|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
vili2105
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 105
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Annyira én sem értettem, de szerintem a kerékjárati ív, vagy mi a fene akkorát dagadt a nyomástól, hogy széttörte, mert az mellett volt. Citroen jumper, a raktérben van a kerék burkolata
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 86
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Pl egy busznál ha a kerékjárati ív fölött ülsz és van egy durrdefekt( ami igen igen kétséges a mai világba), az a lábad eltöri. Kamiondefektbe páran meg haltak már bele, aki a kerék mellett állt.vili2105 írta:Annyira én sem értettem, de szerintem a kerékjárati ív, vagy mi a fene akkorát dagadt a nyomástól, hogy széttörte, mert az mellett volt. Citroen jumper, a raktérben van a kerék burkolata
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 58
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Szia Rody!

Ha androidon próbálkozol ahhoz itt egy video:
Ha PC-n szeretnéd elmenteni az egyszerű: Save ikonra kattintasz és lenyílik két lehetőség....egyik a "save chanel preset" (amire már te is rájöttél) a másik pedig a "save as scene", na ez kell neked.rodymusic írta:Keverő UPDATE![]()
Viszont a teljes keverő beállítását nem tudom jelen pillanatban lementeni. Ezt ha valaki elmondaná, hogy miképp kell azt megköszönném, habár a Chanel Presetek mentésére már rájöttem.
Ha androidon próbálkozol ahhoz itt egy video:
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia Rody!
Néhány hete én is egy XR12-t használok.
Van egy harmadik generációs iPad-em, egy Android-os és egy Windows-os tabletem is amelyekkel kipróbáltam. Érdekes, de nálam Androidon a legjobban használható. Windows-on a legjobb a kezelőfelület, de sajnos túl kicsi hozzá a kijelzőm (7,5'), iPad-en nálam sajnos kicsit laggol, valószínűleg a 9.3-as iOS miatt...
Az Androidos kezelőfelület bár fapadosabb a többinél (pl. az effekteknek nincs grafikus felülete), de nagyon jól testreszabható és átgondolt. Az iPad semmivel sem stabilabb, sőt...
Ami tetszik benne, hogy ha pl. kábellel összekötöd egy PC-vel és Windows alatt szép kényelmessen beállítgatsz rajta mindent, akkor később ha wifin rácsatlakozól bármilyen eszközzel, akkor arra rátölti az addigi beállításokat és akár egyidőben több eszközről is vezérhető (ez nektek, kettőtöknek különösen jól jöhet). Ha Androidon akarsz mentést csinálni, akkor koppints rá fent a mappa ikonra, majd jobb felső sarokban SHOWS és itt new show.
Meglepően jó minőségűek az előfokai (sokkal jobbak, mint az M10-DX-nek) és brutál jó effektek vannak benne. Néhány gyári presetet azért adhattak volna hozzá, de sajátot annyit menthetünk el amennyit csak akarunk.
Örülök, hogy többen is használjuk ezt a kis kütyűt.
Néhány hete én is egy XR12-t használok.
Van egy harmadik generációs iPad-em, egy Android-os és egy Windows-os tabletem is amelyekkel kipróbáltam. Érdekes, de nálam Androidon a legjobban használható. Windows-on a legjobb a kezelőfelület, de sajnos túl kicsi hozzá a kijelzőm (7,5'), iPad-en nálam sajnos kicsit laggol, valószínűleg a 9.3-as iOS miatt...
Az Androidos kezelőfelület bár fapadosabb a többinél (pl. az effekteknek nincs grafikus felülete), de nagyon jól testreszabható és átgondolt. Az iPad semmivel sem stabilabb, sőt...
Ami tetszik benne, hogy ha pl. kábellel összekötöd egy PC-vel és Windows alatt szép kényelmessen beállítgatsz rajta mindent, akkor később ha wifin rácsatlakozól bármilyen eszközzel, akkor arra rátölti az addigi beállításokat és akár egyidőben több eszközről is vezérhető (ez nektek, kettőtöknek különösen jól jöhet). Ha Androidon akarsz mentést csinálni, akkor koppints rá fent a mappa ikonra, majd jobb felső sarokban SHOWS és itt new show.
Meglepően jó minőségűek az előfokai (sokkal jobbak, mint az M10-DX-nek) és brutál jó effektek vannak benne. Néhány gyári presetet azért adhattak volna hozzá, de sajátot annyit menthetünk el amennyit csak akarunk.
Örülök, hogy többen is használjuk ezt a kis kütyűt.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Üdv az XR12-esek táborában...
Ha valaki gyakran zenél ugyanazon a helyen, mondjuk stúdióban, meg 2-3 másik helyen, akkor nem szükséges DBX-et vennie,
csak elég kölcsön kérnie a mérésre, mert ahogy Rody írta el lehet menteni szépen a paramertikus eq beállítást, aztán csak be kell tölteni...

