Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 47448Hozzászólás ---Qgli---
2017.01.05. 06:15

Asterix írta:Felesleges, meddő vita...
Ha az én általam preferált hangkép van középen, akkor Attila tőlem jobbra van, míg Gabi tőlem veszettül balra. Innentől kezdve ne akarjátok, hogy ugyanaz a hangfal biztonsággal mindkettőtök által preferálható legyen.... :777
Ez így van, hogy írod. Ki mire akarja használni. Adames egy diszkós beállítottságú ember én meg akusztikus hangzást szeretem.

Adames
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 47449Hozzászólás Adames
2017.01.05. 07:01

dbx Driverack Pa2 elengedhetetlen egy 2.1-es cuccnál? :o
Nekem nincs ilyenem. :oops:
Annyira nem vagyok belemerülve a dolgokba, de mit érnék el azzal, ha lenne egy ilyenem? :roll:
Kevésbé gerjednék, vagy csak szebben szólna a cucc valamivel? :?
Érne ez annyit amennyiért adják?
Meg ha elengedhetetlen, akkor én eddig, hogy zenéltem? :lol:

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 47450Hozzászólás Adames
2017.01.05. 07:07

Ez a 100eFt-os digi keverő is olyan érdekes számomra azért....
Sokan mondják, hogy milyen jó, meg minden. Én ezt elhiszem, de....akkor kérdezem én, hogy a bizonyos más emberek (zenészek, hangosítók, stb) meg azt mondják,
hogy 5-600eFt. felett kezdődik csak egy normális digi keverő. Ez alatt még mindig jobban jár az ember egy profi, felsőbb kategóriás analóggal.
Kérdem én.....van ennek most akkor alapja, vagy nincs szerintetek? Vagy akkor mért mondják mégis ezt sokan?

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 47451Hozzászólás ---Qgli---
2017.01.05. 07:42

Nem tudom, hogy mit tud a Driverpack pa2, DE! három éve van meg az Edirol M10Dx keverőm. Eddig is szépen szólt rajta minden midi, de voltak hangszerek ( főleg gitárok ), amiket egyszerűen nem hallottam, csak akkor, amikor megcsináltam.
Vagy két hete feljött ez a driverpack-os dolog, amikor azt mondta nekem Asterix kolléga, hogy minek veszek én ilyet, amikor az M10Dx hasonlót tud. Beméri a hangfalakat ( egy sistergéssel ) és beállít hozzá egy Eq-t, ami kiegyenesíti a hangképet és minden frekvencia egyforma hangerővel szól.
Szilveszteri buli előtt megcsináltam. Bemérettem a hangfalakat és minden gitár hangszín megszólalt, amiket addig nem hallottam.

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 47452Hozzászólás Adames
2017.01.05. 07:53

Én ezt a fajta dolgot úgy szoktam megoldani, hogy hogyha valamit nem hallok rendesen, akkor azt utána fentebb veszem, és már jó is. :mrgreen:
Amúgy tetszene a kütyü, de már így is annyi cuccot viszek magammal, mint egy bazári majom. :roll:

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 47453Hozzászólás ---Qgli---
2017.01.05. 07:55

Adames írta:Sokan mondják, hogy milyen jó, meg minden. Én ezt elhiszem, de....akkor kérdezem én, hogy a bizonyos más emberek (zenészek, hangosítók, stb) meg azt mondják,
hogy 5-600eFt. felett kezdődik csak egy normális digi keverő. Ez alatt még mindig jobban jár az ember egy profi, felsőbb kategóriás analóggal.
Kérdem én.....van ennek most akkor alapja, vagy nincs szerintetek? Vagy akkor mért mondják mégis ezt sokan?
Kérdés, hogy ki? és hol zenél vele. A bogácsi pincesorra bőven megfelel egy Phonic is.
Egy One man band esetében fölösleges pénzkidobás a több százezres keverő, vagy milliós hangfalszett. Sokan azért vesznek ilyen drága dolgokat, mert a tudás hiányát a technikával akarják pótolni. NEM LEHET!!!
Abból indulj ki, hogy Almatomiéknak hogy szól a zenéjük. Nincs milliós hangfal, legalábbis tavaly még JBL EON15-el zenéltek. Bár keverőt nem tudom, hogy milyet használnak Tomiék, de nem hiszem, hogy milliós tételre rúg, a zene mégis tökéletesen szól!

Ezért nekem eddig is és most is az a véleményem, hogy nem drágábbnál drágább cuccokat kell cserélgetni, hanem meg kell csinálni az alapokat profira és akkor em megy rá az embernek a gatyája.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 47454Hozzászólás ---Qgli---
2017.01.05. 08:00

Adames írta:Én ezt a fajta dolgot úgy szoktam megoldani, hogy hogyha valamit nem hallok rendesen, akkor azt utána fentebb veszem, és már jó is
Gondolod, hogy van olyan precíz füled, mint egy műszernek, ami a légyfingot is beméri?

Egyébként én is ezt gondoltam magamról, ezért nem foglalkoztam eddig ezzel.

Régen az volt a szemlélet a szakiparban is, hogy a kézzel készített dolgok a legprecízebbek, legpontosabbak. Ez ma már nem igaz, mert a CNC gépek századmilliméter pontossággal dolgoznak. Az emberi kéz soha nem fog ilyen pontosan dolgozni. Ugyanez a helyzet a zenei műszerekkel is. Régen vett valaki egy 2x20 sávos eqalizert és beállította, ami hiányzott a hangképből. Ma már nem kell állítgatni, mert a mérőműszer százszor pontosabban beméri a hiányzó dolgokat.

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 47455Hozzászólás Adames
2017.01.05. 08:09

De amit otthon megcsinálok és beállítok kicsiben, azt utána csak hallom, hogy ugyanúgy hallom-e nagyban, vagy sem. Amit nem úgy hallok, akkor azon állítok még.
Vagy Te abszolút mérnöki pontosságra gondolsz?

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 47456Hozzászólás Asterix
2017.01.05. 08:12

Nekem a teljes cuccom a csomagtartóban van (fények, állványok, hagfalak, stb.) A hangszer a hátsó ülésen. Még így is gondolkodom, hogy sok a cucc. Egy jó eq kell, ha szépen akarod hallani az összes hangszert, ami a teljes hangképben van. De ez egy diszkós hangzásban, ahol dübörög a basszus, nem működik, mert amikor bemérsz és a keverő beállítja a cuccot, megjelennek olyan közép frekik, amik eddig kevéssé voltak hallhatók, de a füled ekkor már kevésnek érzi a basszust, ezért tolsz rá, ezáltal újra eltünnek a zenédből a gitárok, vagy az apró pilinszkák és máris egy ördögi kör közepén ülsz.
És ha jól be van állítva a cucc, akkor veszettül hallani, ha egyik alap jó, a másik pedig nem. ...
Ez nem mérnöki pontosságról szól. Más akusztikai viszonyok más beállításokat követelnek meg. Beállíthatod te fülre is a neked tetsző hangképet, de nem egy 3 sávos eq-val...

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 47457Hozzászólás ---Qgli---
2017.01.05. 08:12

Én is ezt gondoltam. Amikor kipróbáltam a keverő mérését, akkor meg nagyot néztem...

Új hozzászólás