|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
phantie
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: gitár
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 8 alkalommal
Re: MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Tudtam én, hogy nem lett volna szabad kijönnöm a gumiszobából... 
-
phantie
- Újonc
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Tehát ön is az mkII.-t ajánlja? Egyébként jól látom, hogy egy olyan Ketron sd7 egymisis dolog? váááuuu...abból majdnem tíz mkII.t vehetnéék.Bubamara írta:Ide csak az információ teljessége kedvéért beszúrnám azt az érdekes információt, hogy egy usb kábel segítségével a midi vezérlő billentyűzetedet bedugod egy Ketron SD7, SD40, SD9, Midjay pro hangszer usb csatlakozójába és a Ketron azonnal felismeri azt, kiírja a kijelzőjére a csatlakoztatott eszköz típusát és a csatlakozás sikerességét. Ezt követően használhatod gyakorlatilag bármely part vezérlésére, így pl. két manuálos sd7 sd9 cuccod lehet a két billentyűn különböző hangszínekkel, vagy az SD40, Midjay pro modul kaphat 1-2, vagy akár 3 billentyűzetet. Valójában emiatt van rajtuk 3 USB aljat elől.powersparc írta:Azt azért hozzátenném, hogy az usb kizárólag computerrel való kommunikációra érvényes magában, kizárva a többi hangszert, egyéb berendezést, ami mondjuk még nem usb-s
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 35
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
-
phantie
- Újonc
- Karesz
- VIP
Jófogáson van pár eladó,jó áron,és itt a kollégák között is akad biztos elfekvőben 
-
phantie
- Újonc
Az van, hogy inkább valami kisebbre pályázok, de azért köszi a tippet. Most néztem például ezt a kis kütyüt:
https://www.muziker.hu/novation-launch- ... -mk2-black
mennyi gombja
vaaaan
https://www.muziker.hu/novation-launch- ... -mk2-black
mennyi gombja
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Szervusztok!
Egy olyanban kérném a segítségeteket, hogy:
Adott egy Korg PA300-as hangszer és egy külső midi szekvenszer. Miként lehetséges ezt összekötni, hiszen a hangszerről le sprórolták a kb. 1000Ft értékű 2db DIN MIDI In/MIDI OUT csatlakozót az elektronikával, és ugyebár a szekvenszer íly módon lenne csatlakoztatható a hangszerhez.
Mi lehetne a megoldás?
De ugyanez a kérdés, ha mondjuk egy külső vokál-processzorral vagy egyéb más MIDI eszközzel szeretném összekötni!!!
A probléma nem az enyém csak felvetődött egy zenésznél és én csak feldobtam e magas labdát.
Egyben nem is értem meg, hogy egy a "hangszerek összekötésére és kommunikációjára" kitalált és jól bevált szabványt miért nem lehet, illetve hogyan is lehet egy "hangszerből" kihagyni??
Főképp mondjuk egy olyan hangszerből amiben mondjuk pont nincs is vokál-processzor....
Köszönöm!!
Szép estét mindenkinek!!
Egy olyanban kérném a segítségeteket, hogy:
Adott egy Korg PA300-as hangszer és egy külső midi szekvenszer. Miként lehetséges ezt összekötni, hiszen a hangszerről le sprórolták a kb. 1000Ft értékű 2db DIN MIDI In/MIDI OUT csatlakozót az elektronikával, és ugyebár a szekvenszer íly módon lenne csatlakoztatható a hangszerhez.
Mi lehetne a megoldás?
De ugyanez a kérdés, ha mondjuk egy külső vokál-processzorral vagy egyéb más MIDI eszközzel szeretném összekötni!!!
A probléma nem az enyém csak felvetődött egy zenésznél és én csak feldobtam e magas labdát.
Egyben nem is értem meg, hogy egy a "hangszerek összekötésére és kommunikációjára" kitalált és jól bevált szabványt miért nem lehet, illetve hogyan is lehet egy "hangszerből" kihagyni??
Főképp mondjuk egy olyan hangszerből amiben mondjuk pont nincs is vokál-processzor....
Köszönöm!!
Szép estét mindenkinek!!
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- Karesz
- VIP
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia Lali! Például laptop, és usb midi kábelek, valamint midi routolásra alkalmas progi közbeiktatásával lehet megoldani a dolgot.
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Csabi!tacso írta:Szia Lali! Például laptop, és usb midi kábelek, valamint midi routolásra alkalmas progi közbeiktatásával lehet megoldani a dolgot.
Ez a megoldás persze nekem is eszembe jutott, de mi van ha plussz eszköz(ök) beiktatása nélkül is meg lehet(ne) oldani??? Pld. minek lenne szükség egy 3. kütyüre mondjuk két hangszer összekötéséhez???
Nem néztem most végig a termékpalettát, de ha létezik megoldás 1 szál kábel formájában akkor....????? vajon a hangszergyártó aki kihagyja a szabvány DIN MIDI csatlakozót miért nem ad (miért nem készíti úgy el az elektronikát) egy USB-B - DIN MIDI kábelt amivel ezen problémák megoldódnának!!!???? minden külső plussz beiktatás nélkül???powersparc írta:Lali király! Az iConnectivity gyárt erre alkalmas midi interfaceket! A kérdés a kritikát illetve is pedig absz. jogos!
Hány olyan lehetőségről hallani (most maradva a számítástechnikánál), hogy az újabb videókártyákon amiken csak HDMI kimenet van, va a csomagban egy olyan kiegészítő kábel amely a HDMI kimenetbe csatlakoztatva azon DV-I, vagy hagyományos monitorcsatlakozást, sőt még composite , vagy component kimenetet is biztosít!!!
Na mindegy..... A lényeg hogy fura, hogy egy (mint ahogyan a kérdésemben is írtam a "hangszerek összekötésére és kommunikációjára" kifejlesztett) szabványt úgymond semmibe vesznek.....
Szép napot mindenkinek!!
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!