|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 577
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Zongorista!
Ezek úgy vannak kitalálva, hogy a szubban van az erősítő, tehát két satelitet hiába veszel, az magában sz@rt sem ér.
Egyébként én úgy tudom ezeket emiatt nem is adják külön...persze ha valakinek csak a satelit megy tönkre akkor nem tudom mi a helyzet...
Ezek úgy vannak kitalálva, hogy a szubban van az erősítő, tehát két satelitet hiába veszel, az magában sz@rt sem ér.
Egyébként én úgy tudom ezeket emiatt nem is adják külön...persze ha valakinek csak a satelit megy tönkre akkor nem tudom mi a helyzet...
- Zongorista28
- Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Szia Gabi!
Tudom jelenleg is hasonlót használok, meg régebben is volt pont az LD. Nem volt rossz,de nekem a mély hangjai túl szárazak,kemények voltak. Csak azért kérdeztem, mert van egy aktív Sub-om.... nem kellene meg venni az egész szettet hanem csak a szateliteket. Hát igen, mi van akkor pl ha tönkre megy a szatelit.... jó,persze gondolom megjavítják,de hát akkor is utána járok ennek a dolognak és majd beírom ide, mire jutottam.
Tudom jelenleg is hasonlót használok, meg régebben is volt pont az LD. Nem volt rossz,de nekem a mély hangjai túl szárazak,kemények voltak. Csak azért kérdeztem, mert van egy aktív Sub-om.... nem kellene meg venni az egész szettet hanem csak a szateliteket. Hát igen, mi van akkor pl ha tönkre megy a szatelit.... jó,persze gondolom megjavítják,de hát akkor is utána járok ennek a dolognak és majd beírom ide, mire jutottam.
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 577
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Ezt én értem, de akkor hogy akarod használni a sateliteket?
Ha magában veszed meg, ahoz még erősítő kell.....
Az aktív szubod, csak a saját hangszóróját erősíti...ez szerintem így nem működik, ahogy Te gondolod, de azért várom, hogy mire jutottál...
Ha magában veszed meg, ahoz még erősítő kell.....
Az aktív szubod, csak a saját hangszóróját erősíti...ez szerintem így nem működik, ahogy Te gondolod, de azért várom, hogy mire jutottál...
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 118
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Nagyon jól szólnak ezek a 2.1-es satelite rendszerek.De ebben is vannak gagyik,utánzatok.Én élőben hallottam a HK AUDIO NANO rendszert.Nem hittem a fülemnek!A méretéhez képest nagyon jól és nagyot szól!
Igen ezek a satelite rendszerek úgy vannak megépítve hogy a SUB szekrényben vannak a passzív top-ok erősítői is beépítve.Tehát a SUB szekrénybe 3 darab külön erőködő van.És a top-okhoz az erősített jel megy egy kábelen.
Ezek így képeznek egy komplett hangrendszert.Külön a top-okat nem lehet használni!De együtt nagyon ütős hangzás produkálható velük a méretükhöz képest!Szép hangkép keverhető ki velük.
Egyre vigyázni kell azért ezeknél a rendszereknél.Mégpedig arra hogy mint mondtam a SUB szekrénybe van a 3 darab erősítő.És a méret meg a teljesítmény előre haladtával a SUB szekrény súlya is igencsak növekszik...
http://hkaudio.com/products.php?id=376
http://www.tajtimusic.hu/HK-Audio/Hango ... o-300.html
Kisebb PUB-okban,bárokban símán megállja a helyét és ami lényeg nagyon szépen szól!Ja és megfizethető és nem kapsz sérvet a pakolásánál és kis helyen elfér...
Igen ezek a satelite rendszerek úgy vannak megépítve hogy a SUB szekrényben vannak a passzív top-ok erősítői is beépítve.Tehát a SUB szekrénybe 3 darab külön erőködő van.És a top-okhoz az erősített jel megy egy kábelen.
Ezek így képeznek egy komplett hangrendszert.Külön a top-okat nem lehet használni!De együtt nagyon ütős hangzás produkálható velük a méretükhöz képest!Szép hangkép keverhető ki velük.
Egyre vigyázni kell azért ezeknél a rendszereknél.Mégpedig arra hogy mint mondtam a SUB szekrénybe van a 3 darab erősítő.És a méret meg a teljesítmény előre haladtával a SUB szekrény súlya is igencsak növekszik...
http://hkaudio.com/products.php?id=376
http://www.tajtimusic.hu/HK-Audio/Hango ... o-300.html
Kisebb PUB-okban,bárokban símán megállja a helyét és ami lényeg nagyon szépen szól!Ja és megfizethető és nem kapsz sérvet a pakolásánál és kis helyen elfér...
