Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 7023Hozzászólás Asterix
2012.08.25. 07:50

Mikrofonokról: Én annak idején évekig Jefe AVL106 mikrofont használtam. Nekem jobban bejött, mint az AVL2600. Egyszerre hoztam el őket a boltból és a 106-ost tartottam meg. Nagy mély és magas kiemelése van. Amíg PSR9000 hangszert használtam nagyon jól szólt. Volt egy tartalék mikrofonom egy Shure Beta58. Rettenetesen gyenge hangja volt a 106-hoz képest. Egyik zenész kollégát megkérdeztem, hogy ez miért van, hogy ők mégis a Beta58-at használják? Az volt a válasz, mert abban kapják meg az eredeti hangjukat. Nekem olyan a hangom, amit a Betában hallok. A 106-ban dögös hangom van, de az nem az enyém. Minden esetre nekem tetszett a nem enyém hang. Majd a Pa2x volt az, amikor rádugva a hangszerre a mikrofont, azt mondtam, hogy jól szól a Shure és lecseréltem a 106-ost. Ott már sok volt az a mély és magas kiemelés, amit az produkált, abban már jobban szólt a természetes hangom.
Utána elhoztam egy új 106-ost kipróbálásra és az még több mélyet és magasat nyomott, mint a régi. Lehet persze, hogy csak azért, mert a régim már egy kicsit megfáradt. Most Sekaku fejmikrofont használok. Több mélyet kell ráadnom, mint a Betára, de hangminőségben szerintem nem rosszabb. (Ez vezeték nélküli egy kézi és egy fejmikrofonnal. A kézi mikrofonja minőségben simán veri a drága (valamikor 140e ft) AKG vezeték nélküli mikrofonomat. Igaz, nincs olyan hatótávolsága.
Vendég mikrofonoknak 2 db Takstar vezeték nélkülim van egy vevővel. Most elhoztam egy Takstar fejmikrofon + kézi párosítást és akkorát szól, mint az állat. Még buliban nem próbáltam ki, de itthoni körülmények között meglepően jól szólt. Ez az új 6310-es sorozat teljesen más, mint ami eddig nekem volt. Múlt héten nem értem be korábban a lagziba, hogy beszerelhettem volna, de ma megteszem. Számomra ezek a kínai "csodák" időnként kellemes meglepetéssel szolgálnak.
De azért szeretnék venni egy kondenzátor fejmikrofont, mert állítólag az az igazi. :lol:

Regec
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 31
Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
Adott köszönetek: : 91 alkalommal
Kapott köszönetek: : 127 alkalommal

Hozzászólás: # 7046Hozzászólás Regec
2012.08.26. 11:38

Asterix írta:Most Sekaku fejmikrofont használok. Több mélyet kell ráadnom, mint a Betára, de hangminőségben szerintem nem rosszabb. (Ez vezeték nélküli egy kézi és egy fejmikrofonnal. A kézi mikrofonja minőségben simán veri a drága (valamikor 140e ft) AKG vezeték nélküli mikrofonomat. Igaz, nincs olyan hatótávolsága.
Vendég mikrofonoknak 2 db Takstar vezeték nélkülim van egy vevővel. Most elhoztam egy Takstar fejmikrofon + kézi párosítást és akkorát szól, mint az állat. Még buliban nem próbáltam ki, de itthoni körülmények között meglepően jól szólt. Ez az új 6310-es sorozat teljesen más, mint ami eddig nekem volt. Múlt héten nem értem be korábban a lagziba, hogy beszerelhettem volna, de ma megteszem. Számomra ezek a kínai "csodák" időnként kellemes meglepetéssel szolgálnak.
De azért szeretnék venni egy kondenzátor fejmikrofont, mert állítólag az az igazi. :lol:

Szia Asterix.
Tudnál nekem pontos típust mondani a fejmikikre??? Azt amit most használsz is, meg amit vettél. Hol vetted?? Mennyiért???
Én is mindenféleképpen szeretnék venni, csak "hallatlanba" nem merek. De ha van valaki aki megelégedéssel használja, az már legalább egy támpont.

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 7048Hozzászólás csepi
2012.08.26. 15:51

Adatlap
Fajl neve:
Marka:
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Sziasztok! Használ valaki Audio Tecnika AE5400-at?

