|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
djkoxi
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Denon-Pioneer
- Adott köszönetek: : 162 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 87 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Igen, szinte ugyanaz, és van még pár márkának ugyanilyen doboza. Viszont a Soundsation biamlifikált, 1,4"-os driver van benne, és a táp biztos hogy más, mert ez átkapcsolható 110V-ra.
Legalábbis papír szerint.
Legalábbis papír szerint.
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Ekkora "teljesítmény"-nél tök mindegy, hogy 1"-os vagy 1,4"-os driver van-e a hangfalba.
Ráadásul annál az RMS 25W-os driver meghalytásnál meg ............ , hagyjuk.
1 éve javítottam egy RH Sound aktív hangfalat. Annak a drivere 80W RMS. A végfok része szintén Bi-Amp kialakítású.
Csináltam képeket mikor javítottam, ha megtalálom majd felteszem.
Ja! És az RH Sound-nak is átállítható a feszültsége 110V-ra is. (bár nem tudom ez miért lényeges itthon??)
Lehet az előző képnél olyat töltöttem amin pont nincs.
Ezen van:

Lehet több gyártónál is "MAJDNEM" ilyen kinézetű doboz. (nekem pld, van egy kicsi 80W-os QSC-m)
Üdv.
Ráadásul annál az RMS 25W-os driver meghalytásnál meg ............ , hagyjuk.
1 éve javítottam egy RH Sound aktív hangfalat. Annak a drivere 80W RMS. A végfok része szintén Bi-Amp kialakítású.
Csináltam képeket mikor javítottam, ha megtalálom majd felteszem.
Ja! És az RH Sound-nak is átállítható a feszültsége 110V-ra is. (bár nem tudom ez miért lényeges itthon??)
Lehet az előző képnél olyat töltöttem amin pont nincs.
Ezen van:

Lehet több gyártónál is "MAJDNEM" ilyen kinézetű doboz. (nekem pld, van egy kicsi 80W-os QSC-m)
Üdv.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
-
djkoxi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Denon-Pioneer
- Adott köszönetek: : 162 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 87 alkalommal
Rendben. A 110V vs 230V különbséget a kép alapján írtam. A lényeg, hogy amennyiért használtan meg lehet ezeket venni ( áron alul, újszerű állapotban), annyit megérnek.
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 105
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Szia!vigo01 írta:M Audio BX8 D2-t ajánlottak nekem studiomonitornak. Vki hallgatta már? 95e párban.
Én mackie mr5-öt használok, nagy megelégedettséggel, csak ajánlani tudom!
De a http://www.menemszol.hu/ fórumon ajánlom elolvasni a topicokat, sok okosság van fent stúdió témában! Hangfal, hangkártya, stb., és van apró topic is
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
-
vili2105
- VIP
Szia!Attila1980 írta:Sziasztok !
Van tapasztalatotok Rcf 715 vs QSC K12.
Rcf-em van, érdemes QSC -re cserélni ?
Először is miért cserélnéd?
Nem tetszik a hangja? Öreg? Nehéz?
Az egyik 15-ös, a másik 12-es.
Mivel haszálod? magában, vagy subládával?
Élőzenéve /élő hangszereléssel/, vagy szétmasterolt mp3-mal?
Szerintem az rcf egy kicsit hifis, rideg hangja van, a Qsc meg egy lineárisabb, lágyabb hangú, énekre, és élőzenére alkalmasabb.
De ajánlom a Yamaha dxr sorozatot, olcsóbb mint a Qsc, és szerintem hangképben minimum olyan telt.
Mi ilyet haszálunk, nagyon szépen szól, megbízható, már két éve hajtjuk keményem, évi 30-40 buliban /javarész hosszú lagzikban/ hiba nélkül!
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Valaki találkozott már a Behringer XR típusú keverőivel?
Az XR12 felkeltette az érdeklődésem...
Valaki találkozott már a Behringer XR típusú keverőivel?
Az XR12 felkeltette az érdeklődésem...
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 104
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Köszi, végül én is Mackie mr5-öt vettem MK3 verziót.
vili2105 írta:Szia!vigo01 írta:M Audio BX8 D2-t ajánlottak nekem studiomonitornak. Vki hallgatta már? 95e párban.
Én mackie mr5-öt használok, nagy megelégedettséggel, csak ajánlani tudom!
De a http://www.menemszol.hu/ fórumon ajánlom elolvasni a topicokat, sok okosság van fent stúdió témában! Hangfal, hangkártya, stb., és van apró topic is
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Van neked olyan a DXR-nél, hogy nagy hangerőn!!! bizonyos hangoknál berezonál az egész hangfal?vili2105 írta:De ajánlom a Yamaha dxr sorozatot
-
vili2105
- VIP
Még nem tűnt fel, bár crossolva használjuk, 80Herznél vágva
-
Matya89
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
- Adott köszönetek: : 69 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 92 alkalommal
Én is gondolkodok hangfalvásárláson és nem tudom eldönteni, hogy hogy is legyen. Csak 2.1-es rendszerben gondolkodhatok a pakolás miatt. A mélyem már megvan 2X12" 1000W rms 132db 35-120hz. Ehez a mélyhez kelle két top hangfal, ami azért tudja a kb 500-700w rms 130db teljesítményt. Rcf 712-715-ös szériát néztem valamint a DXR 12-t. A DXR-15 már majdnem sok a pénztárcámnak. Ajánlották még a DB 915dx-et. Ezt a hangfalat még sose hallottam, nem is tudom milyen csak annyit látok hogy jóval olcsóbb mint az előbbiek.
Ebben a 2.1-es felállásban elég ha a top 12"-os vagy jobb ha 15". A keverőből előszőr a mélybe megyek ki és onnan kötöm tovább a két top-ba. Néha szabadtéren is zenélnem kell ezért nem tudom, hogy oda kell a 15" +1db mély rásegítésnek vagy elég a 12"-ban gondolkodni. Azt nem tudom megtenni hogy 2db mélyet tegyek a 2 top alá.
Köszi a válaszokat.
Ebben a 2.1-es felállásban elég ha a top 12"-os vagy jobb ha 15". A keverőből előszőr a mélybe megyek ki és onnan kötöm tovább a két top-ba. Néha szabadtéren is zenélnem kell ezért nem tudom, hogy oda kell a 15" +1db mély rásegítésnek vagy elég a 12"-ban gondolkodni. Azt nem tudom megtenni hogy 2db mélyet tegyek a 2 top alá.
Köszi a válaszokat.