|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Egy kis segítséget kérnék!
Venni szeretnék itthonra egy valamilyen kis aktív stúdióhangfalat. Nem stúdiózni akarok, hanem csak azért kellene, mert sem a zongorámon nincs hangszóró, sem a korgon.
Mit ajánlotok, ami strapabíró, jó minőségű és olcsó.
Nagyjából 40-50 körül szánnék rá.
( Gondolkodtam a PAAS-en is, de arról semmit nem tudok )
Venni szeretnék itthonra egy valamilyen kis aktív stúdióhangfalat. Nem stúdiózni akarok, hanem csak azért kellene, mert sem a zongorámon nincs hangszóró, sem a korgon.
Mit ajánlotok, ami strapabíró, jó minőségű és olcsó.
Nagyjából 40-50 körül szánnék rá.
( Gondolkodtam a PAAS-en is, de arról semmit nem tudok )
- forissandor
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 86
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Most sokan megköveznek majd és hülyének néznek, de vegyél annyiért egy házimozit. Nekem nagyon bejött itthonra!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
PAAS az jó, de ennyiért nem kapsz (ennyit én is adnék érte) és csak a Korgot tudod hangosítani.
Viszont használható minőségű. Fényévekkel jobban szól, mint a T4 gyári 2.1 rendszere...
Viszont használható minőségű. Fényévekkel jobban szól, mint a T4 gyári 2.1 rendszere...
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia Gábor!
Ebbe be tudsz kötni mindent...
https://www.220volt.hu/Logitech+Z625+2. ... hYQAvD_BwE
Üdv!
Ebbe be tudsz kötni mindent...
https://www.220volt.hu/Logitech+Z625+2. ... hYQAvD_BwE
Üdv!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Próbáltátok már, hogy Hi-Fi erősítővel és hangfalakkal hogy szól a cucc?
Én már régebben is gondolkodtam rajta, hogy halk éttermi zenéhez egy egyszerű Hi-Fi erősítő és Hi-Fi hangfal kellene. Sokkal jobban tetszik, mint a zenekari hangfalak.
Ez arról jutott eszembe, mert venni akartam a korghoz aktív stúódió monitort, de eszembe jutott, hogy van egy Philips Hi-Fi-m, amit nem nagyon használok, gondoltam egy próbát megér. Betettem a hangszerhez, hát az eszem elmegy, hogy keverő nélkül, minden állítgatás nélkül marha jól szól.
Miért nem használ senki Hi-Fi technikát?
Én már régebben is gondolkodtam rajta, hogy halk éttermi zenéhez egy egyszerű Hi-Fi erősítő és Hi-Fi hangfal kellene. Sokkal jobban tetszik, mint a zenekari hangfalak.
Ez arról jutott eszembe, mert venni akartam a korghoz aktív stúódió monitort, de eszembe jutott, hogy van egy Philips Hi-Fi-m, amit nem nagyon használok, gondoltam egy próbát megér. Betettem a hangszerhez, hát az eszem elmegy, hogy keverő nélkül, minden állítgatás nélkül marha jól szól.
-
pap66
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: hammond
- Adott köszönetek: : 153 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 107 alkalommal
Én használtam a Trinitimet itthon az ebédloben Videoton -akai hangfalakrol.
Eszméletlenul jól szólt....még a két basszushangszóró ki nem esett....
P.
Eszméletlenul jól szólt....még a két basszushangszóró ki nem esett....
P.
- Mauglidyro
- VIP
- Blogbejegyzések: 7
- Hozzászólások a témában: 86
- Hangszer: Yamaha Genos 1
- Adott köszönetek: : 88 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 456 alkalommal
- Kapcsolat:
Na Üdv. mindenkinek!
Hááát ez a nap is eljött.
Az első lagzi a karantén után.
A védőtávolság+maszk használata még mindig előírt, szerintem Ők foglalkoztak ezzel a legkevésbé, de mondjuk a csapat összetétele ennek függvényében állt össze.
Bár én azt mondom, hogy próbálják meg betartatni egy olyan helyen a szabályokat, ahol még légkondi sincs, és a leves után már 30 fok van odabent. Nem győzték az ablakokat letépni.
Sajnos a böszörményi Béke Agrárszövetkezet ebédlőjének ez a nagy problémája.
Pedig a jó konyha, és a szálláslehetőség miatt szerintem sokan választanák ezt a helyet.
Persze az idő már meglátszik rajta. Időszerű lenne egy felújítás, energetikai korszerűsítés, meg ami fontos, KLIMATIZÁCIÓ!!!!
Viszont visszatérve a rendezvényre ...
A teljes arzenált mozgósítottuk.
A kapkodó cájg a szabadtéri szertartásnál tett szolgálatot. (Hálistennek megúsztuk eső nélkül)
A Digitális Földrengés-szimulátor bent tett szolgálatot a Lite10-esekkel kiegészűlve.
És itt teszteltük elsőnek élesben az új csoportkábelünket.
Maga a rendezvény reggel fél 5-ig tartott.
Ami ebben a viszonylatban átlagosnak, a koronavírus után szinte hihetetlennek mondható.
Viszont a vőfélyről inkább nem nyilatkozom.
Maradjunk annyiban, hogyha most Hajdúdorogon lettünk volna, valószínűleg mostanra már nem élne.