- marton1974
- VIP
Ha csak egy aktív SUB-od van akkor is tudsz 2.1-es rendszert építeni,de ahhoz aktív toppok kellenek...de gondolom ezt vágod.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Ez a HK nem viszi tulzásba a hangerőt
Az EV ZXA1 is ilyen ugy-e ? Ha nem tévedek, neked volt vagy van is ilyen.
Az EV ZXA1 is ilyen ugy-e ? Ha nem tévedek, neked volt vagy van is ilyen.
Atti
- csepi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 73
- Hangszer: Korg Pa 500
- Adott köszönetek: : 84 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 82 alkalommal
Nekem volt Hk audio lucas performer cuccom.
Iszony jó hangja volt. DE!!!!!!!!
A paraméterei nem a Nano kategóriába estek, de még úgy is kevés volt nagy bulikba.
Szóval szerintem ez a nano cucc éttermi zenéhez király, de nagy buliba nevetségesen kevés.
Iszony jó hangja volt. DE!!!!!!!!
A paraméterei nem a Nano kategóriába estek, de még úgy is kevés volt nagy bulikba.
Szóval szerintem ez a nano cucc éttermi zenéhez király, de nagy buliba nevetségesen kevés.
- marton1974
- VIP
"Ez a HK nem viszi túlzásba a hangerőt."
Nem is sportcsarnokok kihangosítására tervezték őket.De arra hogy egy kisebb buliba jól megszólalj arra,hidd el elég.Na most buli meg buli között is van különbség,tudom.Nem diszkóra gondoltam hanem "élőzenére".Arra nagyon is tökéletes ez a kis rendszer.
Igen,volt EV ZXA 2.1 rendszerem.Nagyon tisztán és szépen szólt az is.Most is EV rendszerem van csak passzívban.Egy DYNACORD PM600-al hajtom őket.
Nem is sportcsarnokok kihangosítására tervezték őket.De arra hogy egy kisebb buliba jól megszólalj arra,hidd el elég.Na most buli meg buli között is van különbség,tudom.Nem diszkóra gondoltam hanem "élőzenére".Arra nagyon is tökéletes ez a kis rendszer.
Igen,volt EV ZXA 2.1 rendszerem.Nagyon tisztán és szépen szólt az is.Most is EV rendszerem van csak passzívban.Egy DYNACORD PM600-al hajtom őket.
- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 49
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Sziasztok!
Valaki tudna nekem mondani véleményt erröl az aktiv mélynyomórol? Tudom,hogy nem túl hangos,mert csak 127 db 600w-on, de ugyancsak 127 db-sek a hangfalaim és 500w-osak,de csak egy 2x300-as erösitövel tolom öket,ehhez nem lenne elég egy ilyen sub? persze nem szabadtérre gondolok,csak teremben!
Találtam egy helyen jó árban,használtam 1 év garanciával,megéri megvegyem (mivel nekem nincs sub-om) vagy csak pénz kidobás???
Ha valaki ismeri vagy használta esetleg,megkérem irjon véleményt, elöre is köszönöm!
Illetve, ha esetleg megfelelönek tartjátok és megveszem,milyen kábelekre lessz szükségem,hogy csatlakoztatni tudjam a Pmp 3000-hez és mindkét oldal (L+R) szoljon?
Köszi!
Valaki tudna nekem mondani véleményt erröl az aktiv mélynyomórol? Tudom,hogy nem túl hangos,mert csak 127 db 600w-on, de ugyancsak 127 db-sek a hangfalaim és 500w-osak,de csak egy 2x300-as erösitövel tolom öket,ehhez nem lenne elég egy ilyen sub? persze nem szabadtérre gondolok,csak teremben!
Találtam egy helyen jó árban,használtam 1 év garanciával,megéri megvegyem (mivel nekem nincs sub-om) vagy csak pénz kidobás???
Ha valaki ismeri vagy használta esetleg,megkérem irjon véleményt, elöre is köszönöm!
Illetve, ha esetleg megfelelönek tartjátok és megveszem,milyen kábelekre lessz szükségem,hogy csatlakoztatni tudjam a Pmp 3000-hez és mindkét oldal (L+R) szoljon?
Köszi!
Üdv. Miki!
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 104
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
http://www.hangmester.hu/webaruhaz.php?termek_id=10261
http://www.hangmester.hu/webaruhaz.php?termek_id=11174
Ez a 2 jó áron van, milyen lehet? Garry Live s400-ról váltanék.
http://www.hangmester.hu/webaruhaz.php?termek_id=11174
Ez a 2 jó áron van, milyen lehet? Garry Live s400-ról váltanék.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A