??? Profi kvantálás??? Ezt hogy kell érteni?powersparc írta:Én a profi kvantálásról szeretnék még többet megtudni
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- almatom
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Re: MIDI - Technikai kérdés/válaszok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 149
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 974 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Nekem egy ütem van, minden nótának az elején mondjuk ez azért is van, mert nekem elég kevésszer indul egyre a nóta. Sok esetben van valami felütés az elején...Sambácsi írta:Tapasztalatom szerint, ha igényesen elvarázsolt, delejes paraméterekkel felcicomázott dalt állítunk elő, kell az az üres 2-3 ütem az elején,
a hangszer úgyis Qickplay lejátszásra van beállítva, s azonnal indul.
Nekem meg olyan quantálási lehetőség kellene, hogy megmondjam, hogy csak a X elcsúszású eltéréseket húzza ki, de azokat sem tökéletesre, hanem csak....De ilyen lehetőség nincs cakewalkban, úgyhogy nekem marad a a kézi ( szemre ) quantálás.powersparc írta:Én a profi kvantálásról szeretnék még többet megtudni általánosan,
- Sambácsi
- VIP
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
A profi kvantálásról nem tudok esszét írni, viszont szerény népies megfigyelésem alapján írhatom,
hogy akkor van a kvantálásnak értelme, ha csak egy szűk területen akarjuk helyére rántani a gombócokat.
1 ütemben értelmezve: negyed érték területén belül.
Mindig figyelembe kell venni a felbontás értékét.
hogy akkor van a kvantálásnak értelme, ha csak egy szűk területen akarjuk helyére rántani a gombócokat.
1 ütemben értelmezve: negyed érték területén belül.
Mindig figyelembe kell venni a felbontás értékét.
- Sambácsi
- VIP
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
Bátorkodom megjegyezni, hogy megátalkodottan kizárólag Yamaha szemüveg mögül látom a dolgokat 1985 óta.
Tapasztalataim így nem vonatkoztathatóak más típusokra.
Tapasztalataim így nem vonatkoztathatóak más típusokra.
- almatom
- VIP
A kvantálásnak mindig van értelme de ezek szerint, hogy "értelmes" kvantálást tudj alkalmazni, lehet, hogy Logic kell hozzá?!
Ott olyat csinálok kvantálás alatt, hogy besírtok!
- ---Qgli---
- VIP
Miért a Logic-nak meg lehet adni, hogy a basszusgitárt Pastorius-osra quantálja?almatom írta:A kvantálásnak mindig van értelme de ezek szerint, hogy "értelmes" kvantálást tudj alkalmazni, lehet, hogy Logic kell hozzá?!
- almatom
- VIP
Power!
Próbáld ki úgy, hogy kitörlöd az összes sávban a 032-es BANK LSB utasításokat és Bank MSB 000-át hagyod meg.........
Próbáld ki úgy, hogy kitörlöd az összes sávban a 032-es BANK LSB utasításokat és Bank MSB 000-át hagyod meg.........
- MMaestro
- VIP
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Yamaha PSR-S970
- Adott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Re: Gumiszoba
Tévedsz, ez nem GM, hanem GS, ugyanis csak és kizárólag GS Reset van benne!!! és ilyen a Gedeon bácsi is. Az Amazing Grace az valóban GM, (nem GS )nem véletlen, hogy rendesen le is játssza neked.powersparc írta:Megjegyzem, a Lullaby olyan ősi GM midi fájl...
Megjegyzem, a Lullaby olyan ősi GM midi fájl...[/quote]
Én ilyet nem mondtam. Olyat mondtam, hogy GS hangszerben ha nincs olyan számú (Program Change) hangszín, akkor egyel kisebb bankban(Bank Change MSB,LSB) próbálkozik és ha van ott neki hangszín gyárilag kiosztva, akkor azon szólal meg, ha nincs akkor így tovább egyel kisebbel próbálkozik legvégső esetben az alap hangszínkészletből meg tud szólalni. Ez az alap hangszínkészlet a GM hangszínkészlet. A dobsetnek ehhez semmi köze. Almatom egyébként pont ezt írta le, hogy legyen ez az alapbank kiválasztva.powersparc írta:Szerintem az van amit MMaestro mond, hogy ha nem talál olyan bankot akkor néha mint a flippergolyó pont betalál egy olyan alap bankba amiben pont dobkészletek vannak. (A véletlent úgy értem, hogy bizonyos midi daloknál ami pont sklappol vele...)
De a dobsetet nem így kell, hanem először meg kell mondani a hangmodulnak(hangszernek), hogy az x (általában 10-es) tracken dobset legyen és ne hangszín. ezután már működik a Bank Select MSB, LSB, Program Change ami kiválasztja a megfelelő dobsetet.
