Szia Zeneboy!Zeneboy írta:Apelláta!Apelláta írta:Sziasztok!
Már írtam korábban, hogy voltam pár hónapja a Fogadó utcai Hangáruházba, ahol akkor hallottam először élőben Trevis hangfalat szólni. Két 8 colos aktív doboz volt állványon, Korg Pa3-al játszottak rajta, és akkorát szólt, olyan méllyel, és dinamikusan, hogy többen is kerestük a sub ládát, hogy hol van, pedig nem volt sehol sem. Akkor nagyon megfogott a hangja.
Tegnap ismét jártam ott. Megkértem, hogy nem e dugnák össze megint ugyan ezt a konfigurációt, hogy én is kipróbálhassam személyesen. Miután ezt szívesen teljesítették, nagy reményekkel álltam neki. Hát akár, hogy is variáltam a szinti EQ részével, egyszerűen nem tudtam azt a lehengerlő hangzást kihozni, mint amit korábban hallottam. Mikor érdeklődött az eladó a véleményemről, ezt el is mondtam neki, hogy a korábbihoz képest most csalódás, ahogy szól a cucc, de nem mondott rá semmi érdemlegeset. Pedig utaltam rá, hogy nem e a keverő van másképp állítva, vagy esetleg valami eszköz van még beiktatva a körbe, ami másképp van beállítva mint korábban. Mert én erre tudok gondolni, ugyan is már bizonyította a cucc, hogy tud lehengerlően is szólni. (ha így hallottam volna először is, akkor biztos nem favorizálnám ezt a márkát)
Az a baj, hogy nem is fogod hallani hangszerral rögtön! Én kb 1,5 napig lőttem be minden egyes frekin hallgatva beletolva elvéve, hogy megszólaljon!
2 hete vác mellett egy korg tulajnak a mackie Srm450-es ládához is közel 1 órát pepecseltem, hogy megszólaljon a hangszere!
Nekem külön beállítás van preset 1-re a 2 tophoz! 2.1-hez, és preset 4-hez: 2 top 2 sub felálláshoz!
Dénes volt aki segített? Mert ha nem akkor nem csodálom, hogy nem segítettek!
A 12"-est nem próbáltad ki? Korrektebb magában! A 8"-assal csak subbal egyszerűbb beállítani! Igaz, itt a sub miatt játszani kell kicsivel többet a mély tartományban! /Nekem speciel 50-és 70hz között van belemászva a frekibe!
Bocs, hogy most válaszolok, de valahogy átsiklottam a válaszod felett, és csak most vettem észre.
Egy enyhén köpcös olyan 45 körüli srác lehetett korábban is meg most is. Nagyon segítőkész és közlékeny volt korábban is, meg most is. Az elején, mikor kértem, hogy rakják össze nekem a cuccot, meg a végén, mielőtt eljöttünk onnan, ő volt. Sokat is dumáltunk. Viszont közben, míg próbálgattam, nem ő volt, hanem egy másik srác. Annak céloztam, hogy valami nem úgy szól, mint a múltkor, de nem reagált rá semmit.
Csak a 8 collost próbáltam, mert egy sem volt kirakva a boltban, ezt is a raktárból hozták ki. Fateromnak akartam szemléltetni, hogy milyen méretet meghazudtoló mély jön ki belőle. ... de besültem vele. De természetesen tudom, hogy ez nem mérvadó.