Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

forissandor
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 86
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 58832Hozzászólás forissandor
2018.07.25. 20:24

Hangtecnika, LD, új tapasztalat.....
Nekem vagy két éve jött be az LD, mint márka a képbe. Nem nagyon ismertem, kicsit vonakodtam tőle, de külföldi fórumos vélemények meggyőztek. Belevágtam egy mini line array rendszerbe, a Curv 500-ba.... hát olyan hangminőséget kaptam, amihez az én fülem nem volt hozzászokva. Egyből két szettet vettem, mert azért csak 10 col az a sub, bla bla bla.... Első bulira vittem az egész arzenált, aztán minden bulin feleztem a cuccon, mert odáig jutottam, hogy 100 főig 1 sub+2 kis kocka a felső részből elég... A többi bekerült a szobába, próbaterembe, lépcső alá. Van egy barátom, egy Shadows tribute zenekar dobosa, akár hányszor összehozott minket az élet, mindig megcsodálta, lefotózta... aztán az egri utcazenész fesztivál előtt tett egy ajánlatot és el is vitte az egészet, én örültem, mert jó helyre került, ők jól szólnak ,mindenki boldog volt....
Egy ideig....
Aztán eszembe jutott, jó lenne ha lenne valamivel zörögnöm, bandába ének cucc, néha egy kis baráti összejövetelekhez alap, ami kicsi, kompakt, de jó.
Megakadt a szemem egy LD Dave 10-en. Előtte való héten meghallgattam a 15-ös verzióját, piszok jól szólt, de a subláda mérete és tömege elkeserített.... Egyik ismerősömék a 12-est használják 4 tagú bandába, teljesen elégedettek vele, de nem nagyon volt használtan.
A 10-es meg annyira de annyira kicsinek tűnt, a technikai paraméterek sem túl biztatóak hangnyomásban, de arra jártam, megnéztem, meghallgattam...
Szóval újonnan 180, használtan majdnem fele, mit is tud?
Elképesztő gyönyörű meleg, kerek hangkép, méretéhez képest nagyon jó sub tartomány, egy kilós topládák, kristálytiszta magasokkal, szép, érthető középpel. Arrangerrel kiváló lehet 60-80 fős bulikra. Nem tucc tucc zenére, oda a világ összes ládája kevés lenne, de tánczenére, lötyögni egy lagziba több mint elégséges. Rákötöttem a Hammondot, nagyon részletgazdagon kijön a hangja, club szinten billentyű alapnak elégséges lehet.
Méretileg a sub és a két top egy Skoda Fabia első ülése és a műszerfal közé együtt befér. No comment.
Ennyi pénzért 2.1 rendszert jobbat nem találni a piacon.

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 134
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 58836Hozzászólás beejaybudai
2018.07.26. 05:23

A Curv 500 szériából melyiket használtad? Rá akartam keresni, de elég sokféle létezik belőle...

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

forissandor
VIP

Hozzászólás: # 58837Hozzászólás forissandor
2018.07.26. 05:46

Nekem az LD Curv 500 PS volt, de hogy az utolsó két betű közötti különbségek mit takarnak, azt nem tudom. A kialakításnak köszönhetően megfelelően beállítva egy kb 25 méteres terem egész hosszában nem változott meg a hangkép, ami nálam hangosításnál, ünnepségeknél stb hatalmas előnyt jelentett. Ha a topokat színpadról úgy állítottam, hogy csak a tánctérre sugározzon, a subok hangerejével okosan bántam, akkor 6-8 méterig táncolós hangerő volt, azon kívül teljesen beszélgetős. Szabadtéren is használtam, nyilván nem a Volt fesztivál nagyszínpadán, de gyereknapon az Alma együttest kb 250 gyerek nem tudta leüvölteni egy bitumenes kézilabdapályán.

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 169
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 58838Hozzászólás BodziLalikirály
2018.07.26. 07:40

edmund írta:Amikor megérkezik, szétszedem, megnézem,lefotózom, beszámolok. :dance:
Nagy figurák ezek az LD-sek. :PPP
2 x 16.8V 500mA, na most az a kérdés, hogy a 2x250 mA, es Behringer tápot lehetne-e odaalakítani?
https://www.hangszerdiszkont.hu/behring ... keverokhoz
Az a 2 x 250mA lehet kevés lesz......
Biztosan befog kapcsolni a keverő, de esélyes, hogy torzabb hangképet fog előhozni..... a led-ek fényereje "hullámzani" fog....
és akkor a pufferkondik nem sokáig fogják bírni ...... hisz nekik kéne a "hiányzó" áramerősséget folyamatosan pótolniuk....
Áramerősségben mindig inkább a kicsit nagyobbat kell beszerezni!!!
Ne felejtsd el, hogy amint az elektronika bekapcsol és a bemeneti feszültség terhelve van az abban a pillanatban "leesik" (igaz ez egyenáramnál van elsősorban, de a keverőn belül az van)..
Nem véletlen, hogy terhelés nélkül egyik-másik töltőtrafón magasabb feszültség mérhető nyugalmi állapotában, mint mikor is tényleges üzemben van (főleg igaz ez az alacsony áramerősségű kütyüknél) !
Amint megvan a megfelelő vagy egy picit magasabb áramerősség a terhelés kevésbé csökkenti le a feszültség értékét!!
A másik! Sokan összekeverik a "mA"-t a mW"-al !! Az első az áramerősség (A) a második a teljesítmény (W)!
A teljesítményt a feszültség (V) és az áramerősség (A) szorzatából lehet kiszámolni (és visszafelé is, ha azt akarjuk tudni)
Áramellátásnál (mint most a te esetedben) elsősorban a feszültség aminek (nagyjából +-5-10%) meg kell felelni és a "minimális" áramerősségnek, ami viszont lehet magasabb!
Töltésnél viszont (pld telefon, laptop, akkuk) a feszültség mellett az áramerősségnek is egyezni kell mert nagyobb áramerősségnél (nagyobb teljesítményű töltésnél) az akkuk túlmelegednek a magasabb (gyorsabb) töltés miatt!!

