Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 8910Hozzászólás Asterix
2012.11.01. 21:20

Regec írta:Na igen. Jó lenne kipróbálni, de erre semmi esélyem nincs. Azért gondoltam, hátha találkozott már vele valaki, és van tapasztalata róla. Gondoltam persze, hogy nem lehet egy nagy durranás, de hát kontrollnak nem is kellene.
Sokan az Energyt dícsérik, de sajnálok érte 60-70 ezer forintot. :unknown:
És még az Energy is csak annyit ér, amennyi az ára.
Átküldöm privátban Laci bácsi telefonszámát. Neki van ilyen hangfala, de 15"-ban, mint amilyent keresel. :777

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 8913Hozzászólás Zeneboy
2012.11.01. 22:57

1 dolgot már megint elfelejtünk!

A bizonyos melléktermékből sosem lesz stabil vár... Persze kibír 10-2 háborút de a kompromisszum csodákra képes..!

Regec! Már több hónapja megy a huzavona ilyen kontroll ügyben, ha nincs pénzed az Energyre, vagy nem akarsz ennyit áldozni akkor vedd meg ezt.. tök mindegy mit mondunk! Lehet venni Salt is.. A tantusz majd később esik le... Elhiszem, hogy a pénz nagy úr, de azt gondolom ha az ember bulikkal pénzt keres, akkor ne 20-30eft-on /jobb környéken 1 buli ár max. 2-3 év használatra/ rágódjon már! HA még valaki azon töri a fejét, hogy QSc-t vegyen 220-ért vagy dyanchordot 300eft-ért megértem a gyötrődését...

Apelláta írta le, ha ennyire bizonytalan vagy, menj el hallgasd meg valakinél...

Asterix! Az Energy lehet, hogy annyit ér, de legalább elfogadható cuccal van szerelve! Valamint a 10"-es az tökéletes kontrollnak ! Ez már sok embernél bizonyított! Te kontrollba próbáltad, használod 3 éve? A 10"-est? Ne a 12"-es meg 15"-öst frontba!

Emberök! Mindegy márkánál, minden sorozatban a méreteken belül különböző hangképek vannak! Gondolom 1-2 embernek aki már hallgatott pár hangfalat, annak ez a kijelentésem nem a "spanyol viasz" ! Így van ez a passzív és aktívaknál is! A reflektáló felület aktívnál a DSP állítás, a felhasznált márkánál az anyagok minősége a láda anyaga, mérete stb. minden befolyásolja!

Nálam már ott megbukik ez a hangfal, hogy csak magas és mély állítás van!Sehol semmi adat, hogy hol emel és vág ez a 2 poti! A kontroll nagyon is fontos, hogy mindhárom sávba bele tudj nyúlni! Az energyn pl nálam a mély teljesen le van tekerve, magasból 0-ba, a közép +1db-vel picit ráadva! Így az éneket kristálytisztán hallom! Megjegyzem, a kollégával próbáltuk rendszerben a Trevis 8"as kontroll Preset beállítását is! Csak akkor jó ha külön keverővel még állítok az eq-n! A gyári beállítással nem voltam elégedett!
Érdekes.. az energy min. ötöde árban... Szóval kezeljük mindent a helyén! Egyébként kontrollba nem értem minek cipelnél 12-es ládát... Nálam még így is vicces, a 2db 8"as 7,7kg Trevis mellé, ha beviszem a 12-13kg-os jóval nagyobb 10" energy kontrollt... :roll:

Bocs, ha erősen fogalmaztam, megbántani nem szerettem volna senkit sem...

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 8920Hozzászólás ---Qgli---
2012.11.02. 04:57

Hallgatta már valaki a Yamaha DXR 8, DXR 10, DXR 12, DXR 15, DXS 15 hangfalakat?
Ki tud róla véleményt?
Esetleg, hol lehet meghallgatni?

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 134
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 8923Hozzászólás beejaybudai
2012.11.02. 09:32

Regec írta:Sziasztok.
Véleményeket várnék erről a hangfalról: http://www.zajaruhaz.hu/pro_audio/hangt ... p1200a?s=1
Kontrol falat keresek.
Azt írják róla, hogy 300W színuszos és 600W csúcs teljesítménnyel bír, de kicsit lejjebb az áll, hogy a teljesítmény felvétele 120W. Akkor hogy is van ez? :?
120W teljesítmény felvétel mellett, egy ilyen olcsó alkatrészekből összerakott erősítő max. 80W-ot képes hasznos kimenő teljesítményként leadni. Ráadásul ez nem bi-amp, tehát nincs külön erősítő a mély és magas hangszóró számára, szóval ezzel a 80W-al van meghajtva az egész hangfal. Én a 99 dB-el érzékenységét sem hiszem el, de még ennyivel számolva is max. 118 dB maximális hangnyomásra lehet képes és a minőségéről még nem is beszéltünk...
Szóval szerintem abszolút felejtősek ezek a cuccok, inkább érdemes használtban gondolkozni.

