Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

sipospeti
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 19
Hangszer: Korg pa4
Adott köszönetek: : 93 alkalommal
Kapott köszönetek: : 42 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 10911Hozzászólás sipospeti
2013.02.06. 14:06

Picasso írta:És a saját hangotokat is hallottátok a fülesen, vagy csak a zenét? :?:
Hali!

Én a keverő fejhallgató kimenetérő kaptam a jelet, időnként a hangszer füles kimenetéről.
Mivel nekem a mikrofon a hangszerbe van dugva így a zenét és az éneket is hallottam a beállított arányban.

Eddig egy 8"-os Energy kontroll ládát használtam, de még kisebbet vettem, így az eladó lett.

http://djborze.hu/hirdetes/energy_8ep200pwd

üdv sp

czaga
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 45
Hangszer: Korg PA 4XPro, Yamaha Tyros 4
Adott köszönetek: : 89 alkalommal
Kapott köszönetek: : 105 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 10924Hozzászólás czaga
2013.02.07. 11:51

Adames írta:Ha egy 10"-os aktív műanyag hangfalat viszel magadnak monitornak, az még elfér! Ha tanácsolhatom ne a földre rakd majd, hanem állványra, mert úgy kevesebb hangerővel is szépen fog szólni!
Egyébként sem jó dolog ha a füled be lett volna dugva. Nem hallottad volna a rajongó csajok sikolyát! :lol:
Sziasztok!
Kinek a pap kinek a neje én a lányánál maradok :)
Volt sokáig monitorom földön, állványon és van már fülmonitorom; nekem sokkal jobban bejön mert nincs mérete és mindég pontos amit hallasz. A sikolyról meg annyit nincs amit jobban gyűlölök, talán csak ha mellettem hamisan, pláne részegen akar énekelni... és ezektől is megóv ;)
Ez csak az én véleményem...

üdv.: Czaga József
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 10942Hozzászólás Bubamara
2013.02.08. 07:03

---Qgli--- írta:Hát meg azért valljuk be őszintén egy ilyen fülmonitort használni - egész éjszaka - sokkal egészségtelenebb, mintha kontroll hangfalat használsz. Úgy értem elég káros a fülre.
Én is úgy gondolom, hogy inkább 1-1,5 órás koncertre van kitalálva, mint a monstre vendéglátós lagzis olykor 14-16 órás bulikra.
Igen gyorsan halláskárosodáshoz vezethet a folyamatos használata.

üdv,
buba

Buba

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 118
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 10944Hozzászólás marton1974
2013.02.08. 08:07

mentosattila írta:Kezd összeállni nekem is a cucc.
Nemrég tanácsokat kértem keverő űgyben, végül egy Mackie cfx 12-esre esett a választás (made in U.S.A., nem a kinai kutyulmány),.....- merthogy külömbség van a kettő között, ez már egészen bíztos. Aki nem hiszi, járjon utána. Én ezt tettem.
A mult héten megérkezett a végfok: - egy QSC plx 34O2-es, szintén amerikai változat. Hangfal egyelőre egy pár WORK van, amit ha minden jól megy, ez a D-lite 15-3 as váltana fel. Ahhoz azonban kéne még párat klampirozni. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára marton1974 2013.02.08. 08:11-kor.

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 10945Hozzászólás marton1974
2013.02.08. 08:09

