|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Fénytechnika
Moderátor: Moderátorok
- tacso
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 47
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Fénytechnika
Ha falról, vagy plafonról visszaderített használható fényre van szükség, akkor minimum Viliék Chauvet lámpája szükséges, mert ott van annyi fényerő, illetve a kialakításából eredő nagy derítési szög, ami hatásos, és használható eredményt hoz!
Mi is próbálkoztunk régen kisebb, nem multicolor 1 centis ledes lámpákkal. A falat beszínezte, de mi már sötétben voltunk!
Egy mai modern derítő lámpa sok darab 3-5-10 wattos, több szögben világító ledet tartalmaz!! Sajnos nem olcsó, de egyszer kell beruházni és sok évig szolgál!
Mi is próbálkoztunk régen kisebb, nem multicolor 1 centis ledes lámpákkal. A falat beszínezte, de mi már sötétben voltunk!
Egy mai modern derítő lámpa sok darab 3-5-10 wattos, több szögben világító ledet tartalmaz!! Sajnos nem olcsó, de egyszer kell beruházni és sok évig szolgál!
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
A belinkelt fény nagyon kevés. Én két olyat használok. Ha kell, megnézheted, de biztosan kevés. És nincs szórt fénye.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 62
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
- ---Qgli---
- VIP
A Regec-féle fény 6.000/db 4 darab már 24.000 ropi. Amit én belinkeltem az 26.000 Ft és biztos, hogy elég, csak az elég nagy is ( 70cm hosszú ).
Már megint rá kell jönnöm, hogy olcsón jó megoldás nincs...
Erről jut eszembe:
Eladó egy Chauvet: KintaX, ha valakit érdekel.
Már megint rá kell jönnöm, hogy olcsón jó megoldás nincs...
Erről jut eszembe:
Eladó egy Chauvet: KintaX, ha valakit érdekel.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Qgli, honnan veszed azt a 70 cm-t? Itt vannak az adatai, ami alapján sokkal kompaktabb:
Műszaki adatok:
Fényszín Multi-color
LED-ek száma 140 x
Méret hossz 375 mm
Méret magasság 165 mm
Méret szélesség 121 mm
Színpadi technológia LED Bar
Súly 1.1 kg
Teljesítmény 20 W
Üzemi feszültség 230 V
Egyenlőre nekem is ez a legszimpatikusabb megoldás. Egy darabból áll, és elég kicsi is. Árban meg nincs olcsóbb.
A regec féle lámpa elég koncentrikus fényt ad, négy darab meg már macerás és nem olcsóbb.
Van még egy hangfalállványom amire rátudom aplikálni. Azt beteszem mögém maximumra felemelve, és 45 fokban lefelé irányítom. Nem egy egész színpadot betöltő zenekar vagyok, és nem is reflektorfényben szeretnék virítani, ezért elégnek kell lennie így.
Valószínűleg a Jézuskától ezt kérem.
Műszaki adatok:
Fényszín Multi-color
LED-ek száma 140 x
Méret hossz 375 mm
Méret magasság 165 mm
Méret szélesség 121 mm
Színpadi technológia LED Bar
Súly 1.1 kg
Teljesítmény 20 W
Üzemi feszültség 230 V
Egyenlőre nekem is ez a legszimpatikusabb megoldás. Egy darabból áll, és elég kicsi is. Árban meg nincs olcsóbb.
A regec féle lámpa elég koncentrikus fényt ad, négy darab meg már macerás és nem olcsóbb.
Van még egy hangfalállványom amire rátudom aplikálni. Azt beteszem mögém maximumra felemelve, és 45 fokban lefelé irányítom. Nem egy egész színpadot betöltő zenekar vagyok, és nem is reflektorfényben szeretnék virítani, ezért elégnek kell lennie így.
Valószínűleg a Jézuskától ezt kérem.
Üdv.: Apelláta
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Hát a Qgli!
Az a led lámpa amit linkeltél szerintem nagyon gyér ( ezt csak jó indulatból mondom)!
140db 5mm-es led, az nincs egy par56 lámpányi sem, nekünk par64 volt 183db 10mm-es leddel 4db. Par64-ből is kevés lett volna 1db megvilágítani 1db embert.