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 8939Hozzászólás Asterix
2012.11.02. 16:31

Off Topic
Asterix! Az Energy lehet, hogy annyit ér, de legalább elfogadható cuccal van szerelve! Valamint a 10"-es az tökéletes kontrollnak ! Ez már sok embernél bizonyított! Te kontrollba próbáltad, használod 3 éve? A 10"-est? Ne a 12"-es meg 15"-öst frontba!
10"-ost próbáltam. Csámpai csak azt forgalmazza, mert a többi elég drága. Igaz, nem kontrollba, hanem én az egrin pincékben a kontroll hangfalamat szoktam magammal vinni. És ott a 10"-os elvérzettTop-ként, míg a 12"-os Elder Audió, amit addig kontrollnak használtam, simán jól szólt.
Csak ezért mondtam rossz véleményt róla. Te nem veszed észre, mert a mélyet lecsavarod róla. Nem volt olyan karakteres hangja, mint a másiknak, de igazad van, kontrollként nem is kell neki...

Regec
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 31
Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
Adott köszönetek: : 91 alkalommal
Kapott köszönetek: : 127 alkalommal

Hozzászólás: # 8940Hozzászólás Regec
2012.11.02. 18:06

Szia Zeneboy!

"Regec! Már több hónapja megy a huzavona ilyen kontroll ügyben, ha nincs pénzed az Energyre, vagy nem akarsz ennyit áldozni akkor vedd meg ezt.. tök mindegy mit mondunk! Lehet venni Salt is.."

Tudom, hogy te is energyt használsz, és Szabolcs is nagyon dicséri, így nem is gondolkodnék máson, csak most még anyagilag nem aktuális. Erre véletlenül bukkantam rá, és csak kíváncsi voltam a véleményekre. Ennek tudatában persze nem is vennék ilyet.

Azért köszönöm mindenkinek az útbaigazítást.

Üdv Laci

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 8944Hozzászólás Zeneboy
2012.11.02. 20:15

Asterix!

Pont erről beszélek! Tudni kell mire, és hogyan használni! Csak akkor van értelme összeengedni 8 és 10" ládákat nagyobbakkal, ha a kisebbek legalább picit értelmesebb anyagokkal vannak felvértezve! Ere azt hiszem jó példa a Trevis 8"as ládám... Viszont azt is leírtam kontrollba miért nem szerettem szeretjük használni és mitől jó az Energy!
Emlékszem, mikor Adames is egy dB kb 30-40eft-al drágább kis ládáját elhozta, milyen bosszús volt, hogy úgy szólt az Energy mellett mint egy SOkol rádió! A 10" energyt frontba csak 1 mély ládával kiegészítve engedném! Van alja, de az hamar elfogy! Kontrollba viszont a legjobb láda ár érték arányban szerintem!
Hangosságra visszatérve, én több utcabált is lenyomtam vele, hogy a hangosító tudja a monitor rendszert elszállítani, és tudjanak pakolni addig is, míg befejezem az egész napos rendezvényt! Nyílt terepen is bőven hozza amit kell, de ismétlem kontrollba... Megértem Csámpait, mert a 12" és 15" valóban már drágább! Viszont a 12" eldert gyaníntom a 10"es alapján, hogy legyűrné a 12"es energy....

Regec! Tudom, és most átolvasva lehet erősen fogalmaztam, tényleg bocs! Nem megbántani szeretnék én ezekkel a beszólásokkal senkit sem, csak másnak akarok jót, ne vegyen sz..t ha van tőle jobb... :777
Eladó ENergy...

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 8948Hozzászólás Adames
2012.11.02. 20:54

Szépen szól az Energy, és már én is gondolkodtam azon, hogy 12"-osat veszek. Nem árt az ha az ember passzív cuccal zenél, hogy van egy aktív kontroll mellette, mert bizony volt már egyszer olyan, hogy valami hiba folytán nem szólt a cucc, és s kis aktív húzott ki a slamasztikából. Hangképe nem rossz, csak a 10"-osnak nincs annyi mélye, de kontrollnak kiváló! Egy viszont biztos, hogy lehet akármilyen márka a hangfal ha az műanyag, akkor annak soha nem lesz olyan szép hangja, mint a fának!

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 9195Hozzászólás Asterix
2012.11.20. 16:02

Uraim!
Pénteken az idén nem a színházteremben, hanem egy iskola tornatermében kell zenélnem. Segítségeteket szeretném kérni, hogy egy 2.1-es rendszert hogy érdemes elhelyezni a teremben, hogy minél kisebb csörgés, zörgés legyen, minél jobban szóljon az egész. A szomszéd falu tornatermében nagyon befürödtem, vagy csengett-bongott, és nem lehetett semmit érteni, vagy sípolt az egész.
Aki találkozott ilyen problémával és annak az orvoslásával, kérem ossza meg tapasztalatát. Kézilabdapálya méret a terem. Az iskolai hangszórók a terem négy sarnán vannak, de nekem csak 2,1 áll rendelkezésemre.
Előre is köszi... :777

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 9202Hozzászólás HunHyper
2012.11.21. 17:03

Szia Asterix...

Mint építészmérnök, tudom, hogy sajnos hangtechnikailag a tornatermek egyenlőek a "szívással"...
Az mindíg fog visszhangozni és csörömpölni... :(
Én annak idején azzal próbáltam javítani a helyzeten (apró sikerrel), hogy a matracokat körben felállítottam a bordásfalak mellé...
Vigyél magadal valami vékony, erős spárgát és próbáld megbeszélni a rendezőkkel, hogy a tornaterem matracait használhasd...

Üdv: HunHyper

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Új hozzászólás