|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- vladimirmusic
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Korg pa 60
- Adott köszönetek: : 732 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 570 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Egy kérdés:
a Dynacord 100 Watt-os mixer-rel LEHET E 2 x 8 Ohm-os / 500 Watt-os hangfalat használni?
Köszönöm.
a Dynacord 100 Watt-os mixer-rel LEHET E 2 x 8 Ohm-os / 500 Watt-os hangfalat használni?
Köszönöm.
Vladimir
It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
- vladimirmusic
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Korg pa 60
- Adott köszönetek: : 732 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 570 alkalommal
Dynacord Eminent IV 100 W keverő.
Yamaha hangfalak 2x500 W nem tudom a pontos tipust, de hasonló ezeknek a képen: http://images.techronics.com/Yamaha/TEC ... AS-500.jpg
Üdv.
Yamaha hangfalak 2x500 W nem tudom a pontos tipust, de hasonló ezeknek a képen: http://images.techronics.com/Yamaha/TEC ... AS-500.jpg
Üdv.
Vladimir
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia!vladimirmusic írta:Dynacord Eminent IV 100 W keverő.Yamaha hangfalak 2x500 W nem tudom a pontos tipust, Üdv.
Amennyiben az OHM-ikus ellenállása (impedancia) a hangfalnak megegyezik az erősítő terhelhető impedanciájával, (mondjuk mindkettő 8 Ohm-os) úgy a végfoknak semmi baja nem lesz ha egy nagyobb teljesítményre is képes hangfalat teszel rá!
Ha az impedancia eltér akkor lehetnek gondok. (ha a hangfal impedanciája kisebb (2 Ohm) akkor az erősítő nagyobb teljesítményen akarna dolgozni mint ami a névleges, így a nagy hőtermelés miatt vagy letilt vagy a végfoktranyók elolvadnak, míg ha az ellenállása nagyobb a hangfalnak (16 Ohm) úgy a végfok tranyók "fojtva" lesznek ami által nagyon halk és torz lesz az erősítő sőt akár el is szállhat!
Fordított esetben (végfok=500W, hangfal=100W) ha az impedancia megegyezik akkor a végfokot kisebb kimenő teljesítményre állítva (hangerő-potmétert letekerve 25%-ra) lehet használni, egyéb esetben (nagyobb hangerőnél) a hangfal nem fogja elviselni a kimenő teljesítményt és beég!
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 209
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
Egy ismerősöm szeretne venni egy shure 565 sd-t.Mi a különbség az sm58,és az 565sd között,már ha van egyáltalán,a kinézetén kívül.Más benne a kapszula?
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 177
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Használ valaki közületek analóg Soundcraft keverőt? Aki használ annak mi a véleménye róla?
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
Szia, 15-évig használtunk Spirit Folio F1-es keverőt, stabíl, szerkezet, megbízható volt. A táp dugalja az nem a leg stabilabb, én átalakítottam. Jól szabályozható a hangszín, parametikus középpel, 100mm faderrel, jól szabályozható a hang. De szerintem vanna ma már melegebb hangú keverők F1-hez képest, jelenleg Allen&Heath, Altó keverőnk van, jobban tetszik a hangja. De kinek mi tetszik szubjektív. Illetve ami még fontos, milyen hangfalat használsz, azzal melyik szól jobban. Pumi
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Szia Balázs!
Nekem volt Soundcraft keverőm....
Számomra nagyon nyers volt a hangképe, és a "híres" Lexicon effektjétől sem dobtam magam hanyatt.
Az A&H ZED megváltás volt utána.
Nekem volt Soundcraft keverőm....
Számomra nagyon nyers volt a hangképe, és a "híres" Lexicon effektjétől sem dobtam magam hanyatt.
Az A&H ZED megváltás volt utána.
- Istvan
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Korg PA1X Pro, Korg P 4x
- Adott köszönetek: : 168 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 226 alkalommal
- Kapcsolat:
Adatlap
Fajl neve: Alto 215
Marka:
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Sziasztok !
Vettem 2 db Alto 215 aktív hangfalat. A negyedik alkalomnál a magas hangszóró 1" driver tönkrement. Az erősítőn a hangerő potméter 10 óra állásban használtam. Mivel garanciális így a kereskedőhöz vissza vittem. A kereskedő elvitte Bp .re " Pákó " szervizbe javíttatni . A szerviz 12,700 Ft-ért javította meg (cserélte ki a (HG00553) 1"-os magas hangszórót. Azzal utasították el a garanciát , hogy túl lett hajtva. Igazából több dolog van amit nem értek és ebben kérnék tőletek tanácsokat.