marton1974 írta:
mentosattila írta:Kezd összeállni nekem is a cucc.
Nemrég tanácsokat kértem keverő űgyben, végül egy Mackie cfx 12-esre esett a választás (made in U.S.A., nem a kinai kutyulmány),.....- merthogy külömbség van a kettő között, ez már egészen bíztos. Aki nem hiszi, járjon utána. Én ezt tettem.
A mult héten megérkezett a végfok: - egy QSC plx 34O2-es, szintén amerikai változat. Hangfal egyelőre egy pár WORK van, amit ha minden jól megy, ez a D-lite 15-3 as váltana fel. Ahhoz azonban kéne még párat klampirozni. :)
Üdv.Mentősattila.
Ezzel a kijelentéseddel nem értek egyet.Kínában nem azért csinálják a hangszergyártok a cuccaikat mert azok kutyulmányok.Hanem a munkaerőpiac miatt.
Azt aláírom hogy minden cégnek vannak gyengébb termékei de azok nem azért gyengék mert kínában csinálják őket!Sajnos a világválság miatt kénytelenek a "nagy"cégek is kitelepülni pl.Kínába,mert ott még mindig olcsóbb a munkaérő mint náluk...De a kínában összerakott Alen&Heath keverő is angol alkatrészekből van,és az összeszerelést is szigorú minőségi követelmények mellett végzik.Nézd meg a nagy cégek termékeiket szinte kivétel nélkül gyártatják kínában!ElektroVoice,Mackie,Jbl,Korg...és még sok-sok vezető nagy cég a hangszeriparban...Ja és ne felejtsd el hogy Kína,Korea,Taiwan stb...a világ elektronikai nagy hatalmai lettek!!! :777

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 177
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 10946Hozzászólás B.Bazsi
2013.02.08. 08:17

:thx: :thx2: :D

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 10947Hozzászólás marton1974
2013.02.08. 08:24

Ezek a tények!
Az ázsiaiak a mai elektronikai világ nagyhatalmai!!!Ennek Te is utána járhatsz Atis!Hidd el ha olyan kutyulmányok lennének azok a cuccok amiket ott gyártatnak le,nem uralnák a piacot!
Szerinted az ElektroVoice vagy bármelyik lejáratná magát,hogy ahogy Te nevezted holmi "kutyulmányokkal"álljanak elő?
Ha neked lenne egy céged melyik szerelővel állítattnád elő a termékedet?Akinek mondjuk 3000 eurót kéne fizetni vagy azzal akinek pl:1000-et?
Még egyszer mondom vannak cégen belül is minőségbeli különbségek lásd pl.:Korg pa500 vagy pa600 és Korg pa800 vagy 1x.
De azok nem azért gyengébbek mert Kínában szerelik őket...hanem mert árban sok ember csak ezeket tudja megvásárolni... :777
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára marton1974 2013.02.08. 08:37-kor.

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 10948Hozzászólás Adames
2013.02.08. 08:29

Viszont az eredeti Kínai termékek nem valami jók! Lásd kínai cipők pl! :?

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 10949Hozzászólás marton1974
2013.02.08. 08:40

Igen ebben egyet értek!Sőt!
És sajnos ezért vannak az embereknek előítéletei KÍnáról és az összes ázsiai országról...de most nem a Kínai cipőkről van szó... :777

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 10951Hozzászólás Attila
2013.02.08. 08:57

Marton, akkor mivel magyarázod azt, hogy a Mackie CFX 12 MkII (mede in China) a fenének sem akar úgy megszólalni mint a Mackie CFX 12 (made in U.S.A.) ? Vagy a QSC 36O2 nem éri utól a QSC 34O2-est, hiába épült 1O évvel későbbi tehnologiával kinában ? Ezt nem csak az én füleim állapították meg, hanem ki volt mérve komoly szakember által.
Nekem nem okoz gondod ha ti ragaszkodtok az apró kici kinai :) termékeihez, mindenki azt vesz amit akar és onnan ahonnan. Egy dolgot azért megjegyzek: - a román állam szerződést kötött kinával, mindent megveszünk tölük (minden mocskot) ami másnak nem jó ! - mert csak erre van pénze az országnak. Tudom, hogy Kina dolgozik Nématországnak is, ők viszont megkövetelik a minőséget tölük, és meg is fizetik. Egyszóval nem egyforma két u.azon termék. Itt nálunk is van egy varoda ahol nagyon jó minőségű ruhákat varnak spanyolországnak, de abból mi nem öltözködünk,.....- mert drága a mi zsebünkhöz.

Atti

Új hozzászólás