Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Adames
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 18838Hozzászólás Adames
2013.11.10. 11:17

Kihallatszik az! Legalábbis én hallom a különbséget a Mackie stúdió hangfalaimon hallgatva.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 577
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 18873Hozzászólás ---Qgli---
2013.11.10. 20:01

Én azt nem szoktam érteni az ilyen keverővitákkal kapcsolatban azt, hogy "meleg hangja van", meg "kemény hangja van "...
Ha arról menne a vita, hogy X keverőnek a közepe 2Khz-et emel én meg a 3Khz-et szeretem, akkor már érteném a dolgot, de így....
Még akkor is érteném a vitát, hogyha az effektekről lenne a szó....

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 18874Hozzászólás Asterix
2013.11.10. 20:16

Én a következőre gondoltam. Már biztos többen hallottátok tőlem. Volt egy 4e W-os és egy 2.5e W-os digit végem, krosszal, eq-val, keverővel. Elmentem megvenni a Valkó hangfalakat vele. Elvittem összehasonlításképpen a kedvenc Peavey falamat, Impulse1015-öt. Megvettem a Valkó hangfalait, de a toppokat simán lemosta az impulse. Ezután a Valkó falakat valahogy meghallgattam egy keverőerősítőn a Phonicon, K16+. És számomra sokkal szebb hangképet adott, mint a digitvéges komplett rendszerem. (Itt hasonlítottam össze a Dynacord PM1000-el is, ahol a Valko falakon a Dyna is elvérzett a Phonic mellett.)
Így eladtam a komplett digit rendszert és megvettem a Phonic keverőerősítőt, ami szintén digit véges. És így tetszett a cucc, ahogy szólt. Menet közben felajánlották megvételre azt a Peavey falat, amit próbálni vittem és lemosta a Valkó falakat. Elhoztam kipróbálni és láss csodát a Valkó falak a Phonic keverőerősítővel lemosták a színről a Peavey falakat, ami a másik rendszerrel simán lealázta a Valkó falaimat. Itt már ugye nem volt lehetőség a másik véggel, keverővel történő meghallgatásra.

Ezért mondtam, hogy kompletten egy adott rendszerről beszéljünk, mert lehet, hogy egy keverő egy hangfalon elvérzik, de ha közben cserélnél egy falat is, még lehet, hogy akár olcsóbbra is, mint én a Phoniccal, jobb eredményt kapnál.
Nem tudom, sikerült-e érthetően leírnom, hogy mire gondoltam???

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 18875Hozzászólás Adames
2013.11.10. 20:24

Értem amit írtál frankón Asterix!
Jelenleg semmilyen technikám nincs amúgy, csak a stúdió aktív hangfalak.
Az, hogy majd egyszer milyen PA hangfalam lesz, az még rejtély. :roll:
Keverőben viszont az eddig használt szépen szólt itthon is, és amit eddig hallgattam azt is ezen néztem, és viszonyítottam.
Ha már lenne nagy hangfal, valamint nem panel társas házban laknék, akkor mehetne élesbe is a próba.

goozl
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 85
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 18879Hozzászólás goozl
2013.11.10. 22:45

HA a régebbi meleg hangú pultokat keresitek akkor a Studiomastert is érdemes meghallgatni. Nekem az alábbiakból a A&H a leginkább profi és meggyőző, bár inkább a digitális felé húz mára a szívem..:D

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 18880Hozzászólás Apelláta
2013.11.10. 22:50

Szia Adames!

Az MG-166CX keverővel én is szemezgettem pár éve. Nagyon tetszik bennük a beépített csatornánkénti kompresszor. Ebben kategóriájukban egyedülállóak a piacon. Viszont a hangmesteren nem egy forrásból én is olyan véleményeket hallottam róluk, hogy a hangjuk hagy némi kívánnivalót maguk után. Őszintén szólva már a pontos kritikákra nem emlékszem, csak az maradt meg bennem, hogy a Yamahának az MG szériás keverői nem az erősségük, és ezt még az elvakult márkahívők is elismerik külföldi fórumokon is. De ez még nem lett volna elég az eltántorításra. Viszont mikor a speckóját megnéztem, az volt furcsa, hogy a csatornánkénti alsó hangszínszabályzó 100 Hz-nél, a felső pedig 10 kHz-nél emel/vág. A bevett gyakorlat más márkáknál a 80 Hz és a 12 kHz. Ha lenne benne 9 sávos master EQ (mint a Mackie keverőmbe), akkor még ez annyira nem is zavarna, de így igen. És a mérete is elég nagy. Ezért el is vetettem.

Az általad becsatolt MGP-12X ahogy nézem, egy nagyon esztétikus, talán ebben a kategóriában a legszebb keverő. Szintén benne van továbbra is egyedülállóként (nem is értem, hogy más gyártó miért nem alkalmazza?) a csatornánkénti kompresszor. Tetszik az USB és főleg a dupla, egymástól független effektprocesszor. Ráadásul mindkettőnek külön digitális programkijelzője. Viszont a speckójából olvasható, hogy a csatornánkénti EQ-t számomra tovább ésszerűtlenítették. A mély EQ 125 Hz, a magas 8 kHz lett! Számomra ez érthetetlen.

Ha van rá módod, hallgasd meg, de nekem ezek az értékek nem túl jó előjelek.

ui.: Atti, a PÜ-dre nem válaszolnék külön, mert ide most leírtam. :777

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 18881Hozzászólás Apelláta
2013.11.10. 22:52

Goozl!

Studiomaster!!!
:yahoo:

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 18886Hozzászólás Adames
2013.11.11. 05:57

Köszi a segítséget Mindenkinek! :roll:
A héten letesztelem Bazsi ZED 12FX keverőjét.
Bár a 12-es ZED sem egy kis méretű keverő, de sajnos az ettől kisebbek meg kevesebbet tudnak. :cry:
Még egy keverő van, amit ajánlottak, de ez számomra teljesen ismeretlen.

Ismeri ezt valaki esetleg? http://euromediastudio.com/spd/361547/S ... IX-802-UFX

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 577
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 18888Hozzászólás ---Qgli---
2013.11.11. 07:02

Mi a francnak egy One Man Band zenésznek egy ekkora keverő???

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 18895Hozzászólás Apelláta
2013.11.11. 09:45

1. Mert az egyszemélyes zenész is szokott vendég szereplőket kihangosítani, amihez szükség van a több csatornára. Ráadásul nem szívesen állítja el a saját belőtt csatornáit.

2. Mert a 8-12 csatorna alatti keverőknél már nemhogy a parametrikus közép, de legtöbbször a sima háromsávos EQ sincs, csak két sávos.

3. A 9 sávos Master EQ-ról nem is beszélve.

Új hozzászólás