Nagyon halvány a fénye, ezzel olvasni biztos h nem tudsz, és a nyitási szöge is max. 35fok szokott lenni, ami azt jelenti hogy irányított fény, tehát ha hangfal fölé rakod akkor is max egy méteres kört fog világítani.
Az a led lámpa amit linkeltél szerintem nagyon gyér ( ezt csak jó indulatból mondom)!
140db 5mm-es led, az nincs egy par56 lámpányi sem, nekünk par64 volt 183db 10mm-es leddel 4db. Par64-ből is kevés lett volna 1db megvilágítani 1db embert.
Nagyon halvány a fénye, ezzel olvasni biztos h nem tudsz, és a nyitási szöge is max. 35fok szokott lenni, ami azt jelenti hogy irányított fény, tehát ha hangfal fölé rakod akkor is max egy méteres kört fog világítani.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 17
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Qgli, nekem volt kb. 2 évvel ezelött ilyen Color Burst Led, azért vettem meg,mert nagyon jó árban kaptam vadi újan 3 év garanciával; viszont alig használtam 2 bulin és sz@rt se csinált, a fényereje semmire se elég, az autómata programok nagyon gagyik, ha beállitod,hogy zenére müködjön akkor túl gyorsan váltogat, dmx nincs... alig tudtam eladni veszteséggel!---Qgli--- írta:Ismeri valaki ezt a fényt:
https://www.muziker.hu/american-dj-color-burst-led
Semmiképp sem ajálom!!!
Jelenleg olyan 18 ledeseket használok,amilyet Regec is belinkelt, sokkal nagyobb a fényereje, meg dmx-es is,de az automata programja is böven elég! csak kell belöle legalább 2 vagy 4,hogy legyen elég látványos.
Nekem 2 darab van,meg 2 led ball és egy mini laser, vezérlönek,a legolcsobb kinai dmx512 és ennyi böven elég!
Üdv. Miki!
- ---Qgli---
- VIP
Én a Muzikernél néztem, ott nincs méret írva ezért megkérdeztem tőlük, hogy mekkora. Ezt te hol találtad?Apelláta írta:Qgli, honnan veszed azt a 70 cm-t? Itt vannak az adatai, ami alapján sokkal kompaktabb:
Igen, árban nagyon elmarad a többitől, tehát igazad lehet. Látatlanba ilyet nem szabad venni az biztos.vili2105 írta:Az a led lámpa amit linkeltél szerintem nagyon gyér ( ezt csak jó indulatból mondom)!
Én úgy használnám, hogy magam mögé tenném a földre és a falra irányítanám. Nekem erre a célra kellene csak. Ezért akarok minél kisebbet.
- ---Qgli---
- VIP
Na most akkor segítsetek nekem!
Miki!
Azt mondod, hogy van DMX vezérlőd is.
Ez hogy működik? ( automata vagy te irányítod buli közben )
Hová van csatlakoztatva? ( keverőre vagy beépített mikrofonos )
Mi ennek a feladata zenélés közben? ( villogtatja a lámpákat zenére? )
Nekem van egy KintaX-em meg egy Chauvet 4play-em. Nincs hozzá DMX vezérlőm. Nekem arra van állítva, hogy a beépített mikrofonján keresztül érzékelje a zenét és úgy mozogjon, de sosem úgy mozog, hanem úgy, ahogy éppen kedve tartja. Mondjuk ennek sok jelentősége nincs egy buliban, de ha DMX-el lenne vezérelve, akkor mivel lenne több a tudása?
Miki!
Azt mondod, hogy van DMX vezérlőd is.
Ez hogy működik? ( automata vagy te irányítod buli közben )
Hová van csatlakoztatva? ( keverőre vagy beépített mikrofonos )
Mi ennek a feladata zenélés közben? ( villogtatja a lámpákat zenére? )
Nekem van egy KintaX-em meg egy Chauvet 4play-em. Nincs hozzá DMX vezérlőm. Nekem arra van állítva, hogy a beépített mikrofonján keresztül érzékelje a zenét és úgy mozogjon, de sosem úgy mozog, hanem úgy, ahogy éppen kedve tartja. Mondjuk ennek sok jelentősége nincs egy buliban, de ha DMX-el lenne vezérelve, akkor mivel lenne több a tudása?