Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 24854Hozzászólás Apelláta
2014.05.30. 08:43

A korrektség végett írom, hogy Buba és Malkó már érdeklődött az állványért, így nekik ígértem először a srác elérhetőségét, amint hozzá jutok a telefonszámához, mert a hülye agyammal tegnap úgy meg voltam zavarodva, hogy még azt is elfelejtettem tőle elkérni. :dash2:

Üdv.: Apelláta

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 495 alkalommal
Kapott köszönetek: : 707 alkalommal

Hozzászólás: # 24855Hozzászólás Zongorista28
2014.05.30. 10:21

" Legalább négy komplett Bose felszerelésre emlékszem. "

Apikám!

Elkaptad a gyenge pontomat!!!! Még egy komplett Bose is felér egy org...sal nem még nééééééggy! :PPP :PPP :PPP :777

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 24864Hozzászólás ---Qgli---
2014.05.30. 19:56

Apelláta írta:Tudok egy használt, jó állapotút, magasítóval eladót. Érdekel?
Köszönöm, hogy gondoltál rám, de van állványom és teljesen jól szuperál. Én csak azt írtam hogy: hogyha csrélnék. De nem akarok cserélni...hm...cserélni akarok... fizetni nem....de ez sztem nem meglepő. Ami megvan az a legolcsóbb.

Én csak azt nem értem ebben a stúdióban, hogy minek ennyi szinti meg dob meg minden, amikor VSTi-kel meg lehet oldani minden hangot. De biztos jól nézhet ki maga a berendezés. Egy videót vagy képeket azért dobjál fel, ha tudsz.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 24867Hozzászólás Asterix
2014.05.30. 20:14

Apelláta írta:A srác (szégyenlem, mert a vezeték nevére nem emlékszem, csak, hogy Joci a neve).
Márta Jocira gondolsz.
Jó multkorában itt volt nálam. Én szereltem be a Pa3x-be a bővítményeket... Tuti jó srác... :777 :777

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 24869Hozzászólás Rolandbk5
2014.05.30. 22:00

Sziasztok,

Ma délután megkaptam hétvégére a HK Lucas Smart cuccot, és elvittem próbára, ahol a Mackie is ott volt. :yahoo:
Mikor megláttam a méreteket, egy kissé meglepődtem, de messzemenő következtetést nem vontam le, mert az L1-s Bose óta sok mindent elhiszek.
Kb akkor a gyári gurulós puha tokkal, mint egy nagyobb utazó táska, ennek is van kihúzható húzókája. Igen korrekt csomagolás, olyan Németes. :D
Már be voltam sózva, hogy meghallhassam végre mit is mutat.
Mikor az állványait kiszedtem a puhatokjából, és ráraktam a két top hangfalat, és a 15 fokos dőlés szög remek találmány, viszont a hangfalat csak és kizárólag úgy lehet használni, nem lehet egyenesen. Ez lehet jó is és valakit ez zavarhat is.
Majd rákötöttem a Mackie VLZ1604 keverőmet a sub ládára, amiben az erősítő is található, meg bármilyen csatlakozási lehetőség, a Németek erre is gondoltak. ;)
Majd adtam áramot a cuccnak, ill. a Mackie hangfalat is beállítottam az összehasonlítás végett.
Aztán megszólalt .... :o :shock:
Hát nem hittem el. Még most is a hatása alatt vagyok. :o
Majd a Mackie is elindítottam vele együtt, és hát úgy sem hiszitek el, de sehol sincs hangban. Lehetséges,h hogy a watt az több, viszont a hangkép.
Olyan volt a Mackie, mintha egy gagyi hangfal lenne a Hk-hoz képest. A teteje tiszta, érthető, az alja pedig nagyon gonosz, a Mackie-hez beállított basszus soknak bizonyult, így rendesen vissza kellett venni. Minden 0 db ment a Hk-nál. Közepek a helyükön voltak, nem volt tolakodó. A sub is kellemes, viszont izmos. Nem wattos, hanem db-s. Az meg hogy szobai cucc, most már nem osztom.
Még nem élem bele magam, majd a hétvégi buli után a döntést megfogom tudni hozni. Egy biztos, hogy szerintem bőven elég egy ekkora cucc az éttermi esküvőzésre.

