Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 26477Hozzászólás Apelláta
2014.08.08. 18:34

Sziasztok!

Ma egy Beyerdynamic M 88 TG mikrofonnak lettem boldog tulajdonosa. :yahoo:
Ráadásul a miki árába sikerült beszámíttatnom a már évek óta a szekrényemben kihasználatlanul heverő Alto L-12 keverőmet is. :yahoo:
Ez a miki egy 90-100 ezer forintos példány, eszméletlen dinamikával, tisztasággal és gerjedéktelenséggel. Nem véletlenül sok helyen sztenderdnek tekintik.
Már pár hónapja fáj érte a szívem, mert nálam volt kipróbálásra, de ennyi pénzt egy mikrofonért nem adtam volna. Viszont a keverőmet, meg egy húszast már boldogan leperkáltam érte.

Egy kis infó:
http://europe.beyerdynamic.com/shop/m-88-tg.html
http://europe.beyerdynamic.com/shop/med ... _EN_A2.pdf

Üdv.: Apelláta

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 495 alkalommal
Kapott köszönetek: : 707 alkalommal

Hozzászólás: # 26481Hozzászólás Zongorista28
2014.08.09. 08:58

" Közelebb megyek, látom, hogy a keverőerősítő alatt egy !amerikai Kenwood házimozi mély!van. "

Nem véletlenül használok az étteremben (már ahol tehetem) HIFI rendszert... 2*40 Watt Sinus elég, de az tiszta, dinamikus, és van alja nem is akármilyen. Én még távol sem vagyok kész, csak a gondolat van meg immáron 3 éve. A Roland CM 220 nem jött össze, pedig az TÖKÉLETES lett volna. Minden színezés nélkül hozta azt, amit elvárok. Nem baj, majd jövőre. Addig meg kitalálok valamit. Tudom, hogy nem HIFI fórum de amíg nem jön össze a Roland, addig kipróbálok egy jó minőségű polc hangsugárzót, ez helyettesíthetné a szatelitteket, aztán meglátjuk. A két Sony álló fallal van a problémám mégpedig az, hogy a Zongora hangszín egyes tartományokban elfojtva szól. A Subom, elmegy,de csak elmegy. :) Annyi az előnye, hogy van rajta vágási freqi :)

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 26493Hozzászólás Asterix
2014.08.10. 12:28

B.Bazsi írta:és az egyik vendég zenész kollégám hozott egy JEFE AVL-106-os mikrofont hogy próbáljuk már ki hogy "akcióban" hogy szól. Hát meglepően jól, nekem jobban tetszik a hangja mint a 2600-as hangja. Tiszta, természetes, dinamikus, határozott hangja van, szerintem beruházok egyre, 15 000 HUF-ot röhögve megér.
Annak idején mi összehasonlítottuk a Shure Beta 58-al Yamaha PSR 9000 bemenetére kötve. A Shure egy fahangú semmi volt ahhoz a mikrofonhoz képest. Több zenész kolléga volt jelen, mind azt mondta, hogy nagyon dögösen, jól szól a Jefe, de az eredeti hangot a Shure adja vissza. Én éveken keresztül inkább a Jefe-t használtam, azzal a jelszóval, hogy inkább tetszen a hangom, mint hogy eredeti legyen.
A Korg bemenetére téve a 2 mikrofont már sokat vesztett a Jefe az előnyéből, sőt... de azért még most is nagyon jól szól...

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 26652Hozzászólás Asterix
2014.08.17. 12:34

Tegnap felavattam a régi - új keverőmet. Kb 20 éves keverő és meglepően, de nem szólt rosszul. Lehet, hogy érdemes lesz vele foglalkozni azokra a rendezvényekre, ahol egymagam játszok. 6 csatorna és így a zsinoros táskába bekerült ez is. Így még 1 táskával kevesebbet kell már hordanom.
Hangosításhoz viszont kell majd valami... :777

Kép

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 26653Hozzászólás ---Qgli---
2014.08.17. 12:40

15 évvel ezelőtt ilyet használtam én is. Akkor jó volt. Most biztos nem cserélném el a Edirolra. Nekem annak idején sorra mentek tönkre rajta a csatornák.

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 26656Hozzászólás Pumika
2014.08.17. 15:29

Sziasztok!!!!
Allein Heath powermixer már megint nem szól az egyik oldala! :( Szervízből hazahoztuk, ott bezzeg működött így nem találtak hibát. :( Szombat lagzi, beállás néma!!! Megesz a méreg, :oops: jön a tartalék, de már unom. El kellene vinni szakszervízbe, de hova?

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 26657Hozzászólás Asterix
2014.08.17. 15:53

---Qgli--- írta:15 évvel ezelőtt ilyet használtam én is. Akkor jó volt. Most biztos nem cserélném el a Edirolra. Nekem annak idején sorra mentek tönkre rajta a csatornák.
Én is akkor vettem ezt, amikor neked ilyen volt. De nem tudom megmondani hány éve használtam utoljára. Most szűkös időben elő kellett venni... :777

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 26662Hozzászólás ---Qgli---
2014.08.18. 07:43

Húúú!

Akkor Neked mik lehetnek a "padláson" ....???
Lehet, hogy még a 707-esed meg a DX7-esed is ott van valahol.

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 495 alkalommal
Kapott köszönetek: : 707 alkalommal

Hozzászólás: # 26664Hozzászólás Zongorista28
2014.08.18. 12:01

Srácok engedjétek meg, hogy az örömömet megosszam veletek! Sikerült szert tennem erre: http://www.bossarea.com/other/ma15a.asp

Szinte ingyen :dance: arra,hogy halljam a "zeneibűnözésem" kiváló! .... és legalább van egy Roland termékem még ha ez nem is az, amire vágyom 8-)

Egyébként mit szóltok ehhez? Vagy hasonlóhoz. Étteremben elég lenne háttérzenére? (esetleg subbal)

http://bbstudio.hu/Alesis-Elevate-5-stu ... ar-2-ev-ga

;)

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 26668Hozzászólás Apelláta
2014.08.18. 17:02

Józsika!

Bár semmilyen lényeges infó nincs megadva, az Alesis névből kiindulva valószínűleg nem szólhat rosszul. De én csak stúdió monitornak tudnám elképzelni.

Egy lágy felfüggesztésű, kis 12 cm-es mélynyomó párosításra nem nagyon mernék egy szintit rábízni, főleg dobgéppel és basszussal. Még éttermi háttérzenére sem. Zenéltem már én is lágy membrános hangfalon, de az nagyobb átmérőjű hangszóró volt, nagyobb teljesítménnyel.

Ráadásul a dóm magasak is nagyon érzékenyek, könnyen ellőhetők. Bár a legszebben szóló magas sugárzók. Pont ebből kifolyólag, a dobozokat szubbal sem javasolt kiegészíteni, mert a dómjai a saját mélyeihez vannak méretezve, nem egy szubhoz.

Tudom, az utóbbi időben is hifi cuccon zenélsz, de azért ha jól rémlik, az ennél komolyabb.

;)

Üdv.: Apelláta

Új hozzászólás