|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Mcmiki
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 49
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Köszi szépen Buba, tényleg jól látható az alsó billentyü is, de ahogy látom ez nem csak szimpla X, hanem ugy van készitve,hogy távolabb csatlakozzon a felsö rész,igy sokkal jobb a rálátás az alsó billentyüre!
A sujjal nincs baj (jelenleg), mert csak két 7-8 kg-os billentyüröl van szó,pontosabban egy Bk-5 és egy Gw-8E.
A sujjal nincs baj (jelenleg), mert csak két 7-8 kg-os billentyüröl van szó,pontosabban egy Bk-5 és egy Gw-8E.
Üdv. Miki!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Az X állvánnyal az az egyik baj, hogy nem lehet odaülni a hangszerhez, mert az X-től nem fér el a lábam, egy dupla sosros X-től meg pláne nem.
A másik bajom az volt vele, hogy 4 ponton támaszkodott a földön és hogyha a talaj nem volt elég egyenes, akkor rögtön billegett az állvány, ebből a szempontból én nem is foglalkozok csak kizárólag háromponton támaszkodó állványal.
Amire cserélnék, az talán a Roland V-Stand, de azt meg olyan áron adják, hogy vicc.
A másik bajom az volt vele, hogy 4 ponton támaszkodott a földön és hogyha a talaj nem volt elég egyenes, akkor rögtön billegett az állvány, ebből a szempontból én nem is foglalkozok csak kizárólag háromponton támaszkodó állványal.
Amire cserélnék, az talán a Roland V-Stand, de azt meg olyan áron adják, hogy vicc.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Mcmiki!
Igen ez profin van kialakítva, ahogyan azt fent leírtam, több irányban módosítható a felső állvány.
---Qgli---
90%-ban állva játszom, a próbateremben le van engedve, elég hosszú lábam van, de az állványtól 10 cm-re van a térdem.
Alatta meg mindenféle pedálok szépen elférnek.
Igen ez profin van kialakítva, ahogyan azt fent leírtam, több irányban módosítható a felső állvány.
---Qgli---
90%-ban állva játszom, a próbateremben le van engedve, elég hosszú lábam van, de az állványtól 10 cm-re van a térdem.
Alatta meg mindenféle pedálok szépen elférnek.
Buba
- Mcmiki
- VIP
Én mindig álva zenélek,igy nincs gond a dupla X-el sem, eddig is egy X álvánnyal zenéltem,csak egy darab billentyüvel,most lenne az elsö próbálkozásom kettövel, ha sikerül!
A dizájn miatt nézegettem a Millenium ks3000-t de félek,hogy nem látnám jól az alsó billentyü kijelzöjöt,gombokat! 15 kg a két billentyü,szerintem azt bármelyik álvány elbirja.
A dizájn miatt nézegettem a Millenium ks3000-t de félek,hogy nem látnám jól az alsó billentyü kijelzöjöt,gombokat! 15 kg a két billentyü,szerintem azt bármelyik álvány elbirja.
Üdv. Miki!
- ---Qgli---
- VIP
Igazad van. Azt elfelejtettem, hogy Ti állva játszotok. Úgy nincs gond vele.
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 105
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Szia Buba!Bubamara írta: A dupla spider pedig kifelyezetten körülményesen használható 2 vashoz. 1 órás koncertekre maximálisan megfelel és látványos, mert azzal a néhány dallal illetve hangszíneikkel beállsz rutinból, de egy egész éjszakás kalandra szerintem nem praktikus.
Arról nem beszélve, hogy 76-os szintikkel is hajlamos lengeni, a 88-as zongorával pedig egyenesen táncol.
Talán egy könnyű 76 és egy keskeny szóló szintihez van kitalálva.
Nem tudom hogy tapasztalatból mondod, vagy próbáltad is a spidert.
Én kb 6 éve ilyennel zenélek.
Azóta megfordult rajta psr8000+n264, fantomx7, fantomx7+i50b, gw8+i50b, pa600+i50b.
Jelenleg egy fatar sl880pro van rajta, egy pa600-assal párban. Én nem cserélném el semmiért. Volt (és van is a stúdióban) x állványom, mert az a kis helyigényű, de a halál vize ver ha rárakom a fatart ülve, de még állva is. Aki abban a billegésben szeret zenélni....
Nem szeretnék újabb az "enyém jobb" vitát kiváltani, ez csak az ÉN véleményem, bizonyára egy olcsó sz.r van nekem, ez egy gyorscsatos proel. Csak a "haza védelmében" írtam le a véleményem, és a fals infók elkerülése végett. És én lagzizni járok vele sokat, ott nem 1-2 óra a zene ezt Te is tudod.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Szia Vili!
