Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 52430Hozzászólás Rolandbk5
2017.07.12. 18:30

forissandor írta:Van a pulton egy DB mérő, ha 90 !!! DB felé mész, nem szórakoznak, elveszik az áramot
Oké rendben, de a digitális keverőm csak a folyamatos 240V és 16A -n tud működni, és mikor megjön a zenekar egy mérést - mert ő is teszi - végzek, és be sem pakolok addig, amíg mennek az elektromos sütők. És akkor mit mondd? Hogy mit képzelek? Hát azt, hogy a technikámat nem fogom tönkre b@szni miatta, és majd a vendégekkel számoljon el. Például én kikötöm, hogy amennyiben nincs a zenekarnak egy öltöző akkor a szerelős ruhában fogjuk szolgáltatni a zenét. A WC-ben nem vagyok hajlandó átöltözni. Visegrádon más kaját kaptunk mint a vendégek? F@sza? Pedig a vőlegény szólt is előttünk a pincéreknek. Pohárban húsleves, sült krumpli+rántott csirkemell, és somlói a végén. A vendégeknek valamilyen sajt előétel, leves, vad. Ez nem gáz? Ja meg a termoszos kávé. Azt igyák meg. Itt hangosítani kellett a szertartást, és én előtte szoktam összepakolni, éppen ezért 13 órára érkeztünk, mert 15 órakor kezdődött a vendég fogadás. De nem tudtam összepakolni, mert még a betévedt túrázok kajáltak, majd olyan 16:30 körül ürült ki a terem. Két szintes étterem fenn esküvő dj-vel, lent ebéldeltetés, másik teremben esküvő szintén. Egy seggel három lovat? Sajnos igen. Ha hagyjuk magunkat, akkor ezt kapjuk. Én simán elhajtom az éttermest, mert engem a pár fogadott meg. Nem érdekel a nyomora. Olyan hangerővel fogunk zenélni, amire a vendégeknek szükségük van és meg van a kellő dinamika, majd hogy a felszolgálót zavarja a hangerő, használjon füldugót, vagy dolgozzon Joga oktatóként.
Másik véglet, megérkezel Szentgotthárdra a Gotthárd Hotelbe, és olyan rendben van minden mint az állat. Kis hely ahol kell zenélni, de mindig ott van a sub és soha senki nem szólt érte, hogy nem kéne. Pedig a két Yamaha bőven elég lenne. Ja csak a zenekar részéről sem egy defektes, süket, barom van, aki tolja neki ha kő' ha nem. Intelligencia, mindennek alapja!

Egy dolgot ne feledjünk, ha a zenészt felb@sszák, akkor lesz nem mulass. Ha megfelelő a fogadtatás - kávé, üdítő, öltöző - akkor lesz mulass. Ilyen egyszerű.

Zoli

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52431Hozzászólás Rolandbk5
2017.07.12. 18:35

Karesz írta:Na,ha már itt vagyunk,megkérdezem:Mi a vélemény erről?Esetleg használta már valaki?
http://tajtimusicpecs.hu/index.php?opti ... gory_id=95
Hát Karesz 65 kg!!! Nem kéne. :777

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 169
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52432Hozzászólás BodziLalikirály
2017.07.12. 19:53

---Qgli--- írta:Oda kellene elmenni olyan cuccal, ahol a szubban van az erősítő és az hajtja a topokat is! Ezt is megtiltaná vajon? Merthogy a szub nélkül nem szól a top sem...
Gábor!
Szól az. (Általában) Külön van hangerő szabályzó a mélynek és a toppoknak!
Bár én sem használok aktív cuccot (2.1-et meg pláne nem), csak úgy mint Api, aktív hangváltó, külön-külön végfok és a megfelelő beállítások.
:D

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

Siklai68
VIP
Hozzászólások a témában: 23
Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
Adott köszönetek: : 601 alkalommal
Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52433Hozzászólás Siklai68
2017.07.12. 19:58

