Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

B.Bazsi
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 177
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 30584Hozzászólás B.Bazsi
2015.01.13. 20:58

Azért gondolkodok kis és nagy rendszerben mert ha megoldható egy buli 2 fallal, akkor nem hurcolnánk 4-et ha nem lenne muszáj....

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 30585Hozzászólás B.Bazsi
2015.01.13. 20:59

Asterix írta:...ki volt hozva minden kimenete a végeknek, bemenetek, 1 hálókábel...
Én is így akarnám... ja, a kontrollokról nem ejtettem szót. A két passzívat lecserélnénk két aktívra.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 30586Hozzászólás Asterix
2015.01.13. 21:47

B.Bazsi írta:ha megoldható egy buli 2 fallal, akkor nem hurcolnánk 4-et....
Ez rendben van, de ehhez nem kell külön erősítő. Elég programot váltani a rendszerprocin. 6 utat tudott a rendszerproci, 2 sub, 2 top, 2 kontroll. Volt benne program a 2 topnak, 2.1 és 2.2 rendszernek is. És attól függően, hogy mennyi hangfal volt nálam, attól függően állítottam be.
Elég egy jó cucc és utána annyi hangfalat dugsz rá, amennyi az adott bulihoz kell. Az én rendszeremet Szlovákiába vették meg egy rockszínház számára. :777

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 30587Hozzászólás B.Bazsi
2015.01.13. 22:00

Mondjuk ez is igaz. Milyen rendszerprocid volt?

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 30588Hozzászólás Asterix
2015.01.13. 22:09

DX 5.6 rendszerproci

Ez a használati utasítása. Ezen kívül nem volt rajta márkajelzés. A cucc maga ugyanaz, mint Zsoltié, csak ebben több út volt... :777

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 30590Hozzászólás Zeneboy
2015.01.13. 22:51

Ha meg "olcsón "akarod megúszni akkor lc4004- es kell neked! 4 út és 1 U méret...súlyban is 1 digi véget, cipelsz a maga 10 kilójával! A 400. - as damplingja meg slew rate is 30- körül van ezek nem rossz adatok alapvetően, így dinamIkusabbnak részletgazdagabbnak fogod érezni a cuccot az analóg caston után...

Elárulom, hogy nyugodtan meglehet venni ilyen noname márkanélküli procit tőlük! Én átvettem egy helybeli kolléga Lem dx24- es prociját. Annyival volt masabb hogy, az eq- léptetése hz- ben részletesebb volt... Igaz akár,5 hz is sokat számíthat egy beállításnál, ha speciel mélyben nekem a trevisnek a 64 volt a jó beleemelni, nem a 60- vagy a 70- en.. De a q ertékkel lehetett játszani... Viszont hangban egy dekával sem volt jobb! Viszont az használtan 60- ért vettem, ennyiért el is adtam,újba 124- eft lett volna ....kínait újként 48- ba vettem és 60- ba vitték nyiregyházára!

Nekem is össze volt kábelezve egy rackb, tetején a keverő, pipa csatlakozókkal még a szinti kábelja is ott volt.. Csak tápot adtam hangszerba be a jack csatikat, hangfalnak kábel oszt muzsika...

Ezt most vissza :cry2: de ha meglesz az új keverő akkor tuti lesz egy pofás rackje amibe alul ott lesz kábel stb táp, és újramegszünik a kábelezés!

:777

Balázs!

Amint írt a Gergő nekem, jelzem mennyi az, annyi! ;)

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 30591Hozzászólás Apelláta
2015.01.14. 00:38

Bazsi!

Mint LC4004 tulaj, a korrektség végett el kell mondanom, amit már korábban is leírtam róla itt is és a másik fórumon is, hogy az alapzaja, súgása magasabb a megszokottnál. De ez állítólag csak az LC, mint legolcsóbb szériájukra igaz. Ez nekem az elején kicsit zavart, de már nem tűnik fel. És kárpótol, hogy 1U magasságba és 8 kg-ba belepakoltak 4 X 500W/8Ohm, illetve 4 X 1000W/4Ohm végfokot. Ráadásul van benne egy fajta felül áteresztő, és két fajta alul áteresztő szűrő, melyeket egyszerre használva crossoverként is használhatod. Ezeket kis dip kapcsolókkal aktiválhatod. És az intelligens védelmét se hagyjam ki.

Nekem ez a végfok a korábbi két analóg végfokom és a külső aktív crossom 35 kilóját leredukálta 8 kilóra. És a méret is 5U magasságról 1U-ra csökkent. Ezen felül megszabadított egy halom madzagtól a két végfok és a cross között.

A Zsolti és Asterix által említett Gergő egy nagyon korrekt srác. Ő az egyik vezető, ő a bizniszelős kontakt. De voltam Fehérváron a szervizben is személyesen, és találkoztam egy-két emberrel ott. Szimpatikus csapat. A vásárlástól számított két évre rá az erősítő olyat csinált, hogy a főkapcsoló az erősítő egyik oldaláról nem mindig vette le a tápot, magyarán nem kapcsolta le. Ettől még jól működött. Két év után is szó nélkül kicserélték 15 perc alatt a kapcsolót ingyen.

