Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel

Tagok által előadott zenék

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 152
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel

Hozzászólás: # 14980Hozzászólás Apelláta
2013.06.18. 08:26

Szia Markolós cimbora!

Én is csatlakoznék a gratulálók táborához! Bár csak a melóban, két kis bolhakaki hangfalon tudtam meghallgatni, de nagyon kellemesen szólt. :taps:

Két dologra figyeltem fel, miközben hallgattam, de ezek inkább csak ízlések és pofonok.
- Az egyik a már említett hiányolt akkord, viszont Adames-sel egyetértve, nem biztos, hogy létszükséglet egy ilyen feldolgozás esetén.
- A másik, hogy te a refrénnél a "Csillagok, csillagok"-at negyedik negyedre két nyolcaddal kezded, én inkább az eredeti szerint játszanám, vagyis az első hangot megnyújtanám, és egy nyolcaddal előbb kezdeném el (a harmadik negyed második felétől). Legalább is az első „Csillagoknál” biztosan, mert ez egy meghatározó pontja a számnak, a másikat viszont már akár lehet szabadon variálni. Számomra ez lényegesebb, mint az előző akkord elhagyás.

:777

Üdv.: Apelláta

Joe83
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Gonosz2 :)
Adott köszönetek: : 921 alkalommal
Kapott köszönetek: : 772 alkalommal

Hozzászólás: # 14981Hozzászólás Joe83
2013.06.18. 08:39

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm az észrevételeket! Ugyan én szinte csak hobbiból zenélek..Örülök annak, hogy ilyen remek tanácsokkal láttok el. Igyekszem alkalmazni a tőletek kapott instrukciókat.
Az ember mindíg tanul valamit! Nem sértődöm meg ha valaki negatívan kritizálja, hiszen abból is tanulni lehet...
Várom még Sambácsi észrevételét, még mire hívja fel figyelmem.

Üdv: Joe

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

goozl
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 14983Hozzászólás goozl
2013.06.18. 09:21

Nos én is gratulálok, de nekem is hiányzik az az akkord. Még a PA1XPRO-t nem ismerem annyira, hogy feltegyek én is egy demót, de ígérem fogok.
HA már módszerek és tán némi ideológia, akkor én azt mondom, hogy a kottát nem lejátszani, hanem a számot eljátszani. Én mindig erre törekszem.
A stílus remek, érződik az, hogy könnyen lehet bánni a hangszerrel, (ez a Yamahák előnye kétségtelen) de én mégis ha lehet kicsit a gitárosabb eredetihez közelibb hangszerelést jobbnak tartanám. De hát ízlések és pofonok.
A másik dolog, hogy nem baj ha valamit feldolgozunk, csak legyen igényes, hiteles és lehetőleg szellemes. Ha valaki rosszul alakít át valamit az ugyanolyan szemét lesz mint a legsilányabb kínai büdös zokni. Semmire nem használható. Bár ez csak privát vélemény nem megsérteni akarok senkit, és ez esetben most ez nem a 67-es útra vonatkozik. Mi a gyerekműsoros zenekarral sok számhoz nyúltunk másképpen hozzá mint az eredeti. A hangszerelések zöme az én reszortom. Ha valakinek van kedve tessen jót röhögni rajtunk és jól megkritizálni.
http://www.youtube.com/channel/UCa7vEgh9hW_xRkL6IzlMUVg

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 96
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 14984Hozzászólás HunHyper
2013.06.18. 10:20

Imádom a gyerekeknek szóló feldolgozásokat... :777
Én is sokat zenélek a gyerekeknek otthon... Igaz, sokszor hiányzik egy két akkord, de a gyerkőcök így is szeretik,
ha apa zenél... :D A kedvencük a "Baj van a részeg tengerésszel" című dalocska...
Belehallgattam/belenéztem a megosztásodba, azt kell mondjam, tetszik...
Irígykedtem is kicsit, mert pár nótának az akkordmenetét szívesen megtanulnám, csak hát sehol sem jutok hozzá,
időm meg sajna nem sok van rá, hogy magam leszedjem (meg azért nem is olyan jó a fülem)... :oops:

Na szóval gratulálok és remélem, hamarosan találkozok veletek valamelyik gyerekrendezvényen, mint az Almával, vagy a Buborékkal... :777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

birolevi81
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Korg PA900
Adott köszönetek: : 205 alkalommal
Kapott köszönetek: : 118 alkalommal

Hozzászólás: # 14989Hozzászólás birolevi81
2013.06.18. 15:59

Egy jó kis rock and roll a javából, ha én is igy kezelném az Audyát, én is rá gyüjtenék...

Picasso †
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 21
Hangszer: GW-8,
Adott köszönetek: : 940 alkalommal
Kapott köszönetek: : 585 alkalommal

Hozzászólás: # 14991Hozzászólás Picasso †
2013.06.18. 18:46

Sziasztok,

Minden héten szombaton is görbítjük a hangjegyeket a belvárosban, egy kisvendéglőben. A múltheti klubszombatról egy kis szösszenet képmontázzsal és egy kis videóval... /InFusio Band/ :777

Pacsi

Picasso

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 28
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 14992Hozzászólás Asterix
2013.06.18. 19:57

birolevi81 írta:Egy jó kis rock and roll a javából, ha én is igy kezelném az Audyát, én is rá gyüjtenék...
Ha nem tudod így kezelni, akkor is a legjobban megszólaló hangszer stílusok területén. Aki a műsorának nagy részét stílusokkal játssza, annak ilyen hangszert kell venni. Ha már más is szerepel a repertoárban, akkor el kell gondolkodni, mert akkor tudnak előjönni a hátrányai ennek a nagyon jó hangszernek. :lol:

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 14994Hozzászólás marton1974
2013.06.19. 02:40

Szerintem a midi fájlokat is nagyon korrektül játsza.De az Audyánál is mint minden más hangszernél, itt is rá kell hangszerelni, a songokat.Az Audya a midiknél csak a GM2, hangszíneit használja.De a dobsávot össze lehet a stílusokban használatos audió dobokkal keverni, mixelni.Élőben pedig a sliderekkel bele lehet nyúlni a midi sávokba.Az Audyánál nagyon könnyű egy midit megszerkeszteni. :777
De igazából ahogy Asterix is írta, az Audya stílusok terén a verhetetlen. Símán maga mögött hagyja a 3x-et, és a Tyros 4-et is.

okamoto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: KORG PA3X LE
Adott köszönetek: : 152 alkalommal
Kapott köszönetek: : 148 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 14996Hozzászólás okamoto
2013.06.19. 06:44

Moderálva: Az adatlapot csak feltöltéskor használd. Bubamara
Sziasztok, gondba vagyok ByeAlex Kedvesem dalával. Nem tudom kilyen stílussal jó játszani. Kettőt találtam a hnagszerebe. Ti melyiket javasoljátok, vagy ha egyiket sem, akkor milyennel probálkozzak. A mankó ritmikai problémáiért elnézést, nem arra fektettem hangsúlyt hanem a stílus bemutatására. Köszi a választ előre is. Üdv. oki
Linkek: http://data.hu/get/6667318/KEDVESEM2.MP3
http://data.hu/get/6667319/KEVESEM_1.MP3

okamoto / A zene mindenek felett!

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 96
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 14998Hozzászólás HunHyper
2013.06.19. 08:15

Kevesem_1.mp3 jobb hozzá szerintem, bár én ezt a számot soha nem játszanák, ki nem állhatom... :D

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Új hozzászólás