Jó kis kütyü ez... Én PC-n és Androidon próbáltam... Jelenleg PC-vel használom UTP kábelen keresztül...
Mondták korábban, hogy elveszti a WiFi jelet, ezért célszerü hozzá egy router, de nálam PC-n és Androidon
is atomstabil WiFi-vel is... Csak azért használok kábelt, mert úgy is csak 20 cm van a Notebook és a keverö között...
Amivel nekem gondjaim vannak (mivel nincs kellö ismeretem és tapasztalatom hozzá), az a felvétel készítése külsö eszközzel...
Hogyan érdemes beállítani? Mire kell figyelni? Tud erre valaki támpontot adni?
Jelenleg a BUS1-en küldöm az AUX-ra a jelet. A BUS1-en le van véve a hangfalra beállított EQ, hogy ne zavarjon a képbe.
Sajnos így is elég tompa a felvétel...
Azzal nem nagyon vagyok tisztában, hogy hol kellene a jelet a felvételhez leválasztani...
Analog, Input, Pre EQ, Post EQ, Pre Feder, Post Feder?
Valaki tudna nekem ebben segíteni?
Üdv: Roland
Ha valaki gyakran zenél ugyanazon a helyen, mondjuk stúdióban, meg 2-3 másik helyen, akkor nem szükséges DBX-et vennie,
csak elég kölcsön kérnie a mérésre, mert ahogy Rody írta el lehet menteni szépen a paramertikus eq beállítást, aztán csak be kell tölteni...
Jó kis kütyü ez... Én PC-n és Androidon próbáltam... Jelenleg PC-vel használom UTP kábelen keresztül...
Mondták korábban, hogy elveszti a WiFi jelet, ezért célszerü hozzá egy router, de nálam PC-n és Androidon
is atomstabil WiFi-vel is... Csak azért használok kábelt, mert úgy is csak 20 cm van a Notebook és a keverö között...
Amivel nekem gondjaim vannak (mivel nincs kellö ismeretem és tapasztalatom hozzá), az a felvétel készítése külsö eszközzel...
Hogyan érdemes beállítani? Mire kell figyelni? Tud erre valaki támpontot adni?
Jelenleg a BUS1-en küldöm az AUX-ra a jelet. A BUS1-en le van véve a hangfalra beállított EQ, hogy ne zavarjon a képbe.
Sajnos így is elég tompa a felvétel...
Azzal nem nagyon vagyok tisztában, hogy hol kellene a jelet a felvételhez leválasztani...
Analog, Input, Pre EQ, Post EQ, Pre Feder, Post Feder?
Valaki tudna nekem ebben segíteni?
Üdv: Roland
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
-
HunHyper
- VIP
Nekem azért nyerö a PC-s változat, mert elöttem ott egy 22"-os Touch screen, amin kezelem a progikat,
a szövegeket, így adott volt, hogy a keveröt is jó lenne innen vezérelni...
a szövegeket, így adott volt, hogy a keveröt is jó lenne innen vezérelni...
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Ha az összes csatornát szeretnéd rögzíteni, akkor nem szükséges bus-t használni, alég ha az auxoknál a Main L és R csatornákat állítod be. Ha EQ-nélkül szeretnéd a felvételt, akkor a Pre EQ jelutat kell választani. A keverő saját felvételi lehetőségét nem próbáltad? Az is meglepően jó, annyi, hogy utána normalizálni kell a felvett anyagot, mert alacsony jelszinttel rögzít.
Itt egy XR12-vel felvett Demo részlet.
Ez a felvétel Post Fader jelúttal készült egy rakás effekttel teletűzdelve, amolyan próbaképpen. Természetesen nem használok ilyen sok effektet, csak a felvétel miatt tekertem fel mindent (EQ, kompresszor, zengető, delay és egy sztereó tér növelő).
Itt egy XR12-vel felvett Demo részlet.
Ez a felvétel Post Fader jelúttal készült egy rakás effekttel teletűzdelve, amolyan próbaképpen. Természetesen nem használok ilyen sok effektet, csak a felvétel miatt tekertem fel mindent (EQ, kompresszor, zengető, delay és egy sztereó tér növelő).
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára beejaybudai 2017.05.02. 07:57-kor.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
-
HunHyper
- VIP
Próbáltam a beépített felvevöt is...
Ha egyszerre veszek fel mindent, akkor jól használható...
De ha mondjuk 3-4 sávon szeretném rögzíteni a felvételt, akkor jön a külsö felvevö...
A BUS-t azért állítottam be, mert Ott le tudom húzni, ha mondjuk nem kell a mikrofon, vagy a dob csatorna...

De ha mondjuk 3-4 sávon szeretném rögzíteni a felvételt, akkor jön a külsö felvevö...
A BUS-t azért állítottam be, mert Ott le tudom húzni, ha mondjuk nem kell a mikrofon, vagy a dob csatorna...
-
HunHyper
- VIP
Próbáltam a beépített felvevöt is...

- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 58
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Androidon is bele lehet nyúlni az EQ-ba csak nem a Behringer gyári app-jával.rodymusic írta:Igen, az nekem is szívfájdalmam, hogy Androidon nem tudok belenyulni a grafikus eq-ba teljeskörűen, de ez hálistennek Ipaden lehetséges.
Van egy Mixing Station X air app (play áruházból letölthető) ami többet tud a gyári app-tól. Kezelőfelülete hasonló a gyárihoz csak picit többet tud attól. Nekem csak a free verzió van meg, de van egy fizetős pro verzió is, azt még nem próbáltam.
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]