Milyen wirellest használsz?czaga írta:Én évek óta monitor láda helyett fülest használok, és nem is a nagyméretűt hanem egy kapszulát tavaj karácsonyra leptek meg egy wireless monitorral aminél szintén a régi fülest használom...
A kolégának igaza van a monitorládák hátrányáról sajnos hogy jól halld magad hangerőre van szükség és az már gerjedékenységhez vezet, a fülesben már kis hangerőnél is tiszta a hangkép, csak egyre vigyázz hallgasd meg kívülről a cuccot mielöt játszol más hatása lesz:)
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 118
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m
Üdv.czaga írta:A keverőn van füles kimenet és tudod állítani a hangerejét.
A füles kimenetére max. akítv hangfalat tudsz rákötni, passzívhoz kevés a jel.
Milyen fülest használsz?
Nem zavaró hogy máshogy szól a kinti hang mint a fülesben?Meg azért egész este nem zavaró a füles?
- czaga
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 45
- Hangszer: Korg PA 4XPro, Yamaha Tyros 4
- Adott köszönetek: : 89 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 105 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia!
Én évek óta egy sony fülbedugósat még annó 5m es 3,5-3,5 ös vezetékkel vittem a keverőbe egy 6,3-as átalakítóval.
Ma egy T. bone IEM-100 800Mhz rádióssal használom, igaz mostanában kipróbáltam egy EV-t és az enyémhez képest egy állom, de nekem már ez marad megszoktam, az ellem is 12órát bír(Aksi), csak nem kell fúl hangerőn dübörögtetni.
Nekem nem zavaró, de nézd meg a "Sztárok" is így használják már hakniban is tökéletesen hallod magad és, hogy mit csinálsz, és nincs hamis hang...
Viszont meg kell szokni, és a buli közben is néha belehalgatni nem vagy-e kint túl halk!
Pozítív, hogy tudsz halkan zenélni:) mivel nem kicsi teljesítményű a cuccom eléggé rosszul hallottam magam ha nem volt hangerő, most meg szolnak, hogy kicsivbel hangosabban nem-e lehetne:)
Hangrendszerem se nem passzív se nem aktív:)
Keverőreősítőt használok: Yamaha PMX-5000 hozzá van Garry Lite Sub 2db + Párhuzamosan kötve egy pár Premier xvp 1520 vagy egy pár Peavey Hi-Sys 2RX szabadtéren pedig a 3-3 láda párhuzamosan kötve(És bőven elég egy kézilabdapályára).
Hngszerem KORG PA-2X
És minden Eladó:)
Üdv: Józsi
Én évek óta egy sony fülbedugósat még annó 5m es 3,5-3,5 ös vezetékkel vittem a keverőbe egy 6,3-as átalakítóval.
Ma egy T. bone IEM-100 800Mhz rádióssal használom, igaz mostanában kipróbáltam egy EV-t és az enyémhez képest egy állom, de nekem már ez marad megszoktam, az ellem is 12órát bír(Aksi), csak nem kell fúl hangerőn dübörögtetni.
Nekem nem zavaró, de nézd meg a "Sztárok" is így használják már hakniban is tökéletesen hallod magad és, hogy mit csinálsz, és nincs hamis hang...
Viszont meg kell szokni, és a buli közben is néha belehalgatni nem vagy-e kint túl halk!
Pozítív, hogy tudsz halkan zenélni:) mivel nem kicsi teljesítményű a cuccom eléggé rosszul hallottam magam ha nem volt hangerő, most meg szolnak, hogy kicsivbel hangosabban nem-e lehetne:)
Hangrendszerem se nem passzív se nem aktív:)
Keverőreősítőt használok: Yamaha PMX-5000 hozzá van Garry Lite Sub 2db + Párhuzamosan kötve egy pár Premier xvp 1520 vagy egy pár Peavey Hi-Sys 2RX szabadtéren pedig a 3-3 láda párhuzamosan kötve(És bőven elég egy kézilabdapályára).
Hngszerem KORG PA-2X
És minden Eladó:)
Üdv: Józsi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára czaga 2011.11.17. 17:23-kor.
üdv.: Czaga József
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series
- Asterix
- Globális Moderátor
A T bone-ról írhatnál. Pontosan mi a típusa, mi az ára? Az lehet, hogy érdekel.
