|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Igen, a Pálfi és az Ágota végfokok a két legjobb magyar erősítők hírében állnak. A Castone, Siva, Füleki elbújhat mögöttük. Ezen öt márka közül csak Ágotám nem volt még, de jó a híre.
Üdv.: Apelláta
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 577
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Az egyik ismerős zenekarban volt Ágota digitális végfok. Melegedett állandóan és éppen helyettesíteni voltam a zenekarban, amikor megadta magát a lagzi végén. ( A kontrollokkal fejeztük be a lagzit )
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Azért minőségben, ha magyar én őket preferálom!
PKNC !
Alapvetően külföldre dolgoznak, és magyar disztribúció gyakorlatilag nincs, de nem azt jelenti, hogy nem szolgálnak ki..
Pusztán Magyarországon nem szeretik a minőséget megfizetni! Külföldön meg nyerik a díjakat, és elég sok országban van érdekeltségük..Többek közt Angliában is fut a szekerük..De már a tengeren túl is--
Régi Xd1600 volt 2 évig, meg Xd 2500-szintén..! Jó barátomnak van több éve XE verzsön, Asterix is használt egy ideig!
AZ XD mellett a Yamaha P5000 végem csak pislogott, mind dinamikában mind hangminőségben! Pedig 230eft-os végfok volt! Az Xd-hez meg 150-ért jutottam a gyártón keresztül, és még haszonnal adtam el..
Az Lc-t hallottam láttam buliban dolgozni! Apinak nem tudom megvan e..Anno sokat beszéltünk ezzel kapcsolatosan vele is!
LC-ben is beépített fix crossz filter van Ha sub vagy topra osztanánk...
Kértem neked árajánlatot ha megvan bemásolom..
Üdv: Zeneboy
PKNC !
Alapvetően külföldre dolgoznak, és magyar disztribúció gyakorlatilag nincs, de nem azt jelenti, hogy nem szolgálnak ki..
Régi Xd1600 volt 2 évig, meg Xd 2500-szintén..! Jó barátomnak van több éve XE verzsön, Asterix is használt egy ideig!
AZ XD mellett a Yamaha P5000 végem csak pislogott, mind dinamikában mind hangminőségben! Pedig 230eft-os végfok volt! Az Xd-hez meg 150-ért jutottam a gyártón keresztül, és még haszonnal adtam el..
Az Lc-t hallottam láttam buliban dolgozni! Apinak nem tudom megvan e..Anno sokat beszéltünk ezzel kapcsolatosan vele is!
LC-ben is beépített fix crossz filter van Ha sub vagy topra osztanánk...
Kértem neked árajánlatot ha megvan bemásolom..
Üdv: Zeneboy
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Zeneboy
- Moderátor
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Igen Zsolti, megvan még a PKNC-m, azt használom a mai napig. És ezt neked köszönhetem.
Őket azért nem vettem számításba, mert más kategória, mint amit Bazsi nézett magának. És nem csak árban. Ugyanis a PKNC csak full digitális, D-osztályú végfokokat gyárt, míg a Bazsi által becsatolt Ágota végfoknak csak a tápegysége kapcsolóüzemű, a végfok AB-osztályú analóg. Ezért olcsóbb árkategória is.
Őket azért nem vettem számításba, mert más kategória, mint amit Bazsi nézett magának. És nem csak árban. Ugyanis a PKNC csak full digitális, D-osztályú végfokokat gyárt, míg a Bazsi által becsatolt Ágota végfoknak csak a tápegysége kapcsolóüzemű, a végfok AB-osztályú analóg. Ezért olcsóbb árkategória is.
Üdv.: Apelláta
- Zeneboy
- Moderátor
Én meg azért vettem számításba, mert egy Lc2002 biztos megszerezhető jó áron!
Ez az Ágota is 136900+áfa=170eft...
Ez az Ágota is 136900+áfa=170eft...
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 66
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Nem tűnik rossznal az RCF EVOX8-as - persze hallani kell egy 200fős buliban -, viszont több hirdetést is láttam, ahol eladnák szinte újonnan. Ilyenkor azért a kisördög megszólal bennem...Zeneboy írta:One band-eknek átgondolandó!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Nekem XE4000 és XE2500 végfokaim voltak aktív krosszolással és egy Behringer DEQ2496 eq-val, Yamaha MG166CX keverővel. Fantasztikus cucc. Még szabadtéren sem lehetett kihajtani. Zárt térben pedig -36 dB-el játszottam. De azért mire minden a rackba került elég nehéz lett, így eladtam, mert nem akartam már a eacket, 2 subot, 2 toppot cipelni. Most minőségben legalább ott vagyok és csak 2 könnyű toppot viszek.
De aki tud cipekedni, vagy ekkora cuccra szüksége van, annak bátran ajánlom. És nagyon jó a kiszolgálás. A főnökkel mindent meg lehet beszélni, bátran ajánlom mindenkinek....
De aki tud cipekedni, vagy ekkora cuccra szüksége van, annak bátran ajánlom. És nagyon jó a kiszolgálás. A főnökkel mindent meg lehet beszélni, bátran ajánlom mindenkinek....
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 180
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Az a helyzet hogy nagyon gondolkodóba estem az utóbbi pár napban, már ami a cuccot illeti. Adott ugyebár 6 hangfal, egész pontosan: 2 Castone sup 15, 2 Valkó féle topláda a hozzá való 2 Valkó féle subbal. A Valkó cucc brutálisat szól ha megfelelő "motorral" van meghajtva, nagyobb helyre, nagyobb rendezvényre ezt használjuk és használnánk továbbra is. A Castone maradna a kisebb feladatok ellátására. Van két végfokunk, egy Castone cpa 600b, meg egy cpa 800 b. A probléma itt kezdődik, illetve ezek súlyánál és teljesítményénél. Szeretnénk könnyíteni az egészen, és rackbe szerelni. Elmonodom mi az elképzelésem. Lenne mondjuk egy PKN lc2002, ami hajtaná a Valkót nagyobb feladatok esetén, meg lenne egy kisebb digit. vég a castone-t hajtani kisebb melókra. Ehhez gondoltam még egy dbx rendszerprocit, ami ugyebár a Valkóhoz lenne elsősorban. Tehát belemenne a rackbe a pkn, a másik vég, a rendszerproci, meg az Allen &Heath Zed 12. Ettől nem akarnék megválni, mármint a keverőtől. Vennék egy rackbe szerelhető hálózati elosztó a cuccok áramellátásának, meg egy t.amp PSD 2 névre hallgató végfok csatlakozó panelt. Keverő bemenne a prociba, a proci a végekbe, a végek meg a csatlakozó panelbe, és mindez egy rackládába. Nem kellene madzagolni annyit, nem kellene pakolni annyit, nem kellene a vezetékeket keresgélni, fixen össze lenne állítva az egész. Időt, helyet spórolnánk... meg még mutatós is lenne...
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Én a PKNC-től már kompletten rack-ba szerelve vettem a cuccot. A kimeneti - bemeneti panelt is ők tették bele. Csak a DEQ2496-ot szereltem be utólag. Ki volt hozva minden kimenete a végeknek, bemenetek, 1 hálókábel.
De én digit végeknél nem tartanék kis és nagy rendszert. Egy normális rendszer és csak a hangerőt kell tekergetni...
De én digit végeknél nem tartanék kis és nagy rendszert. Egy normális rendszer és csak a hangerőt kell tekergetni...