Csatlakozva Mártonhoz, én még kérdeznék.
Az én kinézett hangfalaim:
SUB: dB 05D dB 808D dB 15D
TOP: dB OPERA 510DX/515DX dB OPERA 710DX/715DX RCF-ART 310A/315A RCF-ART 410A
- 2+1 esetén elég a 400w-os sub (dB 05D), vagy kell a 800w-os egy közepes kultúrház (150-160fő) hangosítására?
- a 2top esetén elég a 10"-es, vagy kell 12"-15"-ös hangképben, illetve hogy a hangfaltól távolabb is aránylag jól és tisztán hallják.
- és ha már top. elég a 400-500w a sub mellett, vagy kell a 700w
- ezen ládáknak nincs műanyagos hangzása (nem hallottam még sem dB, sem RCF aktív rendszert)?
Milyen összeállítást ajánlanátok a fenti ládák közül? Persze, ha van még más alternatíva szívesen veszem, csak annyi, nem nagyon szeretnék 200e felett költeni top-ra, illetve a sub-nál a 250e-is már "foghúzós"

.
Valamint, kisebb helységekben is sokszor játszom (20-30fő), így oda nem vinnék, csak 1db top-ot. Jelenleg a két passzívot viszem, de szerintem egy pincehelyiségben elég lenne 1 db. Vagy rosszul gondolom? Ha elég, akkor nekem azt is mérlegelni kell, hogy milyen top-ot veszek, hogy ne csak a rendszerben szóljon jól, hanem egyedül önmagában is.
Megfordult a fejemben még, hogy amit esetleg megspórolnék azon, hogy azért vennék drágább top-ot, hogy önmagában is jól szóljon, szóval azon vennék egy Energy 10"-es aktívot a kicsi helyekre. Bár nem tudom, az elég-e, illetve Energy-t sem hallottam szólni.
A javaslatokat, tapasztalatokat szívesen veszem, amit előre is köszönök.