- czaga
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Sziasztok!Asterix írta:Ne általánosítsatok semmit!
A világ össztermelésének tetemes része Kínában készül, attól, mert ott készül még nem biztos, hogy rossz, de egy biztos, hogy olcsón senki nem árul csodát.
Ráadásul a Behringer az nem is kínai, hanem német. Én sem szeretem a Behringert, de volt egy keverőm: Behringer DDX3216, azért nem volt kis tudású gép...
Segítséget kérnék, szeretném lecserélni a keverőerősítőm Yamaha PMX-5000/12 igazán semmi bajom sincs vele csak már 5 éves és jó lenne valami más. A következő ötletek jutottak eszembe és véleményeket várnék...
1, Dynacord PM-1000/3 Kicsit drágának találom Pm 600-asom volt nagyon megvoltam vele elégedve és a digit végfok miatt könnyű is a kis drága. kb600eft
2, Behringer DDX3216 + PKNC 2200/Yamaha p7000s kb300eft
3, Dynacord PM-600 + PKNC 2200/Yamaha p7000s kb300eft
4, egyébb megoldás???
Várom a gondolataitokat
- czaga
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Az ára: 50eftAsterix írta:A T bone-ról írhatnál. Pontosan mi a típusa, mi az ára? Az lehet, hogy érdekel.
Sziasztok!
Segítséget kérnék, szeretném lecserélni a keverőerősítőm Yamaha PMX-5000/12 igazán semmi bajom sincs vele csak már 5 éves és jó lenne valami más. A következő ötletek jutottak eszembe és véleményeket várnék...
1, Dynacord PM-1000/3 Kicsit drágának találom Pm 600-asom volt nagyon megvoltam vele elégedve és a digit végfok miatt könnyű is a kis drága. kb600eft
4, egyébb megoldás???
Várom a gondolataitokat
- Asterix
- Globális Moderátor
Pontosan mi a T-Bone tipusa? Mert több fajtát találtam a neten.czaga írta:Az ára: 50eftAsterix írta:A T bone-ról írhatnál. Pontosan mi a típusa, mi az ára? Az lehet, hogy érdekel.
Sziasztok!
4, egyébb megoldás???
Várom a gondolataitokat
Miért kell neked ekkora hangosítás. Nekem egy 2x500W-os digit végfokos, 16 csatornás keverőerősítőm van. Az egri körcsarnokba is tökéletesen elég volt.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
czaga írta:Az ára: 50eftAsterix írta:A T bone-ról írhatnál. Pontosan mi a típusa, mi az ára? Az lehet, hogy érdekel.
Sziasztok!
4, egyébb megoldás???
Várom a gondolataitokat
Üdv!
PKNC 2200 típus nincs, csak az új LC 2002-es! Olcsó, nagyot szól könnyű+ magyar szakszerviz a székesfehérvári gyártásnak köszönhetően! de azért nem egy Xd XE sorozat ezt tudni kell!
Tulajdonképpen mit szeretnél hajtani? Azért kérdezem, mert a Dyna 1000-es és a 2-es 3-as az kicsit más rendszer! Vagy a / -jel az vagy-ot jelent?
Amennyiben 2 max 4 sub és 2 top felállás akkor ha 2 vég van mindenképp kell crossz a 2vég közé! Bár a DDX3216-os belső programjai alapján lehet képes küldeni a jelet úgy, de ha nem akkor kell!
Mielőtt válaszba jönne, hogy van bennük crossz ... Volt p5000-es és 2 fajta Pkncm is több évig! Ismerem a hangzást és a lehetőségeket!
A 3-as megoldást nem is értem! Keverőerősítő és még vég... Nem mondom jó a dyna pm300-as, csak az árához képest gyengusz a teljesítménye! AZ 1000-es már jó, de az meg annyit nem ér! Persze az eq része hangzása rendben van el kell ismerni!
Amennyiben pontosabb képet kapok/unk mit kell meghajtani, vagy mire van szükséged, akkor több segítséget adnék... így nehéz számomra!
Üdv: Zeneboy
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- czaga
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Sziasztok!
A t.bone fülmonitor típusa iem 100 800mhz és egy link hozzá : T. Bone IEM 100 ************
A hangosítás nekem a 30fős születésnaptól a 1000fős szabadtéri megszólalásokhoz is kell.
Bocsánatot kérek a PKNC végfokok megjelölésével kapcsolatban én az XE vagy XD 2500-ra gondoltam.
A Dynacord PM 1000-es esetében a 3-as generáció ami szóba jöhetne de szerintem irreálisan magas az ára.
Jelenleg Yamaha PMX-5000/12 -est használok de nekem kicsit nehéz és méretes.
zeneboy kérdése az volt volt hogy mit is szeretnék meghajtani, nos 2db Garry lite sub, 2db Peavey RX2, 2db Premier 1524-est, mert jelenleg ez a rendszerem, de hangfalaknál is lesz válltásom.
Sajnos nem emlékeszem az Egri körcsarnokra, de egy fedett focipályát már elég nehéz normálisan behangosítani ezzel a rendszerrel.
Üdv.: Józsi
A t.bone fülmonitor típusa iem 100 800mhz és egy link hozzá : T. Bone IEM 100 ************
A hangosítás nekem a 30fős születésnaptól a 1000fős szabadtéri megszólalásokhoz is kell.
Bocsánatot kérek a PKNC végfokok megjelölésével kapcsolatban én az XE vagy XD 2500-ra gondoltam.
A Dynacord PM 1000-es esetében a 3-as generáció ami szóba jöhetne de szerintem irreálisan magas az ára.
zeneboy kérdése az volt volt hogy mit is szeretnék meghajtani, nos 2db Garry lite sub, 2db Peavey RX2, 2db Premier 1524-est, mert jelenleg ez a rendszerem, de hangfalaknál is lesz válltásom.
Sajnos nem emlékeszem az Egri körcsarnokra, de egy fedett focipályát már elég nehéz normálisan behangosítani ezzel a rendszerrel.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Szia Józsi!czaga írta:Sziasztok!
A t.bone fülmonitor típusa iem 100 800mhz és egy link hozzá :T. Bone IEM 100 - 800Mhz*************
Nem kell bocsánatot kérni, sejtettem,hogy elírás, csak ha más olvassa és rá akar keresni, akkor így pontosabb!
Köszi a választ!
A powermate szerintem is irreálisan drága! Így, hogy leírtad nem is ideális meghajtása, Hisz 4ohmra leterheled a 4 toppal és ennyi! Vagy rendszerbe 2 sub 2 top.. 8ohm... 600watt De akkor meg kevés a subok meghajtása! ráadásul úgy gondolom, mivel nem 1 azonos rendszerről ebszélünk, a vágás pont nem megfelelő, ha nincs egy rendszerproci beállítva hozzá...
A kis dyna 600 is 8ohm-on 2 toppal tökéletesen eldogozik, de 4 hangfalat nem akasztanék rá! Esetleg a 4 topot, eq-val belepiszkálva hogy ne küldje rá a mélyet ne terhelje szét a tápját! Viszont akkor jel továbbadás kell 1 plusz vég és sub hajtás! Ráadásul a vezetékelés időigényes stb!
A behringer és 2 digi vég tűnik nekem a 3 közül legjobb választásnak!
Viszont egy 4. gondolat menetet is leírok!
Add el a meglévő hangtechnikát! Valljuk meg aránytalan a cucc a hysy peavey meg a premier az nagyon nem egy kategória! Bár egymás mellett nem hallottam, de szerintem jelentős hangzásbeli különbség van! Nem volt kevés volt az "alja" a technikának? Hacsak nem széles sávban ment minden top! Hosszú távon én biztos nem terheltem volna le 3 ládával azt a Yamahát! Lehet, hogy elvitte, de hogy nem egészséges az fix hosszú távon!
Én mindenképp 1 azonos rendszerben gondolkodnék így a hangkép is egységesebb lenne!
Esetleg érdemes elgondolkozni aktív hangfalban is! Csak oda minimum 800-900eft-ot kell beletolni! Pl egy QSC Ksub megeszi a Garrly lite 2 subodat! Használtan 250-280 körül mennek! Abból 2 db szabadtéren is hatásos! Esetleg érdemes elgondolkozni a folyamatos átálláson! 2 Subot kiváltani! Így a topoknak elég egy keverőerősítő vagy egy végfok keverő kombináció...
Vagy ilyen összeállítás http://www.*************************** de ilyet lehet találni HK-ban stb.. Az irányt kell eldönteni, hosszú távon miben szeretnél gondolkozni!
Üdv: Zeneboy
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,