|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Adames
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Na, ez a varázs kábel engem is érdekelne
Hogyé van?
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Ami külön előnye, hogy ugrálni lehet rajta, iszonyú strapabíró a külső anyaga! Azóta használom és nem bántam meg! Akinek meg a hangszerbe megy a vezeték, tehát viszonylag elég rövid darab, még az ára sem húzós, de ha Malko benéz majd elmondja... 
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Varázskábelt akarok!!!! 
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Sambácsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
Én is, én is, én is!!!!tacso írta:Varázskábelt akarok!!!!
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Turbósound Ezeket érdemes lenne meghallgatni aki most nézeget!
2 Hangfoglaláson is meghallgattam igaz akkor még a Trevistől is drágább motyói voltak! A koncert teremben viszont Meyer meg RCF és QSC motyókat alázott..pedig azokból is profi cuccok voltak kint!
2 Hangfoglaláson is meghallgattam igaz akkor még a Trevistől is drágább motyói voltak! A koncert teremben viszont Meyer meg RCF és QSC motyókat alázott..pedig azokból is profi cuccok voltak kint!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Ez most jó ár! Ha tényleg jól szól akkor megéri! A kinézet is bejött!
-
gabati
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 32
- Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
- Adott köszönetek: : 1152 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
- Kapcsolat:
Szép jó napot.
Valaki használ Mackie SRM 450 V3 tipusu aktiv hagfalakat? Esetleg tudna véleményt alkotni róluk?
Előre is köszönöm. Üdv, Attila.
Valaki használ Mackie SRM 450 V3 tipusu aktiv hagfalakat? Esetleg tudna véleményt alkotni róluk?
Előre is köszönöm. Üdv, Attila.
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Üdv Srácok!
Nálatok is passzentos a motyó a verdában?
https://www.dropbox.com/s/2ox9p523ygxfl2u/Cucc.JPG?dl=0
Nálatok is passzentos a motyó a verdában?
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Nálam is így néz ki a kombi H-Astrám. Mindennek megvan a helye. Ha valamiben véletlenül eltérek, már nem is jön ki a lépés a végén. A szinti például az anyósülés elé van ferdén beállítva, mert csak ott fér el. A két sub a hátsóülést teljesen elfoglalja. Ha egy centivel nagyobbak lennének, már nem tudnám becsukni a hátsó ajtókat. A két top és a többi cucc meg a csomagtartóban utazik.
Képet nem tudok felrakni, mert ma nem zenélek. Helyette ma fugáztam a kerítésemet. Talán idén befejezem. ...már hat éve ezt mondom.
Képet nem tudok felrakni, mert ma nem zenélek. Helyette ma fugáztam a kerítésemet. Talán idén befejezem. ...már hat éve ezt mondom.
Üdv.: Apelláta
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Sziasztok!
Amint tudjátok nem vagyok elengedve anyagilag annyira, hogy olyan hangtechnikám legyen amit valójában szeretnék! Ezért többet ésszel, mint pénzel gondolkodván a következő cuccot állítottam össze, ami még nincs kész, de jó úton van afelé, ami a fülemnek kedvező.
Na jó, nem 100%-ban de valamilyen mértékben igen. (Amit a fülem szeret, az a Bose, a Roland CM-220, és hallottam egy ismerősömnél EV-t 2.1-ben na az igen az fain!
)
De ezeknek óriási áruk van kivételt képez ez alól a Roland,ami megfizethető, de mindig közbe jön valami!!!
A lényegre térve, VIDEOTON! Amikor összekuszálódik körülöttem valami, akkor mindig visszatérek a kezdetekhez. Most történt ez is. Gyermekoromban apunak ilyen volt otthon nagy Hifi rajongó az "öreg"
Vissza emlékeztem, hogy milyen szépen is szólt ez, ki kellene próbálni!
Eddig Uher erősítőt használtam a Sony 2.1-hez de annyira művolt, hogy idegesített de ezt vegyétek szó szerint! Ez vélhetően köszönhető volt annak, hogy IC-s STK IC Végfokozat(ok) vannak benne, ami rettentően erős (étteremhez viszonyítva) gyakorlatilag 4*100 Watt ami ki is jön Sinusba. De minek, ha az nem tetszik?
