Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 6616Hozzászólás Apelláta
2012.07.17. 00:34

B.Bazsi írta:Hadd kérdezzem már meg, a PHONIC nevű cégről mit lehet tudni, kik ők, hová valósaik, mennyire jó cuccokat gyártanak?
A Phonic ugyan úgy kínai mint a Behringer és az Alto. Árban a Phonic és a Behri egy kategória, és sok a hasonlóság a termékeikben. A nagyobb cégek kapcsolásait koppintják olcsóbban, de általában rosszabb minőségben. Sok neves gyártóval perben is állnak. Az Alto egy kicsivel drágább, de még mindig az olcsóbb kategóriába tartozik. Megbízhatóság szempontjából a Behringereket tartják, és tartom én is a legmegbízhatatlanabbnak, az Altot a legmegbízhatóbbnak. Ennek ellenére a Behri crosst továbbra is csak ajánlani tudom!

Ezeket az alapján írom, hogy jelenleg is van a tulajdonomban, és ma már nem, de évekig használtam Behringer végfokokat, crosst és keverőket. Alto keverőm is van eladó. Több zenészismerősöm is rendelkezik Behringer-rel, Phonic-kal és Alto cuccokkal.

Üdv.: Apelláta

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 6629Hozzászólás Attila
2012.07.18. 12:31

Hmm !
Mikor érjük utol mi ezt a technikát ?!
http://line6.com/stagescape-m20d/
- a kisfilm:

és hozzá a hangfalak: http://line6.com/stagesource-l3s/
- film:

Atti

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 6631Hozzászólás HunHyper
2012.07.18. 15:32

mentosattila írta:Hmm !
Mikor érjük utol mi ezt a technikát ?!
http://line6.com/stagescape-m20d/
- a kisfilm:

és hozzá a hangfalak: http://line6.com/stagesource-l3s/
- film:

Hát... tátom a szám és csorgatom a nyálam... :o

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

czaga
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 45
Hangszer: Korg PA 4XPro, Yamaha Tyros 4
Adott köszönetek: : 89 alkalommal
Kapott köszönetek: : 105 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 6963Hozzászólás czaga
2012.08.22. 03:19

Sziasztok!
:help:
Végre eljutottam odáig, hogy beruháznék 1pár aktív topra mi tévő legyek...
Zeneboy: sajnos a trevis top nehezen jöhet szóba az ára miatt(kicsit sokallom),
ami elgondolkodtatott a db 605d, és a qsc k10-12 mit választanátok? Vagy más alternatíva?
Asterix: Hogyan vállt be a 605?
Ha valahol van kedvezményetek ezekre a termékekre akkor segítettek benne?
A subbokat mivel garry lite 15-ösöm van megpróbálom az anyacégnél aktívra alakíttatni, szerintetek segítenek benne? :rolf:
Várom a hozzászólásokat :yahoo:

Üdv: Józsi

üdv.: Czaga József
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 6986Hozzászólás Asterix
2012.08.23. 17:04

czaga írta:Asterix: Hogyan vállt be a 605?
Nem akartam véleményt írni korábban a dB 605D hangfalról, mert több helyzetben ki akartam próbálni. A próba megvolt. Voltam kis teremben, nagy teremben lakodalomban kevés, sok vendéggel. Voltam szabadtéri buliban, így már van szerintem megfelelő véleményem róla.
A hangtechnika, amit használtam: 2 db dB 605D, 2 db Valko SUB, 1 db Behringer PMP6000 keverőerősítő. Hangszerként Korg Pa3x Musikant, és laptop.
Vélemény: szobában nem voltam hasra esve a megszólalásától. Alapból kevésnek tűnt a mély benne, míg rá nem jöttem, hogy a hangszerben a Maxx procihoz kell hozzányúlni. A korábbi cuccom, a Valkó TOP és SUB ládák (eladók jó áron, ha valakit érdekel! :oops: ) nagyon jól szólt Zeneboy Trevis 2SUB+2TOP beállításával, míg a dB 605D a német normál1 beállítással szól nagyon jól, ami egy szinte teljesen lineáris beállítás, mindössze 2 pici "belenyúlás" van benne. Így a hangminőséggel már a bulik előtt elégedett voltam. Kis lakodalomban, kis teremben nem kellett szubot használnom hozzá és tökéletesen szólt. Nagy teremben a lakodalomban (kb 150 fő), vittem 1 subot és a 2 dB-t. Nem igazán szólt jól a cucc. Folyamatosan soknak tűnt a basszus, hiába veszegettem vissza. Egészen addig, amíg teljesen le nem húztam a hangerőt a szubról. Onnantól kezdve csak a 2 dB szólt és tökéletes volt a hangminőség az egész teremben. Lágy, nagy mély, szép, nem tolakodó magas, jó hangkép. Így én már ezután nagy terembe sem viszek szubot szerintem.
Szabadtéren 2 Sub, 2 dB 605D felállításban dolgoztam. A 2 sub középen, egymás mellett volt, monóban sub kimenet 800W ment rá crossolva. Bekapcsoltam először szub nélkül. 10 méterre a hangfalaktól azt mondtam, hogy nem is kellett volna szubot hoznom, olyan jól szól. Utána bekapcsoltam a szubot. Természetesen így sokkal jobban megszólalt és utána már éreztem a hiányát a szubnak, amikor kikapcsoltam, hogy újra meghallgassam magában a hangfalakat. Szabadtérre kell szub a hangfalakhoz, ha nagy hangerőn akarok dolgozni. Legénybúcsú volt, jöttek a lányok szórakoztatni a vőlegényt, akkor laptopról ment a zene. Kimentem meghallgatni a cuccot. Kb 30 méter távolságból hallgattam, teljesen úgy éreztem magam, mintha discóban lennék. A hangfalak éppen egy kicsit voltak fél hangerőnél tovább tekerve. Beklippeltetni nem tudtam még a hangfalakat, így nem tudom milyen hangerőt tud, mert hatalmas a hangerő minden klippelés nélkül.
A hangfalak nagyon könnyűek, 12.9 kg/db, így a két falat egyszerre vihetem. A teljes felszerelésem világítással, állványokkal együtt a Skoda Oktávia csomagtartójában elfér, csak a hangszer marad a hátsó ülésre. Méretre már elég nagyok a hangfalak emellett ahhoz, hogy komoly hangfalnak nézzen ki. Kinézetre nekem az RCF hangfalaim jobban tetszettek, de hangminőségre, hangerőre még nem hallottam ilyen hangfalat ilyen könnyű súlyban, ilyen áron. Így hálát adok Istennek, hogy meg tudtam venni ezeket a hangfalakat és megköszönöm Zeneboynak, hogy ráirányította a figyelmemet. Bárkinek merem ajánlani, ebben a hangfalban nem fog csalódni. (Valószínűleg mindenkinek feltűnt, hogy már 1 hónapja megvettem a hangfalakat és még nem hirdetem eladásra! :lol: :lol: )

