Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel

Tagok által előadott zenék

Moderátor: Moderátorok

malko
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 19
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Re: Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel

Hozzászólás: # 32403Hozzászólás malko
2015.04.19. 06:47

Sziasztok!

Na akkor én is szeretnék egy két dícséretet kiosztani ha megengeditek.

Ricsike: Régóta ismerem már és barátomnak is tekintem ha mondhatom ezt. Nincs olyan munka amit rábíztam és nem 100% oldotta volna meg. Tacso nagyon jól le írta hogy a jövő generációja. Olyan agya van a zenéhez na meg keze is ami igen ritka. És még is a legnagyobb erény számomra az, hogy olyan ember aki az ingét is leadná magáról. Önzetlen, segítő kész és a "nem" szót én még nem halottam tőle.
Mindenben megpróbálom támogatni, segíteni az erőmhöz mérten mert megérdemli. Csak így tovább Ricsike és sok komoly felvételt szeretnénk még hallani.

Syler: (Szilveszter) Viszonylag elég sokat beszélünk telefonon így én tudtam, hogy ő mestere a szakmájának.(néha még tanácsot is adott, hogy miként is kezdjek pl egy pacal pörkölt elkészítéséhez) Ezt nem is ragoznám tovább mert a felvétel önmagáért beszél.És az, hogy valaki bekerül egy ilyen műsorba mindenképp nagy elismerésnek számít. De viszont lehet sokat nem tudjátok azt, hogy nem csak a fakanalat tudja ilyen remekül forgatni, ha nem különböző zenei programok edit gombját is. Komolyan mondom, hogy olyan szinten műveli ezeket a dolgokat mint amilyen mesterien a szakmáját. Ha elakadtok mondjuk pl. samlerezés terén vagy, hogy milyen programot használjak ehhez vagy ahhoz, akkor ő lesz az az ember aki nektek ebben tud tanácsot adni. Nem is értem, hogy van ennyi energiája még erre is. Száz szónak is egy a vége, leveszem a nem létező kalapom mind a két ember előtt és földig meghajlok. És csak így tovább és sok sikert nektek.

Üdv: Malkó

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 245
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 32404Hozzászólás viskib
2015.04.19. 08:37

Köszi márton, én is úgy érzem hogy mikor anno pa1x-em volt rengeteget köszönhettem neked önzetlenül mert hát akkor ismerkedtünk meg és csak úgy magadtól segítettél, ez nekem többet ért mint bármilyen adomány mert tudást pénzért nem kapsz!
Ugyan ezt el mondhatom Kálmánbáról (bubamara) anno el vittem és a komplett műsorát set,jét feltöltötte csak úgy önzetlenül és az ilyen dolgok valjuk be merő kincsek! rengeteg munka amit átadunk egy másik embernek.
Én is úgy érzem hogy ahol tudok én mindenkinek a jót amit kapok azt próbálom bármilyen módon vissza adni mert engem becsületre és a jóra neveltek hogy ha mindenkinek segítek előbb utóbb a sok emberből ha bajba vagyok valaki biztosan segít!
És hálát adok az istennek hogy ennyi ember ismer és szeret mint barátját, úgy itt a fórumon mint máshol, van rengeteg rossz akaró azokra nem akarok betűt sem fecsérelni.
Itt a fórumon is sok régit tagnak köszönetet mondok akik már lassan őstagok :D a sok tanácsért mert sok mindent innnen tanultam meg én is, sok tanácsot kaptam segítséget mikor bajbaj voltam, melyik hangszer mire kinek miért hogyan való rengeteg kérdésre kaptam itt választ az évek során, igaz mostanság biztos észre vettétek nem nagyon nyílvánulok meg de ha még nem tudjátok most közlöm veletek, a mindenhétvégés bulijaim meg szüntek max lagzit tudok bevállalni vagy valami nagyobb gázsit, 4 műszakban melózom egy gyárban minimál bérért mert valamiből meg kell élni. Úgy hogy így örülök ha kis hangszeremre családomra van időm meg néha a barátokra, ritkán jutok el oda hogy felnézzek ide, de ne gondoljon senki rosszra, szerintem aki akar engem is meg talál és szivesen segítek én is amiben csak tudok szóval köszönök én is mindenkinek minden jót :777

Ricsike

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 102
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 32406Hozzászólás Gyuley
2015.04.19. 11:30

Ricsike.

Nagyon cool, az előttem szólók leírták a lényeget, minden munkád profi, és a tehetséged elképesztő. :777 :777 :777

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 164
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 32407Hozzászólás tacso
2015.04.19. 15:40

Szia Ricsi!

Még néhány okoskodó gondolatot engedj meg, hátha tudsz hasznosítani belőle.
Fontosnak gondolom hogy tudatosuljon benned az, hogy a műszakos gyári munka nem a Te utad!
Még ha tiszteletre méltó jó emberekkel is vagy körbevéve, egy ilyen (reális?!)közeg lehúzza a művész hajlamú embert! (Saját tapasztalat)
Amikor leírtam az előző bejegyzésbe a soraimat, arra gondoltam, hogy el kellene kezdened észrevétetni magad a megfelelő helyeken, hogy felfigyelhessenek Rád úgy, ahogy mi is tettük!
Kellene egy saját honlap, nem Facebook -os, ahol nem csak a zenei munkásságod, hanem az egyéniséged is tükröződik, ezt nagyon fontosnak tartanám, mert ez a friss erő, gondolkodásmód és hozzáállás az ami téged a siker felé repíthet!
Segíthetne néhány jó remix meglévő futó dalokból, amit elküldhetsz az eredeti előadónak, és lehetőségeket hozhat. Vannak direkt kiírások is ilyen dolgokra. Pl. Szakos Krisztián is Ákos remix után került helyzetbe. Ideiglenesen lehet film, tv- rádió reklám és szignálzenék után is menni pénzkereseti szempontból.
Persze ehhez mind idő kell, amiből most nem állsz jól, de pont ez a dolog kellene hogy sarkaljon arra, hogy kitörj, ha ellenvéleményekkel és nehézségekkel jár is!
A legrosszabb ami történhet, ha később azt kell megbánnod, hogy nem próbáltad meg, ezt kérlek hidd el!

