1 dolgot már megint elfelejtünk!
A bizonyos melléktermékből sosem lesz stabil vár... Persze kibír 10-2 háborút de a kompromisszum csodákra képes..!
Regec! Már több hónapja megy a huzavona ilyen kontroll ügyben, ha nincs pénzed az Energyre, vagy nem akarsz ennyit áldozni akkor vedd meg ezt.. tök mindegy mit mondunk! Lehet venni Salt is.. A tantusz majd később esik le... Elhiszem, hogy a pénz nagy úr, de azt gondolom ha az ember bulikkal pénzt keres, akkor ne 20-30eft-on /jobb környéken 1 buli ár max. 2-3 év használatra/ rágódjon már! HA még valaki azon töri a fejét, hogy QSc-t vegyen 220-ért vagy dyanchordot 300eft-ért megértem a gyötrődését...
Apelláta írta le, ha ennyire bizonytalan vagy, menj el hallgasd meg valakinél...
Asterix! Az Energy lehet, hogy annyit ér, de legalább elfogadható cuccal van szerelve! Valamint a 10"-es az tökéletes kontrollnak ! Ez már sok embernél bizonyított! Te kontrollba próbáltad, használod 3 éve? A 10"-est? Ne a 12"-es meg 15"-öst frontba!
Emberök! Mindegy márkánál, minden sorozatban a méreteken belül különböző hangképek vannak! Gondolom 1-2 embernek aki már hallgatott pár hangfalat, annak ez a kijelentésem nem a "spanyol viasz" ! Így van ez a passzív és aktívaknál is! A reflektáló felület aktívnál a DSP állítás, a felhasznált márkánál az anyagok minősége a láda anyaga, mérete stb. minden befolyásolja!
Nálam már ott megbukik ez a hangfal, hogy csak magas és mély állítás van!Sehol semmi adat, hogy hol emel és vág ez a 2 poti! A kontroll nagyon is fontos, hogy mindhárom sávba bele tudj nyúlni! Az energyn pl nálam a mély teljesen le van tekerve, magasból 0-ba, a közép +1db-vel picit ráadva! Így az éneket kristálytisztán hallom! Megjegyzem, a kollégával próbáltuk rendszerben a Trevis 8"as kontroll Preset beállítását is! Csak akkor jó ha külön keverővel még állítok az eq-n! A gyári beállítással nem voltam elégedett!
Érdekes.. az energy min. ötöde árban... Szóval kezeljük mindent a helyén! Egyébként kontrollba nem értem minek cipelnél 12-es ládát... Nálam még így is vicces, a 2db 8"as 7,7kg Trevis mellé, ha beviszem a 12-13kg-os jóval nagyobb 10" energy kontrollt...
Bocs, ha erősen fogalmaztam, megbántani nem szerettem volna senkit sem...
Üdv: Zeneboy