3 db állványom van. egyik a fent látható dupla X proel 2 szintes. a másik egy proel dupla x 1 szintes, de csőbe tolható kónuszos magasítóval 2 szintessé téve, a harmadik pedig a spider 2 szintes, magas oszloppal 3 szintessé alakítható.
Számomra legstabilabb alapot a proel duplaX adja, mint ha odahorgonyozták volna a billentyűt.
A spider nagyobb hangszereknél táncba kezd, A jelenlegi Extreme 88-at szerintem lehetelen rajta használni a maga 28 kg tömegével és 1450mm hosszával, pláne úgy, hogy a felső állványra is rakok valamit, (N364) pedig pont ahhoz a hangszerhez és műsorhoz kellene a nem elhanyagolható látványa miatt.
Azonban úgy behintázik, hogy nem merem rátenni. Vagy csak bátortalan vagyok.
SD1plus + N364 párosítással, még viszonylag jól használható volt. az Sd1 17 kg az N364 13. mindkettő rövid hangszer
N364+i30 szintén jól el van rajta, 13+14kg de már a 21kg-os pa1xpro+n364 már belengeti, a pa1xpro sd1kombinációról nem is beszélve.
Ahogy én tapsztalom két dolog van ami miatt táncolni kezd, a hangszer hossza és tömege.
2db 5 oktávossal hibátlan, vagy egy könnyű 6,5 mint az N264, de ha nagy tömegű és hosszú 88-ast teszel rá mozogni kezd a játéktól.
A Fatar sem könnyű de 20kg alatt, illetve közelében van, hiszen csak billentyűzet így lehet, hogy még határ alatt van a tömeg, valamivel rövidebb is a korgtól hiszen nincs joystick ház az extreme 1450mm.
Nem a csápok lógnak be, hanem az oszlop kezd csavarodó mozgásba játék közben, pedig valóban nagyon robosztus állvány.
Lehet hogy én használom rosszul, vagy nem tudom mi a gáz, de ezek nálam tények.

3 db állványom van. egyik a fent látható dupla X proel 2 szintes. a másik egy proel dupla x 1 szintes, de csőbe tolható kónuszos magasítóval 2 szintessé téve, a harmadik pedig a spider 2 szintes, magas oszloppal 3 szintessé alakítható.
Számomra legstabilabb alapot a proel duplaX adja, mint ha odahorgonyozták volna a billentyűt.
A spider nagyobb hangszereknél táncba kezd, A jelenlegi Extreme 88-at szerintem lehetelen rajta használni a maga 28 kg tömegével és 1450mm hosszával, pláne úgy, hogy a felső állványra is rakok valamit, (N364) pedig pont ahhoz a hangszerhez és műsorhoz kellene a nem elhanyagolható látványa miatt.
Azonban úgy behintázik, hogy nem merem rátenni. Vagy csak bátortalan vagyok.
SD1plus + N364 párosítással, még viszonylag jól használható volt. az Sd1 17 kg az N364 13. mindkettő rövid hangszer
N364+i30 szintén jól el van rajta, 13+14kg de már a 21kg-os pa1xpro+n364 már belengeti, a pa1xpro sd1kombinációról nem is beszélve.
Ahogy én tapsztalom két dolog van ami miatt táncolni kezd, a hangszer hossza és tömege.
2db 5 oktávossal hibátlan, vagy egy könnyű 6,5 mint az N264, de ha nagy tömegű és hosszú 88-ast teszel rá mozogni kezd a játéktól.
A Fatar sem könnyű de 20kg alatt, illetve közelében van, hiszen csak billentyűzet így lehet, hogy még határ alatt van a tömeg, valamivel rövidebb is a korgtól hiszen nincs joystick ház az extreme 1450mm.
Nem a csápok lógnak be, hanem az oszlop kezd csavarodó mozgásba játék közben, pedig valóban nagyon robosztus állvány.
Lehet hogy én használom rosszul, vagy nem tudom mi a gáz, de ezek nálam tények.
Buba
- ---Qgli---
- VIP
Melyik az a spider állvány???
Fogalmam sincs, hogy melyikről van a vita...
Fogalmam sincs, hogy melyikről van a vita...
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
- Mcmiki
- VIP
Nekem a spider egy dolog miatt nem tetszik,sajnos tul magas az ára és nincs rá pénzem, különben is az enyémek alsó kategóriás billentyük,nem kell annyira drága álvány.
KS 3000-t nem használ senki,arrol nincs semmi vélemény!
Köszi!
KS 3000-t nem használ senki,arrol nincs semmi vélemény!
Köszi!
Üdv. Miki!