|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
gabati
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
- Adott köszönetek: : 1147 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Üdv. Van valakinek leirás Hohner Vox 3P harmonika és hangmodulról?
Attila.
Attila.
-
baobao15
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 21
- Hangszer: Yamaha
- Adott köszönetek: : 43 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 96 alkalommal
Jó estét!!!
Megérkeztek az új db subok a 10-12-15-ös toppokhoz.
Db 615 és Db 618
https://m.thomann.de/de/db_technologies ... ef=msg_a_3
Üdv:Bao
Megérkeztek az új db subok a 10-12-15-ös toppokhoz.
Db 615 és Db 618
https://m.thomann.de/de/db_technologies ... ef=msg_a_3
Üdv:Bao
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Sziasztok...
Egy elözö hozzászólásomhoz írnék egy kiegészítést... Írtam korábban, hogy sikerrel használtam a Sonarworks mérömikrofont
és a hozzá tartozó programot... Maga a csomag 3 részböl áll, egy mikrofonból, egy méröprogramból és egy DAW pluginból...
Amikor megérkezett, gyorsan nekiláttam a mérésnek. Szépen elkészült a mérés a program útmutatása alapján...
Kaptam két grafikont a két hangfalamról... Itt több kérdés is következett...
- Mit mutatnak a görbék?
- Mire jók ezek a görbék?
- Hogyan tovább?
"Mit mutatnak a görbék?"
A görbék a mérés eredményét mutatták, melyre két "kolléga" csak ennyit mondott, "ez lehetetlen, ilyen nincs..."
"Szar ez a cucc, küldjem vissza a francba..."
Vagy a mikrofon rossz, vagy a program, vagy a hangfalaim nem ugyanolyanok. Hatalmas eltérés mutatkozott a
két hangfalam között. hát gondolkoztunk, ez mitöl lehet... jöttek az ötletek, hogy talán más széria, más elektronikával,
más hangszórókkal, stb... Rossz a mikrofon... rossz a mérésem... ezen jól felpörögve kicseréltem a két hangfalat...
Láss csodát, az eredmény ugyanolyan lett, csak inverzben... Ami eredményt eddig az 1. hangfal prdukált bal oldalon, most
a 2. hangfal produkálta, de szintén bal oldalon... Ebböl meg is állapítottam, hogy a mérés és a hangfalak jók, a szoba, illetve
a hangfal pozíciói ennyire eltolják a hangképet... Az egyik hangfal sarokban, míg a másik nyílt falon van felszerelve, innen az eltérés...
"Mire jók ezek a görbék?"
Természetesen egy jó alap a kellemes és optimális hangkép beállításához... Na itt jött számomra a program negatívuma...
A tervezök azt gondolták, hogy ezt a programot kis házi stúdiók fogják használni, ahol az esetek nagy részében valamilyen DAW
programmal dolgoznak, így egy Plugin segítségével az eredmények behívhatók egy külsö DAW programba, majd ez a plugin
optimalizálja a hangzást, mint egy EQ és kész is vagyunk a stúdió hangképének beállításával...
Na ja, csak erre nekem nincs szükségem... Nekem egy számokban mérhetö eredmény kellett mondjuk excelben, amit egy keverö
EQ-ján beállíthatok... A program erre sajnos képtelen...
"Hogyan tovább?"
Eredmények voltak grafikon formájában, ami számomra használhatatlan volt... így nem volt más hátra, magam kellett kinyerni
a szükséges információkat a grafikonok alapján... Egyszerü "képmetszö" program segítségével kivágtam a képernyöröl a számomra
fontos infókat, majd egy AutoCAD segítségével feliratoztam, a leolvasott eredményeket pedig felvezettem egy Excel táblázatba...
Aztán az excelböl láttam, hogy hol, melyik hangfalon, melyik frekrencián mennyit kell csökkenteni vagy emelni...
Szerintem a végeredmény nagyon jó lett... Ismerösök is többen megkérdezték, hogy mit csináltam amitöl ilyen jó lett a hangkép...
Azt gondolom, hogy jól használható a cucc olyan esetekben, amikor egy házi stúdiót, egy próbatermet, egy állandó helyszínt
akarunk EQ-zni... A mérés csak abban az esetben eredményes, ha a hangfalak egymáshoz viszonyított távolsága 6,00m-nél kevesebb
és zárt térben dolgozunk...
Természetesen nem egy DBX, de sokkal könnyebben érhetünk el jelentös eredményt, mint a fülünk után való állítgatással...
Persze biztos van olyan, aki a fülére hagyatkozva is kihozza ezt a végeredményt, de az biztosan nem én vagyok...
Most, hogy megírtam ezt a "cikket", nagyon kíváncsi lettem, hogy a módosított EQ-val milyen lenne a mérési görbe...
Hétvégén lehet meg is mérem...
Egy elözö hozzászólásomhoz írnék egy kiegészítést... Írtam korábban, hogy sikerrel használtam a Sonarworks mérömikrofont
és a hozzá tartozó programot... Maga a csomag 3 részböl áll, egy mikrofonból, egy méröprogramból és egy DAW pluginból...
