Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 4878Hozzászólás Apelláta
2012.04.17. 14:16

csepi írta: Hali! :cry2: Én bizony!!!
A név és arcmemóriám legendásan rossz.
...így 26 évvel a nyugdíjkorhatár előtt már nem csoda. :D

Üdv.: Apelláta

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 4879Hozzászólás Asterix
2012.04.17. 15:00

csepi írta:Hk egy éve megvan, és most megint jár az agyam, jó-jó, de hétvégén megint hiányzott egy kis hangerő…. Nagy buli volt, nagy terem. Nem tudom elképzelni, h 2-300 wattokkal zenész hosszú távon tudjon dolgozni. Bejön egy szabadtéri buli? Vagy pár hete városi sportcsarnok felkérés?
2x100 W limittel játszok minden hétvégén. Az egri körcsarnokban kapcsoltam fel 2x500 W-os állásba a keverőt. A múltkor szabadtéren (maxra kihajtva a cuccot, de még clip nélkül) kb 20 méterig teljesen elég volt a hangerő és a mély, még olyan távolságból is meg voltam elégedve a hangképpel.
Nem minden a hangerő. Balsai Tamás régebben diszkózott, aki F.Abony környéki, ismeri. Mutatott egy mély ládát régen. 30 másodperc alatt felkavarta a gyomromat, akkorát lökött, és egy 10 W-os erősítő volt rajta.
(Igaz, hogy elég nehéz lett volna hétvégenként cipelni, mert az alja egy 200 literes "hordó", a teteje pedig egy 160 literes "hordó" volt. :lol: :lol:

czaga
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 45
Hangszer: Korg PA 4XPro, Yamaha Tyros 4
Adott köszönetek: : 89 alkalommal
Kapott köszönetek: : 105 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 4881Hozzászólás czaga
2012.04.17. 15:28

Sziasztok!
Nagyon érdekesek a vélemények a technikáról és az igényekről...
Nos úgy gondoltam én is fejlesztem a cuccokat és mivel "öszvér" megoldást használtam ezért zeneboly korábbi "tanácsaiból" kiindulva kicsit átalakítottam a rendszerem, most egy Yamaha Pmx5000-el hajtom a topot (Peavey 2 RX ) egy dbx procit közbeiktatva és a rendszervezérlőről kapja a jelet a powercube 2008-as ami 1 pár Lite sub 15"-t "dönget".így már elég tartalék van a rendszerben szépen is szól, de valahogy mégsem az igazi túl sok a komponens, sokat kell pakolni igaz én csak az 1.em-re kell felvinnem, de egy 12-14órás lagzi és 2-4órányi utazás pakolás után nem a legkellemesebb élmény igaz így megúsztam a rendszert 750e kemény hazai valutából.
Amit aktívból hasonló minőségben elég nehéz megvalósítani és hasonló árú rendszert bármikor össze merek vele engedni :)

üdv.: Czaga József
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 4882Hozzászólás csepi
2012.04.17. 15:34

Most már két napja nem alszok: 2 Qsc K10, 1 trevis 12 sub, úgy néz ki rámozdulok. Pozitív- negatív vélemények, tapasztalatok jöhetnek, ha valaki le akar beszélni, megteheti, még nem késő, vagy épp az ellenkezője... Ár, minőség, súly.... Ezekből nem szeretnék engedni, de az ár a plafon.

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 4889Hozzászólás Zeneboy
2012.04.17. 17:39

mentosattila írta:
Zeneboy írta:Dynában pl erre kíváncsi lennék mit tud!

TS széria SPEC

- Nem nekünk való. Zeneboy én ezt nézegetem, de ami szúrja a szemem, hogy EV hangszórókkal van szerelve. :?:
http://www.dynacord.com/en/products/7/1/1/190_d12a.html

AZ EV alapvetően nem gyárt rossz hangszórókat! Sok más márka is csereberél dolgokat!Egyébként, lehet a dyna elektronikája erősítése korrektebb-ami szerintem így van- mint az Ev, amibe használja!
Konkrétan a garrysek elmondták, hogy a levédett fadobozaik anyagából külföldre is neves gyártót szolgálnak ki! A Trevis ta08-tól nem is találni könnyebb 8"-as aktív ládát! 7,7kg ! 9 körül van, vagy ha van akkor passzív!... A 17kg 700wattos subjától sem találni könnyebb sub ládát!
Szerintem rendben van ez az dyna EV dolog így is!
8-)

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 4890Hozzászólás Zeneboy
2012.04.17. 17:46

---Qgli--- írta:A NOVA-nak köze nincs az L1-hez.
Megint ne keverjük a szezont azzal a bizonyossal! Az MF meg egyébb szériás Nova-val valóban egy légtérben sincs! De az I nove systemmel már igen! Mondom ezt úgy, hogy hallottam az I nova rendszert, nagyon komoly, amit enged belenyúlást hangképbe a rendszerbe! Elolvasható! Kicsi könnyű kompakt !

