|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- B.Bazsi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 180
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Igen Api, tudom hogy a Behringernél 2X400 watt 4 ohmra vonatkozik, használtam őket 4 ohmon is, de még így is elég gyengusz volt a Castone-hoz képest, amelynél szintén 4 ohmra vonatkozik a 2X400 watt, úgy tudom. Úgy használnám az LC-t hogy egyik oldalára lenne fűzve a két top, másik oldalára a két szub, a Castone-nal is így használom.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 577
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
A Castone-t ne cseréld le semmire! Nem érdemes. Annyi hibája van, hogy nehéz. Egyébként amire te használod - lagzik, bálokhoz - tökéletesen megfelel. Volt egy ismerősöm, aki Bose 802-eseket hajtott vele. Brutálisan szólt.
- sanyika077
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Yamaha Psr S900
- Adott köszönetek: : 6 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 17 alkalommal
Érdeklődnék ezután a hangfal után, miért csak 13-ezer, ez csak mély? nem hiszem hogy 500w, valakinek valami tapasztalat?
http://www.electronic-star.hu/PA-Skytec ... _i9838.htm
http://www.electronic-star.hu/PA-Skytec ... _i9838.htm
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Ez nem csak mély, hanem egy komplett hangfal. Hogy miért 13e forint? Azért, mert ez egy vicc kategória. Egy semmire sem használható hangfal, amiért 13e forintot dobsz ki feleslegesen...sanyika077 írta:Érdeklődnék ezután a hangfal után, miért csak 13-ezer, ez csak mély?
- Asterix
- Globális Moderátor
Így pont a lényegét veszted el a cuccnak, hogy sztereóban tudj dolgozni a 4 hangfallal, krosszolva. A nagy teljesítménnyel vigyázni kell, mert én az első szabadtéri hangosításom alkalmával simán hazavágtam a 2 szubot, igaz a nagy végfokkal, és akkor még nem volt felprogramozva,mert csak 1 nappal a buli előtt jött meg a hangfal...B.Bazsi írta:Úgy használnám az LC-t hogy egyik oldalára lenne fűzve a két top, másik oldalára a két szub, a Castone-nal is így használom.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Kedves Sanyika77!
Tedd félre ezt a pénzt és mindig hatalmas óvatossággal fogadj minden ilyen gyanús ár-teljesítmény arányú berendezést!
Sok csalódástól fogsz így megmenekülni!
Ha kevés pénzből kellene most gyorsan hangosítást vásárolnod, akkor is nagyon körültekintően járj el, keresd a nevesebb gyártók esetleg használt berendezéseit, és nagyon javaslom, (ha még nem tetted) hogy olvasgasd pl. ezen fórumrész bejegyzéseit mert rengeteg hasznos és tanulságos tesztet és infót találhatsz, ami esetleg segíthet a döntésedben!
Üdv!
Tacso
Tedd félre ezt a pénzt és mindig hatalmas óvatossággal fogadj minden ilyen gyanús ár-teljesítmény arányú berendezést!
Sok csalódástól fogsz így megmenekülni!
Ha kevés pénzből kellene most gyorsan hangosítást vásárolnod, akkor is nagyon körültekintően járj el, keresd a nevesebb gyártók esetleg használt berendezéseit, és nagyon javaslom, (ha még nem tetted) hogy olvasgasd pl. ezen fórumrész bejegyzéseit mert rengeteg hasznos és tanulságos tesztet és infót találhatsz, ami esetleg segíthet a döntésedben!
Üdv!
Tacso
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- sanyika077
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Yamaha Psr S900
- Adott köszönetek: : 6 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 17 alkalommal
értem én hogy nem nagy durránnás lehet, de mitől ilyen gyenge minőség? hamar tönkre megy? vagy alig szól? Én ezt a szobámba gondoltam a egy másik hangfal mellé a hangszerhez.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Sanyika!
Ennek az ára nevetséges, de csak azért, mert a műszaki tartalma is. Bár szerintem a 13 ezer forintnyi összeget fedi a műszaki tartalom, de ez tényleg egy vicc kategóriás cucc. Ez egy kertbe, borospincébe rákötött rádióhoz háttérzenének elmenne, de nem egy S-900 megszólaltatásához. Ahhoz felejtsd el, és fogadd meg Tacso tanácsát.
Egyébként a hátuljára írt adatok alapján ez 250 W-os hangfal. Ne az 500 W-ot vedd mérvadónak. De a teljesítmény érték csak a laikusok számára lényeges, mert a lényeg a dB (hangnyomás értéken) van. Amit ezen az oldalon elírtak. Ugyan is a megadott 115 dB itt most nem érzékenységet (igaz azt is dB-ben adják meg), hanem hangnyomást jelent. Valószínűleg ennyire is értenek hozzá.
A piezo magasától se várj sokat. Hamar kinyírná a hangszered. A legsz@r@bb magas sugárzók.
Egyébként is a Skytec, más néven SAL termékeket érdemes elkerülni. Én még csak rossz termékeit tapasztaltam meg.
Ennek az ára nevetséges, de csak azért, mert a műszaki tartalma is. Bár szerintem a 13 ezer forintnyi összeget fedi a műszaki tartalom, de ez tényleg egy vicc kategóriás cucc. Ez egy kertbe, borospincébe rákötött rádióhoz háttérzenének elmenne, de nem egy S-900 megszólaltatásához. Ahhoz felejtsd el, és fogadd meg Tacso tanácsát.
Egyébként a hátuljára írt adatok alapján ez 250 W-os hangfal. Ne az 500 W-ot vedd mérvadónak. De a teljesítmény érték csak a laikusok számára lényeges, mert a lényeg a dB (hangnyomás értéken) van. Amit ezen az oldalon elírtak. Ugyan is a megadott 115 dB itt most nem érzékenységet (igaz azt is dB-ben adják meg), hanem hangnyomást jelent. Valószínűleg ennyire is értenek hozzá.
A piezo magasától se várj sokat. Hamar kinyírná a hangszered. A legsz@r@bb magas sugárzók.
Egyébként is a Skytec, más néven SAL termékeket érdemes elkerülni. Én még csak rossz termékeit tapasztaltam meg.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Viszont az LC4004 esetében mivel 2x2 sztereó végfokot tartalmaz, már nem szólna monóban. Én is így használom. A bal oldali sztereó végfokra megy a keverő bal kimenete, ahol a belső szűrőkkel szét crossolom a bal oldali jelet a bal végfok két csatornája között. Egyikre megy a mély, a másikra a magas frekik. A jobb oldali sztereó végfokra pedig a keverő jobb kimenete, ugyan úgy szétcrossolva a jelet a jobb végfok két csatornája között.Asterix írta:Így pont a lényegét veszted el a cuccnak, hogy sztereóban tudj dolgozni a 4 hangfallal, krosszolva....B.Bazsi írta:Úgy használnám az LC-t hogy egyik oldalára lenne fűzve a két top, másik oldalára a két szub, a Castone-nal is így használom.
Üdv.: Apelláta
- Asterix
- Globális Moderátor
Bazsi által leírtak szerint: egyik oldalon a toppok, másikon a szubok, monóban szólna a cucc...