Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 30199Hozzászólás Zeneboy
2014.12.26. 12:46

Amennyiben megint előjövünk azzal, hogy mi a fenének ennyit költeni, meg invesztelní, meg mikorra hozza meg az árát, meg a t..öm tudja beírásokkal fáradna bárki is, javaslom, hogy érdemben gépelje be amit tud, ha nem hagyja figyelmen kívül a kérésem!

Köszöntem... :xx:

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 30201Hozzászólás malko
2014.12.26. 15:14

rodymusic írta:
Az M20D (Stagescape) bármennyire is könnyű kezelni akár egy óvodásnak is, a mikrofon előfoka igen gyenge ... (De ezt már csak Malko-tól hallottam)
Azt a qsc-re mondtam nem a stagesra.
rodymusic írta: Hogy Kapcsolóüzemű táppal rendelkezik, ami bár korszerű, de nehezen bírja az áramingadozást.
Hát nem csak a keverők rendelkeznek ha nem szerintem már a ti dynacordotok is az meg szinte minden billintyűs hangszer is.
Szóval érdmes mindenképp használni valamit.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 495 alkalommal
Kapott köszönetek: : 707 alkalommal

Hozzászólás: # 30206Hozzászólás Zongorista28
2014.12.26. 20:09

Szia goozl!

Egy aktív subot használok, az erősítőnek van Sub out kimenete,a subnak pedig In. Így kapja a jelet. És így is be zavart, de csak akkor, ha nagyon sokan vannak. Üres, vagy csak fél háznál abszolut jó. Ha telt ház van akkor nekem zavaró össze mossa a hangképet.

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 30207Hozzászólás Zeneboy
2014.12.26. 21:22

Rody!

Marcival már beszéltem erről:) Már csak azért is mert neki a QU16 van, plusz próbálta a többit is!

Csak gondoltam hátha belefutott már valaki valamelyikbe és van használható véleménye!

Azért sem mindegy mert bruttó árakon nézve:

*QSC Touchmix 8 =299eft
*QSC Touchmix16=424eft
*Line 6 Stageckope M20D = 399eft
*AcH QU 16 649eft

Sem az ára, sem a nagysága és konténeres súlya, nem hiányzik a qu16-nak!
Mivel ritka, hogy mást kell hangosítani, és legtöbb esetben-ahogy most olvasni is lehetett több kollégától- hoznak rackbe cuccot, tehát csak egy jelet kell kihangosítani!

Alapvetően kezelésben a QU mellett szól, hogy mindennek megvan a fizikai potija is! Viszont az utóbbi 1,5 hétben rengeteg videót megnéztem mindegyik keverőről! Könnyen dolgozik kijelzőről is, és csak a logikáját kell megtanulni, hogy azonnal beavatkozzál a cuccba!
Én a line-6 ra szavazok! Azt 2 éve néztem a hangfoglaláson is! Az új szofttal Malko szerint is jobb választás!

Írtad a qu16-ra az előnyöket, amik megfogtak...
-A kiváló effektek = ahogy hallottam a beállításokat videón keresztül is elfogadható a Line-6ban! De szerintem a Qsc-nél is!
-A kezelőfelülete(Bármennyire is hihetetlen nem nagyon tér el az analóg társaitól)= Ez előny írtam...
-RealTime Analizer (Segít, hogyha nem boldogulsz az EQ-val és csak sípolsz) =Ezt a Line is tudja, picit másabb fomában!
-Realtime rögzítő (Azonnal tudsz külső médiára rögzíteni !SÁVONKÉNT!) Ezt is tudja..Te határozod meg bemenetek+main, vagy csak bemenet, vagy csak kevert jelet vegye! Utána számítógépen a bemenetekről wav fájlok lesznek külön külön, frankó minőségben!
-Kiváló minőségű ASIO hangkártya / Nem találtam utalást, de szerintem ezzel sincs gond!/
-QuPad (Ipad-os kapcsolat a távoli kezeléshez ... Egy jól konfigolt Router kell még hozzá!) Mindegyikhez van Ipad alkalmazás!