Bizony hallottam az L1 rendszert is! 2 subbal! Hangképbe jó! De olyannyira gyengén szól...A hangfoglaláson meghallgattam, többed magammal élő zenészekkel! Konkrétan abban a zajban 2-3 méterre volt élvezhető a hangfal előtt! Utána megszűnt létezni! Hangképre az i nova is szól annyira, és annak meglepően nagy volt a hangja... 2 db vonal top é 2db /2x/8"-al szerelt sub változata is kellően hatásos volt! A 15" sub verzió még jobban odaver! SZóval ha nem hallottad, akkor ajánlom hallgasd meg mielőtt ezt kijelented!

Az L1 is csak addig szól jól és nagyot, míg nincs mellette más...!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 4891Hozzászólás Zeneboy
2012.04.17. 17:49

csepi írta:
Apelláta írta: Szia Csepi!
Ha jól emlékszem, kb. fél éve volt valaki a másik fórumon aki megbánta a Dyna-t A&H-re cserélni. Túl lineáris volt számára a hangképe, nem tudta kihozni azt a meleg, a Dyna által mély emeléssel színezett hangképet, ezért visszacserélte a keverőjét.
Te voltál az? ;)
Hali! :cry2: Én bizony!!!
De az a ZED keverő volt és nem a Pa cp 12-es keverőerősítő! Amiről én összehasonlítást írtam az a keverőerősítő! A hangkép meg keverőnél olyan, hogy sokan megszokják a dyna hangját, ami bizony egy kozmetikázott hang! Ami alapvetően nem rossz :roll:

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 4892Hozzászólás Asterix
2012.04.17. 18:01

Én összehasonlítottam a Dyna PM1000-et a Phoniccal. Szerintem semmivel nem szólt sem szebben. Kicsit más volt a hangképe, de eq beállítással mind a kettő ugyanazt tudta. Hangerőben sem szólt nagyobbat. És rendesen zavaró volt a Dyna sistergése(alapzaj). Míg a digit Phonicnak nem volt. Igaz, ez a régi első szériás PM1000.
Az L1-et Réti Imiék is meghallgatták, és élő zenére használhatatlannak minősítették, ráadásul nagyon gyenge hangerővel. Szabadtéren is helytállónak hirdette a forgalmazó, szerintük egy közepes zárt terű buliban is meghal az L1, de a hangképe az jó...

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 4893Hozzászólás Zeneboy
2012.04.17. 18:03

czaga írta:Sziasztok!
Nagyon érdekesek a vélemények a technikáról és az igényekről...
Nos úgy gondoltam én is fejlesztem a cuccokat és mivel "öszvér" megoldást használtam ezért zeneboly korábbi "tanácsaiból" kiindulva kicsit átalakítottam a rendszerem, most egy Yamaha Pmx5000-el hajtom a topot (Peavey 2 RX ) egy dbx procit közbeiktatva és a rendszervezérlőről kapja a jelet a powercube 2008-as ami 1 pár Lite sub 15"-t "dönget".így már elég tartalék van a rendszerben szépen is szól, de valahogy mégsem az igazi túl sok a komponens, sokat kell pakolni igaz én csak az 1.em-re kell felvinnem, de egy 12-14órás lagzi és 2-4órányi utazás pakolás után nem a legkellemesebb élmény igaz így megúsztam a rendszert 750e kemény hazai valutából.
Amit aktívból hasonló minőségben elég nehéz megvalósítani és hasonló árú rendszert bármikor össze merek vele engedni :)
Szia Czaga! Akkor most már hallod Te is, hogy az a sub is meg tud kellően szólalni szépen, ha van "háttere" !

Tény, sok a kábelezés kötözés stb!

A Cuccom zip.-be csatoltam nekem hogy volt összekötve a 1 keverő, rendszerproci, 2 végfok megoldás!
Én így bevittem bárhová, letettem elejét hátát felhajtottam alá, tápokat bedugtam,, hangfalkábel bedug keverőbe fixen volt bedugva pipa jack kábel, így ez ment a pa1-be, csak feltekertem onnan, és szólhatott a zene! Annyi, volt a telepítésem, mintha egy keverőerősít lenne!

Megjegyzem ez a RACK még megvan akit érdekel eladó!

Ezt a cuccot plusz a 2 lite top és lite subot eladva nekem 700eft jött be anno, és ezt kellett aktívra pótolnom!

Czaga! Amennyiben SiposPeti kollgéa erre jár, majd beszámol neked és bárkinek a tapasztalatáról! Ő ua. ilyen powercube rendszervezérlős és 2 lite sub cuccot adott el, és 1 hete vett egy Trevis subot! 2 napja mesélte, hogy bizony frankón nyomja egyedül is 2K10-es QSC-el!
;)
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 4894Hozzászólás Zeneboy
2012.04.17. 18:06

Asterix írta: Az L1-et Réti Imiék is meghallgatták, és élő zenére használhatatlannak minősítették, ráadásul nagyon gyenge hangerővel. Szabadtéren is helytállónak hirdette a forgalmazó, szerintük egy közepes zárt terű buliban is meghal az L1, de a hangképe az jó...
Erről van szó.... Ennyi pénzért már szólhatna, hiába jó a hangképe!

Új hozzászólás