|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Nem tudom, hogy mit mér a DBX. Nem tudom, hogy hogyan korrigálja a terem akusztikáját és nem tudom, hogy mit állítgat még buli közben is DE! én a Edirol keverővel bemérettem egy teremben és kreált nekem egy EQ beállítást. Elmentem egy másik terembe, ott is bemérettem, aztán még két teremben bemérettem és az EQ beállítások tök egyformák voltak. Azóta nem mérem...minek...
Ezt csak azért írtam le, mert nekem ez a tapasztalatom egy Edirol keverővel, persze a DBX valószínűleg százszor többet tud, mint az én M10Dx-em.
Ezt csak azért írtam le, mert nekem ez a tapasztalatom egy Edirol keverővel, persze a DBX valószínűleg százszor többet tud, mint az én M10Dx-em.
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 58
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Hogy én erre eddig nem jöttem rá...beejaybudai írta:A gyárival is állítható a sávszélesség (Q érték), csak kijelölöd valamelyik pontot és két újjal "belecsípsz", mintha egy képet nagyítanál vagy kicsinyítenél.
Más trükköt, furmányosságot nem tudsz esetleg?
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Igen, ennek így kellene működnie.HunHyper írta: Ha ezt a beállítást elviszem a "B" helyre, ott nagy valószínüséggel nem fog jól szólni a rendszer, mert nem erre a teremre van beállítva.
Na most jön az én mérnöki eszmefuttatásom...
Az "A" helyen DBX nélkül jól szóló rendszerünk (jó a hangképünk), az átpakolást követöen a "B" hely akusztikája miatt nem fog szépen szólni.
De......... ha ismét betesszük a rendszerbe a DBX-et, akkor elvileg ezt korrigálnia kellene a két terem közötti eltérést, a keverö csavargatása és állítgatása nélkül...
Én mióta megvan a dbx, még nem voltam nagyon rossz akusztikájú helyen, ezért mindenhol közel azonos beállításokkal dolgozott a "masina". Volt ahol nem is mértem be a termet, mert kapásból jó volt a garázsomba felvett referencia mentésem. De 20-án megyek egy rettegett helyszínre, amit most először nagyon várok, hogy igazán színt vallhasson a proci tudománya. Bár állítólag átépítették kicsit a helyszínt, ami nem tudom, hogy javított -e a korábbi pocsék akusztikán, vagy sem.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
vili2105 írta:Úgy tudom, hogy a Dbx nem csak eq, hanem annál egy sokkal összetettebb szerkezet, tehát hiába emeled ki belőle az eq-t a mastereqval, abban még nem lesz fáziskorrekció, sztereó tér, stb.
Azzal azért legyünk tisztában, hogy ugyan a dbx-ben van parametrikus és grafikus eq, gerjedés szűrők, crossover, limiter, compressor, fázisfordítás, késleltetés, sub harmonikus emelés, de ebből az RTA mikrofonos mérésen alapuló varázsló tudomány (automata mód) "csak" a jelszint beállításra, a hangkép parametrikus eq korrekciójára és a gerjedési frekik kiszűrésére terjed ki. A többi funkció mind manuálisan állítandó. Illetve a parametrikus eq is állítható még manuálisan is.---Qgli--- írta:Ezt csak azért írtam le, mert nekem ez a tapasztalatom egy Edirol keverővel, persze a DBX valószínűleg százszor többet tud, mint az én M10Dx-em.
Üdv.: Apelláta
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 209
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Sziasztok!
Szerintetek ez jó lehet a laptop zúgás kiszürésére?
http://tajtimusicpecs.hu/index.php?opti ... ory_id=140
http://tajtimusicpecs.hu/index.php?opti ... ory_id=140
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Elviekben igen. Ez lenne az egyik szerepe.Karesz írta:Sziasztok!
De a beruházás előtt azért én kipróbálnám azt a laptopot egy másik keverővel is.
SŐT !!
Legelőször egy másik jel-kábellel ! Főképp ha eddig nem volt zajos.....
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- Karesz
- VIP
Lali,minden új,először használtam a rendszert.A cucc:Alto pro ts 212a ládák,keverő:phonic celeus 200,laptop egy használt lenovo x201t.Kábelek jók,vastagok.A töltője a notinak mondjuk utángyártott,2 villás..földmentes,pont azért,mert már volt ilyen gondom régebben is.Lehet gyári töltő kellene mégis csak?Nem rég cseréltettem ki pont.