Ki jön egy hang az erősítőből hangosan aminek a hangja idegesít!
Űber állesz speciel gáz!
Na a Videoton más! Annak idején lehurrogták, még a Hi-Fi magazin sem írt róluk valami jót, ami abban a korszakban elégérdekes volt ezen megnyilvánulásuk, de alapjaiban véve, egy nagyon jó hangú kis erősítő Videoton 6383s 2*35 Watt (lófütty) de bent a teremben, még sok is. Ja, 10.000 Ft-ért vettem!!! Na ugye!
Most, hogy jön a Nyár, kint kell lenni a teraszon ami nem kicsi. Éppen ezen oknál fogva vettem még egyet , Videoton 7386s ugyan úgy 2*35 Watt.
A következőképp állt össze a cucc:
- Videoton 6383s
- Videoton 7386s
- Videoton DC 2550
- Sony SSe215v
- Sony aktív Sub
A Sony seq-310 Eq-t ki iktattam, mert nincs rá szükség, csak ront a hangképen. Amit le fogok cserélni az a DC-2550
DC-3011 lesz belőle. A Sony-k maradnak.
Félreértés ne essék, én nem azt mondom, hogy ez a jó! Ezzel gyakorlatilag, egy 30 fős társaságot nem tudnék ki szolgálni megfelelő hangerővel, de ez nem is arról szól! Étteremben "háttérmutyihoz" elmegy.
Bocs, ha valakit untattam!
Amint tudjátok nem vagyok elengedve anyagilag annyira, hogy olyan hangtechnikám legyen amit valójában szeretnék! Ezért többet ésszel, mint pénzel gondolkodván a következő cuccot állítottam össze, ami még nincs kész, de jó úton van afelé, ami a fülemnek kedvező.
Na jó, nem 100%-ban de valamilyen mértékben igen. (Amit a fülem szeret, az a Bose, a Roland CM-220, és hallottam egy ismerősömnél EV-t 2.1-ben na az igen az fain!
De ezeknek óriási áruk van kivételt képez ez alól a Roland,ami megfizethető, de mindig közbe jön valami!!!
A lényegre térve, VIDEOTON! Amikor összekuszálódik körülöttem valami, akkor mindig visszatérek a kezdetekhez. Most történt ez is. Gyermekoromban apunak ilyen volt otthon nagy Hifi rajongó az "öreg"
Eddig Uher erősítőt használtam a Sony 2.1-hez de annyira művolt, hogy idegesített de ezt vegyétek szó szerint! Ez vélhetően köszönhető volt annak, hogy IC-s STK IC Végfokozat(ok) vannak benne, ami rettentően erős (étteremhez viszonyítva) gyakorlatilag 4*100 Watt ami ki is jön Sinusba. De minek, ha az nem tetszik?
Ki jön egy hang az erősítőből hangosan aminek a hangja idegesít!
Na a Videoton más! Annak idején lehurrogták, még a Hi-Fi magazin sem írt róluk valami jót, ami abban a korszakban elégérdekes volt ezen megnyilvánulásuk, de alapjaiban véve, egy nagyon jó hangú kis erősítő Videoton 6383s 2*35 Watt (lófütty) de bent a teremben, még sok is. Ja, 10.000 Ft-ért vettem!!! Na ugye!
Most, hogy jön a Nyár, kint kell lenni a teraszon ami nem kicsi. Éppen ezen oknál fogva vettem még egyet , Videoton 7386s ugyan úgy 2*35 Watt.
A következőképp állt össze a cucc:
- Videoton 6383s
- Videoton 7386s
- Videoton DC 2550
- Sony SSe215v
- Sony aktív Sub
A Sony seq-310 Eq-t ki iktattam, mert nincs rá szükség, csak ront a hangképen. Amit le fogok cserélni az a DC-2550
DC-3011 lesz belőle. A Sony-k maradnak.
Félreértés ne essék, én nem azt mondom, hogy ez a jó! Ezzel gyakorlatilag, egy 30 fős társaságot nem tudnék ki szolgálni megfelelő hangerővel, de ez nem is arról szól! Étteremben "háttérmutyihoz" elmegy.
Bocs, ha valakit untattam!
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége