Vannak midifile-ok melyek 2-3 másodpercbe telnek hogy a play megnyomása után megszólaljanak, vannak melyeket azonnal megszólnak a hangszeren. Jól gondolom hogy az az oka ennek hogy tele vannak fölösleges parancsokkal az egyes sávok? (A szekvenszerben kitöröltem az üresjáratot a dal elején, tehát elvileg azonnal szólniuk kellene a file-oknak). Ha ez az oka, honnan tudom hogy melyek azok a parancsok amelyek kellenek az egyes sávokban és melyeket törölhetem ki? Elnézést ha butának tűnik a kérdés de nem vagyok profi midiszerkesztő, csak egy ámátőőőr aki még ezt se tudja...
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- B.Bazsi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 66
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Re: MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Sziasztok!
Vannak midifile-ok melyek 2-3 másodpercbe telnek hogy a play megnyomása után megszólaljanak, vannak melyeket azonnal megszólnak a hangszeren. Jól gondolom hogy az az oka ennek hogy tele vannak fölösleges parancsokkal az egyes sávok? (A szekvenszerben kitöröltem az üresjáratot a dal elején, tehát elvileg azonnal szólniuk kellene a file-oknak). Ha ez az oka, honnan tudom hogy melyek azok a parancsok amelyek kellenek az egyes sávokban és melyeket törölhetem ki? Elnézést ha butának tűnik a kérdés de nem vagyok profi midiszerkesztő, csak egy ámátőőőr aki még ezt se tudja...
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 149
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Én minden midifile elején egy ütemet hagyok a különböző kontrollereknek és ezt az egy ütemet is általában 1/4 -re hagyom. Ez tempótól függően ( 60-as tempónál 1 másodperc ) változik, de elenyésző.
Egyébként sok ilyen össze-vissza midifilenál az is baj, hogy sok fölöleges üres ütemet hagynak az elején, amit én sem tudok megfejteni, hogy miért. Ezeket az ütem törléseket egy CakeWalk programmal egy mozdulattal, rövöd idő alatt lehet törölni.
Egyébként sok ilyen össze-vissza midifilenál az is baj, hogy sok fölöleges üres ütemet hagynak az elején, amit én sem tudok megfejteni, hogy miért. Ezeket az ütem törléseket egy CakeWalk programmal egy mozdulattal, rövöd idő alatt lehet törölni.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 35
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Bazsi!
Tominál a pont. Engem is már szívatott meg nem egyszer az utóbbi időben ilyen sunyin elrejtett hang. Illetve csak az első alkalommal, mert miután megfejtettem a bűnöst, most már tudom. Érdekes, ezzel korábban nem találkoztam, csak az utóbbi időben lett bevett szokás.
A sok midi üzenet miatti megrottyanást a szám elején én még egyik Korgomnál sem tapasztaltam. Azt viszont a Pa3-nál igen, hogy ha közvetlen az első ütem elején van egy hang, valamikor annak levágja a lecsengését. De nem mindig. És a második hangtól már nem.
Annak ellenére, hogy a hangszeremen van Fast Play funkcó, én is mindig kitörlöm az üres ütemeket.
Tominál a pont. Engem is már szívatott meg nem egyszer az utóbbi időben ilyen sunyin elrejtett hang. Illetve csak az első alkalommal, mert miután megfejtettem a bűnöst, most már tudom. Érdekes, ezzel korábban nem találkoztam, csak az utóbbi időben lett bevett szokás.
A sok midi üzenet miatti megrottyanást a szám elején én még egyik Korgomnál sem tapasztaltam. Azt viszont a Pa3-nál igen, hogy ha közvetlen az első ütem elején van egy hang, valamikor annak levágja a lecsengését. De nem mindig. És a második hangtól már nem.
Annak ellenére, hogy a hangszeremen van Fast Play funkcó, én is mindig kitörlöm az üres ütemeket.
Üdv.: Apelláta
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 26
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Engem érdekelne... Cserébe megkapod az építészeti prezentációt...almatom írta:...
Egyébként ha valaki nem tudja és érdekli, hogy hogyan kell megcsinálni egy midit úgy, hogy az sok sávval (és adattal az elején) indításra azonnal induljon (mindenféle zöttyenés nélkül) akkor szívesen leírom és fotókkal is tudom illusztrálni...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- B.Bazsi
- VIP
Köszönöm Tomi a válaszod, van pl olyan file ami így viselkedik
és a G.M. stúdiótól rendeltem, tehát elvileg nem ment át x kézen. Minden
esetre át fogom nézni azokat a file-okat melyeknél ezt tapasztalom.
Van egy 80%-ban kész file-om, azonnal indítja a hangszer, jó lenne ha
minden file így indulna úgyhogy én is megköszönném ha leírnád ezt
a módszert amivel meg lehet csinálni. Köszi a segítséget!
és a G.M. stúdiótól rendeltem, tehát elvileg nem ment át x kézen. Minden
esetre át fogom nézni azokat a file-okat melyeknél ezt tapasztalom.
Van egy 80%-ban kész file-om, azonnal indítja a hangszer, jó lenne ha
minden file így indulna úgyhogy én is megköszönném ha leírnád ezt
a módszert amivel meg lehet csinálni. Köszi a segítséget!
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Ez engem is nagyon érdekel és előre is köszi Tom. Hiánypótló összeállítás lesz.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Sambácsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
Az a sunyin elrejtett hang nem más, mint a forgalmazó cégnevének hordozója, tehát ehhez van hozzárendelveApelláta írta:"Tominál a pont. Engem is már szívatott meg nem egyszer az utóbbi időben ilyen sunyin elrejtett hang."
a név. Nyilván olyan kezek között haladt át, melyek nem tudták, hogyan kell kitörölni...
- Sambácsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
Szervusz, Bazsi!Apelláta írta: "van pl olyan file ami így viselkedik
és a G.M. stúdiótól rendeltem, tehát elvileg nem ment át x kézen. "
Itt is arról van szó, hogy az eladó nagy műgonddal elhelyezte a szövegsávban a szignóját,
1 velocity értékkel, tehát nem hallható, de helyet és időt foglal.
(Cakewalk-ban és PSRuti-ban is ..stb...kitörölhető.)
A kontroll események és az első megszólaló hang közötti üres részt ki kell jelölni, és
"Delete Hole" paranccsal szoktam összevarrni a Cakewalk-ban.
- B.Bazsi
- VIP
Köszönöm Sambácsi a segítséget!

- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 35
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Sambácsi!
Köszönöm! Ennek célját nem tudtam én sem. Tehát ez az a híres titkos logó, amivel riogatnak a forgalmazók?
Egyébként én a hangszer belső szeq-jával törlöm pofon egyszerűen. Én szerkesztésre mindig ezt használom.
Köszönöm! Ennek célját nem tudtam én sem. Tehát ez az a híres titkos logó, amivel riogatnak a forgalmazók?
Egyébként én a hangszer belső szeq-jával törlöm pofon egyszerűen. Én szerkesztésre mindig ezt használom.
Üdv.: Apelláta