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 180
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 7052Hozzászólás B.Bazsi
2012.08.26. 18:16

SHURE SM58 vs. Audio-Technica AE4100. Ugyanazon beállítással kipróbáltam a két mikrofontípust, a kölcsön kapott SM58-ast és a saját AE4100-ast. Az első szembe/fülbetűnő különbség a két mikrofon között az a hangerő. Hangosabban szól az Audio-Technica a Shure-nál, mintha rá lenne még tolva a hangerőre az A.T. -t hallva, nem ordító, de hallható és egyértelmű a különbség. A másik, az a két mikrofon hangszínbeli különbsége. Kevésbé fényesen és mélyebben szól a Shure, puhább a mélye, a magasa nekem nagyon kevésnek tűnt, a magasfrekit teljesen ráadva se csengett úgy a hangom ahogy azt szerettem volna. Ami a mélyet illeti, az viszont szép puha lágy, tán még kellemesebb is mint a 4100-asban, a magas hiányában viszont ezt nem igazán tudtam élvezni. Az "egyik kezével ad, a másikkal elvesz". A mélyből visszavéve se tapasztaltam hogy "na ez így már lényegesen jobb", pontosan a magas hiánya miatt. A visszavett méllyel kipróbálva a 4100-ast teljesen más, "szárazabb" és kevesebb mélyet hallottam, viszont lényegesen határozottabb, karakteresebb, erősebb hang jött ki belőle, szép csengő magassal. Számos beállítással kipróbálva -összehasonlítva mindkettőt arra jutottam hogy mindenképpen jó választás volt nekem az Audio-Technica, határozottabb, erősebb hangú, csupán a mély az ami esetleg a Shure mellett szólna, de ez az egy érv nagyon kevés ahhoz hogy e mellett tenném le a voksom. Nekem Mindenképpen az AE4100...!!! :taps:

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Picasso †
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: GW-8,
Adott köszönetek: : 940 alkalommal
Kapott köszönetek: : 585 alkalommal

Hozzászólás: # 7115Hozzászólás Picasso †
2012.08.29. 21:59

Több miksit is ki kell próbálni!!! Azért mert qrva nagy márka, még nem biztos hogy ideális a hangodhoz... Én is kipróbáltam vagy 6-7 miksit mire megvettem a Shure Betagreenemet már vagy 15 éve.... Aztán vettem egy Chiayo Q305 wireless capsule miksit feltűnően occsóért 10 éve. Kiderült, hogy tök eredeti és a tag aki eladta nem is tudta mit ad el. Egyébként az egyik legdrágább Taiwani márka, és ez az utódja:

http://www.nationalaudio.com.au/categor ... red&page=2

Hivatalosan 10 éve valami 950 dolcsi volt a szett ára a Q305-nek. Azóta is szuperek a mikrofonjaim, bár kipótoltam egy LD system 1010-es vendégmiksivel, csak azért ezzel, mert baromira bírja az ütéseket.... /egész jól verexem vele :D )

Egy stúdióban a 10e forintos JEFE úgy lealázta a 80ezres Sennheisert, hogy csak néztem! Mindettől függetlenül több miksit ki kell!!! próbálni. Ráadásul egyazon szérián belül is van hangzás eltérés...

Api barátom!

Az a Beta bg miksi ami nekem van, fillérre megegyezik a Tina Turner,Tom Jones, Abba, Elvis... által használt úgynevezett "puskamikrofon" kinézettel. Állítólag 30 év élettartamot mondanak a fejegységre, rendelni lehet hozzá mind a mai napig 96 400.- pénzért :( . Ha kimúlik, akkor majd egy kicsit óccsóbban veszek másikat...

Pacsi

Picasso

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 7211Hozzászólás ---Qgli---
2012.09.02. 10:05

Ennek semmi hangereje nincs!

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 7220Hozzászólás Zeneboy
2012.09.02. 19:19

Szia GYalu!

Ezzel is lehet "hangoskodni" de sokat ne várj tőle..Pontosan olyan amilyen az ára...

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 7224Hozzászólás Apelláta
2012.09.02. 20:29

Szia Gyalu!

Erre is az igaz, mint amit PÜ-ben kérdeztél cuccra. Csak legalább ennek ismert a típusa, meg egy-két adat. Bár az egyik lényegeset, a max hangnyomást nem adták meg, illetve a 20-20k Hz-ig írt freki átvitel is kamu adat, mert ezt az értéket még egy profi cucc sem tudja.
Egy kis házi buliba való, karaoke show-ra, lejátszó, mikrofon kihangosítására. Szinti kihangosításra az olcsó komponensek (hangszóró, táp, végfok) végett hosszú távon nem életbiztosítás, vagy csak viszonylag kis hangerővel, a mélyek jelentős visszavételével. A szintik sokszor négyszög és fűrészfog kimenő jelei sem tesznek jót egy gyenge konstrukciójú cuccnak hosszútávon.
"Kis pénz, kis foci." Természetesen ha többet nem tudsz rászánni, akkor nincs más választás, viszont ezeket vedd figyelembe.

Üdv.: Apelláta

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 7226Hozzászólás Asterix
2012.09.02. 20:47

Apelláta írta:... az egyik lényegeset, a max hangnyomást nem adták meg ...
Számolható a megadott adatokból. Kb 118 dB, de a többi adat hihetőségét figyelembe véve szerintem erre sem kéne mérget venni. Ez szerintem a semmiképpen ne vedd meg kategória!!! :D

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 7228Hozzászólás Apelláta
2012.09.02. 21:46

Szia Asterix!

Miből számoltad ki a max. hangnyomást? A meglévő adatok alapján szerintem nem lehet.

Üdv.: Apelláta

Új hozzászólás