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 6993Hozzászólás Zeneboy
2012.08.24. 08:52

Sziasztok!

Sajnos havazás van nálam, ritkán ugyan, de azért figyelek ám:)

Czaga!
A bruttó ára valóban húzós! Kedvezményben esetleg tudok segíteni!/ Nem is én, de megadhatom a számát a kollégának priviben...Így sem lesz olcsó kategória és 2db 8"as sem lesz k10 vagy 605dB árában.../

Sajnos egymás mellett nem hallottam a QSC-ket és a dB ládákat! Az a baj, hogy a QSC-n belül és szerintem lehet általánosságban beszélni szérián belül is olyan hangkép különbségek vannak, hogy nagyon bele lehet venni!
k8-ast csak 2-3 alkalommal hallgattam, k10-et többet k12volt a kollégámnak 1 évig! NEkem a magasával van bajom legfőképp! A legjobb a szériában a k10" ez kétségtelen! De a kollégám mikor eladta a k12-es ládákat még is inkább a zsebébe nyúlt és Trevis 8-ast vett, ő egy másik kollégával meghallgatta egymás mellett a k10-el és hangképre a Trevis nyert!

Egy másik barcikai kolléga Takács A. is -kényszerűségből- most váltott trevis 2.1-es cuccra! 12Ta sub és 2db 8"-as! Garry live S és Lite 12-es ládái voltak! 1 hete beszéltem vele, megvolt a próba bulik, szabadban is! Nem sírja vissza már most a régi cuccát és nem akarja elhinni mit tud, meg egyszerre viszi a rendezvényre stb... Ő is nézte a k10-es ládákat... Viszont ő is azt nyilatkozta, hogy mikor buliban hallott k10"-et neki is fájt tőle a füle reggelre...

Asterix!
Örülök ha segíthettem és jó tippet adtam plusz elégedett vagy! Azért az igazán jó mértékegység nálad az lesz, mikor a cucc a 3-4 éves szülinapját ünnepli nálad:))

A beállításokkal meg látod amiről beszéltem, hogy teljesen máshogy kell hangolni ládákra is, és esetlegesen terem "nagyság" vagy szabadtér!

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 118
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 7004Hozzászólás marton1974
2012.08.24. 13:33

Üdv Zeneboy.
Teljesen igazad van abban amit pár oldallal ezelőtt írtál,vagyis az hogy igen is kell a SUB a hangrendszerbe.
Nekem 1 pár Electro Voice ZX4 hangfalam volt,tehát 2 db TOP.Nagyon szép hangképe van a ZX4-eseknek is,de most vettem két EV SB 122-es SUB párt és föléjük EV SX-200-okat.
Hát mit ne mondjak sokkal de sokkal jobb lett a hangkép,persze a 4 Ohm miatt is.
És igenis kell a SUB a hangrendszerbe,azt a hangképet soha nem lehet visszaadni két darab TOP-al.
Persze pakolásnál két hangfallal több de valamit valamiért... :ugeek:

Az általad használt 8 "-os TOP-ok nem kicsik a 12"-os SUB-hoz?
Nagyobb hangerőn nem ad "száraz""kopogós"közepet?
Hangosítási szakemberek azt mondták hogy egy valamire való 12"-os SUB-hoz legalább egy 12"-os TOP de még jobb ha egy 15"-os TOP passzol hangzásban.
Nekem ez először furcsának tűnt.De amikor meghallgattam egy olyan összeállítást ahol nagyobb volt coll-ban a TOP mint a SUB elcsodálkoztam...és tényleg jobban szól ugyan az a SUB nagyobb TOP-okkal mint kisebbekkel.Kellemesebb,teltebb volt a hangkép. :o

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 177
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 7005Hozzászólás B.Bazsi
2012.08.24. 14:14

Sziasztok!

Használ-e még rajtam kívül más valaki Audio-Technika mikrofont? Mindössze a véleményére lennék kíváncsi annak aki használ, nekem egy AE4100-asom van.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 7006Hozzászólás Apelláta
2012.08.24. 15:21

Szia Bazsi!

Én használok, de AT-2010-est.

Üdv.: Apelláta

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 177
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 7007Hozzászólás B.Bazsi
2012.08.24. 15:27

Apelláta írta:Szia Bazsi!

Én használok, de AT-2010-est.
Hogy vagy vele megelégedve? Van viszonyítási alapod más mikrofonokhoz?

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Új hozzászólás