tacso írta:Egyszerűen fel nem foghatom hogy lehet ennyi egóbarom a vendéglátásban aki mindenhez jobban ért... :dash2:
A múltkor beleakadtunk mi is egy hozzáértő vendéglátósba. Elkezdte a hangbeállásnál, hogy ez hangos lesz (ugye ekkor lövöm be a max hangerőt, amit a terem elvisel). Mondom, neki nyugodjon meg ez a beállás, majd ha zenélünk szóljon... Második kör után mondja nekem, hogy ez mégiscsak igen hangos ( hozzá teszem vacsi ment, ami nálam fél alaphangerő...). Épp rosszkor talált meg: mondom neki szerintem meg sótlan volt a leves, a pöriben meg kevés a pirospaprika és még így is megkeseredett.... Szerencsére megértette a helyzetkomikumot, elmosolyodott és többé nem szólt bele....aztán még le is bratyiztunk.
Én a szubból nem engedek.
Mi az, hogy a hely megtiltja? Nem is ő szerződtetett, hanem az ifjú pár, ráadásul fizetni sem ő fog. MINDIG JÖNNEK, HOGY A SZOMSZÉDOK MIATT.... AKKOR MIÉRT VÁLLAL ESKÜVŐT? TUDJA, HOGY AZ ZAJJAL JÁR!
Az ifjú párnak mindenre bólogatnak, a zenészt meg próbálják befolyásolni. Suttogó zenére nem lehet mulatni, ha tetszik, ha nem.
Régi mondás: nem lehet ba...ni meg szűznek is maradni. Mondjuk mi van, ha 2.1-es rendszerrel zenél valaki, ott a szub hajtja a topokat... nem zenélhet? Nonszensz... :cry2: :dash2: :xx:

Siklai68
VIP
Hozzászólások a témában: 23
Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
Adott köszönetek: : 601 alkalommal
Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52434Hozzászólás Siklai68
2017.07.12. 20:07

Adames írta:Látom mindenki használ szubot. ok.
Jó is az, bár én bevallom olyan helyre ahol megmondják, hogy ne vigyem, mert nem kell oda, felesleges....
Szóval akkor én szarok bele, és nem cipelem. Ha nekik ez kő, hát legyen. Mert hangzás ide, meg oda, azért csak plusz egy 26Kg-os láda na.
Sőt, ha azt mondanák, hogy nem kell semmi, csak gyere, akkor semmit se vinnék. :lol: Aztán majd rájönnek.

Na, viccet félre téve.... :mrgreen:
Az érdekelne, hogy a többség hogy köti be a szubot?

1. Keverőből a szubba, majd onnan a TOP-okba, így lehet vágni.
2. A TOP-ok is közvetlen a keverőre vannak kötve, és a szub külön AUX-on mondjuk, és csak a zene van ráeresztve.

Én pl. külön AUX-ra kötöm, és így külön tudom szabályozni ahogy épp tetszik hangerőben. A TOP-okból is jobban bejön ha szól a mély.
A mikrofont pedig többen is mondták, hogy csúnya volna ha az is rámenne a szubra, meg hamarább gerjedne az effekt, stb miatt.
Sok jó megoldás van... Én például a keverőből grafikus eq, eq-ból crossover, cross-ból ki stereo top, mono szub. Nekem így tetszik, így érzem magam jól a zenében. :dance:

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 209
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Hozzászólás: # 52436Hozzászólás Karesz
2017.07.12. 20:26

zajcsinalo írta:
Karesz írta:meg fog gyűlni a bajom rendesen...a mélyekkel... :D
Meg a salétrommal, ahogy potyogni a fog a cuccra.
Téglázva van belül,oszlopokkal ellátva.Egyre jobb...
Basszus,Zoli,a súlyát nem is néztem.. :D

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 52439Hozzászólás ---Qgli---
2017.07.12. 21:15

BodziLalikirály írta:Szól az. (Általában) Külön van hangerő szabályzó a mélynek és a toppoknak!
De ha nem engedi bevinni a szubot, akkor hol szabályzod a hangerőt?

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 52440Hozzászólás Apelláta
2017.07.12. 21:44

Karesz írta: Téglázva van belül,oszlopokkal ellátva.Egyre jobb...
Az király, mert az oszlopok rendesen megtörik a hangot. Szerencsétlen esetben pattog össze-vissza. Kivéve fa oszlop setén.

Üdv.: Apelláta

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 105
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 52449Hozzászólás vili2105
2017.07.13. 07:30

Mi egy időben rendszeresen jártunk Villányba a Polgár pincébe.
Ott nagyon jól szóltunk, mert az min.50méter hosszú ága a pincerendszernek, cső alakú, és úgy végigdobta a hangot, hogy kis hangerőn is szinte az egész ágon egyenletes hangerő volt.
A végében meg ruhatár volt, fahordókkal, ami teljesen elnyelte.
Nagyon jót lehetett benne zenélni.
Én azóta szeretem a pincéket zenei szempontból is! :777

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 105
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 52450Hozzászólás vili2105
2017.07.13. 07:36

Ja, és a vakolatlan tégla akusztikai szempontból 100x jobb, mint a vakolt, vagy mint a beton.
Nem sík felületet képez, hanem szórja a hangot, és porózus, tehát még nyeli is valamennyire.
Sokat lehet javítani egy terem akusztikáján ha beburkoljuk szeletelt téglával, mert töri a hangot!

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Új hozzászólás