Greg már figyelt arra, hogy GM GS XG stb változatokban adja ki ugyanazt a fájlt, de ez a tiéd pont egy GS változat, ezért nem jó neked az I30-ba, csak a G70-be.powersparc írta:A Gedeon nyilván egy újabb tipikus magyar midi és azzal is épp úgy hibázik az i30, mint ahogy...
Nekem nincs Korgom, nem haza beszélek, de nem a Korgot kell szidni, ha nem úgy viselkedik, ahogy elvárja valaki. A Korg betartja a protokolt és nem tehet róla, hogy mást próbálnak ráerőltetni, mint ami neki való.
Ezzel még nincs vége az elemzésnek, csináljuk végig, ha elkezdtük! Csak most el vagyok foglalva. Quglinak is tartozom még válasszal.
Üdv:MMaestro
- MMaestro
- VIP
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Yamaha PSR-S970
- Adott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Egyetértek, azzal kell foglalkozni többet, amelyik nem jól szól. Most is épp ezt tesszük.powersparc írta:Jó, elfogadom hogy aki legálisan vesz vagy vett midifájlt az a hangszerére megfelelőt kapott..... Az ember mindig azzal foglalkozik ami nem stimmel adott okból...
Remélem megválaszolja neked egy Korg-os pontosabban, én yamahás észjárással azt gondolom, hogy bekapcsoláskor nem GM a hangszered. Szerintem a GM System On kapcsolja be neked ezt az üzemmódot és így be is állítja a 10-es csatornát dobtracknek, nem kell hozzá külön MIDI parancs. Próbáld ki ezt a dal elejére betenni: F0 7E 7F 09 01 F7powersparc írta:Most viszont akkor azt nem értem a fentiek alapján, hogy ami sysex nem adott hangszermárkának szól és a midi törvénye értelmében azt figyelmen kívül kell hagyja a cucc, akkor mi okoz neki gondot hogy ne az alap GM bankja szerint szólaljon meg?
... mentek jól ezek csak a Korgjaimmal nem. Ebből csak arra tudok következtetni (én nem szidom a Korgot ezzel) hogy azokban vmit másképp programoztak! Nem?
(Received is SONG PLAY mode except when Sequencer playing)!
A GM System On beállítja a 10-est Drum Track-nek automatikusan. Hogy a Korgban 16 sáv lehet-e dob sáv azt nem tudom, de azt biztosan tudom, hogy Yamahánál csak 3 lehet egy időben, Rolandnál meg csak kettő.powersparc írta:Amúgy azt milyen midi parancs adja meg hogy dobkészlet és ne dallam hangszín aktiválódjon? (Én csak prg. chng.-re tippelek. Mondom, a Korgban akár 16 csatorna is lehet dobra állítva 1 időben!!!)
A Program Change nem változik, csak a Bank Change. Például, ha kell egy 28-as hangszer a 43-as bankból, és ott nincs hangszerhang, akkor próbálkozik a 42-esben, majd a 41-esben stb. de mindig a 28-as helyen nézi. Ez egyébként a GS protokollban van, a GM-ben nincsenek bankok csak 128 hangszín és slussz.powersparc írta:Mellesleg én is arra gondoltam amit írtál, hogy különleges bankok híján a hangszer addig deriválja a prg. chng.-eket, még az alap bankjába nem talál vmit, csak másként fogalmaztam meg a flippergolyó hasonlatával élve.
Hajjaj!!! Ezt akkor felejtsd is el!powersparc írta:Szerintem a Korg vmi spec bankra hivatkozva vált dobokra és a "hibás" daloknál olyan prg. és bank chng. lehet, ami egy közelebbi számozással a dallamhangszerek bankjába vált át, mint egy mondjuk távolabbi sorszámelérésű dob szet igényelné, de ezt csak most ötlöttem ki...
Ez remek! Akkor hajrá, át kell nézni, és át kell hangszerelni a nótákat a Korghoz! Ezt csináljuk nagyon sokan. Mindenki a maga hangszeréhez és füléhez igazít.powersparc írta:Summa summárum, adott esetben az i30 hangszínei, dobjai jóval dinamikusabban, felhangdúsabban hozzák az adott midi dalokat, amit a G70 inkább slamposabban, fakóbb szinezettel csak hogy a lényeg is elhangozzék!!!![]()
Ha Rolandod és Korgod is van, akkor legjobb lenne számítógépen lejátszani a songokat és kiadni mindkét hangszerre, nem egyikből a másikba. Ezt otthonra mondom, nem fellépésre.
Üdv:MMaestro
- ---Qgli---
- VIP
Milyen válasszal tartozol Maestro? Megfejtetted a sysex-es problémámat. A sysex-eket a sysx ablakban kerestem. Meg is lett minden probléma okozója.