|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Főleg nem szól a subban az ének, ha bekapcsolod a keverőn az énekcsatornán a mélyvágó szűrőt. Ez azért is van.
Üdv.: Apelláta
-
gabati
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
- Adott köszönetek: : 1147 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
- Kapcsolat:
Van valaki, aki "fülmonitort" használ? Es ha igen megosztaná, hogy pontosabban hogyan köti be a keverőbe?
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia! Mi használunk vezetékes fülmonitort, egy Behringer Powerplay 2 fülhallgató erősítő közbeiktatásával. Amúgy a keverő fülhallgató kimenetére érdemes kötni gondolom, csak kérdés hogy az milyen jelerősséget képvisel!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
gabati
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Le tudnád irni pontosan, hogy ti hogy használjátok / kötitek össze ezt a Behringer Powerplayt a rendszeretekkel?tacso írta:Szia! Mi használunk vezetékes fülmonitort, egy Behringer Powerplay 2 fülhallgató erősítő közbeiktatásával. Amúgy a keverő fülhallgató kimenetére érdemes kötni gondolom, csak kérdés hogy az milyen jelerősséget képvisel!
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
A keverőnk egyik stereo kimenetének bal-jobb csatornáját bekötjük a füles erősítő szintén stereo bemenetébe, ott ennek a bemenetnek van egy külön jelszint állító potija, beállítjuk az értéket. A füles erősítő kimeneteire rádugjuk a fülmonitorokat,(2 Db) és mindenki annyi hangerőt tesz magának, amennyit akar, illetve mély magas értékek is állíthatóak!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
gabati
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
-
djkoxi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Denon-Pioneer
- Adott köszönetek: : 162 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 87 alkalommal
Sziasztok!
Nem tudom láttátok-e az EV pénz visszatérítési akcióját: http://www.pako.hu/magazin/reszletek/783/
Kérdeznék valamit aktív ládákkal kapcsolatban. EV ZLX 15p, JBL EON 615, dB Opera 715dx hangsugárzókat néztem magamnak, mert eladtam egy kollegámnak a meglévő topjaimat.
Szerintetek melyik a legjobb a 3 közül? 15-ös azért kell, mert nem mindig vinném a dB sub 05-öt. Dj felhasználás, de inkább retro, és dallamos zenék, nem tuc-tuc.
Kis faluban lakom, messze minden helytől ahol tudnék hallgatózni. Thomann.de oldalról rendelnék, ha itthon nem kapok jobb ajánlatot. Megkímélt használt ajánlás is szóba jöhet.
Köszönöm ha segít valaki!
Nem tudom láttátok-e az EV pénz visszatérítési akcióját: http://www.pako.hu/magazin/reszletek/783/
Kérdeznék valamit aktív ládákkal kapcsolatban. EV ZLX 15p, JBL EON 615, dB Opera 715dx hangsugárzókat néztem magamnak, mert eladtam egy kollegámnak a meglévő topjaimat.
Szerintetek melyik a legjobb a 3 közül? 15-ös azért kell, mert nem mindig vinném a dB sub 05-öt. Dj felhasználás, de inkább retro, és dallamos zenék, nem tuc-tuc.
Kis faluban lakom, messze minden helytől ahol tudnék hallgatózni. Thomann.de oldalról rendelnék, ha itthon nem kapok jobb ajánlatot. Megkímélt használt ajánlás is szóba jöhet.
Köszönöm ha segít valaki!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Operából csak a 900-as sorozatot vedd... A többit én nem hallottam...
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
JBL kapásból kilőve. Legalábbis az EON 615
A ZLX 15 az nagyon szépen, sőt legszebben szólna a három közül, viszont kérdés, hogy mekkora bulikba kell. Hangnyomásban keves.
A dB 715 már hangosabb jóval, de másabb a hangképe.
De én a helyedben talán inkább az új Opera 15-öt venném.
http://www.hangszerdiszkont.hu/hang/akt ... iv-hangfal
A ZLX 15 az nagyon szépen, sőt legszebben szólna a három közül, viszont kérdés, hogy mekkora bulikba kell. Hangnyomásban keves.
A dB 715 már hangosabb jóval, de másabb a hangképe.
De én a helyedben talán inkább az új Opera 15-öt venném.
http://www.hangszerdiszkont.hu/hang/akt ... iv-hangfal
-
djkoxi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Denon-Pioneer
- Adott köszönetek: : 162 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 87 alkalommal
Köszönöm a válaszokat!
Az opera 715 129e Thomannál, kb ennyire jönne ki az EV is a 111 eurós kedvezménnyel.
Jó lenne az Opera 15 csak az már húzósabb árban. A mostani Soundsation is elég hangerőben és minőségben is tetszik, csak jó árat kapok érte, ezért cserélem. Egyik zenész ismerősöm zlx 12-t használ, elégedett vele, ma egy másik ismerős viszont legagyizta a zlx hangszórókészletét.
Ha nagy helyre kéne mennem van egy passzív rendszerem is Yamaha s115 top, FS DYS-118 szubbal amit az avatáromon látható végfokok hajtanak. Jövő év folyamán ha nem lesz rá szükség akkor fájó szívvel kénytelen leszek eladni.
Nehéz döntés, de az EV felé hajlok, az ár miatt is.
Az opera 715 129e Thomannál, kb ennyire jönne ki az EV is a 111 eurós kedvezménnyel.
Jó lenne az Opera 15 csak az már húzósabb árban. A mostani Soundsation is elég hangerőben és minőségben is tetszik, csak jó árat kapok érte, ezért cserélem. Egyik zenész ismerősöm zlx 12-t használ, elégedett vele, ma egy másik ismerős viszont legagyizta a zlx hangszórókészletét.
Ha nagy helyre kéne mennem van egy passzív rendszerem is Yamaha s115 top, FS DYS-118 szubbal amit az avatáromon látható végfokok hajtanak. Jövő év folyamán ha nem lesz rá szükség akkor fájó szívvel kénytelen leszek eladni.
Nehéz döntés, de az EV felé hajlok, az ár miatt is.