Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Felhívás - Viselkedési normák betartása

Minden, ami a fórummal kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Lezárt
Avatar
Admin
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 1
Hozzászólások: 595
Csatlakozott: 2011.08.18. 05:26
Hangszer: Ketron SD2, E-MU XBoard 61, Aria Excel
Tartózkodási hely: Borsod-Abaúj-Zemplén Megye
Adott köszönetek: : 619 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1477 alkalommal
Kapcsolat:

Felhívás - Viselkedési normák betartása

Hozzászólás: # 61740Hozzászólás Admin
2019.05.09. 19:07

Kedves Fórumozók!

Az utóbbi időben több, már nem egészségesnek nevezhető vita alakult ki a témákban. Szeretném felhívni Mindenki figyelmét az általános Netikett egy fontos pontjára:

Ne keveredj flame war-ba! Ne írj heves leveleket és ne válaszolj ilyenekre!

A flame war („lángháború”) egy olyan folyamat, mely során szándékosan sértő, ellenséges, offtopic (témához nem kapcsolódó) hozzászólásokat küldenek egy nyilvános (általában internetes) fórumra. Az ok általában olyan téma, mely erősen polarizálja (megosztja) a közösséget, mint amilyen a politika, vallás, filozófia, (vagy esetünkben mások hangszere például - Admin) de gyakran lényegtelennek látszó nézetkülönbségek is torkollhatnak ilyen verbális háborúba. Flame-ek küldése homlokegyenest ellenkezik a Netikett elveivel, és az internetes közösség tagjaiban is ellenérzést vált ki.

A „flame” szó ebben az esetben arra utal, hogy az illető szándékosan olyan megjegyzéseket ír amitől a vitapartnerei idegesek lesznek, ami provokálja az agresszív válaszokat: ami „felszítja a tüzet”. (Az ilyen szándékosan vitát szító magatartást „flaming”-nek nevezik angol nyelvterületen.)

A kifejezés bizonyos fokig elavult, és helyét a 2000-es évek után részben átvette a trollkodás („trolling”), mely a flamingnél tágabb jelentéstartalommal a teljes provokatív, vitagerjesztő magatartást írja le, nem csak magát a konkrét vita közbeni viselkedést; a gyakorlati viták során a két kifejezés szinte ugyanazt a jelenséget tükrözi.

Forrás: Wikipédia - Flame war

Aki sérelmére ilyen történik ne álljon le vitatkozni, hanem legyen szíves azonnal jelezni az esetet a Staff felé (az összes adminisztrátor és moderátor), majd ők elrendezik a helyzetet. A legtöbb esetben első alkalommal 7 nap ban, további esetekben végleges tiltás lesz az illető jutalma. Aki mégis vitába száll a trollal az szintén meg fogja kapni a büntetést, a Staff nem fog mérlegelni hogy ki kezdte, ez nem óvóda, hanem egy fórum.

Köszönöm a fentiek betartását és további jó fórumozást Mindenkinek! :777


A muzsikusnak dalból van a lelke, az egész világ szíve dobog benne...

Lezárt