- Karesz
- VIP
Sőt,még régebben beszereztem egy régi,föld nélküli hosszabítót is direkt a laptopnak,de ez sem segített most.
- BodziLalikirály
- VIP
- Kapcsolat:
Nos az utángyártott (vagy univerzális) töltő is lehet itt ludas. Ezek az univerzális töltők olyanok amin lehet (sajnos nem mindegyiken) állítani feszültséget 17-22V között.
Amit sajnos nem lehet rajtuk állítani az a leadott teljesítmény.
De! A laptop alján fel van tüntetve a számára szükséges feszültség ( V ), áramerősség ( A ), és teljesítmény ( W ).
És ugyanez a 3-as (V,A,W) a töltőn is szerepelnek.
Sajnálatosan az univerzális (de még az utángyártott) töltők sem mindig adják le azt amit kellene.
Mértem már be töltőt ahol a 19V-os beállításnál 18,7V-ot mértem TERHELÉS NÉLKÜL!
Ezt érdemes bemérni és ha van lehetőség akkor 0,5-1,0V-al nagyobbra kapcsolni a töltőt.
A teljesítmény érték is lényeges. Egy laptop aminek szüksége van 4A / 85W -ra, de a töltő ezt nem képes biztosítani, akkor ha elindul egy nagyobb áramfelvételű eszköz (pld. a vinyó motorja) az elszipkázza a neki szükséges legnagyobb teljesítményt így elvéve a többi elektronikától, amik így a feszültség hiány miatt zajosak lesznek.
Tudom, hogy ez nem tartozik a kérdésedhez de tanulság képpen:
Annó összeraktam egy visszhangosító elektronikát. A specifikáció szerint szüksége volt 12V-ra. Mikor bekapcsoltam működött ugyan de alatta halkan búgott, zúgott. Mikor egy nagyobb amper és watt számú táppal tápláltam jobb lett, de nem volt tökéletes. Azután emeltem a feszültséget apránként. Végül 14V-nál eltűnt minden alapzaj.
Amit sajnos nem lehet rajtuk állítani az a leadott teljesítmény.
De! A laptop alján fel van tüntetve a számára szükséges feszültség ( V ), áramerősség ( A ), és teljesítmény ( W ).
És ugyanez a 3-as (V,A,W) a töltőn is szerepelnek.
Sajnálatosan az univerzális (de még az utángyártott) töltők sem mindig adják le azt amit kellene.
Mértem már be töltőt ahol a 19V-os beállításnál 18,7V-ot mértem TERHELÉS NÉLKÜL!
Ezt érdemes bemérni és ha van lehetőség akkor 0,5-1,0V-al nagyobbra kapcsolni a töltőt.
A teljesítmény érték is lényeges. Egy laptop aminek szüksége van 4A / 85W -ra, de a töltő ezt nem képes biztosítani, akkor ha elindul egy nagyobb áramfelvételű eszköz (pld. a vinyó motorja) az elszipkázza a neki szükséges legnagyobb teljesítményt így elvéve a többi elektronikától, amik így a feszültség hiány miatt zajosak lesznek.
Tudom, hogy ez nem tartozik a kérdésedhez de tanulság képpen:
Annó összeraktam egy visszhangosító elektronikát. A specifikáció szerint szüksége volt 12V-ra. Mikor bekapcsoltam működött ugyan de alatta halkan búgott, zúgott. Mikor egy nagyobb amper és watt számú táppal tápláltam jobb lett, de nem volt tökéletes. Azután emeltem a feszültséget apránként. Végül 14V-nál eltűnt minden alapzaj.
- BodziLalikirály
- VIP
- Kapcsolat:
Ez így igaz!rodymusic írta:Illetve egy jó tipp még, ezt a T. Technikus úrtól kaptam még, bár az esetek 99%-ában mindig bevált.
Amennyiben földelt a laptop betáp kábele, válasszuk le a földelést róla. az a lényeg, hogy a dugvillán szigeteljük le a földelésnek az érintkezőjét. Ezzel a zajok 99%-a kivédhető. És megspórolhatod egy DI-boxnak az árát ezzel a trükkel.
De a Karesz leírta, hogy a laptop utángyártott töltője alapból csak sima dugvillás, s nem földelt.
Karesz írta:A töltője a notinak mondjuk utángyártott,2 villás..földmentes,pont azért,mert már volt ilyen gondom régebben is.