Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 974 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2461 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 47458Hozzászólás ---Qgli---
2017.01.05. 08:14

Asterix írta: Beállíthatod te fülre is a neked tetsző hangképet, de nem egy 3 sávos eq-val...
Pláne...

Adames
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 47459Hozzászólás Adames
2017.01.05. 08:21

Ha lenne olyan keverő, amiben benne van ez a funkció, és nem veszettül drága, akkor talán vennék egy ilyet. Külön mérő műszert viszont csak magában nem fogok venni 150eFt-ért.
Kár, hogy Edirolt már nem forgalmaznak. :roll:

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 47460Hozzászólás ---Qgli---
2017.01.05. 08:25

Ha nekem arra kerülne a sor, hogy másik keverőt kellene vennem ( amiben ez nincs benne ), akkor nem is lenne kérdés a driverpack.

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 47462Hozzászólás Adames
2017.01.05. 10:44

Azt nem tudom, hogy ezek a kütyük nélkül eddig, hogy zenéltetek, valamint eddig mért nem jött hozzám senki oda, hogy szarul szól a cucc? :roll:

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 47463Hozzászólás Rolandbk5
2017.01.05. 10:50

Adames írta:Ha lenne olyan keverő, amiben benne van ez a funkció, és nem veszettül drága, akkor talán vennék egy ilyet. Külön mérő műszert viszont csak magában nem fogok venni 150eFt-ért.
Kár, hogy Edirolt már nem forgalmaznak. :roll:
Hello,

DjBudai most adja el az Edirol M10DX-ét, 65.000 pénzért. Stewrintem nem drága ahhoz kpest, hogy 58.000 a Zed10 sima volt keverőm a Tajtinál. Az M10DX is az enyém volt Budaival üzleteltük.

Nekem most SoundCraft ui12 van. Csak annyit tennék hozzá, hogy odabasz ... Analog soha többet. Kb ennyiért mennek az analog keverők is, és nem merném egy lapon említeni. Az idén én is beruházok egy ilyen dbx-be, és a 8" DXR cucchoz már csak az hiányzik. Olyan hangképünk van most a zedhez képest, hogy nem hinnétek el. A Zed is nagyon jó dolog mindaddig, még nem próbálsz meg egy ilyet. Az meg szerintem marhaság, hogy csak 600e felett vannak jó digitális keverők.
---Qgli--- írta:Ezért nekem eddig is és most is az a véleményem, hogy nem drágábbnál drágább cuccokat kell cserélgetni, hanem meg kell csinálni az alapokat profira és akkor em megy rá az embernek a gatyája.
Ez így van Qgli. Jó alapok, jó muzsika ... :777

Egy ideje azon agyalok, hogy egy profi hangú szintit vennék az S770 helyett. A Motif XF-t próbáltam, szerencse, hogy az Optimizer 8-ban benne van. A varrógép már nem annyira érdekes, és a midi dalok elkészítéséhez inkább egy ilyen eszközre van szükség. Autómatára a BK7-m tökéletes lehet. Mit gondoltok?

Zotti

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 47464Hozzászólás Rolandbk5
2017.01.05. 10:51

Adames írta:Azt nem tudom, hogy ezek a kütyük nélkül eddig, hogy zenéltetek, valamint eddig mért nem jött hozzám senki oda, hogy szarul szól a cucc? :roll:
Bizonyára nem mertek ... :D :777

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal

Hozzászólás: # 47465Hozzászólás Asterix
2017.01.05. 10:59

Miért szólna szarul enélkül? Ha jól bekeverted fülre, szólhattál jól. De ez képes hozzáadni a hangzáshoz. Hallottad eddig is a gitárt, szaxit, de most szebben, fényesebben szól.
Most és a jövő hétvégén fontos bulim lesz, de ha gondolod, utána elhiheted az Edirolt és meghallgathatod, hogy tud-e valamit hozzátenni a beállításodhoz.

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 47466Hozzászólás Adames
2017.01.05. 11:15

Az ilyen wifis féle digi keverő én elhiszem, hogy jó, ezzel nincs vita! Viszont nekem nem kéne akkor sem, mert egyrészt ha valami gerjed, sípol, vagy azonnal hangerőt állítani, vagy mutézni akarok, akkor én szeretek egyből egy másodperc alatt beavatkozni a dolgokba. A másik dolog, hogy hallottam már olyat is nem egy embertől, hogy zenélés közben lefagyott neki az Ipad, vagy éppen nem állt fel a rendszere. A harmadik dolog pedig, hogy szabadtéri fellépés során ha rásüt a Nap ezerrel, akkor lehet nem sok mindent látnék az LCD-n, vagy mire látnék, addigra megint értékes másodpercek telnének el. Részemről ennyi....
Azzal nem vitatkozok, hogy szebben szólhat, mint az analóg!

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 47467Hozzászólás ---Qgli---
2017.01.05. 11:19

Adames írta:Azt nem tudom, hogy ezek a kütyük nélkül eddig, hogy zenéltetek, valamint eddig mért nem jött hozzám senki oda, hogy szarul szól a cucc? :roll:
Próbáld ki és utána kérdőjelezd meg!
Én nem vagyok általában a pénzkidobás híve, de a driverpack ( gondolom ugyanolyan vagy még jobb, mint az M10DX ) bőven megér 150.000 Ft-ot! Sőt! Ezek után kérdés, hogy megéri-e majd felső kategóriás hangfalat venni? A driverpack ugyanazt hozza ki egy középkategóriásból, mint egy felső kategóriásból.

Szerintem a hangfalcsere-bere helyett inkább egy ilyet szerezzél be és többet nem kell hangfalat cserélned.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 47468Hozzászólás ---Qgli---
2017.01.05. 11:24

Adames írta:Az ilyen wifis féle digi keverő én elhiszem, hogy jó, ezzel nincs vita! Viszont nekem nem kéne akkor sem, mert egyrészt ha valami gerjed, sípol, vagy azonnal hangerőt állítani, vagy mutézni akarok, akkor én szeretek egyből egy másodperc alatt beavatkozni a dolgokba. A másik dolog, hogy hallottam már olyat is nem egy embertől, hogy zenélés közben lefagyott neki az Ipad, vagy éppen nem állt fel a rendszere. A harmadik dolog pedig, hogy szabadtéri fellépés során ha rásüt a Nap ezerrel, akkor lehet nem sok mindent látnék az LCD-n, vagy mire látnék, addigra megint értékes másodpercek telnének el. Részemről ennyi....
Azzal nem vitatkozok, hogy szebben szólhat, mint az analóg!
Ilyen digitális keverő nekem sem kéne, De kérdés megint az, hogy ha driverpack van, akkor szükség van-e digit keverőre? Amióta bemérettem az M10DX eq-ját, azóta szinte minden lineáris állásban van ( A mikrofonon 1.3 Khz-e +5db-en van, mert ezt szeretem a mikrofonomon. )

Új hozzászólás