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

doxaa
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 66
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Hozzászólás: # 58847Hozzászólás doxaa
2018.07.26. 12:46

Urak,

azt megtudná nekem mondani valaki, hogy a shure sm58 és beta58 kosara azonos méretű?

Beta58 miksim van, és sajna a kosár eléggé rozsdás már, hiába tisztítom - illetve belül a szivacs része is átvette a rozsdát.
Lecserélném a kosarat, de eredetit 16ezerért nem fogok venni.
Van pár ezer forintért is - gondolom valami utángyártott -, viszont az termékleírás szerint sm58-hoz van. Rátehető - persze erőltetés és sérülés nélkül :D - a beta58-ra?

Ezt néztem ki egyébként
https://www.hangszerdiszkont.hu/shure-r ... ikrofonhoz

De, ha van valakinek ötlete, hogy miként lehet a rácsról illetve a szivacsból faszántosan eltüntetni a rozsdát, azt is szívesen veszem.

:777

forissandor
VIP

Hozzászólás: # 58852Hozzászólás forissandor
2018.07.26. 20:18

Én a Beta 58-al jártam így. Sajó Tomi hangszerboltjában vettem egy koppintást talán 1000 forintért. Színre, szagra, tömegre, mindenre ugyan az, csak a kék befőttesgumit kellet rátennem... Szerintem bármelyik hangszerboltban kapható...

doxaa
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 66
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Hozzászólás: # 58897Hozzászólás doxaa
2018.08.02. 11:14

Köszi a tippeket, sikerült vennem a beta58-ra frankó kis kosarat - valóban, teljesen ugyanaz mint az sm58 -, sőt, még kék befőttes gumit is kaptam zsír újat, kemény 290 forintért. Így megúsztam pár ezer forintból, és nem kellett megvennem az eredetit, 17ezerért.

:777

edmund
VIP
Hozzászólások a témában: 82
Hangszer: KORG PA 4X
Adott köszönetek: : 835 alkalommal
Kapott köszönetek: : 206 alkalommal

Hozzászólás: # 58942Hozzászólás edmund
2018.08.06. 20:33

Valaki tudna-e magyar vagy román nyelvű leírást elküldeni vagy megosztani Alto Live 1604-es keverőről? :help:

edmund
VIP
Hozzászólások a témában: 82
Hangszer: KORG PA 4X
Adott köszönetek: : 835 alkalommal
Kapott köszönetek: : 206 alkalommal

Hozzászólás: # 58954Hozzászólás edmund
2018.08.09. 10:30

Sikerült beszereznem 2 db 2x18 voltos, 2x1,1 amperes transzformátort, a keverők működnek, de még 2 db 2x16 voltos 2x 0,4 amperos transzformátort is beszereztem, holnap fogom kipróbálni, nagyon valószínű jó lesz. Terhelés alatt csak 0,5 volt feszültségesés van, de még így is 18,2. A közös ágon mértem 0,25 A áramerősséget. A lábkiosztás középen a közös, két oldalt a váltakozók.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 169
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 58971Hozzászólás BodziLalikirály
2018.08.10. 06:21

edmund írta:Sikerült beszereznem 2 db 2x18 voltos, 2x1,1 amperes transzformátort, a keverők működnek, de még 2 db 2x16 voltos 2x 0,4 amperos transzformátort is beszereztem, holnap fogom kipróbálni, nagyon valószínű jó lesz. Terhelés alatt csak 0,5 volt feszültségesés van, .....
Hát kíváncsi leszek az alacsonyabb feszültséggel és áramerősséggel mit produkál...... !!
A kérdésem, hogy a terhelési feszültségesést csak simán bekapcsolással mérted, vagy minden csatorna használatban volt (maximális megengedett jelerősségen zene ment rajta) beleértve az FX sávot és a visszajelző LED-ek áramfelvételét, és persze a kimeneti előfok (erősítő volt-e rákötve) is???

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

Új hozzászólás