Viszont nekem úgy rémlik, hogy a Gergő akkor azt mondta, hogy az LC szériát, vagy csak azon belül a 4004-est be fogják szüntetni. Aztán lehet, hogy mégsem.

És mielőtt megveszed, náluk ki is tudod próbálni, ha egyeztetsz egy időpontot velük. Nekem megengedték azt is, hogy a saját cuccommal is.

A kisebb és a nagyobb erősítőt én is feleslegesnek tartom. Azért van a hangerő poti. Egyszerre úgy sem használnád őket.

Üdv.: Apelláta

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 30592Hozzászólás B.Bazsi
2015.01.14. 06:43

Köszönöm mindenki segítségét a témával kapcsolatban! :777 Zsoltitól kérdezném hogy a LEM-et érdemes akkor megvenni, jó kis cucc? Találtam a neten eladót, gondolkozhatok benne? Az egy végfokkal kapcsolatban igazatok van. Gondolkodtam korábban a 3 útban is, mert nagyobb bulikat 3 úttal és a két meglévő végfokkal oldjuk meg, ugye van egy 2X3 utas aktív crossoverünk, azzal szedjük szét a jelet. De ha hangminőség tekintetében nem rosszabb a két út megfelelően crossolva, akkor fölösleges a három. Kérdésem még, mennyire adja le ezt az "erősítőre írt teljesítményt" valóban a végfok? Mert ugyebár nagy divat ráírni egy végfokra hogy pl. 2X400 W, a valódi teljesítmény meg köszönő viszonyban sincs ezzel. Én a Behringer PMH3000-el jártam így, akkora csalódás volt a tényleges teljesítménye hogy néha arra gondoltam kidobom a cuccot. A 400-as castone-om ott enné meg ahol a legvastagabb, pedig ez se egy óriási durranás, de a Behri után még ennyi idő után is annak tűnik, az 2 ládával, meg 4-el is csak prüszkölt, ez azért hajtogatja a falakat. Második végfokot azért is gondoltam hogy ha ne adja Isten valami miatt megadná magát a "fő" végfok, nem árt szerintem ha van egy tartalék amivel be lehet fejezni a bulit. Na most kérdés hogy érdemes-e csak azért megvenni hogy "mi van ha, lehet hogy, és ha elromlik, meg akkor hogyan tovább ha..." Mert ugyebár Murphy szerint ami elromolhat...

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 30594Hozzászólás Apelláta
2015.01.14. 09:10

Bazsi!

Nem tudom, hogy hány Ohmon használod az erőlködőidet, de a volt Behringerednél a 2x400 W 4 Ohmra vonatkozik. 8 Ohmon már csak kb. 2x250 W lehetett. A Castone CPA-800 2x300 W / 8 Ohm. A kinézett Ágota-1300 2x350 W / 8 Ohm. Az LC-2002 pedig 2x500 W / 8 Ohm.
Hogy ténylegesen mennyit ad le, az jó kérdés, de azért már a Castone 300 W-jához képest az 500 W már jelentős különbség. Halkabban nem szólhat. Persze csalóka ez a teljesítmény, mert kétszer akkora erősítő is csak +3 dB-t emel a hangnyomásban. Nekem a Behringer EP-2500-as végfokom 2x450 W / 8 Ohm-jához képest valamivel hangosabban szól az LC.

Mondanám, hogy hasonlítsuk össze a Castone-od az én PKNC-mel, de nem lakunk közel egymáshoz. Én is használtam Castone CPA végfokokat, de az már régen volt, az LC-m meg most van. Ezért nincs viszonyítási alapom. De ha netán lebeszélsz a fehérváriakkal egy LC-t, és ott nem engedik kipróbálni a cuccoddal, előtte nálam is kipróbálhatod.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 30595Hozzászólás Apelláta
2015.01.14. 09:28

A tartalék végfokról meg annyit, hogy nekem még sosem szállt el egy végfokom sem, pedig volt egy pár. Orister, Vermona/Regent (jó pár példány), Castone CPA, Siva, Füleki, Behringer, PKNC. Ettől függetlenül megvan az LC4004 előtti két végfokom (egy Füleki és egy Behringer) nekem is. Igazából azért nem adom el őket, mert amennyit adnának érte használtan, annyit nekem is megér, hogy tartalékot képezzenek. Ezért van meg az aktív crossom is. Mert ha netán betojna az LC4004-em, a két végfok és a cross tudja helyettesíteni. Ha csak nincs egy másik LC4004-e az embernek otthon. Ezen felül van egy tartalék kis Behringer keverőm is, meg megvan a Pa80 szintim is. Így szinte mindenből le vagyok fedve. Csak hangfalból nem. De ha netán a két sub- és topból valamelyik elszállna, azért még nincs katasztrófa.

Új hozzászólás