|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
Pitkinúr
- Blogbejegyzések: 1
Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m
Kedves Zeneboy!
Nem felsőkategóriás cuccokról,használható cuccokról beszéltem.
Nem tudom, hogy Ti milyen helyeken játszotok, de még olvasni is meredek, hogy 800 wattokról beszéltek.
Szombaton pl.két kis Nova Mf 12 kontrollal voltunk zenélni egy szaxissal. 40 ember volt egy szülinapi partin.(2x200watt)
Tudtak beszélgetni, aki táncolni akart az is megtalálta a helyét.
A Dyna teljesítménye nekem elégnek tűnik, bár mi az "idősebb" korosztálynak zenélünk jobbára...
Nem tudom, hogy Ti milyen helyeken játszotok, de még olvasni is meredek, hogy 800 wattokról beszéltek.
Szombaton pl.két kis Nova Mf 12 kontrollal voltunk zenélni egy szaxissal. 40 ember volt egy szülinapi partin.(2x200watt)
A Dyna teljesítménye nekem elégnek tűnik, bár mi az "idősebb" korosztálynak zenélünk jobbára...
- Zeneboy
- Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Pitkinúr írta:Kedves Zeneboy!
Kedves Pitkinúr!
Elbeszélünk egymás mellett!
Időseknek meg is értem, hogy elég volt! Én tavaly 2db 8" 500wattos aktívval 45fős lakodalmat zenéltem,és nem volt hajtva...De egy aranylakodalomba sem mentem másképp...-20dB-n volt a keverő...
Természetesen használni használható egy Omnitronik is! Reflexxel is zenél ma is sok mindenki! 10-20 éves ládákkal... Tartósságot sok ládánál lehet nézni!
Amiről én beszéltem az összehasonlításban, egy minőségi passzív cucc! Hangban teljesítményben stb! Mindez Kontra Aktív motyó-ra volt összehasonlítva!
Passzívból hamarabb lehet jót alkotni! De manapság annyira jó kompact aktívokat találni, hogy már kis kategóriában is érdemes szétnézni! Jó példa erre a HK cucca is!
Az, hogy valaki megtalálja egy Nova ládában amire neki kell az tök jó!
Számodra lehet elfogadhatóan szól és megfelel a közönségnek ahol játszotok! A Novának is van prémium 96Bit-es mintavételű DSP motyója! Csak az nem 130eft/db!
I nova cuccát érdemes meghallgatni! A BOSE L1-el simán partiban van!
Csak, hogy másnak is egyértelmű legyen miért nem lehet a profi aktív kategóriába sorolni a Nova Mf 12-est Idézet a SPECjéből:
Frequency Range (-10 dB): 60 Hz - 18 kHz
Frequency Response (±3 dB):70 Hz - 16 kHz
Crossover Frequency: 2.3 kHz
Maximum SPL***: 121 dB SPL peak
Amennyiben a tajtinál kapható 47eft-os passzív változatról írtál akkor még jobban rossz példa! Egy hangfal aminek 2700Hz-nél van a keresztezési frekije, már nem szólhat baromi szépen!
A nagy és komolyabb ládáit már jelöli is, hogy 18sound hangszórókkal szereli! Vajon miért... Ez olyan, mint a Garry...A Garry Stroke 300-ba saját hangszórók vannak..olyan is..Lite-ba már más olasz kisipar dolgozik be neudymal! A Trevisbe B&C dolgozik!
Nem azért kell egy nagyon bivaly cucc, mert mindenhol ki kell ütni az ablakot, meg leverni a csillárt! Hanem, legyen tartalék a cuccban! De bizony, egy fiatalabb társaságnak oda kell tekerni, mert ők ahhoz vannak már szokva, hogy legalább a tánctéren "érezze" a zenét! Régen elég volt 2 Vermona is...Ma már nem...
A dyna 1000-es ahogy írtam OK, Csak árban már ott van más alternatíva 650eft pénzért...