Amikor megérkezett, gyorsan nekiláttam a mérésnek. Szépen elkészült a mérés a program útmutatása alapján...
Kaptam két grafikont a két hangfalamról... Itt több kérdés is következett...
- Mit mutatnak a görbék?
- Mire jók ezek a görbék?
- Hogyan tovább?
"Mit mutatnak a görbék?"
A görbék a mérés eredményét mutatták, melyre két "kolléga" csak ennyit mondott, "ez lehetetlen, ilyen nincs..."
"Szar ez a cucc, küldjem vissza a francba..."
Vagy a mikrofon rossz, vagy a program, vagy a hangfalaim nem ugyanolyanok. Hatalmas eltérés mutatkozott a
két hangfalam között. hát gondolkoztunk, ez mitöl lehet... jöttek az ötletek, hogy talán más széria, más elektronikával,
más hangszórókkal, stb... Rossz a mikrofon... rossz a mérésem... ezen jól felpörögve kicseréltem a két hangfalat...
Láss csodát, az eredmény ugyanolyan lett, csak inverzben... Ami eredményt eddig az 1. hangfal prdukált bal oldalon, most
a 2. hangfal produkálta, de szintén bal oldalon... Ebböl meg is állapítottam, hogy a mérés és a hangfalak jók, a szoba, illetve
a hangfal pozíciói ennyire eltolják a hangképet... Az egyik hangfal sarokban, míg a másik nyílt falon van felszerelve, innen az eltérés...
"Mire jók ezek a görbék?"
Természetesen egy jó alap a kellemes és optimális hangkép beállításához... Na itt jött számomra a program negatívuma...
A tervezök azt gondolták, hogy ezt a programot kis házi stúdiók fogják használni, ahol az esetek nagy részében valamilyen DAW
programmal dolgoznak, így egy Plugin segítségével az eredmények behívhatók egy külsö DAW programba, majd ez a plugin
optimalizálja a hangzást, mint egy EQ és kész is vagyunk a stúdió hangképének beállításával...
Na ja, csak erre nekem nincs szükségem... Nekem egy számokban mérhetö eredmény kellett mondjuk excelben, amit egy keverö
EQ-ján beállíthatok... A program erre sajnos képtelen...
"Hogyan tovább?"
Eredmények voltak grafikon formájában, ami számomra használhatatlan volt... így nem volt más hátra, magam kellett kinyerni
a szükséges információkat a grafikonok alapján... Egyszerü "képmetszö" program segítségével kivágtam a képernyöröl a számomra
fontos infókat, majd egy AutoCAD segítségével feliratoztam, a leolvasott eredményeket pedig felvezettem egy Excel táblázatba...
Aztán az excelböl láttam, hogy hol, melyik hangfalon, melyik frekrencián mennyit kell csökkenteni vagy emelni...
Szerintem a végeredmény nagyon jó lett... Ismerösök is többen megkérdezték, hogy mit csináltam amitöl ilyen jó lett a hangkép...
Azt gondolom, hogy jól használható a cucc olyan esetekben, amikor egy házi stúdiót, egy próbatermet, egy állandó helyszínt
akarunk EQ-zni... A mérés csak abban az esetben eredményes, ha a hangfalak egymáshoz viszonyított távolsága 6,00m-nél kevesebb
és zárt térben dolgozunk...
Természetesen nem egy DBX, de sokkal könnyebben érhetünk el jelentös eredményt, mint a fülünk után való állítgatással...
Persze biztos van olyan, aki a fülére hagyatkozva is kihozza ezt a végeredményt, de az biztosan nem én vagyok...
Most, hogy megírtam ezt a "cikket", nagyon kíváncsi lettem, hogy a módosított EQ-val milyen lenne a mérési görbe...
Hétvégén lehet meg is mérem...
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 86
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Rendeltem az iskolába egy rádiós mikrofont.Nagyon szűkös volt a keret rá és új számlás termék kellett, tehát sok esélyem nem volt, ezért megrendeltem ezt:
http://hangszer1.hu/takstar_6310
Tegnap ünnepi műsor volt, amúgy teljesen zajtalan, jó hatótávú mikrofon, ideális lenne a kölyköknek dobálni, de... és itt jön a de. Ha a zsebemben megszólal a telefonom, a bejövő jelszint kb 60-70 %-al csökken. Próbáltak reggel a kölykök, már akkor észrevettem. Műsor után főnökömmel maradtunk a tornateremben, kimentem a hangfalak elé és megkértem, hívjon fel. Basszus, ha a telefonom csörög, nagyon halkul.
http://hangszer1.hu/takstar_6310
Tegnap ünnepi műsor volt, amúgy teljesen zajtalan, jó hatótávú mikrofon, ideális lenne a kölyköknek dobálni, de... és itt jön a de. Ha a zsebemben megszólal a telefonom, a bejövő jelszint kb 60-70 %-al csökken. Próbáltak reggel a kölykök, már akkor észrevettem. Műsor után főnökömmel maradtunk a tornateremben, kimentem a hangfalak elé és megkértem, hívjon fel. Basszus, ha a telefonom csörög, nagyon halkul.
