Nagyon tetszik végre, hogy a pénzek is szóba kerülnek
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- czaga
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 45
- Hangszer: Korg PA 4XPro, Yamaha Tyros 4
- Adott köszönetek: : 89 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 105 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára czaga 2013.06.04. 06:53-kor.
üdv.: Czaga József
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Picasso †
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 24
- Hangszer: GW-8,
- Adott köszönetek: : 940 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 585 alkalommal
100e forint/db a különbség... a JBL 450W-os szóróval 625W, az Alto pedig 400W-os szóróval és 800W-os fűzhető véggel van szerelve. A JBL-re 132dB, az Altora 126 dB-t ír...
Bátorkodom megjegyezni, hogy szerintem mindkettő alá kell Subláda, mert azok az értékek tól-ig frekiátvitel/teljesítmény, nem igazán fedik a valóságot egyik gyártónál sem. Aztán ha csúcson kell küldeni, akkor meg inkább 4 ládikó, minthogy kettővel csinálj torz hangot...
Én hallottam szólni az ALTO ládát "in the live" és egy picit "jobban vágta" a magas a fülemet. Na igen ám, de kicserélték próbaképp egy Eminence 1" 75/100-as motoros driverre egy közbetéttel, és azért volt egy kis hoppácska, magamhoz tértem!!!! Rögtön kisimult a magas, eltűnt belőle a "gríz"... Hogyha ekkora méretű ládákról beszélünk, mégha veszel is bele +2 jóóó minőségű drivert, akkor én az ALTO mellett tenném le a voksomat egy Dynacord subbal elkísérve...
Ez egy szubjektív vélemény talán a "márkázott" vajhoz hasonlítanám, ami olcsóbb nem biztos, hogy annyival rosszabb. Aztán a megbízhatóság egy másik dolog, mert pl. a JBL még mindíg olyan hülye helyre teszi a potikat, hogy nagggyonn figyelni kell a szállításnál. Ja, és még a Martin Audiokhoz is kínában gyártják a hangszórókat
, a neo mágneseket több márkához is a németek küldik
...
Nemsokára beszámolok az olcsó és a drága driver pille-membrán közötti különbségről is, mert az Eminence 1" pilléje 1840.- /db, az ocssóbbik pedig... na megmondom hogy érdemes-é megvenni ha csereberéltem és leteszteltük rendes terheléssel...
Pacsi
Bátorkodom megjegyezni, hogy szerintem mindkettő alá kell Subláda, mert azok az értékek tól-ig frekiátvitel/teljesítmény, nem igazán fedik a valóságot egyik gyártónál sem. Aztán ha csúcson kell küldeni, akkor meg inkább 4 ládikó, minthogy kettővel csinálj torz hangot...
Nemsokára beszámolok az olcsó és a drága driver pille-membrán közötti különbségről is, mert az Eminence 1" pilléje 1840.- /db, az ocssóbbik pedig... na megmondom hogy érdemes-é megvenni ha csereberéltem és leteszteltük rendes terheléssel...
Pacsi
Picasso
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Egy kis hír:
Nemzetközi díjat kapott a magyar hangszóró
Érdemes utána olvasni több helyen is, illetve youtube-on is látni róla riportokat.
Nemzetközi díjat kapott a magyar hangszóró
Érdemes utána olvasni több helyen is, illetve youtube-on is látni róla riportokat.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Mélyben a JBL, viszont közép és magasban az Alto a jobb. Az Alto egyértelműen tisztábban, részletgazdagabban szólt. SUB láda mellé én az Alto-t választanám.Zeneboy írta:JBL EON 515XT vs. Alto TS115A:
Kis összeengedés egy márkás és kevésbé márkás cuccnak...
Természetesen csak a hallottak alapján, mert nem biztos, hogy mindkét doboznál ezek voltak a legjobb beállítások.
Üdv.: Apelláta
-
birolevi81
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Korg PA900
- Adott köszönetek: : 205 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 118 alkalommal
Ugyanazon a véleményen vagyok mint Apelláta, de az biztos hogy a JBL jobban kell hogy szóljon, elég nagy márka, igazán akkor érdemes mindkettőről beszélni ha hallottad őket szólni élőben. Én hallottam a JBLt sub nélkül és bizony úgy is megállta a helyét.
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Én is azt mondom, hogy az Alto szebben szól, de az is lehet, hogy az ott lévők ezt is akarték kihozni győztesnek. 
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Srácok Srácok:)
Csak érdekességképpen tettem fel...Mostanában rengeteg összehasonlító videót nézegetek elsősorban mikrofon ügyben nyomozok...
birolevi81!
Én a JBL-nek sok változatát hallottam élőben ALTOT kevésbé! Viszont a mérések alapján nem nagyon hiszem, hogy egy független tesztelőnek érdeke lenne lerontani az eredményt!
Nálam már nem először vérez el egy márkanév! Aki még mindig csak a márkában hisz, ajánlom egyszer tegyen látogatást nálam. megfogom győzni hogy egy logó még kevés, a beltartalom a lényeg!
Csak érdekességképpen tettem fel...Mostanában rengeteg összehasonlító videót nézegetek elsősorban mikrofon ügyben nyomozok...
birolevi81!
Én a JBL-nek sok változatát hallottam élőben ALTOT kevésbé! Viszont a mérések alapján nem nagyon hiszem, hogy egy független tesztelőnek érdeke lenne lerontani az eredményt!
Nálam már nem először vérez el egy márkanév! Aki még mindig csak a márkában hisz, ajánlom egyszer tegyen látogatást nálam. megfogom győzni hogy egy logó még kevés, a beltartalom a lényeg!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 492
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Semmit nem jelent. A JBL-nek nagyon gyenge magas rendszer van. Nekem PRX535 falaim voltak. Senki nem tudott szép hangot kivarázsolni belőle, pedig elég jó fülű zenészek tekergették a potikat a keverőn...birolevi81 írta:de az biztos hogy a JBL jobban kell hogy szóljon, elég nagy márka.
- goozl
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 85
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Nekem éveken keresztül JBL JRX és TR szériás falak voltak hangosításra használat alatt. AZ sajnos igaz, hogy egy nagyon gyenge magas driverrel szerelik többségét. Ez főleg az olcsóbb kategóriákra vonatkozik. Viszont, mivel anno sokszor elég nagy pofonokat kaptak ezek a ládák, a driverek szépen el is égtek. Erre egy olcsó de roppant jó megoldást találtunk ki, az FS audio Comp34 Neo nagyon jónak bizonyult, a gyári JBL-lel szemben. A láda hangja az eredeti váltó manipulálása nélkül is kitűnően szólt, sőt azt kell mondanom, jobb lett mint a gyári. HA ezt a plusz költséget bevállalja az ember használható falakt kap. Sajnos ha jól tudom az EON-ban nem megoldható ez a probléma. Annál főként a 15"-os szóró cseréje a macerás, hisz maga a hangfal előlapja egyben a hangszóró kosár is.
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.