|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Kisebb teljesítmény jut egy-egy hangfalra, így előfordulhat, hogy veszít a dinamikájából, de alapjában véve a hangképen nem változtat.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- edmund
- VIP
- Hozzászólások a témában: 82
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
BeeJay!
A keverőn az effektet és az aux-ot egy potméter száblyozza. Külön nem lehet szabályozni? Úgy értem: Ha a csatorna jelék kiküldöm auxra, akkor nekem viszi az effektet is, de én effektet nem akarok rá adni. Külön szabályozásra van lehetőség?
A keverőn az effektet és az aux-ot egy potméter száblyozza. Külön nem lehet szabályozni? Úgy értem: Ha a csatorna jelék kiküldöm auxra, akkor nekem viszi az effektet is, de én effektet nem akarok rá adni. Külön szabályozásra van lehetőség?
- ---Qgli---
- VIP
A másik kérdés:
A beállításokat el lehet menteni?
A beállításokat el lehet menteni?
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Nem lehet külön szabályozni, a panorámát leszámítva mindent kiküld aux-ra (a hangszínt és az effektet is).
Ez egy nagyon kicsi, nagyon kompakt cucc, sajnos kompromisszumokkal jár...
Mentés alatt mire gondolsz?
Master EQ-ból többet is beállíthatsz és azokat tárolja is, amíg felül nem írod. Effekteknél csak az éppen aktuális beállítást tárolja, többet nem lehet elmenteni, csak minden effekthez egyet-egyet.
A csatornabeállításokat el lehet menteni "scene" üzemmódban. Ennél a lehetőségnél 8 mentésre van lehetőségünk. Ez a csatornák hangerő és hangszín beállításait menti el, ha ez a funkció be van kapcsolva, akkor az elmentett állapotot fogja előhívni, függetlenül attól, hogy éppen milyen pozízióban állnak a kontrollerek, csupán a master hangerőt lehet ilyenkor állítani.
Ez egy nagyon kicsi, nagyon kompakt cucc, sajnos kompromisszumokkal jár...
Mentés alatt mire gondolsz?
Master EQ-ból többet is beállíthatsz és azokat tárolja is, amíg felül nem írod. Effekteknél csak az éppen aktuális beállítást tárolja, többet nem lehet elmenteni, csak minden effekthez egyet-egyet.
A csatornabeállításokat el lehet menteni "scene" üzemmódban. Ennél a lehetőségnél 8 mentésre van lehetőségünk. Ez a csatornák hangerő és hangszín beállításait menti el, ha ez a funkció be van kapcsolva, akkor az elmentett állapotot fogja előhívni, függetlenül attól, hogy éppen milyen pozízióban állnak a kontrollerek, csupán a master hangerőt lehet ilyenkor állítani.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 114
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Bazsikám!B.Bazsi írta:Ha egy végfokból (2 kimenetből) 4 hangfalat fűzünk ki (2 hangfal a végből, másik kettő a hangfalból), változik-e a hangkép pozitív vagy negatív irányba, jobb vagy rosszabb lesz-e? Vagy "csak" 4 ohmon szólal meg és ennyi történik? Bocsánat ha hülye a kérdés, de nem tudom...
Ha lefűzöd, akkor a két hangfaladdal +3 decibel-t nyersz(minden hangfal duplázás kb.+3 decibel-t jelent), kb 4 Ohm-on fog működni a rendszer, így az még +3 Decibel emelést jelentene, ez az elmélet!
De azért az erősítő teljesítménye nagyon lényeges, bár ebben az esetben azt kell nézni mit tud leadni Watt-ban 4 Ohm-on, nem árt ha a hangfalak RMS teljesítményénél többet tud leadni az erősítő, mert egyébként nagyon kihajtva összeomolhat, elveszítheti a dinamikáját, nem árt letesztelni mielőtt így használod!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- edmund
- VIP
- Hozzászólások a témában: 82
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
Erről van szó. Nagyon jól megmagyaráztad. 
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 177
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Köszönöm Gyuszikám és Beejay a válaszokat! Arról lenne szó -elárulom- hogy... Adott egy 3 utas aktív crossover, meg 3 végfok. (meg egy kis keverőerősítő ami a kontrollt hajtja.) Egy a mélyet hajtja, egy a közepet, egy a magasat. Ki akarom venni a keverőerősítőt meg egy véget a rendszerből, és két véggel meghajtani az egészet. Nem sztereóban szólna mint eddig, hanem monóban. Egyik végfok egyik oldalára lefőzve a két mély, másik oldalára a két közép. Másik végfok egyik oldalára lefűzve a két magas, másik oldalára a két kontroll. Természetesen a crossoverrel különválasztva a jelet és így rákötve a végeket a crossra, de értelemszerűen csak az egyik oldal lenne belőle használva. Sok a cucc, egyszerűsíteni szeretnék rajta, és ezt találtam ki.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- ---Qgli---
- VIP
Hú...ez az egyszerűsítés????
Milyen volt, amikor bonyolult volt?
Milyen volt, amikor bonyolult volt?
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 177
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Ne tudd meg Gabi...!!!

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.