Most saját magam ismétlem: BÍZZ MAGADBAN!!!
Hajrá és üdv!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

viskib
VIP

Hozzászólás: # 32409Hozzászólás viskib
2015.04.19. 21:26

Köszönöm szépen, meg próbálom a tanácsot, csak hát a muszály nagy úr van egy 1,5 éves kis fiam és egyelőre ez a megélhetésem amit muszály ha kell ha nem,
A youtube csatornám, ami tartya bennem a lelket hogy van értelme csinálni mert szeretik amit csinálok, rengeteg ember meg keresett már, inkább hangszer ügyben amit nem részleteznék de akkor is vannak meg keresések, és hála istennek alapokkal is foglalatoskodom nóta muzsika tv-be készítek zenészeknek alapokat nem drágán, de mellékesnek nekem meg felel, előbb vagy utóbb bízom benne hogy lessz olyan ember aki azt mondja hogy nekem erre az emberre szükségem van.
Biztosan lessz ilyen aki nem pénzel fog meg fizetni hanem visz magával.

Én ebben teljesen bízom, jó esélyem van rá szerintem, magyar tánczenék mondhatom nagyon nagy részét ismerem, kivéve az ilyen keményebb rokk műveket, amit valjunk be tv-ben nem nagyon újjítanak.
Én nekem minden munkám egy új kihívás van olyan ember akivel már 4 éve dolgozom együt és soha nem küldtem még át úgy zenét hogy akár 1 dal is hasonlított volna a másikra akár hangszerelésben bármiben, kivéve a játékot ami ugye én vagyok az levakarhatatlan szerintem :)

Úgy hogy meg fogadom a tanácsot készítek weboldal azt még nem tudom milyen címmel :D de majd kitaláljuk
Köszönök minden szép estét mindenkinek :)

Ricsike

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 32410Hozzászólás Zeneboy
2015.04.19. 22:36

Szia RICSI!

Itt is gratulálok neked.. :777

Azért azon gondolkozz el, hogy azt a minimálbéres -persze egyáltalán nem szégyen- kétkezi munkát, a Te kvalifitásoddal a Te zenélésseddel elfeledhetnéd! Csak ne térj le és ne add fel!
Jah és ne mással foglalkozz, meg a ki mit mond...

Még egy... A Te kezednek nagyon nem használ az a 4 műszak! Hidd el nekem... :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 75
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 32411Hozzászólás ---Qgli---
2015.04.20. 06:26

Bár most nem dícsértem Ricsit, de ez nem jelenti azt, hogy nem ismerem el, amit csinál, mert marha jól csinálja. Ez tény, de tegnap óta azon gondolkodom, miben tudnék Neki segíteni abban, hogy....de miben is? Mi is lenne a cél??? A Muzsika Tv-be bedolgozik alapokkal. Ettől többet mit lehet elérni ebben a vendéglátós zenében?
Kimenni külföldre vendéglátózni...?
Egy szólóénekes kísérőzenésze lenni...? De minek egy szólóénekesnek kísérőzenész, amikor nem is játszik már senki élőben?

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 39
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 32413Hozzászólás Rolandbk5
2015.04.20. 06:54

Ricsi ez nagyon rendben van, és igen jól izlésed van a zenéhez ... Gratulálok ... :777

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 152
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 32419Hozzászólás Apelláta
2015.04.20. 08:27

Én Qgli soraiban látom a racionalitást. Ricsinek ezzel a tehetségével ki kéne szakadni a mulatós világból.

Üdv.: Apelláta

viskib
VIP

Hozzászólás: # 32420Hozzászólás viskib
2015.04.20. 08:28

Igazából, egy olyan kört ismeretséget szeretnék elérni hogy vendég zenészként elég helyre el hívjanak ahhoz hogy legalább a megélhetésemért ne kelljen kidolgozni a belem.
Vagy egy olyan kört ahol van annyi zenei alap felkérés vagy bármi ahol a tapasztalataimat feltudják hasznosítani, és meg is fizetni, készítek alapokat kb 10, rongy körül egy alap de ilyen amit most faternak csináltam és néha sokkal jobb minőségeket küldök el, van aki elviszi komolyabb helyre ahol tecnikailag jobban meg tehetik a jobb mix&mastering-et.
Nem is az árral lenne a baj hanem a mennyiséggel 1 hónapban 1-2 alap abból nem igazán lehet semmit finanszírozni, sőt van amikor hónapokig semmi ami elég gyakori a télen és a tavaszon akár csak a muzsika, ha midi alapot készítek az meg 3-4-5 ezer forint amit studioba visznek és behangszerelik, mert valakinek van hely ahol állítólag ingyen be dolgozzák. Bonyolult ez, de nekem annyi elég lenne ha már ebből vagy abból vagy mind2ből legalább nem kellene 4 műszakban nyomorognom boldog ember lennék ha azzal tudnék foglalkozni amihez a legjobban értek. :)
Legyen az hakni, beugró zenész, studio, hangszerelő, vagy zenekar bármi.. :)

Ricsike

Új hozzászólás