Na majd meglátjuk hamarosan...

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 30209Hozzászólás Zeneboy
2014.12.27. 10:00

Én alapvetően abba gondolkodok, hogy alapvetően egyedül de jobbára mára már 99%- ban duóban zenélek...illetve idén is volt trio próbálkozás egy énekesnővel, ami várható... Ha nagyon nagy szükség van akkor ott egy villanydobos is... De onnan is csak egy sztereó jel jönne...

Nem tudom, buli közben ki mennyit állítgat vagy kapcsolgatja a keverőjét, de mi beállitjuk, aztán buli közben max hangerőt kell rátolnom és jó napot.

Ezért gondolom azt, hogy akkor lehet vortuális poti is vagy effekt stb beállítás, hisz számonként szerintem senki sem piszkálja...

A másik hogy kollégámmal együtt van 2 ipad amivel lehet állítani csak átlépnék az onsogból és előttem a kezelőfelülekt/ router nélkül...a gép adja a wifi jelet amire csatlakozól jelszóval.../

Nincs lefutva, mert lehet csak egy qsc lesz belőle, attól függ melyiket milyen áron tudom beszerezni, meg mennyit kapok a kv2 subokért... A kollégának is kell digi keverő az ő full hangcucca is hirdetés alatt, / zed 14, zed 10, qsc k sub, energy monitor../ és lehet abból lesz beszámítás... Viszont a trevis sub szekciónkat ptólni kell ha minden elmegy...

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 177
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 30380Hozzászólás B.Bazsi
2015.01.02. 17:30

Ki ismeri, és milyen tapasztalatai vannak az ALTO D 1-2-3-4 sorozatú végfokaival kapcsolatban? Megbízhatóság, hangminőség, védelem, stb...

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 30389Hozzászólás Apelláta
2015.01.02. 21:21

Végfokait nem ismerem. Hangfalakban f@stalicska, keverőiben Behringer, Phonic szint.

Üdv.: Apelláta

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 30399Hozzászólás Adames
2015.01.03. 09:14

Tegnap kipróbálásra kaptunk egy Jeffe AVL 106-os mikrofont. Nekem bejött! Sokkal szebben szól, mint az AVL 2600-as! ;)

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 495 alkalommal
Kapott köszönetek: : 707 alkalommal

Hozzászólás: # 30486Hozzászólás Zongorista28
2015.01.07. 20:05

Sziasztok!

Hú gyerekek, Isten útjai kifürkészhetetlenek... Az a helyzet áll elő, hogy Február végén lesz egy zártkörű rendezvény amelyen énekelnem kell. (Istenem mit vétettem) Egy ismerősömtől kapok egy kombót arra a napra, de mikrofont vennem kell. Meg amúgy is jó ha van.

Keresgéltem a neten itt egy link, melyiket ajánlanátok? Max 25 ropi-ig :D

http://www.hangszerdiszkont.hu/enek/din ... mikrofonok

;)

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 141
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30488Hozzászólás tacso
2015.01.07. 21:46

A sennheiser e835 mikrofont mi használjuk tartalék mikrofonként és kategóriájában meg vagyunk elégedve vele! Mondjuk ez már 25.900-

Viszont javaslom, hogy ha teheted próbálj ki néhányat azok közül amikre meg van a pénzed, mert bizony nem minden mikrofon adja vissza azt, amit az ember elvárhat hangzásban és néha az olcsóbb miki jobban szól. Az én fahangomhoz pl. nem passzoltak a Shure és az Audiotechnika drágá berendezései sem, nagynehezen leltem rá egy Audix mikrofonra, ami végül megfelelt! Pesten biztosan van olyan hangszerbolt ahol legalább fülessel ki lehet próbálni ugyanolyan beállítással néhány mikrofont! Amelyikben olyan a hangod ami egyből megtetszik, az lesz a Tiéd! Hidd el megéri próbálgatni!

Üdv!
Tacso

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Új hozzászólás