|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Zsolti93
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Korg Pa 50
- Adott köszönetek: : 76 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 211 alkalommal
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m
Én ezt így nem merném állítani. Inkább azt mondanám, hogy törekedni kell, hogy csak a szükséges beavatkozásokkal nyúljunk bele a hangképbe, ne vigyük túlzásba, törekedjünk a természetes hangzás megközelítésére. Mivel egy hangszínezés mindig hangrendszer, helyszín, szakértelem és ízlés függő. Minél ideálisabb egy helyzet, annál kevesebb hangszín korrekciót igényel. Tehát minél lineárisabban szól a hangrendszered (ami nem mindig, de legtöbbször arányba van az árakkal), minél jobb a teremakusztika, minél jobban átlátod a "hangtechnikai alapokat legalább", minél jobb a hallásod, annál inkább kell kevésbé belenyúlni a hangszínezésbe. És ezek közül bármelyik feltétel hagy némi kívánni valót maga után, máris növeli a beavatkozás szükségességének mértékét.Zsolti93 írta: Akkor azt mondjátok hogy a lakodalmas, vendéglátós zenénél nem igazán kell elállítani az EQ-t középről??
Például hiába van neked a világ legjobb hangrendszere, egy csengő-bongó csarnokban, oszlopokkal teli teremben, nagy üvegfelületű helységben, vagy dübörgő dobogón stb. hangszínkorrekció nélkül f@sul fog szólni.
Vagy, ha te nem hallod meg, mi a jó hangzás, vagy nem világos, mikor mit kell állítani, akkor egy jó hangcuccot is úgy el lehet babrálni, hogy még egy Vermonából is egy hozzáértő szaki jobb hangzást csihol ki.
Ezért az ilyen kijelentés nem helytálló szerintem.
Üdv.: Apelláta
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Ezzel maximálisan egyetértek! 
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Egy a lényeg: Mindig úgy kell beállítani, hogy jól szóljon!
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Gyuley!
Igazad van, tettem egy entert , ahogy egyébként szántam a mondatomban, hogy külön értelmezhető legyen:)))
Igazad van, tettem egy entert , ahogy egyébként szántam a mondatomban, hogy külön értelmezhető legyen:)))
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Most komolyan ilyen ládákat erőltettek?
RCF-ből én egyiket sem hallottam jónak! dB-ből még azt mondanám csak csak... Elektro voice meg nem is értem.. Jobb minőség? Miben? Az a lényeg, hogy valami jól szóljon...! Csak azért nem veszek egy tankot, mert az tök barón bírja a magyar utak állapotát, és 20 év múlva is menni fog rajta...
Komolyan ne vegyétek amiket írok, de nézzetek szét mit vesztek!!!

RCF-ből én egyiket sem hallottam jónak! dB-ből még azt mondanám csak csak... Elektro voice meg nem is értem.. Jobb minőség? Miben? Az a lényeg, hogy valami jól szóljon...! Csak azért nem veszek egy tankot, mert az tök barón bírja a magyar utak állapotát, és 20 év múlva is menni fog rajta...
Komolyan ne vegyétek amiket írok, de nézzetek szét mit vesztek!!!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 118
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Üdv Zeneboy.
Áruld el a titkot.Mit érdemes hangfalból venni?Vagy ez is úgy van hogy mindenki a sajátját dícséri?
Áruld el a titkot.Mit érdemes hangfalból venni?Vagy ez is úgy van hogy mindenki a sajátját dícséri?
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Hangfal, illetve bármi más vásárlásánál légy megfontoltabb és körültekintőbb. Nagyon sok szempontot figyelembe kell venni, és persze, hogy mennyi pénz áll a rendelkezésedre. Hiába tetszik egy nagyobb méretű, illetve súlyú hangfal, de lehet később rájössz, hogy vehettél volna kisebbet, és könnyebbet is. Bár lehet Te még fiatal vagy, és bírod, de a mi korunkban már...minden nap ajándék!
JÓ, nem mondom, mert nekem is van egy 30kg-mos "vasam," de remélem már nem sokáig. Bár tény, hogy nagyon, nagyon szépen szól! 
- ---Qgli---
- VIP
Zeneboyt hiába kérdezed, amiket ő mond, azokat te úgysem fizeted meg...marton1974 írta:Áruld el a titkot.Mit érdemes hangfalból venni?
Neki 2.1 rendszer nem létezik 1.000.000 alatt...
Nem bántásképpen mondtam, de szóljál ha nincs igazam!
- ---Qgli---
- VIP
Inkább Asterix-et kérdezd meg a dolgokról, mert kevés technika volt, ami az ő keze alatt nem fordult meg, de már Ő is rájött, hogy nem érdemes milliókat költeni rá. Itt az élő példa rá: Asterixnek sincsen milliós hangtechnikája, de a naptára attól tele van!!!
A sokat emlegetett érveim:
- senki nem fogja észrevenni
- nagy a bukás rajta
- a drága technika miatt nem fognak több buliba hívni
Tudom ezt már egy párszor leírtam, már biztos unalmas, de akkor is ezt gondolom és ez nekem meggyőződésem! Más irányba kell fejlődni a zenélés terén! Ne mindenki a hangtechnika miatt akarjon már jó zenész lenni, mert nagyon sokan azt gondolják, hogy vesznek milliókért drága hangfalakat, meg keverőt, meg "mittudoménmilyen" vokálprocesszrokat és akkor Ők lesznek a környék legjobb zenészei! Nagyon nagy tévedés!!! A tudást pénzért nem lehet megvenni ezt be kell tökélni!
A sokat emlegetett érveim:
- senki nem fogja észrevenni
- nagy a bukás rajta
- a drága technika miatt nem fognak több buliba hívni
Tudom ezt már egy párszor leírtam, már biztos unalmas, de akkor is ezt gondolom és ez nekem meggyőződésem! Más irányba kell fejlődni a zenélés terén! Ne mindenki a hangtechnika miatt akarjon már jó zenész lenni, mert nagyon sokan azt gondolják, hogy vesznek milliókért drága hangfalakat, meg keverőt, meg "mittudoménmilyen" vokálprocesszrokat és akkor Ők lesznek a környék legjobb zenészei! Nagyon nagy tévedés!!! A tudást pénzért nem lehet megvenni ezt be kell tökélni!