémával küzdök, (ha rálépek egy mikrofonkábelre simán megingok) ami kihat a ritmustartásra is és nagyon kell koncentrálnom hogy ütembe maradhassak. Improvizációk alkalmával simán kibillenek, ezért nem is nagyon favorizálom a dolgot! Ha akkoriban Duducz tanár úr nem segít, akkor nekem annyi lett volna zenei fronton teljesen!
Úgy gondolom Máténak is egy jó szakember segíthet, a ritmusra rá kell vezetni, erre vannak nagyon jó gyakorlatok! Van itt nálam kis tanítvány, akinek jók az adottságai, de egyszerűen lusta figyelni, és simán mellé játszik, aztán ha egy kis tockost kap hátulról, akkor felébred, és máris jó a tempó!
Máténál is kellene egy pontos diagnózis, és a megfelelő instrukciók, hogy hadd szóljon az a Rock n" Roll a megfelelő mederben!
Csak hajrá Fiatalember, mert kell a jó utánpótlás!
Úgy gondolom Máténak is egy jó szakember segíthet, a ritmusra rá kell vezetni, erre vannak nagyon jó gyakorlatok! Van itt nálam kis tanítvány, akinek jók az adottságai, de egyszerűen lusta figyelni, és simán mellé játszik, aztán ha egy kis tockost kap hátulról, akkor felébred, és máris jó a tempó!
Máténál is kellene egy pontos diagnózis, és a megfelelő instrukciók, hogy hadd szóljon az a Rock n" Roll a megfelelő mederben!
Csak hajrá Fiatalember, mert kell a jó utánpótlás!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
Gedeon Máté
- Újonc
Először is:
Köszönöm a tanácsokat,és tacsonak az együttérzést.
Persze,lehet mondani hogy így nincs értelme,érdemesebb inkább abbahagyni,többen eztgondolják...
De az igazság hogy még el se kezdtem. Elektromos gitárom lassan egy éve van. Emellett persze tanulnom is kell,7. Es vagyok. Kevés szabadidőm van,mert még úszásból is vannak versenyeim,és ráadásul a klasszikus gitár órákra is kell tanulni...
A maradékot mindig az elektromos gitáromra szánom. Most nyártól lesz csak gitártanárom,akinél szologitaron fogok tanulni. Ezt a szintet ahol most vagyok 1 év kemény munkával értem el, hétvégenként napi 2-3 órátgitározok. Teljesen magamtól gyakorlok,egyedül. Most nyártól nyilván sokkal többet fogok fejlődni. És ezért is kérem hogy ne húzzatok le annyira 1-1 javítható hiba miatt,mert szerintem azt is nézni kell,hogy amíg a korosztályom gepezik egész nap én gitározok,teljesen önszorgalomból.sztem ahoz hogy véleményt lehessen mondani vkirol,vmennyire kell ismerni a hátterét. Hát,nekem ez az.
Kérem a megértésetek.
Köszönöm a tanácsokat,és tacsonak az együttérzést.
Persze,lehet mondani hogy így nincs értelme,érdemesebb inkább abbahagyni,többen eztgondolják...
De az igazság hogy még el se kezdtem. Elektromos gitárom lassan egy éve van. Emellett persze tanulnom is kell,7. Es vagyok. Kevés szabadidőm van,mert még úszásból is vannak versenyeim,és ráadásul a klasszikus gitár órákra is kell tanulni...
A maradékot mindig az elektromos gitáromra szánom. Most nyártól lesz csak gitártanárom,akinél szologitaron fogok tanulni. Ezt a szintet ahol most vagyok 1 év kemény munkával értem el, hétvégenként napi 2-3 órátgitározok. Teljesen magamtól gyakorlok,egyedül. Most nyártól nyilván sokkal többet fogok fejlődni. És ezért is kérem hogy ne húzzatok le annyira 1-1 javítható hiba miatt,mert szerintem azt is nézni kell,hogy amíg a korosztályom gepezik egész nap én gitározok,teljesen önszorgalomból.sztem ahoz hogy véleményt lehessen mondani vkirol,vmennyire kell ismerni a hátterét. Hát,nekem ez az.
Kérem a megértésetek.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Máté!
A zenetanulásnak van egy nagyon fontos alapszabálya! A hangszernek minden nap kézben kell lenni! Ha 15-20 percre is de minden nap! A hangsúly a MINDEN NAP-on van! ( Nekem elhiheted, mert 20 éve zeneiskolában tanítok ) Amelyik növendékem ezt a tanácsot megfogadja, az biztosan jól fog szintizni. Volt egy növendékem - aki megfogadta - és egy hónappal ezelőtt a 2. lett az országos Keyboard versenyen!
A zenetanulásnak van egy nagyon fontos alapszabálya! A hangszernek minden nap kézben kell lenni! Ha 15-20 percre is de minden nap! A hangsúly a MINDEN NAP-on van! ( Nekem elhiheted, mert 20 éve zeneiskolában tanítok ) Amelyik növendékem ezt a tanácsot megfogadja, az biztosan jól fog szintizni. Volt egy növendékem - aki megfogadta - és egy hónappal ezelőtt a 2. lett az országos Keyboard versenyen!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ---Qgli--- 2015.05.31. 10:36-kor.
-
Gedeon Máté
- Újonc
-------------TÖRÖLT TARTALOM---------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gedeon Máté 2016.11.20. 21:16-kor.
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Máté!
A világ legjobb útjára léptél, le ne térj róla. A zenélés fantasztikus dolog, ilyen idős koromban éjszakákat átpengettem egy régi Cremona dobgitárt. Ültem a sötétben és tapogattam a bundokat több kevesebb sikerrel. Akkor a zene szeretete mellett a csajozás volt a fő szempont, akkor még nem a BMW-re, hanem a zenészekre buktak a csajok..
A lényeget Qgli összefoglalta: gyakorolj sokat, szeresd amit csinálsz és meg lesz a gyümölcse. Kitartás, én drukkolok neked!
A világ legjobb útjára léptél, le ne térj róla. A zenélés fantasztikus dolog, ilyen idős koromban éjszakákat átpengettem egy régi Cremona dobgitárt. Ültem a sötétben és tapogattam a bundokat több kevesebb sikerrel. Akkor a zene szeretete mellett a csajozás volt a fő szempont, akkor még nem a BMW-re, hanem a zenészekre buktak a csajok..
A lényeget Qgli összefoglalta: gyakorolj sokat, szeresd amit csinálsz és meg lesz a gyümölcse. Kitartás, én drukkolok neked!