-
HunHyper
- VIP
Nekem egy régebbi típus volt ebböl...
Az is ezt csinálta, azért adtam túl rajta... Olyan szinten elhalkult, hogy használhatatlan volt...
Ja és nem csak a mobil jelre csinálta, hanem valamilyen okból kifolyólag Wifi jelekre is...
Egyik ismerösnél csináltunk házibulit, ahol le kellett kapcsolni a routert, mert folyamatosan
hullámzott a jel erössége... Hogy miért csinálta, fogalmam sincs, de nagyon bosszantó volt...
1 órán át kerestük a hibát, mire rájöttünk, hogy talán a router miatt van...

Az is ezt csinálta, azért adtam túl rajta... Olyan szinten elhalkult, hogy használhatatlan volt...
Ja és nem csak a mobil jelre csinálta, hanem valamilyen okból kifolyólag Wifi jelekre is...
Egyik ismerösnél csináltunk házibulit, ahol le kellett kapcsolni a routert, mert folyamatosan
hullámzott a jel erössége... Hogy miért csinálta, fogalmam sincs, de nagyon bosszantó volt...
1 órán át kerestük a hibát, mire rájöttünk, hogy talán a router miatt van...
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
VHF rendszerű mikrofonok!!!!
Érzékenyek mind az állat.
Nekem két szettem van a Takstar-tól . Egy 6310-es felemás és egy 3310-es dupla kézi.
Nagyobb rendezvényen (ahol sokan használnak mobilt) nem is lehet a mikrofont 15-20m-nél távolabb vinni mert lekapcsolódik a vevőről.
Bár mondjuk az elhalkulást én nem vettem észre ennyire.... inkább csak a jelszint csökkenését.
Pedig annó kipróbáltam és nyílt terepen bőven 80m-nél, lakásnál pedig 3 betonfödém és 4 válaszfalon át is még szépen szólt.
De megismertem és azóta tudom hogyan kell kezelni.
De ugyanez vonatkozik pld az Omnitronic VHF-250-esére is. Ugyanezt produkálja.
Érzékenyek mind az állat.
Nekem két szettem van a Takstar-tól . Egy 6310-es felemás és egy 3310-es dupla kézi.
Nagyobb rendezvényen (ahol sokan használnak mobilt) nem is lehet a mikrofont 15-20m-nél távolabb vinni mert lekapcsolódik a vevőről.
Bár mondjuk az elhalkulást én nem vettem észre ennyire.... inkább csak a jelszint csökkenését.
Pedig annó kipróbáltam és nyílt terepen bőven 80m-nél, lakásnál pedig 3 betonfödém és 4 válaszfalon át is még szépen szólt.
De megismertem és azóta tudom hogyan kell kezelni.
De ugyanez vonatkozik pld az Omnitronic VHF-250-esére is. Ugyanezt produkálja.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Én is és a fiam is használjuk ezeket a mikrofonokat. Nem tapasztaltam hangerő csökkenést soha buliban. Hatótávolsága azonban messze elmarad az AKG-tól és az Audio Technikától is... 
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 209
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Tegnap megérkezett az Alto Pro TS 212 ládáim.Ahogy Tajti Zoli mondta,a Voice kraft után-semmi közük egymáshoz..

- Zsolti93
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Korg Pa 50
- Adott köszönetek: : 76 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 211 alkalommal
Sziasztok!
Egy tanácsra lenne szükségem. Tudom hogy eléggé széles palettán fognak majd a válaszok mozogni de hátha könnyebben tudok majd a ti segítségetekkel dönteni.
Hangfal ( Top ) vásárlás előtt állok. Szeretnék olyan hangfalat vásárolni ami önmagában is megfelelő lenne körülbelül 100 fős rendezvényig. Milyen márkájú, mekkora teljesítményű hangfalat ajánlanátok erre a célra? Elég a 12" mély vagy inkább 15"-ban gondolkodjak? Élő zenét játszunk, szinti, basszgitár, szaxofon.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Zsolti
Egy tanácsra lenne szükségem. Tudom hogy eléggé széles palettán fognak majd a válaszok mozogni de hátha könnyebben tudok majd a ti segítségetekkel dönteni.
Hangfal ( Top ) vásárlás előtt állok. Szeretnék olyan hangfalat vásárolni ami önmagában is megfelelő lenne körülbelül 100 fős rendezvényig. Milyen márkájú, mekkora teljesítményű hangfalat ajánlanátok erre a célra? Elég a 12" mély vagy inkább 15"-ban gondolkodjak? Élő zenét játszunk, szinti, basszgitár, szaxofon.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Zsolti
-
HunHyper
- VIP
Milyen árban gondolkodtok?
Ez elég sok paramétert meghatároz...
Ez elég sok paramétert meghatároz...