|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- tacso
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Ez egy broadcast keverő Józsika! Ha szeretnél rádió stúdiót alapítani, akkor jó lesz! 
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Valószínűleg nem figyeltem, mert tényleg nem emlékszem...Apelláta írta: Emlékszem, hogy Te mint kérdező nem reagáltál rá.
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Lehet használni normál keverőként is!tacso írta:Ez egy broadcast keverő Józsika! Ha szeretnél rádió stúdiót alapítani, akkor jó lesz!
De szerintem elég körülményes a kezelése.
Jópár évvel ezelőtt használtam kb fél évig, de nem tudtam vele megbarátkozni ezért is lett lecserélve. Talán valahol még a kezelési könyve is megvan.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 178
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal
Szerintetek melyik a jobb keverő széria, az allen&heath zed, vagy Yamaha MG? Hangzásban mi a különbség közöttük?
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 86
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Mivel Yamaha MG 16XU-val már dolgoztam 3 alkalommal, A&H Zed szériával meg soha, ezért mindenképp az utóbbit ajánlom. A dobosunk nagy májer, tudni kell róla, hogy élete a szar. Bármije van az életben, legyen szó autóról, motorról, hangfalról, dobszerkóról, valami belső késztetést érez arra, hogy tudatosan szarabbra cserélje és szívjon vele hónapokig, hogy aztán még szarabbra cserélje. Van neki Görögországban két lakókocsija, amit kiad bérbe. Pár éve vett ott egy helyi zenekartól egy Soundcraft Spirit keverőt gombokért, átszámítva volt vagy 50.000 forint. Pár poti kontaktos volt, de egy kis spray meg porszívózás helyretette a dolgokat és azóta azt használja a zenekar. Időközben én is vettem RCF Livepadot(ami tényleg a keverők alja), volt Tapco-m (ami szerintem ár érték arányban nagyon jó), most egy kis Mackie VLZ 8 csatornás keverőt használok, ami minden igényem kielégíti. Na lényeg hogy a kolléga a Tama-ra már a 128-ik mikrofont akasztotta fel és kitalálta, vesz egy "fasza" keverőt, egy Yamaha MG 16-ot, ki is adott érte egy havi pedagógusbért, elvittük buliba ahol én szoktam ezeket a dolgokat kezelgetni és......hát nem vagyok nagy tehetség hangosítás szempontjából, de van fülem. A hangképünk egy mosott fos volt és gerjedt minden, talán még a Ketron is, szóval elővettük a kofferből a régi jó Soundcraftot és láss csodát. Tudom vannak itt digit keverőt használó kollégák, meg háromszöges mérés, de én nem érzem erre érettnek magam és az analóg cuccokhoz vonzódom, de a Yamaha hangképe számomra egy kissé csalódás volt. Hozzáteszem, ha enyém lenne ingyen én elhasználnám 10 évig, de pénzt nem adnék érte.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 492
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Yamaha keverőm volt. Nekem sem jött be. Sokáig azt hittem, a hangfalaim szarok, míg végül Kiderült, hogy az Mg166cx volt a hunyó.
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
És ezzel már találkozott valaki, hogy milyen lehet? https://hangszerplaza.hu/presonus-studi ... og-kevero/
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
Allen&Heath!!! igaz az effekjei nem a legjobbak, de a többi igen! Nekem van egy ZED10FX-em (csak azért FX, mert ez volt) teljes mértékbe meg vagyok (voltam) vele elégedve!B.Bazsi írta:Szerintetek melyik a jobb keverő széria, az allen&heath zed, vagy Yamaha MG? Hangzásban mi a különbség közöttük?
Jó a hangképe, a mikrofon rész, stb.stb.stb.!
Igaz, hogy November vége óta egy QSC TM16-ost hajtok, de a ZED10-est megtartom, mert bármikor jó lehet, és megállja a helyét, szerintem minden téren, ami egy normál felhasználónak kell!
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Én is anno nézegettem az MG szériát, de még a Hangmesteren a Yamahások is lebeszéltek róla. Többen negatív kritikával illették.
Üdv.: Apelláta
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 178
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal
Képzeljétek, megrendeltünk egy pár db opera 915 blackline-t, szólnak tegnap a hangszerboltból hogy megérkezett, lehet menni érte. Elmentem, de mivel olyan hó volt az út szélén hogy nem tudtam felállni a járdásra, féluig az úton, féliug az út szélén álltam meg. Csomagtartó kinyit, ülés lehajt, rohanok be a boltba, fogom egyik dobozt, kiviszem, vissza-másik-köszönés-kiviszem, 1 perc volt az egész. Viszem nagy büszkén fel munkahelyre mert mentem melóba, de csak nem bírtam magammal, mondom kibontom. Kinyitom a gyári dobozt....aztán jött a meglepi: db opera 15 volt benne, nem 915 blackline. Kicsit úgy éreztem magam mint aki beleiszik egy pohárba amiben azt hiszi almalé van, aztán meglepődik mert bor van benne. Megnéztem, utánaolvastam, kipróbáltam....hát, ha már "bor" van benne, legalább a jobbik fajtából... Úgy beszéltük hogy nem visszük vissza ennyi pénzért, ha már így szól...
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.