|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Adames
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m
Én is használtam Pm600 2-est, ami valóban dögösen szólt, de teljesítményben nem volt számomra megfelelő. Aztán jött az Allen & Heath PA20-C keverőerősítő, ami bár gigantikus méretű és tömegű, de megállja a helyét mind teljesítményben, effekteben és szolgáltatásban.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Drusza!mentosattila írta:csak szerettem volna tudni, mert itt vitáztunk valakivel (ő azt állította, hogy német)
Az A&H angol márka.
Üdv.: Apelláta
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Nálam kb 65/35 az arány teljesítmény alapján, tehát százalékosan 65%-ban elegendő a pm600.2, a 35 %-ra pedig egy VLP1500 végfok segít be egy kis delejjel (1500W) a dynának. így aztán csak akkor nehéz a motyó, ha nagyon fontos.Adames írta:Én is használtam Pm600 2-est, ami valóban dögösen szólt, de teljesítményben nem volt számomra megfelelő.
üdv, buba
Buba
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Sziasztok!
Én 6 évig használtan Dynacord PM1000-2 és az egyik legmegbízhatóbb keverőerősítő szerintem. Meg voltam vele elégedve sose volt semmi bajom vele. De egyszer aztán úgy hozta a sors, hogy egy aktív hangfal bemutatóra elvittem mint keverőt, és akkor kezdődtek a "problémák" Úgy történt a dolog, hogy adva volt 4db azonos aktív hangfal 2db-ot az én keverőm hajtott a másik kettőt pedig egy Allen & Heath PA20-C. Sajnos az első 5 percben rá kellet arra jönnöm, hogy hangzásban és mint a keverő adta szolgáltatásban csúfos vereséget szenvedtem. Az összehasonlítás különböző zenékkel történt cd-ről. Aztán következett egy mikrofon próba még szörnyűbb volt a különbség, annyival szebben és tisztábban szólt a Allen & Heath PA20-C, hogy szinte nem akartam hinni a fülemnek. Ezután 3 évig használtam a Allen & Heath PA20-C. Azt azért még hozzá kell tennem, hogy a dynacord végfokban sokkal jobb dinamikusabb és mélyben is verhetetlen. Ha én most vásárlás előtt állnék és passzív ládám lenne akkor dynacordot vennék, ha viszont aktív akkor digitálist vagy Allen & Heath-ot.
Üdv Malkó!
Én 6 évig használtan Dynacord PM1000-2 és az egyik legmegbízhatóbb keverőerősítő szerintem. Meg voltam vele elégedve sose volt semmi bajom vele. De egyszer aztán úgy hozta a sors, hogy egy aktív hangfal bemutatóra elvittem mint keverőt, és akkor kezdődtek a "problémák" Úgy történt a dolog, hogy adva volt 4db azonos aktív hangfal 2db-ot az én keverőm hajtott a másik kettőt pedig egy Allen & Heath PA20-C. Sajnos az első 5 percben rá kellet arra jönnöm, hogy hangzásban és mint a keverő adta szolgáltatásban csúfos vereséget szenvedtem. Az összehasonlítás különböző zenékkel történt cd-ről. Aztán következett egy mikrofon próba még szörnyűbb volt a különbség, annyival szebben és tisztábban szólt a Allen & Heath PA20-C, hogy szinte nem akartam hinni a fülemnek. Ezután 3 évig használtam a Allen & Heath PA20-C. Azt azért még hozzá kell tennem, hogy a dynacord végfokban sokkal jobb dinamikusabb és mélyben is verhetetlen. Ha én most vásárlás előtt állnék és passzív ládám lenne akkor dynacordot vennék, ha viszont aktív akkor digitálist vagy Allen & Heath-ot.
Üdv Malkó!
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 577
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Figyelgetem a véleményeket a keverőkről, de nem szóltam bele sosem. Bár egyszer beszúrtam, hogy hátha valaki mond véleményt az Edirol-ról, de senki sem tette. Mennek a viták a különböző audio keverőkről és szó sem esik a digitálisokról. Szerintem a digitális keverők verhetetlenek, gondolok itt az - árban is versenyképes - Edirol-ra!
Nem hivatkozhat senki arra, hogy nem jó frekvenciát emel, mert azt a frekvenciát emeli, amelyiket te akarod.
Nem lehet arra hivatkozni, hogy zajos, mert digitális.
Kicsi, kompakt cucc.
Én még csak a kisebb változatot hallottam ( M-10Dx ), de szerintem ez lever mindent, hacsak nincs valakinek valami extra kívánsága ( gondolok itt pl 4-5 buszra stb. )
Én is aktív cuccra fogok váltani, de nekem a keverő az nem is kérdés, hogy melyiket veszem.
Nem hivatkozhat senki arra, hogy nem jó frekvenciát emel, mert azt a frekvenciát emeli, amelyiket te akarod.
Nem lehet arra hivatkozni, hogy zajos, mert digitális.
Kicsi, kompakt cucc.