A többit a fantáziátokra bízom.
Elnézést, hogy egy kissé élménybeszámoló jellegűre sikerült most ez az irományom.
Hááát ez a nap is eljött.
Az első lagzi a karantén után.
A védőtávolság+maszk használata még mindig előírt, szerintem Ők foglalkoztak ezzel a legkevésbé, de mondjuk a csapat összetétele ennek függvényében állt össze.
Bár én azt mondom, hogy próbálják meg betartatni egy olyan helyen a szabályokat, ahol még légkondi sincs, és a leves után már 30 fok van odabent. Nem győzték az ablakokat letépni.
Sajnos a böszörményi Béke Agrárszövetkezet ebédlőjének ez a nagy problémája.
Pedig a jó konyha, és a szálláslehetőség miatt szerintem sokan választanák ezt a helyet.
Persze az idő már meglátszik rajta. Időszerű lenne egy felújítás, energetikai korszerűsítés, meg ami fontos, KLIMATIZÁCIÓ!!!!
Viszont visszatérve a rendezvényre ...
A teljes arzenált mozgósítottuk.
A kapkodó cájg a szabadtéri szertartásnál tett szolgálatot. (Hálistennek megúsztuk eső nélkül)
A Digitális Földrengés-szimulátor bent tett szolgálatot a Lite10-esekkel kiegészűlve.
És itt teszteltük elsőnek élesben az új csoportkábelünket.
Maga a rendezvény reggel fél 5-ig tartott.
Ami ebben a viszonylatban átlagosnak, a koronavírus után szinte hihetetlennek mondható.
Viszont a vőfélyről inkább nem nyilatkozom.
Maradjunk annyiban, hogyha most Hajdúdorogon lettünk volna, valószínűleg mostanra már nem élne.
A többit a fantáziátokra bízom.
Elnézést, hogy egy kissé élménybeszámoló jellegűre sikerült most ez az irományom.
Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Qu16, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
---Qgli--- írta: ↑2020.06.07. 07:44Próbáltátok már, hogy Hi-Fi erősítővel és hangfalakkal hogy szól a cucc?
Mert nincs neki hangnyomása!!!
Egy 100-120.000Ft-os Harman-Kardon hifi hangfalnak is CSAK 83-91dB az érzékenysége!!!
Vagy a Magnat-nak 93dB max 200W os teljesítménnyel ami akkor a csúcson is CsAK 114dB.
A hangfal előtt 1-2-3 méterig nincs probléma, de utána "eltünik" a hang......
A Hi-Fi hangfalakban nem csinálják "feszesre" a hangszórókat.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- Sambácsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
BodziLalikirály írta: ↑2020.06.07. 19:32---Qgli--- írta: ↑2020.06.07. 07:44Próbáltátok már, hogy Hi-Fi erősítővel és hangfalakkal hogy szól a cucc?
"Mert nincs neki hangnyomása!!!"....Igen, ez így igaz.
A 80-as években 1db Regent 300K-val dolgoztunk egy 4 csatornás (elosztó) micro-mixerrel
2 mikrofon, +bill.+ sax duó. ....(Trabant gépkocsival).
Egyszer egy lagzi előtt bepakoltuk a szomszéd 100W-os HIFI cuccát.
Szánalmasan vérszegénynek bizonyult. Azóta tudom, hogy nem erre való.
Üdv.Sambácsi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sambácsi 2020.06.08. 07:04-kor.
-
Verklis
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Korg Pa50sd, Korg Pa600
- Adott köszönetek: : 37 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 38 alkalommal
Kb. 2004 - 2015 között főleg duóban zenéltem, mindhárom akkori zenészkollégának volt rendes hangtechnikája, ezért nem kellett sajátot vennem. Akkoriban évi 15-20 egy fős kisebb zenélésekhez (főleg 3-4 órás vacsorazenéhez) nem akratam túl sokat hangtechnikára költeni. Két használt több évtizedes Reflex hangfalat vettem, hozzá egy Quad405-ös erősítőt, együtt az egészet 2004-ben 40E Ft-ért, majd amikor az erősítő elromlott, egy Pioner SA540-es Hifi erősítő lett befogva. Olyanok, akik nem halottak zenélni, jópárszor elmagyarázták nekem, hogy ez miért nem való erre a célra, de nekem az elmúlt több, mint 10 évben megfelelt. Nekem jobban tetszik, mint az eddig próbált 80-130E Ft közötti aktív hangfalak bármelyike. Az erősítő nem nagy teljesítményű ezért hűtőbordás. A leghalkabb zenéléskor a fülem mellett teljesen zajtalan ez így, ha viszont a vacsora után táncolós kedve van a társaságnak, 20-50 főhöz még elég a hangerő a 12"-os hangfalakkal. (De ezt csak szintetizátor-ének-szaxofon zenéléskor használom így. Ha csak Cd-ről, laptopról játszok le stúdióban felvett zenét, akkor a hifi erősítővel átlagos hifi hangfalak szebben szólnak.)---Qgli--- írta: ↑2020.06.07. 07:44Próbáltátok már, hogy Hi-Fi erősítővel és hangfalakkal hogy szól a cucc?
Én már régebben is gondolkodtam rajta, hogy halk éttermi zenéhez egy egyszerű Hi-Fi erősítő...