Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

tacso
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 141
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 35559Hozzászólás tacso
2015.09.09. 20:13

Én használtam 10 méterest is nyakbaakasztós szintihez, de nem késett!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 35565Hozzászólás Attila
2015.09.10. 07:20

Malko, nem tudom elképzelni, hogy rosszat fogsz mondani róla :?:

Atti

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 35567Hozzászólás malko
2015.09.10. 08:16

Na szóval megpróbálom leírni, hogy mit is halottam. Megérkeztünk a terembe ami aránylag nagynak számít és akusztikailag is nagyon rendben volt. Kb 200 fős lagzi el fért volna benne. A terembe érve jazz muzsika szólt olyan jó félhangerőn. Kellemesen és mondhatom azt, hogy nagyon jól is szólt. Na elkezdődött a tesztelés. Először meghallgattuk a felső ládát. Megint csak valami jazz muzsikát akarta erőltetni a tulaj, de kérésre populárisabb zenét kezdtünk el hallgatni. Menet közben már halottam, hogy a közép magasak igen szépen szólnak. De sajnos a magas hangok azok nem jöttek. Egyszerűen nincs magas. Vagy jobban mondva van de megy fel elég magasra. Az énekben a "S és SZ" betűk megöltek. Olyan szinten csattogott, hogy már idegesített. Utána mély láda beköt. Nagyobb hangerő még kevesebb magas, mély nem konkrét és ráadásul kevés is. Jó meg lett zavarva a cucc ami következtében el kezdett melegedni, de olyan szinten, hogy egész teremben olyan szag lett mintha meggyújtottuk volna. Összességében azt mondom, hogy ez a cucc annak való aki akusztikus hangszerekkel akar játszani. Nekem iszonyú nagy csalódás volt (mondjuk nem csak nekem) Ha egy negyed áron adnák én akkor sem venném meg az tuti. Nem akarok senkit megbántani ez az én véleményem( meg másik 10 emberé legalább). Ja és maga a műanyag láda sem valami igényes anyagból van. Pl a qsc-é sokkal komolyabb szerintem. De aki ilyen ládát akar venni az hallgassa meg és vegye meg ha tetszik neki. A mikrofon hangerőt ezt viszont nagyon lehet tolni még úgy is ha előtte állsz, hát ez megint csak azért van szerintem mert nincs elég magas. Nagyjából ennyi ha valakit érdekel konkrétan még valami, válaszolok ha tudok.

Üdv Malkó

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 35568Hozzászólás Attila
2015.09.10. 08:52

- Mégis csak ?
- Pedig már azt kezdtem hinni, hogy nekem vannak téves elképzeléseim a mai "csúcstehnológiás alkotmányok"-ról !

Atti

tacso
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 35630Hozzászólás tacso
2015.09.12. 09:14

Én írtam:Lehet, hogy ezzel kellett volna kezdeni a cucc építését... A tegnapi fellépésünk után már biztos vagyok benne! A berendezés:Furman Pl-Plus CE áram kondícionáló. Reméltem hogy valamit javítani fog a hangzásunkon és a zajviszonyokon, de a cucc minden várkozásunkat felülmúlta. Az eddig tapasztalt váltakozó intenzítású brummok és DMX zajok teljesen eltűntek, meglepő síri csend a fülmonitorban! Aztán az első dal lejátszásánál csattant az állam a bokámnál... :D Olyan dinamikval és tisztasággal szólalt meg az énekem a fülemben hogy csak kapaszkodtam az intonáció után meglepetésemben... A lábdob is úgy ütött, ahogy már eddig is kellett volna, és most már azt kellett nézni, hogy miből kell visszavenni, és nem mire adni a keverésben! Szélesebb stereo tér, az eddig nem hallott ének effectek szépen benn keverésben! Kifelé is megnőtt a dinamika és érthetőség, még a felszolgálók is észrevették... :D Nem volt olcsó, de ez most az egyik olyan fejlesztésünk volt, amire azt mondom, nagyon megérte! Előtte kipróbáltunk egy olcsóbb (40 e Ft) Proel terméket is, de mintha be se kötöttük volna, semmit nem csinált! De ez jó és működik! Bátran ajánlom!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 35643Hozzászólás ---Qgli---
2015.09.12. 13:59

Tacso!

Mi is ez valójában?

tacso
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 35645Hozzászólás tacso
2015.09.12. 14:14

A lényeg, hogy egyrészt egy trafó segítségével biztosítja az optimális áramerősséget, másrészt kiszűri azokat a káros frekvenciákat és zavarjeleket, melyek kártékonyak a zenekari megszólalásra!
Kimásoltam: :)

Áram kondícionáló
Hálózati, rádiófrekvenciás és elektromágneses interferencia okozta zajok szűrésére fejlesztették ki az amerikai Furman mérnökei a professzionális Classic szériát, mely megvédi a drága felszerelést (digitális keverőt, bejátszót, dinamika/effekt parkot, hangszer/mikrofon előfokot, DJ felszerelést) a hálózatban keletkező tüskék és áramingadozás okozta károktól. Linear Filtering Technology-t (LiFT) alkalmaz a hálózat teljes és tökéletes zajszűrésére. A Series Multi-Stage Protection (SMP) a többlépcsős túláram és túlfeszültség elleni védelem hathatós eszköze, míg az Automatic Extreme Voltage Shutdown (E.V.S.) automatikusan lekapcsolja a rá csatlakoztatott készülékeket túláram esetén.

11 műszercsatlakozó kijárat található rajta (10 hátoldali és 1 előlapi). Az előlapon elhelyeztek egy, a készülék megfelelő üzemelését jelző "Protection OK" LED-et. A hálózati feszültség nagyságáról 20 szegmenses LED visszajelző tájékoztat (180V és 254V között). Szintén az előlapon kapott helyet a két darab, kihúzható LED lámpa, mely fényerőszabályzóval is rendelkezik. Továbbá a hátoldalon található egy BNC aljzat opcionális lámpa csatlakoztatásához, így sötétben is könnyen lehet kábelezni a rack belsejében. Terhelhetősége 10A.

tacso
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 35648Hozzászólás tacso
2015.09.12. 14:37

Azt vettük észre régebben, hogy van néhány újabb rendezvényterem, ahol profi szűrt áramot terveztek és építettek be a színpadhoz, és ezeken a helyeken mindig sokkal jobban szóltunk. Tó Étterem Szombathely, Hotel Kapitány Sümeg pl. Ahol a legtöbbet vagyunk Bükfürdőn, ott legendásan gyalázatos az áram ellátás, volt itt már elmaradt élő tv bejelentkezés, illetve a Hotel saját rendezvényhangosítása is mindig brummos. A hely műszaki igazgatója szerint ennek 2 oka van! Az egyik az áramhálózat terhelhetőségének alul tervezése, a másik pedig, hogy az összes hatalmas közös helység dimmelhető világítás kapott, így az álmennyezet tele van dimmer erősítőkkel, amik szennyezik a hálózatot. No ezt most sikerült kiküszöbölni a Furmannal! Hihetetlen volt újra érezni a zongora dinamikát, és hogy mekkora tartalék van arra az esetre, ha mondjuk az énekkel előrébb kíván lépni az ember egy adott dalrésznél!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 35649Hozzászólás ---Qgli---
2015.09.12. 14:42

Tudsz pontos nevet adni róla?

tacso
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 35650Hozzászólás tacso
2015.09.12. 15:04

Új hozzászólás