|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- jamy1
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 103
- Hangszer: Mac Mini
- Adott köszönetek: : 457 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.06. 09:46-kor.
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Jamy!
Én nem írtam olyat a Qglinak, hogy vegyen ETX-et! Sőt, telefonon még arról inkább le is beszéltem, hogy az ára miatt annyit az már nem ér, meg az már jóval nehezebb láda is.
Egyszerűen csak sorrendbe raktam az EV hangfalakat teljesítményük szerint. Felőlem azt vesz, amit ő szeretne majd.
A TOP-okról osztom azt a véleményt, hogy azt én sem szeretem ha alig jön mély belőlük ha az ember odaáll hozzájuk. Ezért is írtam, hogy talán a legegészségesebb a 12"-os méret, ahol van mély is, és közép is még.
Nagyobb, profibb hangfalaknál viszont a 15-ösből is szépen jön a közép. Nyilván az már többe is kerül.
Vagy éppen egy olcsóbb, de jól eltalált láda!
Kinek mi mennyit ér....? Mindenki maga döntse el!
Én nem írtam olyat a Qglinak, hogy vegyen ETX-et! Sőt, telefonon még arról inkább le is beszéltem, hogy az ára miatt annyit az már nem ér, meg az már jóval nehezebb láda is.
Egyszerűen csak sorrendbe raktam az EV hangfalakat teljesítményük szerint. Felőlem azt vesz, amit ő szeretne majd.
A TOP-okról osztom azt a véleményt, hogy azt én sem szeretem ha alig jön mély belőlük ha az ember odaáll hozzájuk. Ezért is írtam, hogy talán a legegészségesebb a 12"-os méret, ahol van mély is, és közép is még.
Nagyobb, profibb hangfalaknál viszont a 15-ösből is szépen jön a közép. Nyilván az már többe is kerül.
Kinek mi mennyit ér....? Mindenki maga döntse el!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Na most akkor leírom az én véleményem!
Engem nem szokott érdekelni, hogy kinek mi jön be és mit részesít előnyben, vagy, hogy melyik hangfal hangképe tetszik.Kizárólag én döntöm el, hogy nekem mi tetszik és mire van szükségem. Nekem nagyon tetszenek a 8-as és 10-es topok. Egy hátrányuk van a 12-es szemben. Szub nélkül nem állja meg a helyét egy buliban. És mi van akkor ha a buli elején tönkremegy a szubom? A 12-es top + 1 15 szub párosításnál bármelyik hangfal tönkremegy a másik kettővel elmegy a buli! Ez megfizethetetlen számomra! Én mindig sík ideggel indulok el zenélni, merthogy utazás és pakolás közben melyik cucc fog majd tönkremenni?! A hangfal téma ezáltal meg van oldva.
Ha anyagilag nézzük, akkor itt a fórumon mindenki tudja, hogy "Qgli-s" ár az mit jelent! ( Azt akciós ár feléből tíz százalék kedvezményt ) TEhát nem szórom a pénzt cuccokra az biztos.
Engem nem szokott érdekelni, hogy kinek mi jön be és mit részesít előnyben, vagy, hogy melyik hangfal hangképe tetszik.Kizárólag én döntöm el, hogy nekem mi tetszik és mire van szükségem. Nekem nagyon tetszenek a 8-as és 10-es topok. Egy hátrányuk van a 12-es szemben. Szub nélkül nem állja meg a helyét egy buliban. És mi van akkor ha a buli elején tönkremegy a szubom? A 12-es top + 1 15 szub párosításnál bármelyik hangfal tönkremegy a másik kettővel elmegy a buli! Ez megfizethetetlen számomra! Én mindig sík ideggel indulok el zenélni, merthogy utazás és pakolás közben melyik cucc fog majd tönkremenni?! A hangfal téma ezáltal meg van oldva.
Ha anyagilag nézzük, akkor itt a fórumon mindenki tudja, hogy "Qgli-s" ár az mit jelent! ( Azt akciós ár feléből tíz százalék kedvezményt ) TEhát nem szórom a pénzt cuccokra az biztos.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Csak egy rövidke vélemény......, és ez az én tapasztalatom.
Szándékosan nem írok gyártót.
Próbáltam már pár variációt, de számomra a 15 - 12 - 2" -os összeállítás a legjobb, és a 15-ös ne mélynyomó legyen.
- Ennyi
Szándékosan nem írok gyártót.
Próbáltam már pár variációt, de számomra a 15 - 12 - 2" -os összeállítás a legjobb, és a 15-ös ne mélynyomó legyen.
- Ennyi
Atti
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
A 15-ös ne mélynyomó legyen?
Akkor én elvesztettem a fonalat a 15 -12 -2" értékeknél. Most ezt hogy érted akkor?
Legyen a a TOP 15, vagy 12, és a szub 18" akkor? Mert gondolom nem úgy érted azért, hogy 15-ös TOP és hozzá 12-es szub?
Legyen a a TOP 15, vagy 12, és a szub 18" akkor? Mert gondolom nem úgy érted azért, hogy 15-ös TOP és hozzá 12-es szub?
- ---Qgli---
- VIP
A szombati lagzit ( kényszerből ) egy szub egy top párosításban játszottuk. Végig láttam mindkét hangfal limiterét. A top egyszer sem villant, a szub rengeteget villogott, tehát ez alá a top alá egy szub is kevés, nem még a két top alá. ( Ha jól tudom 129 db-s az Opera 602D )
- ---Qgli---
- VIP
Veled egyet szoktam érteni Jamy. Ez most nekem azért egy kicsit érdekes, mert ellentmondasz saját magadnak. Azt mondod, hogy menjetek el az árából egy földközi útra? Ezt magadnak is írhatnád, mert ha jól tudom a QSC hangfal sem az olcsó kategória, legalábbis az én számításaimból az ára miatt kiesett.jamy1 írta:Szeretnék kicsit Offolni srácok.
Tényleg bocsi az OFF-ért....,de amilyen szériák itt röpökdnek.. EV EKX...ETX...mire fiúk? Midire meg dobgépre a pusztasimagöröngyösi pléhcsárdába a parasztoknak? Inkább menjetek el a családdal egy földközi útra az árából! Az élmény és az megéri! Vagy nincs hova illetve kire költeni otthon a pénzt?![]()
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
266e egy QSC K10
150e egy dB 605D
A különbözetből kellett volna elmennem az útra...
150e egy dB 605D
A különbözetből kellett volna elmennem az útra...
- ---Qgli---
- VIP
Tovább megyek Laci!
Yamaha DXR 12 - 218.000
EV EKX 12 - 265.000
És ezen árakat a K12-vel kell összevetni: 299.000
Ja, és én sajnálom a pénzt a Ev-re, tehát ha jól fog szólni a Yamaha, akkor nem kérdés.
Yamaha DXR 12 - 218.000
EV EKX 12 - 265.000
És ezen árakat a K12-vel kell összevetni: 299.000
Ja, és én sajnálom a pénzt a Ev-re, tehát ha jól fog szólni a Yamaha, akkor nem kérdés.
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 105
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Qgli!
És jól fog szólni!
De hallgasd meg a Yamaha Dbr12-t is. állítólag nem rosszabb mint a dxr12 átlagos felhasználásra!
És csak 160.000Ft

És jól fog szólni!
De hallgasd meg a Yamaha Dbr12-t is. állítólag nem rosszabb mint a dxr12 átlagos felhasználásra!
És csak 160.000Ft
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp