|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- vigo01
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 104
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Üdv
Elektro-voice zlx 12p hangfalpárt kötöttünk a minap a keverőre szabadtéren, olyan mélyet adott a Garry-hez képest, hogy csak lestem.
Most 2x300w végfok van a 400w-os hangfalakhoz.
Szerintetek ha vennék egy erősebb végfokot hozná ezt a szintet?
Yamaha dxr 10 egy kicsit szimpatikusabb igaz drágább is.
thx
Elektro-voice zlx 12p hangfalpárt kötöttünk a minap a keverőre szabadtéren, olyan mélyet adott a Garry-hez képest, hogy csak lestem.
Most 2x300w végfok van a 400w-os hangfalakhoz.
Szerintetek ha vennék egy erősebb végfokot hozná ezt a szintet?
Yamaha dxr 10 egy kicsit szimpatikusabb igaz drágább is.
thx
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 86
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Vigo! Nem tudom akarsz-e nagyobb vègfokot venni, ha meghallgatod annak az EVnek a nagytesóját! Èn a harmadik bulit toltam vele mèlyláda nèlkül, odabasz....
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 104
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Hát a nagyhoz már autot is kéne cserélnem aminek nem örülnék na meg számít a súj is.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- forissandor
- VIP
Èn ezèrt cserèltem hangrendszert. Az Octavia csomagtartóba belefèr a kèt hangfal plusz a fènyek ès a kábelestáska. A hátsó ülèsre a kèt hangszer az ülès közè az állványok ès mehet a diridári... Előre meg ülhet az asszony ha jön lesőbe...
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Mintha én írtam volna. Csak nekem az állványok is hátul vannak. És ez a nem mindegy...forissandor írta:Èn ezèrt cserèltem hangrendszert. Az Octavia csomagtartóba belefèr a kèt hangfal plusz a fènyek ès a kábelestáska. A hátsó ülèsre a kèt hangszer az ülès közè az állványok ès mehet a diridári... Előre meg ülhet az asszony ha jön lesőbe...
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Sanyi!
Megoldódott már a ZLX problémád, hogy nem szólt? Nagy volt vele a gond?
Azóta minden oké vele? Az valóban igaz, hogy amikor eléri a limitet, amit nem nehéz ugyebár a ZLX-nél, akkor fogja magát és teljesen elnémul a hangfal?
Vigo!
A ZLX 12P is jóval kisebb a többi 12"-os hangfaltól. Éppen ezért a nagyobb testvére sem egy normál méret. Szerintem simán el tud férni a csomagtartóban!
A 15-öst én nem hallottam szólni, de a 12-est már igen, és én is csak lestem egy nagyot a mélyeitől.
Megoldódott már a ZLX problémád, hogy nem szólt? Nagy volt vele a gond?
Azóta minden oké vele? Az valóban igaz, hogy amikor eléri a limitet, amit nem nehéz ugyebár a ZLX-nél, akkor fogja magát és teljesen elnémul a hangfal?
Vigo!
A ZLX 12P is jóval kisebb a többi 12"-os hangfaltól. Éppen ezért a nagyobb testvére sem egy normál méret. Szerintem simán el tud férni a csomagtartóban!
A 15-öst én nem hallottam szólni, de a 12-est már igen, és én is csak lestem egy nagyot a mélyeitől.
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Én meg azt nem tudom, hogy az mitől van, hogy rége mikor passzív Garry hangfalaim voltak, akkor szépen szólt rajta mondjuk egy MIDI fájl is, és még szebben egy Mp3 dal.
A jelenlegi dB Opera hangfalon viszont ég és föld a különbség hangzásban a MIDI fájl és az Mp3 között. Az utóbbi brutálisan rosszabbul szól. Sokkal élettelenebb, dinamikátlanabb, mélyebb, amolyan doboz hangzású amikor megszólal.
Pedig én úgy tudom, hogy az Mp3-nak sokkal szebben kéne szólnia!
A jelenlegi dB Opera hangfalon viszont ég és föld a különbség hangzásban a MIDI fájl és az Mp3 között. Az utóbbi brutálisan rosszabbul szól. Sokkal élettelenebb, dinamikátlanabb, mélyebb, amolyan doboz hangzású amikor megszólal.
Pedig én úgy tudom, hogy az Mp3-nak sokkal szebben kéne szólnia!
- forissandor
- VIP
ZLX 15 p -van most két darab.
Buba csinálta a hangfalat, bővebb felvilágosítást ő tudna adni. A hangfal 2 bemeneti csatornája közül az egyik megadta magát, a másik line hibátlanul szólt. Ő elmondása alapján egy kondi pukkant el benne és az szétkúrta az előfok IC-t. Buba jobban el tudná magyarázni, én ehhez láma vagyok.
Amúgy nagyon hangos hangfal, amire én használom, bőségesen elég, mélyben főleg. Játszottam már vele tornateremben és kb 300 fős művházban, egy db-el sem kellett volna több, mint amit a hangfal fél hangerőn tud, mélyládát nem használok alatta. Beruháztam egy fülmonitor rendszerre, előttem van a hangfal és nem zavar a mély sem. Úgyhogy meg vagyok a hangerejével, a hangképével és a súlyával is elégedve, az árával meg főleg.
Buba csinálta a hangfalat, bővebb felvilágosítást ő tudna adni. A hangfal 2 bemeneti csatornája közül az egyik megadta magát, a másik line hibátlanul szólt. Ő elmondása alapján egy kondi pukkant el benne és az szétkúrta az előfok IC-t. Buba jobban el tudná magyarázni, én ehhez láma vagyok.
Amúgy nagyon hangos hangfal, amire én használom, bőségesen elég, mélyben főleg. Játszottam már vele tornateremben és kb 300 fős művházban, egy db-el sem kellett volna több, mint amit a hangfal fél hangerőn tud, mélyládát nem használok alatta. Beruháztam egy fülmonitor rendszerre, előttem van a hangfal és nem zavar a mély sem. Úgyhogy meg vagyok a hangerejével, a hangképével és a súlyával is elégedve, az árával meg főleg.
- jamy1
- VIP
- Hozzászólások a témában: 103
- Hangszer: Mac Mini
- Adott köszönetek: : 457 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
- Kapcsolat:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.09. 17:14-kor.