Üdv: Zeneboy
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Zeneboy
- Moderátor
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- csepi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 73
- Hangszer: Korg Pa 500
- Adott köszönetek: : 84 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 82 alkalommal
Sziasztok! Kérlek engedjetek meg néhány gondolatot… Dyna Pm600-at vásároltam 10éve. Először csak két kis toppal használtam, majd később vettem 2 („noném” bestoff) subot mellé, majd a topot is lecseréltem Jbl jrx115-re. Elégnek tűnt. De igaza van Zeneboynak abban, ahogy telnek az évek egyre nagyobb és nagyobb cuccokat várnak el az embertől, meg az ember saját magától is. Egyre többször láttam meg a limit ledet bevillanni, egyre inkább több hangerőre vágytam. Ekkor még a minőséggel nem is volt bajom. Sőt az sem tűnt fel, hogy megszakadok minden buli előtt, és után a cipekedéstől. Jött egy lehetőség, a már említett Hk lucas cucc. A Dynát meghagytam, keverni, és bizony az első néhány buli után nagyon elgondolkodtam. Basszus ilyen minőségben is tudok szólni? Ilyen pici falakkal? És a hangerő is megfelel? Csak zárójelben egy hétig volt A&H keverőm, ráfizetéssel visszacseréltem dynára, mert óriási csalódás volt. Tehát a soundja nagyon rendben van, csak nekem is kevés volt a hangerő. És potosan leírta Zsolti: dyna1000-es 600-ért???? No mindegy… Hk egy éve megvan, és most megint jár az agyam, jó-jó, de hétvégén megint hiányzott egy kis hangerő…. Nagy buli volt, nagy terem. Nem tudom elképzelni, h 2-300 wattokkal zenész hosszú távon tudjon dolgozni. Bejön egy szabadtéri buli? Vagy pár hete városi sportcsarnok felkérés? A minőségi cuccról egy gondolat: Lehet játszani Vermonával, meg Mega hangfalakkal is. De ha már egyszer 20 éve elveszem a hétvégéim a családomtól, akkor ennyit igenis megérdemlek. Hogy egy kicsit „rocksztárnak” érezzem magam a színpadon, h koncert feelingje legyen a bulinak. Meghálája a közönség. Mert az egy nagyon buta hozzáállás, hogy úgyse hallja a vendég. 
- Attila
- VIP
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
[quote="Zeneboy"]Dynában pl erre kíváncsi lennék mit tud!
TS széria SPEC
- Nem nekünk való. Zeneboy én ezt nézegetem, de ami szúrja a szemem, hogy EV hangszórókkal van szerelve.
http://www.dynacord.com/en/products/7/1/1/190_d12a.html
TS széria SPEC
- Nem nekünk való. Zeneboy én ezt nézegetem, de ami szúrja a szemem, hogy EV hangszórókkal van szerelve.
http://www.dynacord.com/en/products/7/1/1/190_d12a.html
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Attila 2012.04.17. 07:18-kor.
Atti
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Az enyém sem felső kategóriás, de amit én csinálok az is messze van a felső kategóriától...Zeneboy írta:Lehet tartós és elfogadhatóan szóló cucc olcsóbban! De attól az még nem a felső kategóriás cucc!
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia Csepi!csepi írta:Csak zárójelben egy hétig volt A&H keverőm, ráfizetéssel visszacseréltem dynára, mert óriási csalódás volt.
Ha jól emlékszem, kb. fél éve volt valaki a másik fórumon aki megbánta a Dyna-t A&H-re cserélni. Túl lineáris volt számára a hangképe, nem tudta kihozni azt a meleg, a Dyna által mély emeléssel színezett hangképet, ezért visszacserélte a keverőjét.
Te voltál az?
Üdv.: Apelláta
- csepi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 73
- Hangszer: Korg Pa 500
- Adott köszönetek: : 84 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 82 alkalommal
Hali!Apelláta írta: Szia Csepi!
Ha jól emlékszem, kb. fél éve volt valaki a másik fórumon aki megbánta a Dyna-t A&H-re cserélni. Túl lineáris volt számára a hangképe, nem tudta kihozni azt a meleg, a Dyna által mély emeléssel színezett hangképet, ezért visszacserélte a keverőjét.
Te voltál az?
- vladimirmusic
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Korg pa 60
- Adott köszönetek: : 732 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 570 alkalommal
Dynacord Eminent IV with E 122 speakers for EVER!
1983.-tol használom...
Üdv.
1983.-tol használom...
Üdv.
Vladimir
It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)