|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Fénytechnika
Moderátor: Moderátorok
- tacso
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 47
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Fénytechnika
Egy kicsit változtattunk a világítási koncepción. A plafon derítés mellé padló derítést is végez 2 lefelé fordított ledball! A 4 együtt már komoly fényerőt képvisel, nagy szögben világít és olcsó!
A koncepció lényege hogy semelyik lámpa ne világítson a vendégek, illetve szolgáltatók (foto, videó) szemébe, optikájába!
A koncepció lényege hogy semelyik lámpa ne világítson a vendégek, illetve szolgáltatók (foto, videó) szemébe, optikájába!
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Jómagam is ilyet használok PAR lámpákhoz. Jelenleg 12 RGB-LED PAR lámpát, 4 robotlámpát, 2 pásztát használok egyszerre minden gond nélkül. Én is előre megírom a programsort úgy, hogy a lámpák be sincsenek kapcsolva, majd lepróbálom.
Mivel több fajta zenei stílust is kell fényárba borítani, mindegyikhez elkészítettem a megfeleló programsort, így csak el kell indítani és (mivel ez is lehetséges) akár hangvezérelve, akár MIDI vezérelve is lehet használni.
Tény, hogy ennek is meg kell tanulni a kezelését. De minek nem??
Nem bántam meg mikor ezt a verziót kezdtem használni a fél asztalt elfoglaló fénypult helyett!!!!

Mivel több fajta zenei stílust is kell fényárba borítani, mindegyikhez elkészítettem a megfeleló programsort, így csak el kell indítani és (mivel ez is lehetséges) akár hangvezérelve, akár MIDI vezérelve is lehet használni.
Tény, hogy ennek is meg kell tanulni a kezelését. De minek nem??
Nem bántam meg mikor ezt a verziót kezdtem használni a fél asztalt elfoglaló fénypult helyett!!!!
Allin írta:Hali!
Mi ilyen DMX-USB vezérlőt használunk. Teljesen hibátlanul vezérli a lámpákat.
Felprogramozása egy óvodásnak is megy (minden lámpa felprogramozható...)
A fénypulttal szemben számos előnye van:
- Itt a felprogramozott képeket visszamenőleg is tudod szerkeszteni, ráadásul úgy hogy a többi lámpa beállítása marad az adott képen
- végtelen mentési lehetőség
- látod mit programozol le monitoron is
Mi meg vagyunk vele elégedve.
A szoftver teljesen felhasználóbarát és grafikus
Nyelve: angol
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 62
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 47
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Szerintem érdemesbb un. multicolor led derítőben gondolkodni Gábor! Ott minden kis led tud bármilyen színű lenni, míg ennél a lámpánál ha bekapcsolod a pirosat, a többi "pihen"
Ez ma már gazdaságtalan fényerő szempontból. Amúgy a márka maga jó, volt már 2 ADJ lámpák is...
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- ---Qgli---
- VIP
Milyen fényt vegyek?
Arra célra kellene, hogy a mögöttem lévő falat megvilágítsam annyira, hogy sötétben a hangszer gombjait lássam.
Arra célra kellene, hogy a mögöttem lévő falat megvilágítsam annyira, hogy sötétben a hangszer gombjait lássam.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Pont ilyet keresek már én is napok óta a neten, de nem találok.
Olyan lenne jó ami egybefüggő, nagyjából homogénen teríti a hátteret, és ez kicsit megvilágítja a zenészt is. Nekem nem a gombok láthatósága végett szükséges, hanem a legutóbbi lagzis felvételt megkaptam, és azon olyan furcsán mutatott, hogy mikor a villanyt lekapcsoltattam, hogy a lézerfényem a tánctéren jobban érvényesüljön, akkor szinte nem is látszódtam. Mintha csak a sötétből anonim szólt volna a zene. Csak a helyi kis lámpám fénye látszódott.
Amiket találtam terítő fényeket - lézer, vagy azok a prizmás felületű gömbök - csak rengeteg apró pöttyöt/mintát vetítenek ki, aminek igazából nincs reflektáló fénye. A spot és par lámpák olcsóbb, és kisebb változatai meg csak koncentrált fényt adnak ki.
Olyan lenne jó ami egybefüggő, nagyjából homogénen teríti a hátteret, és ez kicsit megvilágítja a zenészt is. Nekem nem a gombok láthatósága végett szükséges, hanem a legutóbbi lagzis felvételt megkaptam, és azon olyan furcsán mutatott, hogy mikor a villanyt lekapcsoltattam, hogy a lézerfényem a tánctéren jobban érvényesüljön, akkor szinte nem is látszódtam. Mintha csak a sötétből anonim szólt volna a zene. Csak a helyi kis lámpám fénye látszódott.
Amiket találtam terítő fényeket - lézer, vagy azok a prizmás felületű gömbök - csak rengeteg apró pöttyöt/mintát vetítenek ki, aminek igazából nincs reflektáló fénye. A spot és par lámpák olcsóbb, és kisebb változatai meg csak koncentrált fényt adnak ki.
Üdv.: Apelláta
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Erre mondtam az álltalunk használt fényt!
Nagyon erős fénye van.
72Wattot tud, vezérelhető 7, vagy 23 csatornán
https://www.chauvetdj.com/products/wash-fx/
50000Ft
Nagyon erős fénye van.
72Wattot tud, vezérelhető 7, vagy 23 csatornán
https://www.chauvetdj.com/products/wash-fx/
50000Ft
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
A hangszeredhez ilyet vegyél.
Felcsípteted fölé és fogod látni a frontpanelt. 4 állásban állíthatod a fényerőt.
http://www.hangszerdiszkont.hu/hang/kie ... kottalampa
Felcsípteted fölé és fogod látni a frontpanelt. 4 állásban állíthatod a fényerőt.
http://www.hangszerdiszkont.hu/hang/kie ... kottalampa
Buba
- ---Qgli---
- VIP
Nem is igazán a hangszerhez keresem, hanem ugyanarra célra, amire Apinak kell.
Vili!
Ez biztos jó, de amit én belinkeltem az csak fele áron van és még az sok!!!
Vili!
Ez biztos jó, de amit én belinkeltem az csak fele áron van és még az sok!!!
- Regec
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
- Adott köszönetek: : 91 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 127 alkalommal
Erre a célra én ehhez hasonlót használok.---Qgli--- írta:Milyen fényt vegyek?
http://www.jofogas.hu/budapest/LED_Par_ ... tm?first=1
Nagyon kicsi, viszont pont elég a fényereje ahhoz, amihez kell. Teljesen állítható, hogy milyen színt szeretnél, de tudja variálni is magától.
Véleményem szerint maximálisan elég egy ilyen.