Sokat gondolkoztam ezen, hogy mi is számít, vagyis milyen lehet a jó hangosítás beállítása. Itt ha valakinek valami ötlete, vagy tapasztalata, akkor szívesen meghallgatom azt is. :777
Szóval. Az első kérdés ami felmerült bennem, hogy miért vásárolunk több 1000 wattos cuccokat, mikor alig használunk 200 wattot? Esetleg valaki tudja pontosan mennyit használtuk egy étteremben egy esküvőn? A másik kérdés pedig, hogy mekkora helyet kell behangosítani egy ilyen étteremben? Szerintem ahol fontos, hogy tökéletesen szóljon a hang, az nem más mint a tánc tér. A hangfalak hangja általában egy bizonyos pontos összeérnek, és ott a legjobb a minőség, de sem előtte, sem mögötte nem az igazi. Szerintem ostobaság egy teljes termes behangosítani, mikor akik az asztalnál ülnek nem biztos,hogy a zenére kíváncsiak, és pont beszélgetnek, viszont hallani a zenét, és ha érdekli, akkor feláll és elmegy táncolni a tánctérre, ahol már jó a zene. Ide tényleg kell 1000 watt?
Lehet könnyen beszélek, mert van egy komplett Yamaha rendszerem is, ami nem aktív, és egy EMX5014c keverőerősítő hajtja. Ha nagyobb buli van, akkor ezt is belehet vetni. Amikor meg szabadtéri rendezvény van, akkor általában van hangosítás, oda megint nem kell a nagy cucc. Én visszagondoltam, hogy tavaly milyen rendezvényeket játszottunk, és milyen helyeken, egy olyan nagy volt, amire azt lehet mondani, hogy igen nagy, de azt is a Mackie simán beszólta. Szóval ezt érdemes átgondolni, mert a drága több ezer wattos cuccokat megvásárolni olyan, mint Tyros 5-t venni.

Ezt most amit leírtam nem a Hk miatt írtam, vagy hogy ezzel győzzem meg magam, hanem ezt a Mackie-nél is így gondolom, és ha esetleg a Hk nem remekelne holnap, akkor is ezt fogom gondolni.

Hétfőn írom a többit róla.

Üdv.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 24871Hozzászólás Asterix
2014.05.30. 22:45

Rolandbk5 írta:Esetleg valaki tudja pontosan mennyit használtuk egy étteremben egy esküvőn? A másik kérdés pedig, hogy mekkora helyet kell behangosítani egy ilyen étteremben? Szerintem ahol fontos, hogy tökéletesen szóljon a hang, az nem más mint a tánc tér. A hangfalak hangja általában egy bizonyos pontos összeérnek, és ott a legjobb a minőség, de sem előtte, sem mögötte nem az igazi. Szerintem ostobaság egy teljes termes behangosítani.
Amikor nekem Phonic keverőerősítőm volt, azon volt egy kapcsoló 100W - 300W - 500W. A lakodalmakban a 100W-os állásban használtam mindig. 500W-on egyedül a körcsarnokban használtam. Elég érzékeny hangfal esetén tökéletesen elég. Füllel hallhatóan egyébként nem nagy a különbség.
Jó hangosítás és hangfalelrendezés esetén szerintem el lehet érni, hogy a terem túlnyomó részén hasonlóan jó hangkép és közel azonos hangerő legyen.

GabEsz
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 58
Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
Adott köszönetek: : 163 alkalommal
Kapott köszönetek: : 97 alkalommal

Hozzászólás: # 24873Hozzászólás GabEsz
2014.05.30. 23:26

Szia!
Rolandbk5 írta: Mikor az állványait kiszedtem a puhatokjából, és ráraktam a két top hangfalat, és a 15 fokos dőlés szög remek találmány, viszont a hangfalat csak és kizárólag úgy lehet használni, nem lehet egyenesen. Ez lehet jó is és valakit ez zavarhat is.
LD-nél meg van oldva hogy háromféle állásba lehet dönteni a topokat, csak picit meg kell emelni és mozgatható. Valahogy úgy van kialakítva a hüvely. Picit fölfelé, előre és picit lefelé. Ezek közül lehet választani
Rolandbk5 írta: Hát nem hittem el. Még most is a hatása alatt vagyok.
Szokták mondani, hogy nem a méret a lényeg.... :PPP
Én is így ledöbbentem az LD-n.
Tudnak ezek a németek!
Én még régebben Tajtiéknál Pesten az üzletben hallottam a HK smartot. Gyönyörűen szólt, hangerő se volt kicsi, bár én azt gondoltam kis helyen vagyunk....így könnyű hangosnak lenni. :D
Úgy látszik nagy helyen is megállja akkor a helyét. :777

[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]

KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 24874Hozzászólás Rolandbk5
2014.05.31. 00:03

Ilyet mint most nem éreztem csak a Bose-nál. Ott sem volt 20" hangszóró az oszlopban, és mégis. :777
Ja és teljesen fa láda az egész ... ;)

GabEsz
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 58
Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
Adott köszönetek: : 163 alkalommal
Kapott köszönetek: : 97 alkalommal

Hozzászólás: # 24876Hozzászólás GabEsz
2014.05.31. 00:15

Szerintem nagyon sokat számít, hogy fa!!!

Nem rég hallottam egy boset lagziba...hát én nem voltam tőle elragadtatva. Gyanítom hogy rosszul lehetett beállítva a keverő, mert ugye azért az se mindegy.
Konkrétan úgy szólt mint egy Sokol rádió.
És ez nem csak az én véleményem volt.

[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]

KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 24878Hozzászólás Rolandbk5
2014.05.31. 00:33

Biztos sokat számít a beállítás, sőt csak az számít.

Új hozzászólás