Én még csak a kisebb változatot hallottam ( M-10Dx ), de szerintem ez lever mindent, hacsak nincs valakinek valami extra kívánsága ( gondolok itt pl 4-5 buszra stb. )
Én is aktív cuccra fogok váltani, de nekem a keverő az nem is kérdés, hogy melyiket veszem.
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Az Edirol-ról kapcsolatban már néztem én is, de hallottam egy olyat, hogy nem menti el a beállításokat miután kikapcsolod. Mindig újra kell állítgatni bekpacsoláskor. Nem tudom ez tényleg így van-e, de én ezt hallottam. 
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Hát ezt hajtom már én is két éve mindenkinek, hogy digitális keverőt vegyen akinek aktív cucca van. Bár egyes hangosítók még esküsznek a az analóg keverő hangzásra de ez szerintem nekik nem is a hangzással van bajuk ha nem inkább a gyors beavatkozás még az analógon sokkal egyszerűbb. De én is azt mondom, hogy csak is digitális jöhet szóba:
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 114
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Bubamara!
Igazad van, a Dyna egy nagyon meggyőző cucc, de csak addig míg azonos cuccon meg nem hallgatsz egy A&H Wizard-ot, hidd el én megtettem, hangsúlyozom, mai napig a Dyna PM1000 a kedvencem azok közül ami volt, ez már teljesítményben is hozza ami kell, de a Peavey Pv10-et is szeretem a meleg hangja miatt, bár minőségben alulmarad!
A&H PA szériához még nem volt szerencsém, de meghallgatom ha lesz módom rá!
Malko!
Akkor úgy tűnik nem vagyok süket teljesen, nekem is az jött le hangzásban hogy tisztább, élesebb, és nem annyira mosott a hangképe a A&H-nak, mondjuk én a Wizard szériát teszteltem egy CMS ellen!
Azért el kell mondani, hogy egyik típus sem vallott szégyent azért, csak az egyik jobb
Adames!
Ez nem lep meg hogy Kevés a kraft a Pm600-ban, ezt sokan mondják is, de szerintem monitornak, vagy kisebb bulikba egy 150W-os 12+1-es toppot azért kihajt elég szépen, és azzal le lehet küldeni egy kisebb bulit!
Igazad van, a Dyna egy nagyon meggyőző cucc, de csak addig míg azonos cuccon meg nem hallgatsz egy A&H Wizard-ot, hidd el én megtettem, hangsúlyozom, mai napig a Dyna PM1000 a kedvencem azok közül ami volt, ez már teljesítményben is hozza ami kell, de a Peavey Pv10-et is szeretem a meleg hangja miatt, bár minőségben alulmarad!
A&H PA szériához még nem volt szerencsém, de meghallgatom ha lesz módom rá!
Malko!
Akkor úgy tűnik nem vagyok süket teljesen, nekem is az jött le hangzásban hogy tisztább, élesebb, és nem annyira mosott a hangképe a A&H-nak, mondjuk én a Wizard szériát teszteltem egy CMS ellen!
Azért el kell mondani, hogy egyik típus sem vallott szégyent azért, csak az egyik jobb
Adames!
Ez nem lep meg hogy Kevés a kraft a Pm600-ban, ezt sokan mondják is, de szerintem monitornak, vagy kisebb bulikba egy 150W-os 12+1-es toppot azért kihajt elég szépen, és azzal le lehet küldeni egy kisebb bulit!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gyuley 2013.01.07. 10:02-kor.
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Tényleg a gyors hozzáférés a probléma. Mármint a digitális keverők esetében.
Énszerintem ha az ember jól kiismeri, nem lehet gond az sem. Hogy a legjobb jellel dolgozik az tutti.
Kerestem, keresem a Roland vm31oo pro keverőt ! Ez is egy komoly kis cucc, csak nem igazán lehet találni már. Vagy van a Yamahának a o1, o2, o3v sorozata, azok is jók.
Énszerintem ha az ember jól kiismeri, nem lehet gond az sem. Hogy a legjobb jellel dolgozik az tutti.
Kerestem, keresem a Roland vm31oo pro keverőt ! Ez is egy komoly kis cucc, csak nem igazán lehet találni már. Vagy van a Yamahának a o1, o2, o3v sorozata, azok is jók.
Atti
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 114
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Malko!
Kérdeznék valamit, ,mert amúgy mindenki elsiklik a kérdésem felett!
Van egy Shure Vh20-as fejmiksim, de nagyon nem tetszik a hangja, létezik olyan kapszula, amit bele lehet rakni, és minőségibb hangit produkálna?
Mert amúgy kényelmes használni,meg ugye nem borítják rám folyton buli közben
egy két bulin kipróbáltam, csak a hangja szörnyű, legalábbis nekem nagyon nem jön be!!! 
Kérdeznék valamit, ,mert amúgy mindenki elsiklik a kérdésem felett!
Van egy Shure Vh20-as fejmiksim, de nagyon nem tetszik a hangja, létezik olyan kapszula, amit bele lehet rakni, és minőségibb hangit produkálna?
Mert amúgy kényelmes használni,meg ugye nem borítják rám folyton buli közben
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,