- Mivel aktív hangfalról van szó és van benne túl védelem így érthetetlen miért lehet túlhajtani
- az Altó professional.com lapon több hozzászólást olvasva úgy látom, hogy nagyon sok esetben a 212, valamint 215-ös szériában máshol is ugyanez a probléma.
- több hozzászólásban a HG 00553 hangszórót HG 00602-re cserélik ki.
Félve viszem már a hangfalakat buliba és minimális 3 óra állásban használom. A múltheti esküvőn is azt vettem észre,. hogy 3 óra állásban a hangerő potméter és kb 4-5 óra elteltével szép lassan kezd elfogyni a magas hang.
3 év garanciám van rajta ,de ha eladom hatalmasat bukok rajta. Videón néztem több ilyen magas driver cserét és úgy látom, hogy a hangszóróra egy kb 4*5cm hűtő tönk van felcsavarozva. Ezáltal feltételezem, hogy túl melegedhet a hangszóró, vagy alul van méretezve mivel olvastam, hogy állítólag ez a hangszóró 30W-os és az erősítőtől akár 200W-is kap. A szerviznek a kiszámlázását nem tartom korrektnek mivel valószínűleg ők is ne m az első ilyen hibával találkoznak.
Mit tehetek, hova tudok fordulni , hogy ezek a hibák ki legyenek küszöbölve mivel állandóan fizetni nem szeretnék, de szeretném használni biztonságosan . Milyen szervezetnél, hivatalnál tudnám rendezni (elérhetőség)
Kérném segítségeteket a problémám megoldásában (az eladáson kívül )
Nem tudom, hogy egyáltalán hivatalosan melyik szerviz van meg bízva a javítással.
Köszönettel: Melodia
Fajl neve: Alto 215
Marka:
Szeria:
Tartalom:
Stilus:
Leiras: Sziasztok !
Vettem 2 db Alto 215 aktív hangfalat. A negyedik alkalomnál a magas hangszóró 1" driver tönkrement. Az erősítőn a hangerő potméter 10 óra állásban használtam. Mivel garanciális így a kereskedőhöz vissza vittem. A kereskedő elvitte Bp .re " Pákó " szervizbe javíttatni . A szerviz 12,700 Ft-ért javította meg (cserélte ki a (HG00553) 1"-os magas hangszórót. Azzal utasították el a garanciát , hogy túl lett hajtva. Igazából több dolog van amit nem értek és ebben kérnék tőletek tanácsokat.
- Mivel aktív hangfalról van szó és van benne túl védelem így érthetetlen miért lehet túlhajtani
- az Altó professional.com lapon több hozzászólást olvasva úgy látom, hogy nagyon sok esetben a 212, valamint 215-ös szériában máshol is ugyanez a probléma.
- több hozzászólásban a HG 00553 hangszórót HG 00602-re cserélik ki.
Félve viszem már a hangfalakat buliba és minimális 3 óra állásban használom. A múltheti esküvőn is azt vettem észre,. hogy 3 óra állásban a hangerő potméter és kb 4-5 óra elteltével szép lassan kezd elfogyni a magas hang.
3 év garanciám van rajta ,de ha eladom hatalmasat bukok rajta. Videón néztem több ilyen magas driver cserét és úgy látom, hogy a hangszóróra egy kb 4*5cm hűtő tönk van felcsavarozva. Ezáltal feltételezem, hogy túl melegedhet a hangszóró, vagy alul van méretezve mivel olvastam, hogy állítólag ez a hangszóró 30W-os és az erősítőtől akár 200W-is kap. A szerviznek a kiszámlázását nem tartom korrektnek mivel valószínűleg ők is ne m az első ilyen hibával találkoznak.
Mit tehetek, hova tudok fordulni , hogy ezek a hibák ki legyenek küszöbölve mivel állandóan fizetni nem szeretnék, de szeretném használni biztonságosan . Milyen szervezetnél, hivatalnál tudnám rendezni (elérhetőség)
Kérném segítségeteket a problémám megoldásában (az eladáson kívül )
Nem tudom, hogy egyáltalán hivatalosan melyik szerviz van meg bízva a javítással.
Köszönettel: Melodia
Istvan ( melodia)
- Karesz
- VIP
Nekem minden előjel nélkül ment ki a magas,ts 212-ben.Egyenlőre itthon van,de nekem 13900-at mondtak a Pákónál,igaz munkadíjjal együtt.Egyenlőre itthon van még a hangfal.Én közép állásban,0 Db-en használom,de eddig semmi gond nem volt,most sem volt semmi előjele.Viszont így én is gondolkodom,hogy más típusra kellene váltani,viszont a hangjával meg meg vagyok elégedve.
- Karesz
- VIP
Ha nem sikerül bele nagyobb drivert rakatnom,valószínűleg eladom majd.JBL Eon 612-t használ valaki?Azt néztem ki helyette..