Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Adames
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 10148Hozzászólás Adames
2013.01.07. 07:32

Én is használtam Pm600 2-est, ami valóban dögösen szólt, de teljesítményben nem volt számomra megfelelő. Aztán jött az Allen & Heath PA20-C keverőerősítő, ami bár gigantikus méretű és tömegű, de megállja a helyét mind teljesítményben, effekteben és szolgáltatásban.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 10149Hozzászólás Apelláta
2013.01.07. 08:07

mentosattila írta:csak szerettem volna tudni, mert itt vitáztunk valakivel (ő azt állította, hogy német)
Drusza!

Az A&H angol márka.

Üdv.: Apelláta

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 10150Hozzászólás Bubamara
2013.01.07. 08:26

Adames írta:Én is használtam Pm600 2-est, ami valóban dögösen szólt, de teljesítményben nem volt számomra megfelelő.
Nálam kb 65/35 az arány teljesítmény alapján, tehát százalékosan 65%-ban elegendő a pm600.2, a 35 %-ra pedig egy VLP1500 végfok segít be egy kis delejjel (1500W) a dynának. így aztán csak akkor nehéz a motyó, ha nagyon fontos.

üdv, buba

Buba

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 10152Hozzászólás malko
2013.01.07. 08:45

Sziasztok!

Én 6 évig használtan Dynacord PM1000-2 és az egyik legmegbízhatóbb keverőerősítő szerintem. Meg voltam vele elégedve sose volt semmi bajom vele. De egyszer aztán úgy hozta a sors, hogy egy aktív hangfal bemutatóra elvittem mint keverőt, és akkor kezdődtek a "problémák" Úgy történt a dolog, hogy adva volt 4db azonos aktív hangfal 2db-ot az én keverőm hajtott a másik kettőt pedig egy Allen & Heath PA20-C. Sajnos az első 5 percben rá kellet arra jönnöm, hogy hangzásban és mint a keverő adta szolgáltatásban csúfos vereséget szenvedtem. Az összehasonlítás különböző zenékkel történt cd-ről. Aztán következett egy mikrofon próba még szörnyűbb volt a különbség, annyival szebben és tisztábban szólt a Allen & Heath PA20-C, hogy szinte nem akartam hinni a fülemnek. Ezután 3 évig használtam a Allen & Heath PA20-C. Azt azért még hozzá kell tennem, hogy a dynacord végfokban sokkal jobb dinamikusabb és mélyben is verhetetlen. Ha én most vásárlás előtt állnék és passzív ládám lenne akkor dynacordot vennék, ha viszont aktív akkor digitálist vagy Allen & Heath-ot.

Üdv Malkó!

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 577
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 10153Hozzászólás ---Qgli---
2013.01.07. 09:16

Figyelgetem a véleményeket a keverőkről, de nem szóltam bele sosem. Bár egyszer beszúrtam, hogy hátha valaki mond véleményt az Edirol-ról, de senki sem tette. Mennek a viták a különböző audio keverőkről és szó sem esik a digitálisokról. Szerintem a digitális keverők verhetetlenek, gondolok itt az - árban is versenyképes - Edirol-ra!
Nem hivatkozhat senki arra, hogy nem jó frekvenciát emel, mert azt a frekvenciát emeli, amelyiket te akarod.
Nem lehet arra hivatkozni, hogy zajos, mert digitális.
Kicsi, kompakt cucc.
Én még csak a kisebb változatot hallottam ( M-10Dx ), de szerintem ez lever mindent, hacsak nincs valakinek valami extra kívánsága ( gondolok itt pl 4-5 buszra stb. )
Én is aktív cuccra fogok váltani, de nekem a keverő az nem is kérdés, hogy melyiket veszem.

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 10155Hozzászólás Adames
2013.01.07. 09:35

Az Edirol-ról kapcsolatban már néztem én is, de hallottam egy olyat, hogy nem menti el a beállításokat miután kikapcsolod. Mindig újra kell állítgatni bekpacsoláskor. Nem tudom ez tényleg így van-e, de én ezt hallottam. :PPP

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 10157Hozzászólás malko
2013.01.07. 09:48

Hát ezt hajtom már én is két éve mindenkinek, hogy digitális keverőt vegyen akinek aktív cucca van. Bár egyes hangosítók még esküsznek a az analóg keverő hangzásra de ez szerintem nekik nem is a hangzással van bajuk ha nem inkább a gyors beavatkozás még az analógon sokkal egyszerűbb. De én is azt mondom, hogy csak is digitális jöhet szóba:

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 10159Hozzászólás Gyuley
2013.01.07. 09:59

Bubamara!

Igazad van, a Dyna egy nagyon meggyőző cucc, de csak addig míg azonos cuccon meg nem hallgatsz egy A&H Wizard-ot, hidd el én megtettem, hangsúlyozom, mai napig a Dyna PM1000 a kedvencem azok közül ami volt, ez már teljesítményben is hozza ami kell, de a Peavey Pv10-et is szeretem a meleg hangja miatt, bár minőségben alulmarad!
A&H PA szériához még nem volt szerencsém, de meghallgatom ha lesz módom rá! ;)

Malko!

Akkor úgy tűnik nem vagyok süket teljesen, nekem is az jött le hangzásban hogy tisztább, élesebb, és nem annyira mosott a hangképe a A&H-nak, mondjuk én a Wizard szériát teszteltem egy CMS ellen!
Azért el kell mondani, hogy egyik típus sem vallott szégyent azért, csak az egyik jobb :)

Adames!

Ez nem lep meg hogy Kevés a kraft a Pm600-ban, ezt sokan mondják is, de szerintem monitornak, vagy kisebb bulikba egy 150W-os 12+1-es toppot azért kihajt elég szépen, és azzal le lehet küldeni egy kisebb bulit! ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gyuley 2013.01.07. 10:02-kor.

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 10161Hozzászólás Attila
2013.01.07. 10:01

Tényleg a gyors hozzáférés a probléma. Mármint a digitális keverők esetében.
Énszerintem ha az ember jól kiismeri, nem lehet gond az sem. Hogy a legjobb jellel dolgozik az tutti.
Kerestem, keresem a Roland vm31oo pro keverőt ! Ez is egy komoly kis cucc, csak nem igazán lehet találni már. Vagy van a Yamahának a o1, o2, o3v sorozata, azok is jók.

Atti

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 10162Hozzászólás Gyuley
2013.01.07. 10:06

Malko!

Kérdeznék valamit, ,mert amúgy mindenki elsiklik a kérdésem felett!
Van egy Shure Vh20-as fejmiksim, de nagyon nem tetszik a hangja, létezik olyan kapszula, amit bele lehet rakni, és minőségibb hangit produkálna?
Mert amúgy kényelmes használni,meg ugye nem borítják rám folyton buli közben :D egy két bulin kipróbáltam, csak a hangja szörnyű, legalábbis nekem nagyon nem jön be!!! :PPP

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Új hozzászólás